Olskroken

Buss och spårvagn i krock – förseningar

En spårvagn och en buss kolliderade vid hållplats Olskroken i centrala Göteborg. Det råder därför förseningar i kollektivtrafiken i morgonrusningen. – Spårvagnstrafiken stod still i tio minuter, säger Christian Blomquist på Västtrafiks störningsjour.

Tågstörningarna kan pågå i flera veckor

Störningarna i tågtrafiken till och från Göteborg kan pågå i veckor. Natten mot lördag brann ett teknikhus i Olskroken, vilket förstörde tekniken till växlarna på spåren. –Man måste gå ut och lägga om växlarna manuellt, vilket tar mycket mer tid, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.
Störningar i tågtrafiken kring Göteborg efter brand
Det är stora störningar i tågtrafiken kring Göteborg, efter en brand i ett så kallat teknikhus i Olskroken under natten mot lördagen. Störningarna har pågått under hela lördagen och väntas pågå även på söndagen.
Läs mer om Göteborg och Olskroken.
Flera bilar i krock på E20 i Göteborg
Tre bilar krockade på måndagsmorgonen på E20 i Göteborg.Olyckan hände i höjd med Olskroken.Dessbättre skadades ingen vid olyckan.

Krockade med lastbil – polisen är på väg dit

Det har skett en trafikolycka på E20 i höjd med Olskroken. En lastbil har krockat har krockat med en personbil. – Polis är på väg till olycksplatsen, säger polisens presstalesman Jenny Widn. – Ingen person har skadats, säger L-O Nordström vid räddningstjänstens ledningscentral i Göteborg.
Läs mer om E20, Göteborg, Jenny Widn och Olskroken.
Bil voltade – landade på lokalgata
En personbil har voltat från E20 och in på Martin Anderssons gata i Olskroken, Göteborg. - Föraren är förd till sjukhus med ambulans för kontroll. Han var ute ur bilen när patrullen kom till platsen, säger Robert Edh, biträdande vakthavande befäl vid polisregion väst.
Läs mer om E20, Göteborg, Olskroken och Robert Edh.
Olycka har orsakat långa köer på E6
Just nu är det långa köer på E6 norrut genom Göteborg. Det är en olycka i Olskroken som ställt till det. Även trafiken från riksväg 40 påverkas.
Läs mer om Göteborg och Olskroken.
Kvinnan häktad för knivdådet i Olskroken
Kvinnan som misstänks för att ha knivmördat en manlig bekant i Göteborg kan varken erkänna eller förneka misstankarna. Under tisdagen häktades hon på sannolika skäl misstänkt för dråp av Göteborgs tingsrätt.– Min huvudrubricering är fortfarande mord, men tingsrätten ansåg att det i nuläget bara finns sannolika skäl för att häkta henne misstänkt för dråp, säger åklagaren Gustav Nyström.
Kvinna och man anhållna för knivmord
En man knivmördades i Göteborg under fredagsnatten.När polisen anlände till en lägenhet i Olskroken hittade de mannen knivskuren - och på sjukhus kunde läkare dödförklara honom.En kvinna i 45-årsåldern greps misstänkt för mord och anhölls senare. – Vi har också anhållit en man i 40-årsåldern som befann sig i lägenheten, säger Lars-Gunnar Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen region väst.
Totalt tågstopp i Göteborg
Tågtrafiken till och från Göteborgs centralstation har stoppats på grund av strömbrist, rapporterar Trafikverket. Det är ett elfel i stadsdelen Olskroken som orsakar problemen, och reparatörer är på väg.
Läs mer om Göteborg, Olskroken och Trafikverket.
Totalt tågstopp i Göteborg
Tågtrafiken till och från Göteborgs centralstation har stoppats på grund av strömbrist, rapporterar Trafikverket. Det är ett elfel i stadsdelen Olskroken som orsakar problemen, och reparatörer är på väg.
Läs mer om Göteborg, Olskroken och Trafikverket.
Annette fann gullviva i rabatten – i december
Den milda vintern sätter sina spår i Sverige. Inte minst i Olskroken där Annette Klövertjärn hittade en utslagen gullviva sin rabatt - i december. – Jag trodde först att det var någon som skojade med mig, säger hon.
Bråk på Systemet – vakt slagen i huvudet
Ett stort bråk bröt ut på Systembolaget i Olskroken i Göteborg på torsdagseftermiddagen.En kvinnlig väktare ska ha blivit slagen flera gånger i huvudet med en drickaback.
Kvinnlig väktare slagen i huvudet
Ett stort bråk bröt ut på Systembolaget i Olskroken i Göteborg på torsdagseftermiddagen. En kvinnlig väktare ska ha blivit slagen flera gånger i huvudet. – Vi har skickat dit tre polisbilar, säger Björ Blixter, presstalesman vid Västra Götalandspolisen.
Attackerade tiggare med sparkar – åtalas
Mannen, som är i 60-årsåldern, ska ha attackerat den tiggande kvinnan helt oprovocerat utanför Systembolaget i Olskroken i Göteborg. Efter flera sparkar flyr den tiggande kvinnan in i butiken – med en blödning i njuren. Nu åtalas mannen för misshandel, som han själv varken kan erkänna eller förneka enligt sig själv.
Man misshandlad med skiftnyckel i Göteborg
Polisen söker i Olskroken i Göteborg efter en misstänkt person som ska ha misshandlat en man med en skiftnyckel. – Det ska ha skett strax efter klockan 18 och vi har fortfarande två patruller på plats, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.
E 6 avstängd
Belysningen ska bytas ut på flera trafikleder i Göteborg. Arbetet inleds på natten mellan söndag och måndag. Mellan klockan 23.00 - 02.00 kommer sträckan mellan Ullevimotet och Olskroken
Läs mer om Göteborg, Olskroken och Ullevimotet.
En man greps efter knivattack i affären
Vid 22-tiden på tisdagen gick en man till attack med kniv i en mataffär i Olskroken. Mannen är gripen.
Läs mer om Olskroken.
Lyckat försök att stoppa kopparstölder
Försöket med dna-märkning av kopparkablar i Olskroken i Göteborg har medfört att kopparstölderna nästan upphört. Nu utvidgas märkningen över hela landet.
Läs mer om Göteborg och Olskroken.
Dna-märkning minskar kopparstölder
Trafikverkets prov med dna-märkta kopparledningar ser ut att hejda stölderna. I ett av landets hårdast drabbade banområde, Olskroken i Göteborg, har bara ett stöldförsök skett sedan
Läs mer om Göteborg och Olskroken.
Dna-märkning minskar...
För att få bukt med de omfattande kopparstölderna har Trafikverket på prov dna-märkt kopparledningar och det ser ut att fungera. - Sedan vi började med det här för ett år sedan har vi bara haft ett stöldförsök i provområdet här i Olskroken.
Läs mer om Olskroken och Trafikverket.
Dna
För att få bukt med de omfattande kopparstölderna har Trafikverket på prov dna-märkt kopparledningar och det ser ut att fungera. - Sedan vi började med det här för ett år sedan har vi bara haft ett stöldförsök i provområdet här i Olskroken.
Läs mer om Olskroken och Trafikverket.
Dna-märkning minskar kopparstölder
För att få bukt med de omfattande kopparstölderna har Trafikverket på prov dna-märkt kopparledningar och det ser ut att fungera. — Sedan vi började med det här för ett år sedan har vi bara haft ett stöldförsök i provområdet här i Olskroken. Dna-märkningen i kombination med ökad bevakning har gett önskad effekt, säger underhållschef Christer Ahlin till dn.se.
Kraschade – mc-förare landade mitt på spåren
Vid kollisionen mellan personbilen och motorcykeln hamnade den skadade mc-föraren mitt på vägen i Olskroken. – Han låg mitt på spårvagnsspåren så vi fick spärra av. Mannen fördes i ambulans till sjukhus, men hur skadad han är vet jag inte, säger larmoperatören Lars Jostelius vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Läs mer om Olskroken och Storgöteborg.
Tre åtalas för grov misshandel
Tre unga killar åtalas för en grov misshandel i Olskroken. Offren blev, enligt utredningen, bland annat sparkade i huvudena och trampade i ansiktena och fick mycket svåra skador.
Läs mer om Olskroken.