Open

Hemliga vapnet kan ta Karlsson till ny SOC-final

Förra året gick Mattias Karlsson till final i SOC, Swedish Open Championships i bordtennis. I år är startfältet ännu tuffare, men svensken har ett unikt vapen. Han är den ende i världseliten som spelar med nabbar på sitt racket. – Det är en otrolig fördel för mig, säger 26-åringen.
Läs mer om Karlsson och SOC.

Svensktoppen 2017-10-29 – här är veckans hitlista

Ted Gärdestad toppar Svensktoppslistan även den här veckan med Sol, vind och vatten och på plats två ligger Kamferdrops och Jag trodde änglarna fanns.Jill Johnson kliver upp på plats tre med Open Your heart.Ingen av veckans utmanare tar sig in på listan den här veckan.
Läs mer om Jag, Open Your, Sol och Svensktoppslistan.
Skadeförföljde del Potro servade hem Stockholm Open
Juan Martin del Potro trivs i Stockholm. För andra året i rad vann han ATP-turneringen i den svenska huvudstaden. Servekanonen från Argentina besegrade Grigor Dimitrov, Bulgarien, med 6–4, 6–2. – Otroligt att komma tillbaka hit och försvara den här stora bucklan, säger vinnaren i segertalet.
Han borde slå en signal till Norman
Juan Martin Del Potro står som värdig vinnare av Stockholm Open 2017.Finalen blev samtidigt en påminnelse om att Grigor Dimitrov behöver en tränare som kan låsa upp hans mentala spöken.Ingen skulle passa bättre för uppgiften än Magnus Norman.

Del Potro försvarade sin titel i Stockholm Open

Juan Martin Del Potro vann Stockholm Open 2017.Argentinaren vann med 6-4, 6-2 mot Grigor Dimitrov i en final som blev tämligen odramatisk.Del Potro försvarade därmed sin titel från 2016.
Domarens miss får alla att skratta högt
Mitt under Stockholm Open-finalen stal svenska domaren Mohamed Lahyani showen oavsiktligt.När domaren skulle ropa ut ställningen deuce vid 1-1 i första set fick han en tupp i halsen – och publiken brast ut i stort skratt.
Ung man föll ihop på läktaren inför finalen
Dubbelfinalen i Stockholm Open försenades en kvart efter viss dramatik på läktarna.En ung man på läktaren föll ihop på golvet och fick snabbt läkarvård.Mannen kunde strax senare resa sig upp och föras i väg med ambulans från Kungliga Tennishallen. – Han kunde sitta upp av egen kraft och fick hjälp i väg med ambulans, säger turneringens kommunikationschef Marcus Dunr.
Knepet – för att knäcka Dimitrov
Två raka förluster mot Grigor Dimitrov på bara några veckor.Men inför söndagens final i Stockholm Open tror sig Juan Martin Del Potro ha hittat nyckeln.– Jag måste slå hårt mot honom - med min forehand och serve, säger Del Potro.
Argentinaren del Potro i Stockholm Open-final igen
US Open-finalisten Juan Martin del Potro skaffade sig en chans att försvara Stockholm Open-titeln från i fjol.
Finns inte utrymme att tänka på annat
Grigor Dimitrov är klar för sin tredje final i Stockholm Open.Bulgaren har nu chansen att vinna turneringen – som han vann för fyra år sedan.– Det finns inte utrymme att tänka på annat än finalen nu, säger Dimitrov.
Dimitrov i tredje Stockholm Open-finalen
Grigor Dimitrov är klar för final i Stockholm Open för tredje gången i karriären. Den bulgariske tennisspelaren besegrade italienaren Fabio Fognini i semifinalen med 6–3, 7–6.
Del Potro: Ibland är det väldigt högljutt
Juan Martin Del Potro är klar för semifinal i Stockholm Open efter 6-2, 7-6 mot Yuichi Sugita.Argentinaren tycktes återigen reagera över den högljudda publiken, men var desto lugnare efter matchen. – Ibland är det väldigt högljutt men det är okej, säger Del Potro.
Dimitrov imponerar – klar för semifinal
Förstaseedade Grigor Dimitrov spiller ingen tid i onödan i Stockholm Open.Bulgaren är klar för semifinal efter ännu en snabb och imponerande insats – i dag i kvartsfinalen mot Mischa Zverev (6-3, 6-4).– Jag hade kunnat spela i tre timmar – det viktigaste är jag vinner matcher, säger han.
Är lätt hänt att man får ta smällen efteråt
När Boris Becker kämpar för sin ekonomiska överlevnad delar Stefan Edberg ut penningfyllda stipendium till juniorer på Stockholm Open.För SportExpressen berättar tennisikonen om kontakten med Roger Federer, sin egen tennisform och vilka utmaningar som väntar efter en avslutad tenniskarriär.– Det är lätt hänt att man kommer i orätta händer och får ta smällen efter karriären, säger Edberg.
Dimitrov till kvartsfinal
Världsåttan och förstaseedade Grigor Dimitrov är klar för kvartsfinal i Stockholm open.
Läs mer om Grigor Dimitrov och Stockholm.
Johanna Larsson klar för WTA-slutspel
Det är en av svensk tennis största framgångar på många, många år. Samtidigt som de svenska herrarna är ute ur Stockholm Open, så har Johanna Larsson, i par med Kiki Bertens, tagit sig till WTA–slutspelet i dubbel. – Det är definitivt en milstolpe, säger hon själv.
Mikael Ymer föll – pressade stjärnan
Mikael Ymer, 19, spelade länge sitt livs tennis.Men till slut blev rutinerade tysken Mischa Zverev, 30, för tung.Svensken föll med 6-1, 5-7, 4-6 – och därmed är sista svenskhoppet i Stockholm Open utslaget.
Läs mer om Mischa Zverev och Stockholm Open.
Ymer utslagen – trots bra insats
Fabio Fognini blev för svår för Elias Ymer. Den 27-rankade itaiienaren vann med 2–1 i set, 6–4, 3–6, 7–6 (7) i den andra omgången av Stockholm Open. Men det var en match som lika väl kunde ha vunnits av den unge svensken.
Läs mer om Stockholm Open.
Ymers ilska efter millimeterdramat
En millimeter från en matchboll – och en potentiell jätteknall.Elias Ymer föll tappert i andra omgången i Stockholm Open mot 27-rankade Fabio Fognini efter en rysare i tiebreak (4-6, 6-3, 6-7).Efter matchen var han rejält besviken.– Det är bara piss nu. Jag vet inte vad jag ska säga, säger han till TV3 Sport.
Läs mer om Fabio Fognini och Stockholm Open.
Miljardärens jättegåva – skänker 146 miljarder
Mångmiljardären George Soros, 87, skänker det mesta av sina personliga rikedomar till stiftelsen Open Society Foundations.Totalt 18 miljarder dollar – 146 miljarder kronor.Nu är stiftelsen nästan lika stor som Bill Gates välgörenhetskoncept.
Titelförsvarande del Potro: Jag är i bättre form i år
Båda har vunnit Stockholm Open och båda älskar att vara tillbaka i Kungliga hallen. Segern 2013 var Grigor Dimitrovs första titel. För Juan Martin del Potro var fjolårssegern den första efter år av skador. – Jag är i bättre form än i fjol, säger den 29-årige argentinaren.
Läs mer om Kungliga, Potro och Stockholm Open.
Ymer vann i Stockholm Open
Elias Ymer vann sin första match någonsin i Stockholm Open och kunde inte hålla tillbaka glädjen. – I dag var det min dag liksom, säger 21-åringen efter vinsten över argentinaren Leonardo Mayer med 2-1 i set, 6-4, 3-6, 7-5.
Ymers jätteknall i Stockholm Open
Elias Ymer, 21, har svarat för Stockholm Opens största skräll hittills.Svensken överrumplade 53-rankade argentinaren Leonardo Mayer i första omgången med 6-4, 3-6, 7-5.Det var 21-åringens efterlängtade, första seger i singel i Stockholm Open.– Jag älskar att spela i Stockholm. Tack till alla som kom hit!, säger han.
Nya detaljen: Har en fördel av det
Stjärnorna har landat – och gör sig redo för ett supersnabbt Stockholm Open.I år har turneringen tagit in en ny leverantör av banan som gör underlaget betydligt snabbare än i fjol.– Det är lurigt – man behöver tid för att anpassa sig, säger Grigor Dimitrov.– Jag tror att jag har en fördel av det här, säger Juan Martin Del Potro.