Olycka

Tre bilar i krock på E6 – totalstopp: Långa köer

På fredagseftermiddagen har tre bilar varit inblandade i en olycka på E6 norr om Frillesås i norrgående riktning.– Det är totalstopp i norrgående och väldigt mycket köer, säger räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör.Skadeläget är oklart.

Tre bilar i olycka på E45 – stor trafikpåverkan

Tre bilar har kolliderat längs E45 i centrala Trollhättan.Olyckan begränsar framkomligheten i trafiken.– Det är en genomfartsled, så trafikpåverkan blir stor, framför allt i norrgående riktning, säger Peter Grönros, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningsförbund.
Läs mer om E45 och Trollhättan.Olyckan.
Lastbil och mc i svår olycka
En lastbil och en motorcykel har krockat på riksväg 44.Vägen är helt avstängd.– Det rör sig om en allvarlig olycka, säger Tommy Emriksson, inre befäl vid Samhällsskydd Västra Skaraborg.

Svår olycka – en person fastklämd i bilen

En singelolycka med en personbil har inträffat utanför Herrljunga.En person sitter fastklämd, uppger räddningstjänsten.
Läs mer om Herrljunga.En.
En till sjukhus efter mc-olycka
En person har förts till sjukhus efter en motorcykelolycka.Motorcykeln ska ha kört omkull på en genomfartsled som går genom Lund.
Läs mer om Lund.
Olycka på E6 – fem personer inblandade
E6 stängs av efter en olycka på E6.– Vi är precis framme och kommer att stänga av E6 helt i norrgående riktning, rapporterar Göran Antbacka, räddningschef i beredskap.
Läs mer om Göran Antbacka.
Person till sjukhus efter olycka vid vägarbete
Vid 15.38 larmades polisen om en olycka på Getingevägen i Lund.Polis, ambulans och räddningstjänst skickade still platsen där en person skadats i en trafikolycka kopplat till ett arbetsfordon.Olyckan ska ha inträffat på ett vägarbete.
Läs mer om Getingevägen.
Översta kotan på ryggen avslagen
Det var under tisdagens V64-tävlingar som Helena Ehn råkade ut för en olycka.Montryttaren föll av sin häst och ramlade i backen.Nu har hon opererats och kommer att gå med gips under några veckor.– Översta kotan är avslagen på ryggraden, men det är ingen blödning och den får läka av sig själv, säger hon till Gavletravet.
Läs mer om Gavletravet och Helena Ehn.
Brandmän sprutar ner mobilfilmare vid olycka
Det är både störande och trafikfarligt att filma vid trafikolyckor, men det hindrar inte bilister från att göra det ändå.Nu har tyska brandmän svarat med att spruta vatten på de förbipasserande bilarnas rutor. Ett agerande som både hyllas och kritiseras.
Stopp på E22 efter olycka vid rondell
Två bilar krockade under torsdagsmorgonen vid en rondell på E22.Olyckan orsakar stopp i trafiken, uppger polisen på sin hemsida.
Läs mer om E22.
E6 avstängd efter olycka med flera fordon
En trafikolycka med flera fordon inblandade har medfört totalstopp på E6 i norrgående riktning mellan Lomma och Flädie utanför Lund.
Läs mer om Flädie, Lomma och Lund.
Polisen larmad till olycka på arbetsplats – en person skadad
En person ska ha skadats i en arbetsplatsolycka på ett företag i Bromölla kommun.Polisen anlände till platsen vid 14.30-tiden på onsdagen.
Läs mer om Bromölla.
Två bilar i olycka på E22
Två bilar har hamnat i diket efter en olycka på E22.Polis och ambulans är på väg till platsen.– Skadeläget är okänt, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om E22 och Åsa Emanuelsson.
Axel, 14, dog i olycka – bilföraren frias helt
14-årige Axel Tidblom dog när han blev påkörd av en bil.Nu frias föraren som var inblandad i dödsolyckan helt av Skaraborgs tingsrätt.– Vi tycker domen är fel, men kommer inte att överklaga. Det är dags att släppa det här och gå vidare, säger Axels pappa, Fredrik Tidblom.
Läs mer om Axel Tidblom och Fredrik Tidblom.
Ryssland förnekar kärnkraftsolycka
Ryssland förnekar på tisdagen att de registrerade halterna av radioaktivitet i Europa skulle komma från en olycka i en av landets kärnkraftanläggningar. Nivåerna innebär ingen europeisk säkerhetsrisk.
Läs mer om Europa.
Snöfall och halka – ändå få olyckor
Snö och halka har präglat Stockholm under tisdagsnatten och -morgonen, men såvitt det är känt för Trafikverket har bara en olycka orsakat trafikstörningar i Storstockholm. SL flaggar för förseningar i kollektivtrafiken, men blidare väder är på väg.
Extremt hög förorening av radioaktivt ämne i Ryssland
Ryssland har uppmätt kraftigt ökade utsläpp av en radioaktiv isotop. Nivåer på uppemot 986 gånger den naturliga förekomsten har rapporterats efter en misstänkt olycka i september, skriver The Guardian. Halter av radioaktivitet har även upptäckts i delar av Sverige och Europa, men varifrån den kommer är fortfarande oklart.
Läs mer om Europa, Ryssland, Sverige och The Guardian.
Traktor i olycka – ambulanshelikopter på plats
En traktor har kört av en väg i Sjuhäradsbygden.– Det ska inte handla om någon trafikolycka, utan man misstänker att det här rör sig om ett sjukdomsfall, berättar Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Läs mer om Sjuhäradsbygden och Väst.
Buss och bilar i olycka utanför Helsingborg
Två personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka på väg 111 vid Laröd utanför Helsingborg. En buss och tre personbilar är inblandade i olyckan.
Läs mer om Helsingborg och Laröd.
Mitt livs kärlek gick bort i morse
Daniel Hegarty omkom i en tragisk olycka under Macaus GP.Nu skriver hans fru, Lucy, om sorgen efter motorcykelstjärnan.Mitt hjärta är krossat, skriver hon.
Läs mer om Lucy.
Bil ska ha voltat i olycka
En bil ska ha voltat utanför Oskarshamn.– Vi är inte framme, vi får åka och se vad det är, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Oskarshamn.
Lastbil välte på LKAB – en person till sjukhus
Sent på lördagskvällen inträffade en olycka på LKAB i Svappavaara i Kiruna kommun. En lastbil med släp välte och en person fördes med ambulans till sjukhus, skriver Norrbottenskuriren.
Två döda efter olycka på riksväg 86
En bil körde av vägen på lördagseftermiddagen.Två personer har dött efter olyckan.