Open

Spieth i ledning – kan skriva historia

Jordan Spieth kan bli den yngste spelaren någonsin som har vunnit tre olika majors. 23-åringen leder British Open med tre slag inför slutrundan på Royal Birkdale.
Läs mer om British Open och Royal Birkdale.
Snusbråket i British Open
Läs mer om British Open.

Superklättring av mästaren Stenson i The Open

Henrik Stenson har plockat fram spelet som gjorde honom till mästare. Efter 65 slag under tredje rundan har den regerande mästaren närmat sig täten rejält i British Open.
Läs mer om British Open, Stenson och The Open.
Det gör uppriktigt ont i hjärtat att se
Att avbryta en tennismatch för att proklamera politiska budskap är inget annat än dårskap.Att personen inte hann stoppas är en skandal.Samtidigt har Swedish Open länge varit en av tennisvärldens mest öppna och omtyckta turneringar.En enda dåre ska inte få ändra på det.
Läs mer om Swedish Open.
Majorrekord av Branden Grace i The Open
Sydafrikanen Branden Grace skrev golfhistoria när han som den förste spelaren någonsin gick runt en major på 62 slag. 29-åringen gjorde åtta birdies och tio par under tredje varvet på British Open på Royal Birkdale.
Dolgopolov till final i Båstad
Den första finalisten i Swedish Open är klar. Den 89-rankade ukrainaren Alexandr Dolgopolov vann klart i två raka set mot ryske Andrej Kuznetsov med siffrorna 6–3, 6–2.
Skandal i Swedish Open – skrek nazistiska slagord
Semifinalen i Swedish Open i Båstad skakas av en riktig skandal. Mitt under brinnande match mellan David Ferrer och Fernando Verdasco sprang en man in på planen - och skrek nazistiska slagord.– Jag är så upprörd att jag skakar, säger expertkommentatorn Fidde Rosengren i TV10:s sändning.
Verdascos revansch – slog ut Båstad-mästaren
Albert Ramos-Vinolas vann Swedish Open i Båstad i fjol. Det blir ingen ny titel i år.
Alexander Norn med bakom täten i The Open
I US Masters och US Open missade Alex Norn kvalgränsen. I British Open är han preliminärt delad tolva inför helgens spel. – Ett steg i rätt riktning och skönt mentalt, säger Norn som ligger på par totalt.
Läs mer om Alex Norn, Norn och The Open.
Världsstjärnan drar sig ur Ericsson Open
I vintras attackerades Petra Kvitova av en knivman i sitt hem och skadade allvarligt sin hand.Tanken att hon skulle komma till Båstad och Ericsson Open för att spela.Nu tvingas tjeckiskan ställa in sin medverkan.
Inbrott i Stensons hus under The Open
Golfstjärnan Henrik Stenson satsar hårt på att försvara sin seger i British Open. Men under mästerskapet i Southport har huset han hyr utsatts för ett inbrott. – Jag är extremt tacksam att min familj inte var i huset när det hände, säger han i ett uttalande.
Läs mer om British Open, Southport och The Open.
Stenson rånad mitt under British Open
Henrik Stenson gick in i årets British Open som regerande mästare.Och efter tävlingens första dag fanns han med i toppen efter att ha gått ett under par.Nu kommer uppgifter om att den svenska stjärnans hem ska blivit utsatt för inbrott.Det under gårdagens inledande dag på Birkdale - och allt han lämnat i huset ska ha förlorats.
Läs mer om Birkdale och British Open.
Norn med i toppen av British Open
Alex Norn har haft det kämpigt i majortävlingarna. Kanske kommer vändningen nu. Stockholmaren inledde British Open med 68 slag, två under par
Läs mer om British Open.
Svenskt i täten under klassiska British Open
Alexander Norn ser ut att vara i storslag under British Open.Svensken ligger just nu på delad tredjeplats i turneringen – och ser ut att överglänsa fixstjärnan och landsmannen Henrik Stenson.
Bra start av Stenson i British Open
Det är en ny bana, men fortfarande samma tävling som Henrik Stenson ska försöka vinna igen. Den regerande mästaren i British Open har fått en bra start på tuffa Royal Birkdale-banan och ligger ett under par efter nio spelade hål. Stuart Manley, Wales, har tagit en tidig ledning i klubbhuset på två under par.
British Open 2017 – allt du behöver veta
British Open har börjat.Här får du information om hur du kan följa tävlingarna på tv, och information om när svenskarna slår ut.