Orlando

Winnie Mandela förs till sista vilan

SOWETO. Tusentals Sowetobor har börjat strömma till Orlando Stadium, där antiapartheidaktivisten Winnie Mandela förs till sista vilan vid en ceremoni på lördagsmorgonen.

Tusentals sörjde Winnie Mandela på Orlando Stadium i Soweto

Minneshögtiderna har avlöst varandra på olika håll i Sydafrika under de senaste veckorna sedan regeringen utlyst landssorg till minne av Winnie Mandela. Hyllningarna har nu gått in i en slutfas med onsdagens ceremoni på fotbollsarenan Orlando Stadium i Soweto, där vicepresident David Mabuza talade till familjen Mandela och tusentals tillresta sörjande under onsdagseftermiddagen.
Elva skadade efter panik i köpcentrum
Panik utbröt i ett köpcentrum i Orlando i Florida efter misstankar om skottlossning, skriver Orlando Sentinel. Elva personer skadades när de flydde från platsen.Smällarna som hörts visade sig dock senare komma från fyrverkerier.
Läs mer om Florida, Orlando och Orlando Sentinel.
Offer stämmer nätjättar efter masskjutningen
16 överlevare från nattklubbsskjutningen i Orlando stämmer Google, Facebook och Twitter.De drabbade hävdar att nätjättarna hjälpte att sprida terroristpropaganda som radikaliserade gärningsmannen, rapporterar AP.
Läs mer om Facebook, Google, Orlando och Twitter.De.

Serien Stranger Things blir verklighet i ny nöjespark

Nu blir ännu en superpopulär tv-serie temapark.I sin nysatsning lovar Universal Studio Stranger Things på riktigt i Hollywood, Orlando och Singapore.Allt naturligtvis på övernaturligt skräcktema.
Läs mer om Hollywood, Orlando och Singapore.Allt.
Stenson var i segerläge – slutade fyra
Henrik Stenson var i segerläge men slutade till sist fyra. Vann den anrika USA-tourtävlingen i golf på Bay Hill-banan utanför Orlando gjorde den flerfaldige majorvinnaren Rory McIlroy från Nordirland efter en fenomenal avslutning.
Stenson i fortsatt ledning i Florida
Sporttelegram. Henrik Stenson ligger kvar i toppen i USA-tourtävlingen i golf på Bay Hill-banan utanför Orlando.
Läs mer om Bay Hill-banan, Florida och Orlando.
Fortsatt bra spel av Stenson
Sporttelegram. Henrik Stenson fortsätter att spela bra i USA-tourtävlingen i golf på Bay Hill-banan utanför Orlando. Han följde upp torsdagens ledarrond på 64 slag med 69 slag på fredagen.
Läs mer om Bay Hill-banan, Orlando och Stenson.
Stenson i ledning efter första rundan
Henrik Stenson leder efter en imponerande första rundan i PGA-tourtävlingen Arnold Palmer Invitational på Bay Hill-banan utanför Orlando i Florida. Med nio birdies och en bogey gick han på 64 slag, åtta under par.
Läs mer om Bay Hill-banan, Florida och Orlando.
Stenson i ledning efter första rundan
Henrik Stenson leder efter en imponerande första rundan i PGA-tourtävlingen Arnold Palmer Invitational på Bay Hill-banan utanför Orlando i Florida. Med nio birdies och en bogey gick han på 64 slag, åtta under par.
Läs mer om Bay Hill-banan, Florida och Orlando.
Stenson i ledning efter första rundan
Sporttelegram. Henrik Stenson ligger i ledning efter en imponerande första runda i PGA-tourtävlingen Arnold Palmer Invitational på Bay Hill-banan utanför Orlando, Florida. Med nio birdies och en bogey gick han rundan på åtta under par.
Läs mer om Bay Hill-banan, Florida och Orlando.
Succé med blodtrycksråd vid hårtrimning
Genom att bjuda in apotekare till barberarsalonger gick det att sänka skadligt höga blodtryck hos afroamerikanska män i USA, enligt nya fynd på årets ACC-möte i Orlando. Studien är en så kallad late breaker och anses extra intressant.
Läs mer om Orlando och USA.
Magnetdriven hjärtpump bäst vid hjärtsvikt
En ny centrifugalpump som drivs av magneter minskar risken för blodproppar bland patienter med svår hjärtsvikt. Det visar en randomiserad studie som presenterades på årets ACC-möte i Orlando.
Läs mer om Orlando.
Lille Masons kupp – räddad av brandkår
Brandkåren i Titusville, nära Orlando i Florida, fick ett minst sagt ovanligt uppdrag på torsdagen.Räddningstjänsten fick rycka ut till en lille pojken Mason – som så gärna ville ha ett gosedjur att han klättrat in i en klomaskin.Hur han skulle ta sig ut, det hade han inte någon plan för.
Läs mer om Florida, Mason, Orlando och Titusville.
Film En fantastisk kvinna: Vacker, viktig och värdig Sebastian Lelio (regissören bakom härliga Gloria från 2013) har gjort ännu ett drömskt och gripande porträtt av
Marina är en ung transkvinna i Santiago, Chile. När hennes pojkvän och sambo, den några år äldre Orlando plötsligt dör, drabbas hon av sorg som hon enligt många i sin omgivning inte har rätt att känna.
Månadsprotest utlyst i Honduras
Oppositionen i Honduras har utlyst en månadslång protest mot att den sittande presidenten Juan Orlando Hernndez ses som vinnare i valet i november.
Är det här den fånigaste nödlandning någonsin?
Det amerikanska passagerarplanet var på väg från Orlando till Houston när både personalen och resande kände mystiska dofter i kabinen.De obegripliga ångorna gjorde att planet tvingades nödlanda.Sedan stod alla där med riktigt långa näsor.
Läs mer om Houston och Orlando.
Vinnare utsedd i Honduras efter omstritt presidentval
Efter tre veckor har en vinnare utsetts i presidentvalet i Honduras. Sittande presidenten Juan Orlando Hernndez står som segrare, men utmanaren manar till protester.
Oförändrat läge efter ny omräkning
Honduras president Juan Orlando Hernndez leder fortfarande kampen om presidentposten i landet. Detta efter att en omräkning av 4 753 av rösterna från presidentvalet gjorts, meddelar valmyndigheten.
Valet i Honduras har svängt
Med närmare 83 procent av rösterna räknade i Honduras leder landets sittande president Juan Orlando Hernndez med drygt 3.000 röster. Oppositionskandidaten Salvador Nasralla vägrar godkänna rösträkningen.
Hernndez anklagas för valfusk
Honduras oppositionskandidat Salvador Nasralla, som ser ut att gå mot segern i presidentvalet, anklagar den sittande presidenten Juan Orlando Hernndez för valfusk.
Spänt när resultatet dröjer i Honduras
Både den sittande presidenten Juan Orlando Hernndez och utmanaren Salvador Nasralla säger sig ha vunnit Honduras val. Och när rösträkningen dröjer blir läget alltmer spänt.
Två kandidater hävdar seger i Honduras
Honduras sittande konservative president Juan Orlando Hernndez utropar sig som segrare innan valresultatet har presenterats. Men oppositionen säger att Salvador Nasralla vunnit.