Ord

Talangens svar – på kritiken: 'Står jag för'

Han fick kritik av New York Rangers för sitt spel i rookieturneringen.Nu uttalar sig Lias Andersson, 18, för första gången om lagledningens ord.– Jag var trött och det står jag för, säger den svenske forwardstalangen till Hockeysverige.
Läs mer om Hockeysverige.

Frida Stranne: Trumps ord kan få förödande konsekvenser

Donald Trump talade för första gången i FN:s generalförsamling under måndagen.Där hotade han Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och sa att Rocket man är ute på ett självmordsuppdrag.Expressens USA-expert Frida Stranne svarar på tre frågor om talet.
Läs mer om Kim Jong-Un och Rocket.
Ljungbergs första ord efter att han sparkats
Fredrik Ljungberg fick sparken som assisterande tränare i Wolfsburg.Nu uttalar sig den svenske fotbollslegendaren för första gången om avskedet.Jag håller inte med om styrelsens beslut, skriver han på Instagram.
Läs mer om Instagram och Wolfsburg.Nu.
Amnesty: Suu Kyi gömmer huvudet i sanden
Burmas ledare Aung San Suu Kyi kritiseras av människorättsgrupper efter sitt tv-tal om rohingya-krisen på tisdagsmorgonen. Amnesty International menar att hon gömmer huvudet i sanden och Burmaexperten Martin Gemzell anklagar henne för tomma ord och lögner.

Dopade stjärnan om sorgen efter maken

Katrin Krabbe var världens snabbaste kvinna – innan hon åkte fast för doping.I en intervju med den tyska tidningen Stern berättar hon nu om livet efter karriären, och hennes makes självmord.– Det kan inte beskrivas med ord, säger Krabbe, 47.
Läs mer om Krabbe och Stern.
Flykten vibrerar av spänning – Recension av Sigrid Combüchens Sidonie och Nathalie
Sigrid Combüchen har en enastående förmåga att blåsa liv i ord. Allt blir rörligt, ting får ord. Malin Ullgren läser den njutbara flyktromanen Sidonie och Nathalie.
Läs mer om Nathalie, Recension och Sidonie.
Sanningen bakom Biancas ord i tv
Wahlgrens värld är tillbaka med en till säsong i Kanal 5 - och Bianca Ingrosso hyllas för sina roliga och bitska kommentarer i programmet.Nu avslöjar hennes mormor Christina Schollin att Ingrosso inte visar sitt rätta jag i serien.– De väljer att ge henne den rollen, säger Schollin till Hänt.
Världens 10 konstigaste språk – så låter de
Klickljud, visslingar och utdöende uttal. Världens konstigaste språk är en salig blandning av förbjudna ord, musikaliska melodier – och tyska på amerikanskt vis. Lyssna och njut!
Trumps ord vägs på guldvåg i dagens FN-tal
USA:s president Donald Trump och FN-ambassadör Nikki Haley väntas i dag samla närmare 100 världsledare i New York för att diskutera hur FN kan reformeras.
Miriam Bryants ärliga ord efter uppbrottet: Olyckligt kär
Förra året dumpade Miriam Bryant sin pojkvän.I premiären av Ebbots ark på SVT berättar stjärnan nu att hon anser sig vara dömd till att vara olyckligt kär.– Det är som att man alltid har halva inne och när man har hela inne så vill man inte ha det, säger hon i programmet.
Läs mer om Miriam Bryant och SVT.
Polisen får hård kritik efter nazistmarschen
På söndagen genomförde ett 50-tal nynazister en tillståndslös marsch genom Göteborg. Polisen valde dock att inte ingripa.Något som kritiseras skarpt av Daniel Bernmar, vänsterpartistiskt kommunalråd i Göteborg:– Polischef Erik Nord har bedyrat för kommunledningen att polisen skulle ingripa om nazisterna uppträder som nazister. Nu vet vi att det var tomma ord.
Läs mer om Daniel Bernmar och Göteborg.
Jag önskar att kyrkan vore politisk på riktigt
I dag är det val i Svenska kyrkan. Joel Halldorf förklarar varför det är politiskt att leva efter Jesu ord.
Läs mer om Jesu och Svenska.
Galna segerglädjen – efter storskrällen
Jessika Sidbäck slog till med en storskräll på V75.Och i TV12-intervjun efter loppet hade hon känslorna på utsidan.– Jag hittar nästan inga ord, säger Jessika Sidbäck i TV12.
Läs mer om Jessika Sidbäck.
Nu avslöjas sanningen – bakom Cruises liv i sekten
Scientologkyrkan uppges ha parat ihop Tom Cruise med skådespelaren Nazanin Boniadi.Men nu går Boniadi ut och hyllar Cruise fiende – en anti-scientolog-aktivist.Det finns inga ord, bara kärlek, skriver Boniadi på Twitter.Samtidigt avslöjar FBI uppgifter om Tom Cruises verliga liv onom sekten.
Nu avslöjas sanningen – bakom Cruises liv i sekten
Scientologkyrkan uppges ha parat ihop Tom Cruise med skådespelaren Nazanin Boniadi. Men nu går Boniadi ut och hyllar Cruise fiende – en anti-scientolog-aktivist. Det finns inga ord, bara kärlek, skriver Boniadi på Twitter. Samtidigt avslöjar FBI uppgifter om Tom Cruises verliga liv onom sekten.
Junckers uttalande om Katalonien chockar Madrid
EU-komissionens ordförande Jean-Claude Junckers senaste uttalande om Katalonien har chockat Madrid, som valt att tolka hans ord som ett misstag.
Läs mer om Katalonien och Madrid.
Gunhild Stordalens hyllning till mamma
Här är Gunhild Stordalens fina hyllning till sin mamma.Ett förkläde säger mer än tusen ord, står det i Instagram-inlägget där Gunhild poserar med sin mamma som är iklädd ett förkläde med trycket Världens bästa mamma.Mängder av människor visar nu sin kärlek till sina mammor på miljöaktivistens Instagram.
Stjärnan opereras – får en ny njure
Selena Gomez har opererat in en ny njure – som hon fått av sin vän.Nu hyllar hon vännens uppoffring i ett inlägg på Instagram.Finns inga ord för att beskriva min tacksamhet, skriver Gomez.
Läs mer om Gomez.
Kollegernas fina ord om dödade polisen
Flaggan har varit hissad på halv stång i Valencia efter nyheten om att 51-årige polismannen Blas Gamz Ortiz dödats.En svensk tidigare brottsdömd man pekas ut misstänkt för knivattacken.Blas Gmez var en av de mest briljanta polisinspektörerna i Valencia, skriver tidningen Las Provincias.
Läs mer om Valencia.
Familjens ord efter Hasses bortgång
De senaste dagarna har präglats av den legendariske underhållaren Hasse Alfredsons bortgång.Reaktionerna har strömmat in, och på nätet har människor delat sin sorg och sina minnen. Nu tackar familjen för hyllningarna:Det värmer oerhört mycket, hälsar de via dottern Sofi Landström.
Läs mer om Sofi Landström.
Beskedet till Rönnberg: Jag lämnar för gott
Carl Grundström, 19, har en tydlig målsättning. Han ska ta plats i Toronto Maple Leafs i NHL i höst.Hans sista ord till Roger Rönnberg innan han åkte över var:När jag lämnar er i Frölunda nu, Roger, så lämnar jag er för gott.– Han är där för att ta plats, konstaterar Frölundatränaren.
Löfven strök kravet på nedrustning av kärnvapen
Stefan Löfven har ingenting att säga om den kärnvapenfria värld som Margot Wallström satt som mål – och som i förlängningen kan hota stabiliteten i svensk säkerhetspolitik. I regeringsförklaringen nämnde statsministern inte FN-avtalet med ett ord. Tvärtom ströks fjolårets krav på att främja nedrustning.
Läs mer om FN-avtalet och Margot Wallström.
Mike Helbers stora ilska – mot ungdomsledaren
Hockeyföreningen i Hanhals stängde av en ledare som i helgen offentligt skällde ut ett barn.Något som får C More-profilen Mike Helber att reagera starkt.– Det är ju så dåligt ledarskap att det inte finns ord för det. Vi kan tyvärr inte ta bort alla idioter från världen men det är långt över gränsen och kul att föreningen tar tag i det.
Evelyn Schreiber: Tala till ungdomar på vuxnas vis
Prata med unga om det flippade patriarkatet – men fråga dem inte vad en kuf är. Så kan man kanske sammanfatta resultatet från studien Ord på prov.
Läs mer om Ord.