Os guldet

Copycaten kan ta guldet från idolen

PYEONGCHANG. Natten till fredag avgörs en av OS allra hetaste dueller.I den ena ringhörnan favoriten Jevgenija Medvedeva, 18 - i den andra 15-åriga utmanaren Alina Zagitova.- Jag har väntat på de här olympiska spelen i tio år, säger Medvedeva.

Då åker Sverige hem med OS-guldet

Läs mer om OS-guldet och Sverige.
Hirscher i ledning – Olsson ligger sjua
Marcel Hirscher siktar på en trippel i OS. Det andra guldet kan vara klart inom kort. Österrikaren har en stor ledning efter det första storslalomåket. Matts Olsson ligger sjua, med medaljvittring. – Man är ganska duktig ändå, säger svensken.
Läs mer om Olsson.
Vann OS-guld – med fuskdräkt
Lizzy Yarnold från Storbrittanien försvarade sitt OS-guld i skeleton i dag.Men allt är inte guld och gröna skogar för stjärnan efter guldet.Kritiker kallar nämligen Yarnolds tävlingsdräkt för en form av materiell doping.
Läs mer om OS-guld och Storbrittanien.

Björgen slår tillbaka: Han borde skämmas

PYEONGCHANG. Marit Björgen har precis kört hem OS-guldet i stafett till Norge.Nu sätter hon sig ner på presskonferensen, lutar sig fram mot mikrofonen – och riktar sig direkt mot SportExpressens krönikör Tomas Pettersson.– Jag ville visa honom, säger Björgen.
Läs mer om Björgen, Norge.Nu och OS-guldet.
Storstjärnan Stoch försvarade guldet i stora backen
Den polske backhopparstjärnan Kamil Stoch tog dubbla OS-guld i Sotji i för fyra år sedan, men lyckades inte försvara guldet i normalbacken förra helgen. I stora backen fick Stoch revansch.
Läs mer om Kamil Stoch, OS-guld, Sotji och Stoch.
Norska tårarna – har inte glömt tragedin
PYEONGCHANG. Dagen innan OS i Sotji skulle dra i gång nåddes den norska skidstjärnan Astrid Uhrenholdt Jacobsen av beskedet att hennes bror hade gått bort.Efter guldet på stafetten så mindes hon tillbaka - och bröt ihop i gråt under presskonferensen.– Utan det som skedde i Sotji hade jag inte varit skidåkare i dag, säger hon.
Avslöjar svenskarnas psykning under loppet
PYEONGCHANG. Marit Björgen körde hem OS-guldet för Norge i stafetten.En av nycklarna? Orden från de svenska ledarna precis inför avgörandet.– Jag vet inte om de försökte psyka mig, men det gjorde mig väldigt taggad, säger Björgen.
Läs mer om Björgen, Norge och OS-guldet.
Skidskytte: Öberg femma i masstarten
Hanna Öberg hade medaljkänning när masstarten i skidskytte kördes i OS i Pyeongchang. Till slut blev det dock en femteplats för mästarinnan från distansloppet. Guldet gick till Anastasija Kuzmina, Slovakien, som ledde från start till mål.
Jacobsen: Varit igenom väggen
Astrid Uhrenholdt Jacobsen gick in i väggen och tappade nästan en minut på andra sträckan i skidstafetten. Efteråt var norskan tacksam mot lagkamraterna som ordnade OS-guldet.
Läs mer om OS-guldet.
Hanyu höll för trycket – försvarade OS-guldet
Efter succn i kortprogrammet var guldet hans att förlora.Yuzuru Hanyu gjorde höll dock ihop sitt fria program – och skrev in sig i de vinterolympiska historieböckerna.
Läs mer om OS-guldet.
Frida Hansdotters väg till OS-guldet
PYEONGCHANG. Frida Hansdotter var stöddig inför slalomen.Pojkvännen Richard Jansson hade OS-guldet på känn.Efteråt brast Hansdotter ut i tårar - och berättade om den långa resan fram till karriärens första olympiska medalj.– Jag har aldrig känt att jag har haft det tungt, men man önskar att man var 16 år, som Anja Pärson eller Mikaela Shiffrin, och kunde vinna allt.
Funderade på att lägga av – nu kör Harlaut för OS-guldet
PYEONGCHANG. I OS i Sotji visste han inte ens om han ville vara med. Diskussionerna runt sportens vara eller inte vara på den olympiska scenen störde Henrik Harlaut, men efter sjätteplatsen i Ryssland flyttade han till Andorra - och hittade sig själv. Nu kör freeskiingstjärnan för guld i Pyeongchang.
Vann OS-guldet – då klädde killarna av sig
Frida Hansdotter stod för en sensationell insats när hon bärgade OS-guldet i slalom.Då bestämde sig de alpina herrarna, med Andr Myhrer och Mattias Hargin i spetsen, för att skicka en egen hyllning till slalomdrottningen – i en avklädd version vid OS-ringarna.– Hon körde makalöst bra i andra åket, säger Myhrer.
Hansdotter inspirerar herrlandslaget
Det hade gått tolv år sedan det senaste alpina OS-guldet när Frida Hansdotter slog till. Snart dags för nästa? Andr Myhrer låter sig gärna inspireras. – Det var djupt imponerande, säger han om lagkamratens slalomuppvisning.
Läs mer om Frida Hansdotter och OS-guldet.
Världens mäktiga hyllningar till Frida
Frida Hansdotter vann ett oväntat guld tidigt i morse svensk tid.Det guldet sände svallvågor över hela världen.Och nu hyllas svenskan för sin OS-succ.Mikaela Shiffrins dominans är bruten. Frida Hansdotter avsatte OS-drottningen från tronen, skriver tyska RP Online.
Frida Hansdotter är inte längre den eviga tvåan – tog OS-guld i slalom
Hon tillhörde en av förhandsfavoriterna, men på mer än silver vågade vi knappt hoppas på. Det struntade Frida Hansdotter i och åkte hem guldet i slalom. Gud vilken magisk känsla, säger hon till Sportbladet.
Pärson grät för Hansdotters OS-succ
Anja Pärson fick varken stopp på tårarna och torkade bort dem. Den svenska alpinlegendaren fokuserade bara på att se Frida Hansdotters resa fram till OS-guldet. – Det är helt otroligt, sade hon.
Läs mer om OS-guldet.
Fjärde OS-guldet för Cologna
Den schweiziska skidstjärnan Dario Cologna gjorde som i Sotji och vann 15-kilometersloppet i Pyeongchang. Men till skillnad mot för fyra år sedan kördes dagens lopp i fri stil.
Anjas ilska mot känsliga frågan
PYEONGCHANG. Frida Hansdotter inkasserade sitt livs första OS-medalj när hon kammade hem guldet i slalom.Efteråt intervjuades hon av den amerikanska kanalen NBC, som ställde en privat fråga om en anhörig till Hansdotter som tidigare gått bort.Nu får kanalen väldigt hård kritik.– Det är sorgligt att de väljer att ställa en sådan fråga i dag, säger Anja Pärson.
Stenmark rörd i tv- studion efter guldet
Frida Hansdotter fixade Sveriges fjärde OS-guld.Nu hyllas hon av den störste.– Helt otroligt, säger Ingemar Stenmark i Kanal 5.
Damerna levererar – äntligen guld, Frida!
God morgon Sverige. Vi har ytterligare ett OS-guld. Frida Hansdotters fullträff i slalom var det fjärde svenska OS-guldet här i Pyeongchang. Och det är damerna som levererar.