Open

Soros stiftelse tvingas bort från Ungern

Hatkampanjen mot miljardären George Soros tvingar hans välgörenhetsstiftelse Open Society Foundations att lämna Ungern efter 34 år i landet. Enligt medieuppgifter flyttar OSF:s kontor från Budapest till Berlin.
Läs mer om Berlin, Budapest och Ungern.

Wozniacki hotar med bojkott efter skandalen

Caroline Wozniacki hotar att bojkotta Miami Open efter att hennes familj ska ha hotats under årets turnering.I så fall skulle danskan bryta mot tourreglerna och riskera böter.– Det var verkligen förfärligt, säger Wozniacki enligt Ekstrabladet.
Umeå Open-arrangören: "Supernöjda"
Nöje. Årets Umeå Open-festival är över och festivalgeneralen Nils Andrén sammanfattar helgen. Det är bara positiva ord som VK får höra när vi frågar arrangören hur helgen varit. - Vi är supernöjda. Det har gått väldigt bra.
Sturehed två slag från täten i Madrid
Henric Sturehed är på väg mot sin största framgång på Europatouren i golf. 27-åringen från Linköping gick runt lördagens runda i Madrid Open på 66 slag och är delad trea, två slag efter ledaren Paul Dunne, Irland, inför söndagens avgörande.

Dansk karateinvasion i Kristianstad: "Kanske får döpa om tävlingen till Danish Open"

Foto: Bosse Nilsson Jobbet inför Swedish Open i karate var i full gång när Bladetsporten besökte arenan och Dejan Brajic. Det är full ruljans på arenaområdet i Kristianstad i helgen.
Fynda kläder och ny musik
Weekend. Att upplysa om att det är Umeå Open i helgen känns aningen överflödigt så VK:s Kristina Waldenborg passar i stället på att tipsa om landslagshockey, klädbytarevent, en äventyrerska och skivmarknad.
Läs mer om Umeå Open.
Lasagne och snowboard favoriterna för Airijoki
Musik. Det är lasagne och uteaktiviteter som gäller för Johan Airijoki, musiker, tidigare Umeåbo och aktuell på Umeå Open där han spelar tillsammans med Malmfältens rockklubb (Studion, lördag).
Stopp för tennisstjärnornas maskning
Tennisspelare som gillar att dra ut på tiden vid serve, till exempel den spanske stjärnan Rafael Nadal, får tänka om. I alla fall på US Open. Under den amerikanska grand slam-turneringen kommer spelarna ha 25 sekunder på sig att serva – annars blir det konsekvenser.
Läs mer om Rafael Nadal.
Detaljerna som ska göra Sjöström ännu snabbare
Sarah Sjöström avslutade Swim Open i Stockholm på samma sätt som hon inledde tävlingarna. I den sista finalen tog hon sin fjärde seger när hon enkelt vann 100 meter frisim. Trots det pratade hon efteråt mest om det som kan bli ännu bättre. – Det är kul att se att jag har så stor utvecklingspotential, säger Sarah Sjöström.
Sophie Hansson simmade hem svensk seger
Årets upplaga av de internationella simtävlingarna Swim Open är över. På tävlingarnas sista dag fick publiken jubla när bröstsimmaren Sophie Hansson fick kliva högst upp på prispallen.
Läs mer om Sophie Hansson och Swim Open.
Rekord-Victor närmar sig toppen
Sporttelegram. Svenskt rekord igen - och för första gången under 7.50 på 800 meter fritt. Image-text: Victor Johansson satte svenskt rekord på 800 meter fritt i Swim Open: 7.49,77. Christine Olsson/TT
Läs mer om Swim Open.
Stjärnskottet satte nytt svenskt rekord igen
Långdistanssimmaren Victor Johansson fortsätter att övertyga. Under den sista tävlingsdagen av Swim Open sänkte han sitt eget svenska rekord på 800 meter frisim med nästan tre sekunder. Den nya svenska rekordtiden är 7.49,77. – Jag ville verkligen smälla till med något, säger Victor Johansson efter rekordloppet.
Läs mer om Swim Open och Victor Johansson.
Motståndet för lätt för Sjöström: Det är för avslappnat
Sarah Sjöström är en av Sveriges mest framgångsrika idrottare på 2010-talet. Men på Swim Open i Stockholm i helgen har hon inte kommit upp i den högsta nivån, tycker Sjöström själv.
Läs mer om Sjöström, Stockholm och Swim Open.
Musikfestivalen intar butiker i centrum
Weekend. Till veckan är det dags för musikfestivalen Umeå Open. Nu står det klart att den även sprider sig till butiker, restauranger och barer i centrum. Image-text: Det blir gratisscener i centrum nästa vecka. Per Landfors
Läs mer om Umeå Open.
Sarah Sjöström vann enkelt: Men jag kommer att simma snabbare
Sarah Sjöström vann lekande lätt finalen på 50 meter fritt vid Stockholm Swim Open på lördagskvällen. Segertiden, 24,08, var hennes bästa i år, men ändå en bit från hennes eget världsrekord, 23,67.
Läs mer om Stockholm Swim Open.
Sjöström snabbast på rekorddistansen
Sporttelegram. Världsrekordhållaren på 50 meter frisim behövde inte förbruka alla krafter i försöken i Swim Open i Stockholm. Image-text: Sarah Sjöström var snabbast i försöken på 50 meter frisim. Christine Olsson/TT
Läs mer om Stockholm och Swim Open.
Tonåringen slog till igen – satte nytt svenskt rekord
Under den andra tävlingsdagen av Swim Open i Stockholm kom det första svenska rekordet. Inte helt oväntat var det 19-årige Victor Johansson som simmade rekordsnabbt.
Sjöström överlägsen i försök på gulddistans
Sarah Sjöström har inlett den andra dagen av Swim Open i Eriksdalsbadet i Stockholm som hon avslutade den första – i överlägset slag.
Simlöftet Junevik klar för EM efter tunga tiden: "Har varit upp och ner"
Leksandstjejen Sara Junevik, 17, fixade en EM-biljett efter tredjeplatsen på 50 meter fjäril i Swim Open. Nu berättar svenska simtalangen om den tunga uppladdningen inför säsongen.
Läs mer om EM-biljett och Swim Open.
Flera svenska simmare EM-klara
De svenska simmarna fick en bra start när de internationella simtävlingarna Swim Open inleddes i Stockholm på torsdagen. Tävlingarna är också EM-kval och redan under den första tävlingsdagen blev sju simmare klara för sommarens EM i Glasgow.
Rekordsimmaren lämnar Sverige – OS-satsar i USA
Talangens rekordslakt fortsätter. Långdistanssimmaren Victor Johansson simmade rekordsnabbt redan i försöken på 400 meter frisim när Swim Open inleddes i Eriksdalsbadet på torsdagen. Svensk simnings nya stjärnskott sänkte sitt eget tidigare svenska juniorrekord på distansen med drygt en och en halv sekund när han simmade i mål på tiden 3.47,33.
Veckans fem bästa fester!
Hoppsan! Redan helg igen alltså. Jonathan Bengtsson guidar dig till helgens förströelser under denna rekordkorta påsklovsvecka. 5/4 Open Stage Västerhus, 20-23, 18 år, inget inträde "Är man för berusad får man inte uppträda".
Johansson EM-klar - Sjöström enkelt vidare
Sporttelegram. Victor Johansson vann sitt försöksheat på 400 meter fritt och tiden 3.47,33 när Swim Open i Stockholm inleddes. Image-text: Victor Johansson. Arkivbild. Jessica Gow/TT
Läs mer om Sjöström, Stockholm och Swim Open.
Johansson EM-klar – Sjöström enkelt vidare
Victor Johansson vann sitt försöksheat på 400 meter fritt och tiden 3.47,33 när Swim Open i Stockholm inleddes.
Läs mer om Stockholm och Swim Open.