Osäker

Twister Bi missar Prix d'Amerique

En av de största svenskhoppen, Twister Bi, tvingas tacka nej till Prix d'Amerique.Tränaren Jerry Riordan har tidigare varit osäker.Men bekräftar nu att hästen missar på grund av en lunginfektion från i vintras.– Han är inte 100 procent frisk och därför ska han inte starta, säger Riordan till Travronden.
Läs mer om Prix, Riordan, Travronden och Twister Bi.

Bannon fick order av Vita huset att tiga

President Donald Trumps tidigare chefsstrateg Steve Bannon vägrade svara på frågor från representanthusets underrättelseutskott. De frågor han var osäker på skickades först till Vita huset som avgjorde om han skulle svara.
Läs mer om Steve Bannon och Vita.
Varför ska vi kvinnor behöva vara rädda – i vår egen stad?
Fyra våldtäkter på två månader. Efter #metoo var vårt hopp starkt, och vi har trott på förändring. Men jag återvänder till Malmö för att känna mig osäker på mina egna gator.
Läs mer om Malmö.

Wallenstam ser möjligheter med osäker bomarknad

Wallenstams tre senaste omgjorda bostadsrättsprojekt beräknas kunna ge något under fastighetsbolagets 6 procentiga avkastningskrav för nya hyresrätter, uppger finanschef Susann Linde till Affärsvärlden.
Läs mer om Affärsvärlden och Susann Linde.
Glädjebeskedet i JVM - stjärnan spelar i kväll
BUFFALO. Den svenska supertalangen Elias Pettersson klev av träningen i går.Efter det har stjärnans deltagande i kvällens match varit osäker.Men Tomas Montn bekräftar att Elias kommer att spela i kväll.– Han spelar. Det var aldrig någon fråga i går utan bara en säkerhetsåtgärd.
Läs mer om JVM.
Framtiden osäker för den vita älgen
Världsberömd och eftertraktad.Den vita älgen skapade stor uppståndelse över hela världen.Nyfikna och närgångna människor väckte en aggressivitet hos älgen och en skyddsjakt utlystes för att sedan avblåsas.– Det finns en möjlighet att en ny skyddsjakt utlyses, om ytterligare incidenter sker, säger Christer Lööf, polischef i Arvika.
Läs mer om Arvika och Christer Lööf.
Prognos om vit jul allt mera osäker
Det är högst oklart om tomten får någon snö att landa på. Längre fram i veckan drar mildluft in från norr och den nederbörd som väntas kan mycket väl falla som regn.
SHL-konkurrent bekräftar intresse för Rögleforward
Edwin Hedbergs framtid i Rögle är osäker.Men det kan bli en fortsättning i SHL ändå.För Norrans hockeyblogg bekräftar Skellefteås sportchef Mikael Lindgren klubbens intresse för Hedberg.
Kan skada dem mer att behålla Karlsson
Erik Karlssons framtid i Ottawa är osäker.27-åringens kontrakt löper ut sommaren 2019 – och Ottawa överväger nu huruvida man ska förlänga Karlssons avtal.Enligt krönikören Dave Stevenson kan beslutet om Karlsson definiera Ottawas framtid.Vad som än sker måste de fatta rätt beslut - även om det kanske inte finns, skriver han i en krönika.
Läs mer om Dave Stevenson, Karlsson och Ottawa.
Så ska Norge skydda Kläbo
DAVOS. Alla åkare utom en fanns tillgängliga under Norges pressträff i dag.Johannes Hösflot Kläbo, 21, väljer ett eget upplägg inför helgens tävlingar i Davos – inspirerad av Mathias Fredriksson.– Han är lite osäker på hur det kommer gå, säger tränaren Arild Monsen.
Läs mer om Arild Monsen, Kläbo och Norge.
Lämnar Dalkurd – på grund av flytten
Han hjälpte Dalkurd till allsvenskan.Nu lämnar målvakten Frank Pettersson för superettan och Jönköpings södra – då han är osäker på lagets arenasituation.– Jag hoppas att jag får fel och att spelarna får det fantastiskt bra, men jag ville inte chansa, säger Pettersson till Jnytt.se.
Förvirringen i SVT: Jag har dålig koll
Charlotte Kalla tog hem söndagens skiathlon i överlägsen stil.Efter loppet var svenskan osäker kring en detalj kring sin seger – och fick ta hjälp av SVT-experten Johanna Ojala.–Jag har så dålig koll på statistik, skrattade Kalla.
Läs mer om Kalla och SVT.
Nödvändigt offra Mogert – Ohlys framtid osäker
Stockholms borgarråd Roger Mogert får sparken, men inte förre vänsterledaren Lars Ohly. Nu prövar Ohly en metoo-pudel – han träder självmant fram och säger att han har bett en utsatt kvinna om ursäkt.
Läs mer om Ohly och Roger Mogert.
Tyrannen borta – men risk att framtiden inte blir ljusare
Världens äldsta diktator, Zimbabwes Robert Mugabe, avgår. Beskedet är det definitiva slutet på en lång och plågsam era för Zimbabwe. Nu väntar en osäker framtid för landets firande befolkning.
Läs mer om Zimbabwe.
Torbjörn Nilsson, 63, tvekar om framtiden
GÖTEBORG. Poya Asbaghi, 32, tar över som huvudtränare i IFK Göteborg.Men för Torbjörn Nilsson, 63, är framtiden osäker.Enligt GT:s uppgifter har Blåvitt-ikonen andra erbjudanden att ta ställning till.– Det är några klubbar har ringt på alla möjliga nivåer, bekräftar Torbjörn Nilsson.
Jan Guillou vågar inte krama kvinnliga vänner
Jan Guillou vågar inte längre krama kvinnliga vänner, säger han i en intervju med norska Aftenposten, och det beror på #metoo. Samtidigt hyllar han uppropet. – Man blir osäker på om man ska ge en kvinna en kram, säger han i intervjun.
Läs mer om Aftenposten.
Vad beror min yrsel på? Läkaren svarar
Jag skriver till dig för att jag har drabbats av yrsel. Den kommer inte alla dagar, men ganska ofta, och gör mig osäker. Ibland när jag är ute och går behöver jag sätta mig för att vila en liten stund.
Varningen: Jag är osäker på formen
Han vann det norska Kriteriet i imponerande stil.Nu är Hard Times den största favoriten i onsdagens jackpotomgång på V86.- Det känns som en bra uppgift, även om jag är lite osäker på formen, säger ägaren och amatörtränaren Ola Åsebö.
Läs mer om Kriteriet, Ola Åsebö och V86.
TV4: Damerna måste vara med på galan
Damlandslaget kommer att bojkotta fotbollsgalan den 20 november, rapporterar Fotbollskanalen – och nu är galans framtid osäker. – Självklart måste damerna vara med på en fotbollsgala, säger TV4:s pressansvariga Martin Nersing.
Andersson: Vi måste våga gå ut och ta för oss
Albin Ekdal tvingades kliva av tio minuter in i andra halvlek i fredagens möte med Italien. Och Ekdals medverkan i returen på måndag är högst osäker, visade det sig under lördagens pressträff.
Läs mer om Italien.
Ju fler skador de får desto bättre för oss
Italien har åkt på en tung skadesmäll inför Sverige-matchen.Simone Zaza ådrog sig en knäskada på torsdagen och är högst osäker till spel.– Ju fler skador Italien får desto bättre för oss, säger Janne Andersson.– Om han nu är skadad så är det en fördel, säger Andreas Granqvist.
En osäker investering