Os mästaren

Spionerade på ikonen – ljög om hennes sexliv

Vinter-OS i Pyeongchang står för dörren, och ger möjligheter för nya idrottsstjärnor att tändas.Många har blivit legendariska med hjälp av just OS, en av dem är tvåfaldige mästaren i konståkning Katarina Witt.Hon är den mest framgångsrika konståkaren genom tiderna – och hon gjorde det samtidigt som hon blev spionerad på av den egna staten.

OS-profilen Anna Le Moines nya liv

Två OS- och VM-guld i curling.Anna Le Moine, 44, slutade när hon stod på toppen.För Sport-Expressen berättar den dubbla olympiska mästaren om genombrottet, om OS-känslor, om sitt nya liv - och om hur det är att bli igenkänd på stan:- Jag blir glad när det kommer fram glada människor som vill prata.
Läs mer om OS-känslor.
OS-hjälten död: Hade det tufft
En av svensk brottnings stora har avlidit.OS-mästaren Karl-Erik Nilsson somnade in 95 år gammal.– Saknaden kommer att bli stor, säger sonen Per-Axel Nilsson.
Läs mer om Per-Axel Nilsson.
OS-mästaren: Jag ofredades sexuellt av landslagsläkaren från 13 års ålder
Tampa. USA:s OS-mästarinna i gymnastik McKayla Maroney avslöjar att hon utsattes för sexuellt ofredande av landslagets läkare. Det började då hon var 13 år. Läkaren anklagas av totalt 140 kvinnor och riskerar livstids fängelse. Han har redan erkänt innehav av barnporr.
Läs mer om McKayla Maroney.

OS-hjältar i bilkrasch – drabbad av hjärnskada

Rysk idrott är i chock.Tre OS-stjärnor, bland dem OS-mästaren Olga Medvedtseva, har varit med om en allvarlig trafikolycka.
Sjukdomen tvingar OS-hjälten att sluta
För en dryg vecka sedan slog beskedet ner som en bomb i idrottsvärlden: talangen och Rysslands yngsta OS-guldmedaljör någonsin, 19-åriga Julia Lipnitskaja, hänger skridskorna på hyllan.Nu talar den regerande OS-mästaren ut om vad som fick henne att ta beslutet.– Det handlar om hälsan, säger stjärnan till ryska förbundet.
OS-hjälten drabbad av en hjärnblödning
OS-mästaren Hannah Mills har drabbats av en hjärnblödning.Efter en olycka har Mills lagts in på ett sjukhus i Italien, rapporterar BBC.
Läs mer om BBC och Italien.
OS-mästare fast för dopning
Den spanske OS-mästaren i cykel från 2008, Samuel Snchez har åkt fast för dopning. Det bekräftar det internationella cykelförbundet UCI på sin sajt.
Läs mer om OS-mästaren, Samuel Snchez och UCI.
OS-mästaren fast för doping – stängs av
Spanska cyklisten Samuel Snchez stängs av.38-åringen har testat positivt för tillväxthormonet GHRP-2, skriver Union Cycliste International i ett pressmeddelande.Därmed missar han det stundande Vuelta a Espana.
OS-mästaren hittad död – blev bara 39 år
Stephen Wooldridge tog ett OS-guld och fyra VM-guld.Nu har han avlidit vid endast 39 års ålder, rapporter Sydney Morning Herald.
Stenhård duell om trestegsguldet
Damernas trestegsfinal blev en stenhård duell mellan 21-åriga Yulimar Rojas från Venezuela och den dubbla världsmästarinnan och OS-mästaren Caterine Ibarguen, Colombia. Ledningen mellan de båda skiftade flera gånger under finalen.
OS-mästaren stängs av – misstänks för doping
Matej Toth stängs av – misstänkt för doping.OS-mästaren missar nu VM i London och riskerar en fyra år lång avstängning.Jag tror att han är ren, skriver rivalen Evan Dunfee på Twitter.
Läs mer om Evan Dunfee, London och Twitter.
Tre Kronor möter Sydkorea
Channel One Cup i ishockey utökas med två lag: den senaste olympiske mästaren Kanada – och nästa års OS-värd Sydkorea.
Monsterkast i Doha – Röhler näst bäst genom tiderna
Säsongens första Diamond Leauge-tävling. Då kastade sig tyske OS-mästaren Thomas Röhler in i historieböckerna. Med 93,90 i spjut är han näst bäst – genom tiderna.
Fanny Roos sist i Diamond League-premiären
Stjärnskottet Fanny Roos, fyra i kula på inomhus-EM i mars, fick inte den säsongsdebut hon önskat. När Diamond League-året inleddes i Doha, Qatar, slutade 22-åringen nia och sist – i tuff konkurrens med bland andra OS-mästaren och fredagens segrare Michelle Carter (USA).
OS-mästaren kommer till Malmö
Han slog världsrekord i OS i fjol på 400 meter. Nu är sydafrikanen Wayde van Niekerk klar för Malmö Games den 18 augusti.
Läs mer om Malmö, Niekerk och Wayde.
OS-mästaren klar för Malmö Games
Världsrekordhållaren och OS-mästaren på 400 meter Wayde van Niekerk är klar för Malmö Games.Friidrottsgalan räknar med att göra klart med ytterligare minst tre-fyra världsnamn till.– Wayde van Niekerk är den första av de världsnamn vi välkomnar till Malmö Games, säger Daniel Wessfeldt, Meeting Director.
OS-mästaren lägger av: Är för familjen
Sami Jauhojärvis karriär är över - och Finland tappar en av sina största skidåkare de senaste åren.Den regerande OS-mästaren i lagsprint meddelade sitt beslut i morse.– De senaste tio åren har jag varit på resa under ungefär 200 till 220 dagar om året. Jag har två små pojkar som behöver sin pappa, säger Jauhojärvi enligt Ilta-Sanomat.
Duplantis svar: Det kommer bli galet
Svensk-amerikanske Armand Duplantis är namnet på allas läppar inom friidrotten just nu. Megatalangen slog nyligen ännu ett juniorvärldsrekord – och hyllades av OS-mästaren Renaud Lavillenie. Nu svarar Duplantis. – Han har varit min förebild genom åren så det kommer, så det kommer bli galet att verkligen tävla mot honom i sommar, säger han till SR.
Sofie Skoogs förklaring till lyftet: Stefan Holm
Hon var aldrig någon stjärna som junior. På friidrottsgymnasiet kom hon in som kulstötare. Men Sofie Skoog slutade aldrig drömma och nu tillhör hon världseliten i höjdhopp. Det tackar hon OS-mästaren Stefan Holm för. – Han tror på mig fullt ut, säger 26-åringen om sin tränare.
Sydney Leroux pik till maken: Han får se
Landslagsspelaren och OS-mästaren Sydney Leroux kämpar med att nå toppformen igen efter födseln av sin son. På alla hjärtans dag skickade hon en pik till maken Dom Dwyer när hon la upp en gammal bild på sig själv – jämte en gorilla. Nu får han se vad han hade innan han befruktade mig, skriver Leroux på Instagram.
OS-mästaren dopningsavstängd
Den olympiska mästaren på 100 meter häck, Dawn Harper-Nelson, har stängts av i tre månader efter att ha testats positivt för en förbjuden substans.
Läs mer om Dawn Harper-Nelson.