Os invigning

Tydligen för farligt att nämna honom

OS i Pyeongchang invigdes i fredags - en invigning som sändes världen över.Och NBC Sport får nu stor kritik efter invigningsceremonin.Det efter att bolaget undvikit att säga ett enda ord om HBTQ-personer i sin tre timmar långa sändning.NBC hetero-tvättade invigningsceremonin. Det här är väldigt sorgligt skriver Outsports.
Läs mer om Pyeongchang.

Nord- och Sydkoreas ledare skakade hand

Nordkoreas ceremonielle statschef Kim Yong-Nam har träffat Sydkoreas president Moon Jae-In och skakat hand. Det symboliskt viktiga mötet hölls inför fredagens OS-invigning i Pyeongchang i Sydkorea.
Fick inte bära fanan – nobbar invigning
Slantsingling avgjorde vem som skulle få bära den amerikanska fanan. Skridskoåkaren Shani Davis förlorade mot rodelåkaren Erin Hamlin och blev då så sur att han vägrar vara med på OS-invigningen.
Läs mer om Erin Hamlin och OS-invigningen.
Propagandaspel - här landar systern
PYEONGCHANG. Militärparad och maktdemonstration med missiler hemma i Nordkorea.Men glada dansande och spexande idrottare i OS-byn.Inför kvällens OS-invigning menar allt fler att Nordkoreas diktator Kim Jong-Un förvandlat OS till ett propagandaspel - och under fredagsmorgonen landade hans syster, och arvtagerskan, Kim Yo-Jong i Sydkorea.

Bråk med kravallpolis - inför OS-invigningen

Ett hundratal anti-nordkoreanska demonstranter hamnade i bråk med kravallpolis utanför Olympiastadion i Pyeongchang inför fredagens OS-invigning.
Publikfavoriten behåller kläderna på
Tongas Pita Taufatofua har bytt spår. I Sydkorea ställer han upp i längdskidor – och slopar den lättklädda klädseln under dagens OS-invigning. – Jag vill vara vid liv när jag ska tävla, säger han.
Läs mer om OS-invigning.
Världens blickar riktas mot förenat Korea under OS-invigning
Nyhetsrapporteringen om OS-invigningen har på förhand dominerats av den förväntade kylan och den gemensamma inmarschen av Sydkorea och Nordkorea. Men var ska alla sitta?
Blickarna på förenat Korea under OS-invigning
Nyhetsrapporteringen om OS-invigningen har på förhand dominerats av den förväntade kylan och den gemensamma inmarschen av Sydkorea och Nordkorea. Men var ska alla sitta? Det är inte frågan om antalet sittplatser.
Niklas Edin bär Sveriges flagga på OS-invigningen
Alpensia. Det fanns 110 svenska OS-deltagare att välja bland. Det blir curlingsspelaren Niklas Edin som får hedersuppdraget att bära den svenska fanan vid fredagens invigning av OS i Pyeonchang. – Det är en fantastisk ära och jag ser oerhört fram emot och bära fanan vid invigningen, hälsar Edin som inte kan vara på plats då laget ligger på läger inför OS.
Tidigare fanbärarnas uppmaning: Njut
Anja Pärson och Anders Södergren har representerat Sverige under varsin OS-invigning. Båda är överens. Att vara fanbärare är ett hedersuppdrag.
Läs mer om OS-invigning och Sverige.
Damkronorna stoppas från OS-invigning
Damkronorna stoppas från att delta i OS-invigningen den 9 februari. Beslutet har tagits av Sveriges olympiska kommitt (SOK). – Jag respekterar det, säger förbundskaptenen Leif Boork.
Festbudgeten – en tiondel av Londons
Knaper ekonomi för nattens OS-invigning
Läs mer om OS-invigning.
Alshammar får äran att bära Sveriges flagga
Rio de Janeiro. Sexfaldige olympiern Therese Alshammar blir svensk fanbärare vid fredagskvällens OS-invigning. – Therese uppfyller alla våra kriterier, säger SOK:s sportchef Peter Reinebo.
I dag presenteras Sveriges fanbärare
Vilken svensk får hedersuppdraget att bära fanan under fredagens OS-invigning? I dag klockan 16 får vi veta. Följ direktrapporteringen med senaste nytt från Rio här.
Läs mer om OS-invigning och Rio.
Alshammar flaggar för hedersuppdrag
Simveteranen Therese Alshammar, 39, öppnar dörren för att bära den svenska fanan vid OS-invigningen på fredag. OS-profilen blir historisk när hon gör sitt sjätte olympiska spel i Rio. –Jag har ett ganska lätt schema nu, sade hon om möjligheten att vara med på en lång invigning.
Läs mer om OS-invigningen och Rio.
Klart: Kallur kommer inte agera fanbärare
Om en vecka kliver idrottarna in på arenan för invigning av OS 2016. Vem som blir den svenske fanbäraren är ännu inte bestämt - men klart är att det inte blir Sanna Kallur. - Det är få som har möjlighet att gå, säger den svenska truppchefen Peter Reinebo.
Läs mer om Peter Reinebo och Sanna Kallur.
I dag invigs Europas OS
Baku är putsat och festfint och smyckat inför kvällens invigning av de första Europeiska spelen.Men förspelet har handlat mer om mänskliga rättigheter än om idrottsliga prestationer.— Allt runtomkring är för bra för att vara sant. Det är svårt att uppskatta att allt är så välorganiserat när man vet att människor är drabbade, säger brottaren Zakarias Tallroth.
Läs mer om Europeiska.
I dag invigs Europas OS
Baku är putsat och festfint och smyckat inför kvällens invigning av de första Europeiska spelen.Men...
Läs mer om Europeiska.
I dag invigs Europas OS
Baku är putsat och festfint och smyckat inför kvällens invigning av de första Europeiska spelen.Men förspelet har handlat mer om mänskliga rättigheter än om idrottsliga prestationer.— Allt runtomkring är för bra för att vara sant. Det är svårt att uppskatta att allt är så välorganiserat när man vet att människor är drabbade, säger brottaren Zakarias Tallroth.
Läs mer om Europeiska.
Sprakande Perry med hajar i otakt
Det pratas om entrn på ett robotlejon, dansande hajar och ett eget stjärnfall. Kate Perry har skrivit in sig i Super Bowls historia genom en sprakande trettonminutersshow som enligt USA Today mer liknade en OS-invigning än en halvtidsunderhållning i den årliga finalen i amerikansk fotboll. Det pratas också om de många klädbytena - från eldsflammig klänning under inledande Roar, över beachvolley-outfit, fotbollströja, och avslutningens slitsade aftonkreation. Samtliga plagg signerade designern Jeremy Scott.
Läs mer om Jeremy Scott, OS-invigning och Roar.
Sprakande Perry med hajar i otakt
Det pratas om entrn på ett robotlejon, dansande hajar och ett eget stjärnfall. Kate Perry har skrivit in sig i Super Bowls historia genom en sprakande trettonminutersshow som enligt USA Today mer liknade en OS-invigning än en halvtidsunderhållning i den årliga finalen i amerikansk fotboll. Det pratas också om de många klädbytena - från flambeströdd klänning under inledande Roar, över beachvolley-outfit, fotbollströja, och avslutningens slitsade aftonkreation. Samtliga plagg signerade designern Jeremy Scott.
Läs mer om Jeremy Scott, OS-invigning och Roar.
Bara OS borde ha invigning
DN:s Johan Esk är på plats på Arena Corinthians i So Paulo inför torsdagskvällens VM-premiär. Här svarar han på några frågor inför matchen:
Läs mer om So Paulo och VM-premiär.
OS-invigning – då markerade Ukraina
Ryska publiken gav Ukrainas fanbärare stående ovationer och kvällens största jubel
Läs mer om Ukraina.
OS-facklan är tänd
Stockholm/TT Nu har de olympiska vinterspelen i Sotji officiellt startat. Efter en 2,5 timmar lång invigning på olympiastadion Fisjt tändes till slut OS-facklan av ishockeylegendaren
Läs mer om Fisjt, OS-facklan och Sotji.