Os guld

OS-silver till Lag Edin – förlorade curlingfinalen

Gangneung. De svenska herrarna förlorade OS-finalen i curling mot USA med 7–10. En fempoängare i åttonde omgången förstörde drömmarna om ett OS-guld för Niklas Edin.
Läs mer om Lag Edin, OS-finalen, OS-guld och USA.

Finska succn – guld till Niskanen

Ivo Niskanen räddade Finlands OS.Finländaren tog guld på femmilen – efter ett taktiskt smart beslut i loppets slutskede.
Läs mer om Niskanen.
Så ska Lag Edin vinna OS-finalen
En lyckad start är nyckeln till OS-guld för Lag Edin. Den amerikanska entusiasmen ska knäckas på ett tidigt stadium.
Läs mer om Lag Edin, OS-finalen och OS-guld.

Här är Sveriges alla OS- medaljer i Pyeongchang

OS i Pyeongchang glimmar av guld för svensk del.Här är alla de svenska medaljerna under årets olympiska spel.(artikeln uppdateras löpande)
Läs mer om OSmedaljer och Pyeongchang.
Lindsey Vonns mål: Slår det nästa år
PYEONGCHANG. Lindsey Vonn vann inget guld på sitt sista OS.I stället blev det ett brons i störtloppet.Nu lämnar den amerikanska stjärnan Sydkorea - för att ladda om.Nästa mål är nämligen redan klart. Nu ska hon slå Ingemar Stenmarks rekord.
Läs mer om Sydkorea.
Shiffrin: Känslosamt att se Andr Myhrer
PYEONGCHANG. Hon kräktes inför slalomen och i huvudet spelades en pingpong-match, men Mikaela Shiffrin vann ändå två OS-medaljer. För SportExpressen berättar skiddrottningen om den brutala pressen att vinna guld, de starka känslorna för Andr Myhrer och vad hon vill säga till Ingemar Stenmark. – Det har varit ett sinnessjukt OS, säger Shiffrin.
Guldhjältens rörande hyllning till mamman
PYEONGCHANG. Först vann han sensationellt OS-guld i skidskyttestafett.Sedan hyllade Jesper Nelin sin mamma.– Det här hade absolut inte gått utan henne, säger han.
Läs mer om Jesper Nelin och OS-guld.
Sverige är tvåa i OS – i guld per capita
Sverige är just nu näst bäst i vinter-OS om guldmedaljerna vägs efter folkmängden. Sämst är Kina, och OAR och Storbritannien ligger heller inget vidare till. Men Norge är, mätt på det här sättet, bara ännu bättre.
Läs mer om Kina, OAR och Storbritannien.
Lindströms guldglädje - ladda ned din egen löpsedel
Fredrik Lindström körde sista sträckan i skidskyttestafetten och blev stor hjälte när Sverige tog OS-guld. Klart man förtjänar en löpsedel då - här kan du ladda ned den!
Läs mer om OS-guld och Sverige.
Lisa Edwinsson: Från en öde mixad zon – till medaljmiddagar med kungen
PYEONGCHANG. I november väntade de tålmodigt in ett par tappra journalister i en öde intervjuzon i Östersund. Nu äter de medaljmiddagar med kungen och firar guld på världens största scen. Skidskyttelandslaget åkte till OS som doldisar – men kommer hem med två guld och två silver.
Läs mer om Östersund.
Ökenvandringen slutade med guld
Fredrik Lindström har tagit medaljer tidigare. Men den senaste kom för fem år sedan. Nu är 28-åringen tillbaka i världstoppen. – Det har varit lite ökenvandring från förra OS och fram till nu på ett vis, säger 28-åringen.
Dubbla guld hemma hos Nelin och Öberg
Hanna Öberg hade redan tagit sitt OS-guld. Efter herrarnas stafettseger får även pojkvännen Jesper Nelin en guldmedalj med sig hem.
Läs mer om Jesper Nelin, Nelin, OS-guld och Öberg.
Hyllningen – jämför nu Lindström med Zlatan
PYEONGCHANG. Fredrik Lindström stod pall för pressen och fixade OS-guld. Bredvid stod skyttetränaren Johan Hagström och njöt. Men han var inte förvånad. – Det Zlatan gör med en fotboll - det gör Fredrik med ett gevär, säger Hagström efter det sensationella guldet.
Guldläge även för curlingdamerna
GANGNEUNG. Det är chans till dubbla OS-guld för svensk curling. Även Lag Anna Hasselborg är klart för final efter att ha besegrat Storbritannien med 10–5.
Läs mer om OS-guld och Storbritannien.
Tredje gången gillt: Största man kan göra
Han har varit reserv två OS i rad och fick i Sotji från sidan se sitt lag ta ett brons. Fyra år senare står Oskar Eriksson inför sitt livs match. – Att få chansen att spela om ett OS-guld är det största man kan göra, säger Eriksson, viceskipper i lag Edin.
OS-guld till Sverige i herrstafetten
Herrlaget satte en fenomenal slutpunkt på de svenska skidskyttarnas OS. Fredrik Lindström avgjorde guldstriden mot Norges Emil Hegle Svendsen på slutsträckan - och ordnade det sjätte blågula guldet i Pyeongchang.
Läs mer om Pyeongchang och Sverige.
OS-guld till Sverige i herrstafetten i skidskytte - avgjorde på sista skjutningen
De svenska herrarna tog guld i skidskyttestafetten. Texten uppdateras.
Läs mer om Sverige.
Norska kollapsen – när Sverige tog guld
PYEONGCHANG. Sverige mot Norge. Sista skjutningen.Då kollapsade Emil Hegle Svendsen på vallen - och Sverige tog guld.Bankade gul och blå av Sverige, skriver norska tidningen Dagbladet.Norge är utklassat av Sverige i detta OS, säger NRK:s kommentator Andreas Stabrun Smith.
TT-FLASH: Guld i skidskyttestafett
De svenska skidskytteherrarna tog guld i stafetten i OS i Pyeongchang.
Läs mer om Pyeongchang.
Just nu: Sensationellt svenskt OS-guld
Herrlaget satte en fenomenal slutpunkt på de svenska skidskyttarnas OS. Fredrik Lindström avgjorde guldstriden mot Norges Emil Hegle Svendsen på slutsträckan – och ordnade det sjätte blågula guldet i Pyeongchang.
Läs mer om OS-guld och Pyeongchang.
Svensk skrällguld i herrarnas stafett
Den svenska OS-succn i skidskyttet fortsätter.Den här gången var det herrarna som fixade guld i sin stafett.– Det är helt galet. Vilket olympiskt spel Sverige gör!, säger Eurosport-kommentatorn Roberto Vacchi.
Lindström avgjorde – svenskt guld i herrarnas skidskyttestafett
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Sveriges skidskyttar fortsätter att överraska. En suverän laginsats rakt igenom i herrarnas stafett lade grunden till Sveriges OS-guld. Fredrik Lindström avgjorde på den sista skjutvallen och kunde jublandes åka in i mål med en liten svensk flagga i handen. – Det Zlatan kan göra med en fotboll kan Fredrik göra med ett gevär, säger lagets tränare Johan Hagström.
Läs mer om Fredrik och Johan Hagström.
Sverige går mot guld i stafetten
Ska de svenska skidskytteherrarna knipa en medalj? Just nu pågår stafetten och Sverige ligger tvåa när sista sträckan inleds. Endast Norge ligger före. De svenska curlingdamerna kämpar samtidigt i en semifinal mot Storbritannien. Se hela schemat här – och följ OS-tävlingarna i direktrapporten nedan.