Olskroken

Trafikverket överklagar dom gällande Västlänken

Trafikverket har valt att överklaga domen från Mark- och miljödomstolen gällande Västlänken och Olskroken planskildhet.– Vi ser att möjligheten att inte kunna söka dispens för miljöstörande verksamhet kan skapa problem, säger Ulf Edling, verksjurist på Trafikverket.

Stopp i tågtrafiken på grund av brand

En brand i en kabelskåp vid Olskroken har orsakat ett elfel i tågtrafiken.Elfelet påverkar sträckorna Göteborg–Strömstad och Göteborg–Oslo, uppger Trafikverket.– Vi har ingen prognos på hur länge det kommer vara problem, säger Stefan Wallgren vid Trafikverkets pressjour.
Buss körde in i betongfundament
En buss med 46 passagerare ombord har kört in i ett betongfundament på E6 mellan Olskroken och Gårda i Göteborg. Bussen var på väg till Linköping när olyckan inträffade vid 19-tiden.
BIl och spårvagn i krock – oklart skadeläge
En bil och en spårvagn har kolliderat i Olskroken i Göteborg.Krocken ställer till det i kollektivtrafiken.– Det är stopp i trafiken, uppger en larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.Det är oklart om någon har skadats i olyckan.
Läs mer om Göteborg.Krocken och Olskroken.

Bil och spårvagn i krock – bilen smet från platsen

En bil och en spårvagn har varit inblandade i en krock vid Olskroken i Göteborg.Enligt polisen ska bilen ha smitit från platsen.Spårvagnstrafiken som passerade Olskroken stängdes av i cirka 15 minuter.
Läs mer om Göteborg.Enligt och Olskroken.
Bil och spårvagn i krock – stopp i kollektivtrafiken
En bil och en spårvagn har varit inblandade i en krock vid Olskroken i Göteborg.Enligt polisen ska bilen ha smitit från platsen.Spårvagnstrafiken som passerar Olskroken ska vara avstängd, enligt polisen.
Läs mer om Göteborg.Enligt och Olskroken.
Man knivhöggs i magen i Göteborg
Polisen ryckte på lördagen ut till en adress i Olskroken i Göteborg.
Läs mer om Göteborg och Olskroken.
Julgran i brand – lägenhet totalförstörd
En julgran har tagit eld i en lägenhet vid Olskroken i Göteborg.De som befunnit sig i lägenheten klarade sig utan skador – men lägenheten är totalförstörd.– Det brinner rätt bra har räddningstjänsten meddelat oss, säger Hans Lippens polisens presstalesman.Tre enheter från räddningstjänsten kallades till platsen.
Läs mer om Göteborg.De och Olskroken.
Julgran i brand – räddningstjänst på platsen
En julgran har tagit eld i en lägenhet vid Olskroken i Göteborg.De som befunnit sig i lägenheten klarade sig utan skador.– Det brinner rätt bra har räddningstjänsten meddelat oss, säger Hans Lipperns polisens presstalesman.Tre enheter från räddningstjänsten arbetar på platsen.
Läs mer om Göteborg.De och Olskroken.
Man frontalkrockade med bil efter polisjakt
En man vägrade stanna vid en poliskontroll i Landvetter och jagades av polisen innan han krockade med en mötande bil vid Olskroken. – Föraren av den avvikande bilen är gripen, säger Andreas Bengtsson, kommissarie vid polisens ledningscentral. Mannen misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik och drograttfylla.
Läs mer om Landvetter och Olskroken.
Här slår rånarna till mot guldbutiken
Här slår rånarna till mot guldbutiken i Olskroken i Göteborg. Övervakningsfilmen visar hur männen försöker forcera butiksdörren - men personalen lyckas hålla emot. Nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp för att kunna gripa personerna bakom den misslyckade stöten. –Vi är intresserade av att prata med personer som vet någonting och kanske har sett den lilla röda bilen som försvann i samband med det här, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.
Läs mer om Göteborg, Olskroken och Tommy Nyman.
Rånare slog till mot guldsmedsbutik
En guldbutik i Olskroken har utsatts för ett rån, alternativt rånförsök. – Vi vet inte exakt vad som har hänt än. Vi kom precis till platsen. Vittnen har sett gärningsmän springa från butiken, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Olskroken och Region Väst.
Polisen fick larm om person i skyddsväst
Under eftermiddagen larmade en privatperson polisen om att en man skulle gå omkring med skyddsväst i Olskroken i Göteborg. Polisen kallade in helikoptern i jakten på mannen - som ännu inte har lokaliserats. – Vi har inga spår att gå efter, säger polisens presstalesperson.
Läs mer om Göteborg och Olskroken.
Buss och spårvagn i krock – förseningar
En spårvagn och en buss kolliderade vid hållplats Olskroken i centrala Göteborg. Det råder därför förseningar i kollektivtrafiken i morgonrusningen. – Spårvagnstrafiken stod still i tio minuter, säger Christian Blomquist på Västtrafiks störningsjour.
Tågstörningarna kan pågå i flera veckor
Störningarna i tågtrafiken till och från Göteborg kan pågå i veckor. Natten mot lördag brann ett teknikhus i Olskroken, vilket förstörde tekniken till växlarna på spåren. –Man måste gå ut och lägga om växlarna manuellt, vilket tar mycket mer tid, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.
Störningar i tågtrafiken kring Göteborg efter brand
Det är stora störningar i tågtrafiken kring Göteborg, efter en brand i ett så kallat teknikhus i Olskroken under natten mot lördagen. Störningarna har pågått under hela lördagen och väntas pågå även på söndagen.
Läs mer om Göteborg och Olskroken.
Flera bilar i krock på E20 i Göteborg
Tre bilar krockade på måndagsmorgonen på E20 i Göteborg.Olyckan hände i höjd med Olskroken.Dessbättre skadades ingen vid olyckan.
Krockade med lastbil – polisen är på väg dit
Det har skett en trafikolycka på E20 i höjd med Olskroken. En lastbil har krockat har krockat med en personbil. – Polis är på väg till olycksplatsen, säger polisens presstalesman Jenny Widn. – Ingen person har skadats, säger L-O Nordström vid räddningstjänstens ledningscentral i Göteborg.
Läs mer om E20, Göteborg, Jenny Widn och Olskroken.
Bil voltade – landade på lokalgata
En personbil har voltat från E20 och in på Martin Anderssons gata i Olskroken, Göteborg. - Föraren är förd till sjukhus med ambulans för kontroll. Han var ute ur bilen när patrullen kom till platsen, säger Robert Edh, biträdande vakthavande befäl vid polisregion väst.
Läs mer om E20, Göteborg, Olskroken och Robert Edh.
Olycka har orsakat långa köer på E6
Just nu är det långa köer på E6 norrut genom Göteborg. Det är en olycka i Olskroken som ställt till det. Även trafiken från riksväg 40 påverkas.
Läs mer om Göteborg och Olskroken.
Kvinnan häktad för knivdådet i Olskroken
Kvinnan som misstänks för att ha knivmördat en manlig bekant i Göteborg kan varken erkänna eller förneka misstankarna. Under tisdagen häktades hon på sannolika skäl misstänkt för dråp av Göteborgs tingsrätt.– Min huvudrubricering är fortfarande mord, men tingsrätten ansåg att det i nuläget bara finns sannolika skäl för att häkta henne misstänkt för dråp, säger åklagaren Gustav Nyström.
Kvinna och man anhållna för knivmord
En man knivmördades i Göteborg under fredagsnatten.När polisen anlände till en lägenhet i Olskroken hittade de mannen knivskuren - och på sjukhus kunde läkare dödförklara honom.En kvinna i 45-årsåldern greps misstänkt för mord och anhölls senare. – Vi har också anhållit en man i 40-årsåldern som befann sig i lägenheten, säger Lars-Gunnar Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen region väst.
Totalt tågstopp i Göteborg
Tågtrafiken till och från Göteborgs centralstation har stoppats på grund av strömbrist, rapporterar Trafikverket. Det är ett elfel i stadsdelen Olskroken som orsakar problemen, och reparatörer är på väg.
Läs mer om Göteborg, Olskroken och Trafikverket.
Totalt tågstopp i Göteborg
Tågtrafiken till och från Göteborgs centralstation har stoppats på grund av strömbrist, rapporterar Trafikverket. Det är ett elfel i stadsdelen Olskroken som orsakar problemen, och reparatörer är på väg.
Läs mer om Göteborg, Olskroken och Trafikverket.
Annette fann gullviva i rabatten – i december
Den milda vintern sätter sina spår i Sverige. Inte minst i Olskroken där Annette Klövertjärn hittade en utslagen gullviva sin rabatt - i december. – Jag trodde först att det var någon som skojade med mig, säger hon.