Olympiastadion

Fem minuters målexplosion tog upp Napoli i topp

En målexplosion med tre mål på fem minuter tog Napoli upp i topp i serie A-fotbollen. Neapellaget krossade Lazio på Olympiastadion i Rom med 4–1.

VM-guide söndag 13 augusti

Vad? Friidrotts-VM i London. Var? London Stadium, tidigare Olympiastadion och i dag ombyggd och hemmaplan för West Ham United. Vädret? Växlande molnighet, runt 22 grader. Tv-tider: 08.40–11.30 TV12, 11.30–13.00 TV4. 08.45–15.15 Eurosport. 19.00–23.00 TV4 och Eurosport.
Mo Farah missade VM-dubbeln
Allting var uppdukat för att Mo Farah skulle få det perfekta slutet och vinna ännu en dubbel på Londons Olympiastadion.
Läs mer om Mo Farah och VM-dubbeln.
Sista showen för Bolt
Mo Farah och Usain Bolt tar farväl av löparbanorna på VM:s näst sista dag. Svenskarna då? De har tävlat klart på Londons Olympiastadion.
Läs mer om Bolt och Usain Bolt.

Svenska skrällen springer semifinal i kväll

När Lovisa Lindh tvingades lämna återbud till VM står det svenska hoppet till Hanna Hermansson på 800 meter. I kväll springer skrällen semifinal på Olympiastadion i London.
Historiskt VM-guld till Karsten Warholm
VM-final på 400 meter häck.Där kom den norska häcklöparen Karsten Warholm att stå för en superskräll.Efter att ha inlett furiöst höll Warholm hela vägen ut - och överraskade alla på Olympiastadion.– Att han skulle hålla hela vägen trodde jag inte. Det är imponerande, säger Stefan Holm i TV4.
Han är bortglömd – är synd om honom
LONDON. Armand Duplantis vandrar ut från Olympiastadion med tunga steg och allting känns plötsligt väldigt jobbigt.Men VM är inte över för svensk del.Vi har flera medaljhopp kvar – det allra största är det inte ens någon som pratar om.Har ni glömt bort honom?
Läs mer om Olympiastadion.
Bengtsson dagens enda finalist
Armand Duplantis kvalar och Angelica Bengtsson hoppar final. Det är fokus på stavhopp för svensk del när friidrotts-VM fortsätter i dag. Ännu en 100-metersfinal avslutar sedan kvällen på Olympiastadion.
Det är en vidrig VM-guldmedaljör
LONDON. Buropen dånar inne på Olympiastadion i London.Hur kunde det här ske?Friidrottsvärldens allra mest skimrande karriär fick värsta möjliga avslut.Det här känns smutsigt.
Kritiken: Borde inte få vara med
Justin Gatlin vann finalen på 100 meter. Men amerikanen fick motta burop från publiken på Olympiastadion. Efteråt riktade TV4:s expert Stefan Holm kritik mot Gatlin.– Han borde inte få vara med och tävla, säger Holm.
Guldbonusen vid VM- succ: En biobiljett
LONDON. I kväll ger sig Daniel Ståhl ut på jakt efter VM-guldet på Olympiastadion i London.Bonusen från förbundet om han lyckas? Den är sparsam.– Om man tar medalj får man en biobiljett, säger förbundskapten Karin Torneklint.
Ståhl och Bolt på guldjakt i kväll
Daniel Ståhl imponerade i diskuskvalet, Usain Bolt var lite mer trögstartad i försöken på 100 meter. I kväll jagar de båda favoriterna VM-guld på Olympiastadion i London.
U2-konsert skadade plan – bandet betalar
Tusentals stampande fötter kan bli en dyr affär. Det fick U2 erfara när de spelade på Olympiastadion i Berlin den 12 juli.
Läs mer om Berlin och Olympiastadion.
Sofie Skoog jagar VM-kvalgränsen
Från regn och rusk till sol och värme, från Sannerudsvallen i Kil till Olympiastadion i Rom. I kväll jagar höjdhopparen Sofie Skoog VM-kvalgränsen 1,94 vid årets fjärde Diamond League-gala. – Det är rätt sjukt egentligen, säger 26-åringen från Ekshärad.
Totti hyllades stort i sista matchen
Efter 25 år i en och samma fotbollsklubb är det över. Romas fanbärare Francesco Totti, 40, tackades av på Olympiastadion när Roma säkrade direktplatsen till Champions League genom 3–2 mot Genoa.
Tårfyllt farväl när Totti hyllades
Efter 25 år i en och samma fotbollsklubb är det över. Romas fanbärare Francesco Totti, 40, tackades av på Olympiastadion när Roma säkrade direktplatsen till Champions League genom 3–2 mot Genoa.
Totti tackades av som vinnare
Efter 25 år i en och samma fotbollsklubb är det över. Romas fanbärare Francesco Totti, 40, tackades av på Olympiastadion när Roma säkrade direktplatsen till Champions League genom 3–2 mot Genoa.
Milan fick 1-1 efter sen kvittering mot Lazio
FOTBOLL. Lazio hade 1–0 hemma mot AC Milan. Men Rom-laget fick bara en poäng efter 1–1 och på slutet var det gästerna som jagade segern på Olympiastadion. Ett resultat som innebar att båda lagen tappade mark i jakten på Europaplatser.
Arsenal-ledare attackerad efter krossen
Skandalscener utspelade sig på Olympiastadion i London när West Ham förlorade mot Arsenal med hela 1-5. Efter matchen gick en West Ham-supporter till attack mot en anställd i Arsenals mediateam, rapporterar Daily Mail.
Markus Rehm mosade motståndet
Rio de Janeiro.Markus Rehm har fört den paralympiska idrotten till en ny nivå. På lördagskvällen mosade han inte bara motståndet i längdhoppsfinalen på Olympiastadion, utan han presterade dessutom ett resultat i världsklass, alla kategorier: 8.21.
Läs mer om Olympiastadion.
Vild spurt gav McFadden ett silver
När Tatyana McFadden forsade in som silvermedaljör på 100 meter på Olympiastadion i Rio på fredagskvällen nådde hon bara ett delmål under Paralympics. Den 27-åriga amerikanskan, som är född i det forna Sovjetunionen, är ute efter hela sju medaljer i Rio. Hon har alla förutsättningar att bli spelens drottning.
OS-minnet 3: Bolt! Bolt! Bolt!
Publiken på Olympiastadion ville inte släppa i väg sin hjälte sedan han vunnit sitt tredje OS-guld. Och Usain Bolt spelade med. Han vinkade, han skrattade, han kysste löparbanan klädd i Jamaicas flagga och med en gul keps på huvudet.
Läs mer om OS-guld och Olympiastadion.
Amb: Fyra år av slit och det tar slut så här
RIO DE JANEIRO. Ett nytt kval på Olympiastadion. Och en ny miss för Sverige. – Det är fyra år av hårt slit och det tar slut så här... Det känns skittrist, säger Kim Amb.
Läs mer om Kim Amb, Olympiastadion och Sverige.
Bolt förklarar gesten mot Andre De Grasse
RIO DE JANEIRO. Blixten slog ned på Olympiastadion i natt. Usain Bolt slog till med 19.78 på 200 meter i natt – kraftigt avstannande. Efteråt läxade han upp tvåan Andre De Grasse. – Jag sa till honom: Vad håller du på med?, berättar Bolt.
Holmberg: Vem har drogat Sverige?
RIO DE JANEIRO. Vi kom till Olympiastadion med drömmar om medaljer. Nu står vi här i en pöl av blågula tårar. Hur kunde det gå så här fel? Sveriges insats i friidrotten har varit ett mörker – och jag ser ingen ljusning.
Läs mer om Olympiastadion och Sverige.