Ord

Hårda kritiken mot TV4 – efter beslutet om Bard

Efter TV4:s beslut om att Alexander Bard får sitta kvar i juryn i Talang riktas nu kritik mot kanalen.Alexander Bards hårda ord om me too-rörelsen på Twitter gör att många tycker att han borde petas helt från kanalen.Alla har rätt att uttrycka sina egna åsikter, men alla har inte rätt till bästa sändningstid i en av Sveriges största TV-kanaler, skriver Amanda Oxell på Resum.

Interna raseriet mot SR efter Lotta Broms avsked

Flera Sveriges Radio-anställda är djupt kritiska till hur SR hanterat Lotta Broms sorti.Kanalchefen Andreas Miller kallade det en stor förlust – och på hennes forna redaktions Facebook-sida lyckönskade man henne.SR nämnde inte ett ord om den internutredning som Brom varit föremål för – eller det faktum att flera av de utsatta är kvar på P4 Extra.– Det är ett hån, säger en SR-anställd.
Läs mer om Brom, Facebook-sida och SR-anställd.
Pekades ut – nu tar vännen tillbaka allt
Under torsdagen står Fortnox storägare Olof Hallrup, 59, inför rätta som misstänkt för grovt insiderbrott.Då backade småföretagaren från sitt utpekande av Hallrup som läckan. Han hävdar att polisen utsatt honom för psykningar och lagt ord i hans mun.– Om de hade sagt du har dödat fyra stycken, då hade jag sagt ja bara för att få komma därifrån, sa företagaren.
Läs mer om Fortnox, Hallrup och Olof Hallrup.
Förundersökning om sexualbrott mot Wigh läggs ner
Förundersökningen mot den SD-politiker som anklagats för sexuella övergrepp mot riksdagspolitikern Hanna Wigh läggs ner. Det har genomförts förhör med parterna samt andra som haft uppgift att lämna i ärendet och viss skriftlig bevisning har inhämtats. I förundersökningsmaterialet står ord mot ord och det saknas objektiv utomstående bevisning som kan klargöra vad som hänt mellan parterna, skriver åklagaren i beslutet, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om Hanna Wigh, SD-politiker och Wigh.

Skäringers ärliga ord – efter svåra sorgen

Mia Skäringer växte upp med en alkoholiserad pappa, och förlorade honom för 10 år sedan.I Jills veranda berättar skådespelaren om den svåra uppväxttiden – och hur hon lever med sorgen.– Han var världens underbaraste person, och så drack han och så blev det jättejobbigt, säger Mia Skäringer i Jills veranda.
Läs mer om Mia Skäringer.
Lotta Broms egna ord – slår tillbaka mot anklagelserna
Lotta Brom bemöter nu anklagelserna om sexuella trakasserier.Programledaren meddelade i går att hon slutar på Sveriges Radio – eftersom hennes program P4 Extra ska förnyas.Men flera lyssnare har ifrågasatt förklaringen – och Brom slår tillbaka mot anklagelserna i en rad svar i sociala medier.
Läs mer om Brom.
Jennifer Lawrence ilska över läckta nakenbilderna
2014 läcktes hennes nakenbilder i en omskriven hackerattack – och Oscarsbelönade Jennifer Lawrence återhämtar sig fortfarande från övergreppet.I en intervju med The Hollywood reporter berättar skådespelaren om den hemska händelsen.– När hackningen hände så var det ett sådant oerhört övergrepp att jag inte ens kan sätta ord på det, säger Jennifer Lawrence.
Calle Jonssons egna ord om krogmisshandeln
NORRTÄLJE. Calle Jonsson, 34, kommer till rätten maskerad med solglasögon, keps och en huva åtdragen kring ansiktet.I somras misstänks han ha misshandlat en man på en krog – själv hävdar han nödvärn.– När han slår på mig slår jag tillbaka, säger Calle Jonsson i tingsrätten.
Läs mer om Calle Jonsson.
Evelyn Schreiber: Alla onda ting behöver inte hänga ihop
Det börjar med nedsättande ord och slutar med våldtäkt. Sambandet ses ofta som självklart. Men stämmer det?
Carina Bergs heta ord om nya kärleken
För några dagar sedan offentliggjorde programledaren Carina Berg förhållandet med fotbollsstjärnan Erik Johansson.Nu visar hon sin kärlek till partnern på Instagram.Du är allt jag behöver i detta syndiga liv, skriver Carina Berg.
Avslöjat: Zlatans ord – till Lukaku
Zlatan Ibrahimovic är tillbaka från den svåra knäskadan.36-åringen gjorde comeback i lördags – och inledde med att ge sin anfallspartner Romelu Lukaku en order.Nu avslöjar brittiska BBC vad Zlatan sa till belgaren.
Läs mer om BBC, Lukaku, Romelu Lukaku och Zlatan.
Wolffs tystnad efter vännens sista ord
Eva Rydberg lärde känna Rikard Wolff under inspelningen av julkalendern –sedan dess höll de kontakten.Wolff låg på sjukhuset när hon skickade det sista sms:et till honom.– Jag fick aldrig något svar, säger Eva Rydberg.
Läs mer om Eva Rydberg och Rikard Wolff.
Bard petas – efter kritiken
Alexander Bard nominerades till Årets digitala influencer på en gala anordnad av ett IT-företag.Men efter profilens kontroversiella uttalanden om #metoo-upproret petas han nu från nomineringen och galan.– Jag har aldrig bett om nomineringen och jag vill inte ha med dem att göra överhuvudtaget, jag tycker de är amatörer, säger Alexander Bard.Samtidigt reagerar nu flera kvinnliga kändisar mot Alexander Bards ord.
Efter tv-sända talet – Mugabe vägrar avgå
Robert Mugabe talade till nationen i ett 20 minuter långt tv-tal som slutade med landets största antiklimax – i strid med uppgifter från nyhetsbyrån Reuters och tv-kanalen Sky vägrade den åldrande ledaren att nämna ett ord om sin avgång.
Läs mer om Mugabe och Sky.
Bah Kuhnke kallar till möte om metoo
Nu kallar Alice Bah Kuhnke till möte i spåren av den senaste tidens metoo-upprop.Kulturministern vill veta vilka åtgärder som vidtagits, och vilka ytterligare insatser som bör göras mot sexuella trakasserier och övergrepp.Bland de inbjudna finns bland annat folk från film- och teaterbranschen.– Jag håller med andra ord trycket uppe genom att bjuda in, och be dom dela med sig av vad de nu gör inom sina respektive fält för att få stopp på övergrepp och trakasserier, säger Bah Kuhnke.
Läs mer om Alice Bah Kuhnke och Bah Kuhnke.
Helena Bergströms första ord – berättar om sorgen
Helena Bergström uttalar sig för första gången sedan vännen Rikard Wolffs död. I ett känslosamt inlägg på Instagram skriver hon om sin stora sorg. Ett dygn har gått sedan du lämnade oss. Kan inte omfatta denna ohyggliga sorg jag känner. Jag är så tacksam att du funnits i mitt liv, skriver Helena Bergström.
Läs mer om Helena Bergström och Instagram.
Lionel vann enkelt: Det såg kanon ut
Lionel, som tränas av Daniel Redn, hade stor show på Bjerke i Norge under lördagen.Hästen kördes av sin ägare Göran Antonsen – som tidigt gjorde segergest.– Han har presterat gång efter gång. Det finns inte ord nog att beskriva honom, säger han.
Janne häpnar – efter Gundes ord i Skavlan
Över två miljoner svenskar såg Sveriges bragdmatch mot Italien i måndags.Gunde Svan var inte en av dem.Något som ställer Fredrik Skavlan och Janne Andersson totalt i SVT.– Va?!, säger Andersson.– Nu skämtar du, säger Skavlan.
Upprop efter läxa med rasistiskt ord
Ett antirasistiskt skolupprop har startat på Facebook, efter att en femteklass på Rösjöskolan i Sollentuna fick i uppgift att böja ett rasistiskt ord. Samtidigt vägrar skolans rektor att svara på frågor om händelsen. – Vi har valt att hantera det på det här sättet och jag kan inte kommentera det mer just nu, säger Mikael Kaspar, skolchef i Sollentuna kommun.
TV-profilens snuskiga ord – i direktsändning
Mitt i VM-yran är det inte alltid lätt att tänka på vad man säger.Fråga bara den danska programledaren Mette Cornelius som efter playoff-segern mot Irland pratade om en golden shower.– Jag är i alla fall kissgul på tröjan, sa hon i direktsändning.
Läs mer om Irland och VM-yran.
Lustig ber om ursäkt: Jag har mått väldigt dåligt
Mikael Lustig har fått kritik för att ha skrikit könsord efter att den svenska nationalsången buades ut på San Siro. Nu ber han om ursäkt. Jag valde ett ord jag i efterhand ångrar enormt mycket, skriver han på Instagram.
Läs mer om Instagram och San Siro.
11-åringar uppmanades böja rasistiskt ord som läxa
En femteklass på Rösjöskolan i Sollentuna fick i hemläxa att böja n-ordet. – Min son kom hem jätteledsen och sa att han fått en läxa med ett fult ord, berättar Ahmed Osman. Nu ska Sollentuna kommun se över allt skolmaterial för att undvika liknande händelser i framtiden.
Hemläxan: Att lära sig det rasistiska ordet
Elvaåringen kom hem till sin familj och visade upp vilka glosor han och klasskamraterna i femman hade fått i läxa.Hans pappa blev bestört när han fick se vilket ord som fanns med bland de andra:– Jag blev arg, förstås, säger Ahmed Osman. Att det här ska få hända en elvaåring i en femteklass.
Läs mer om Ahmed Osman.