Oscarsnominerad

Grenfell Tower-protest inspireras av Oscarsnominerad film

71 personer miste livet när bostadshuset Grenfell Tower i London brann ner i juni förra året. Nu inspireras aktivister, som protesterar mot att utredningen står still, av den Oscarsnominerade filmen Three Billboards outside Ebbing, Missouri. På tre stora reklamskyltar ställer de sig frågan varför ingen ställts till svars för branden.

Alicia Vikander medverkar i ny kidnappnings-thriller

Morten Tyldum, den norske regissören som blev Oscarsnominerad för The Imitation Game och som senast gjorde sci fi-eposet The Passengers med Jennifer Lawrence,
När hennes kärlek dör börjar kaoset för Marina
Debutanten Daniela Vega gör en förstklassig insats som transkvinnan Marina i En fantastisk kvinna. Filmen är Oscarsnominerad för bästa icke-engelskspråkiga film.
Läs mer om Marina och Oscarsnominerad.
Östlunds chans till revansch – kan bli Oscarsnominerad
Det blev bara två Guldbaggar för Ruben Östlund.Men i dag kan den svenska regissören få revansch. Och det med råge.The square kan nomineras till en Oscar.– Jag tror vi har ganska stora chanser, kommer man med en Guldpalmsvinnare så tittar de i juryn automatiskt, säger den självsäkre 43-åringen till Aftonbladet.

Så som i himmelen blir musikal – stora namn klara

Succfilmen Såsom i himmelen blir musikal - och nu har stora stjärnor kopplats till projektet.Filmen, där Michael Nyqvist hade en av huvudrollerna, blev Oscarsnominerad när den kom 2004 - och nu vill Fredrik Kempe vara med och skriva musiken.– Man går bara in i ett sådant här projekt om man känner något i hjärtat, säger låtskrivaren till Aftonbladet.
Så som i himmelen blir musikal
Filmen blev Oscarsnominerad och folkkär. I höst kommer Så som i himmelen tillbaka, som musikal. – Vi ska göra en svensk Puccini, säger Kay Pollak.
The square blev bästa film på EFA-galan
Bästa manus, bästa regi – och bästa film. Vid filmgalan EFA tog The square emot totalt sex priser. Nu vill regissören Ruben Östlund bli Oscarsnominerad.
Natalie Portman: Jackie hade full kontroll över myten om sig själv
Natalie Portman är Oscarsnominerad för sitt porträtt av den ikoniska presidenthustrun Jackie Kennedy. Nästa vecka är det svensk biopremiär för Pablo Larrains Jackie.
Svensk film Oscarsnominerad
En man som heter Ove har nominerats till en Oscar. Det är den första svenska nomineringen i kategorin bästa icke engelskspråkiga film på 12 år. Svenske filmfotografen Linus Sandgren nomineras i kategorin bästa foto för filmen La la land.
Läs mer om Oscar, Oscarsnominerad och Ove.
Jag älskar vardag, det är för mycket lördagar
Hannes Holm, 51, lever sedan några år ett lugnt familjeliv i Limhamn med makliga hundpromenader och lustfyllt tjuvlyssnande i mataffären. – I Skåne har de mycket mer tid, de pratar mer. Jag känner glädjen i att vilja vara den som kilar till affären och köper mjölk bara för att det är så otroligt roligt att stå där och höra vad de pratar om. Just nu klipper han klart SVT:s juldrama Delhis vackraste händer och hoppas på att bli Oscarsnominerad för succfilmen En man som heter Ove.
Läs mer om Limhamn, Oscarsnominerad och Ove.
James Schamus tar steget ur skuggan
Han startade filmbolaget Focus och är en ständig Oscarsnominerad medarbetare till Ang Lee. När...
Läs mer om Ang Lee och Oscarsnominerad.
Han är Lawrences nya hemliga kärlek
Dejtar 21 år äldre Oscarsnominerad filmmakare
Läs mer om Oscarsnominerad.
En man som heter Ove blir Sveriges bidrag till Oscarsjuryn
En man som heter Ove har chansen att bli Oscarsnominerad. Den svenska Oscarskommittn tillkännagav bidraget under en pressträff på torsdagen. – Det vore ju fantastisk om den sura gubben skulle få en Oscar, säger filmens huvudrollsinnehavare Rolf Lassgård i Expressen TV.
Oscarsnominerad artist bojkottar galan
Den andra transpersonen som Oscarsnominerats genom historien, Anohni, har valt att bojkotta söndagens gala. Detta för att hen inte får uppträda med sin nominerade låt Manta Ray.
Läs mer om Anohni och Manta Ray.
Alicia Vikander om sin Oscarsnominerade roll
KÖPENHAMN. Hon har kallats en ny Ingrid Bergman och nästa stora svenska Hollywood-stjärna. Alicia Vikander, 27, är Oscarsnominerad för sin roll som Gerda Wegener i bioaktuella The Danish Girl. – Det är en av 1900-talets stora kärlekshistorier, en film vi kan lära oss mycket av i dag, säger Alicia Vikander när hon dyker upp med sin motspelare, Eddie Redmayne, på konstmuseet Arken utanför Köpenhamn.
Personerna bakom den Oscarsnominerade masken
För första gången har svensk film chans att få en Oscar för bästa smink. Eva von Bahr och Love Larson heter duon som är Oscarsnominerad för Hundraåringen.
Personerna bakom den Oscarsnominerade masken
För första gången har svensk film chans att få en Oscar för bästa smink. Eva von Bahr och Love Larson heter duon som är Oscarsnominerad för Hundraåringen.
Alicia Vikander: Det är en jävligt hård resa
Alicia Vikander är Oscarsnominerad för sin prestation i The danish girl. Nu berättar hon som svårigheterna med rollen för TV4. – Det var många gånger jag fajtades med det faktumet, säger hon till tv-kanalen.
Läs mer om Oscarsnominerad, TV4 och The.
FLASH:Vikander Oscarsnominerad
Skådespelerskan Alicia Vikander nomineras till en Oscar för bästa kvinnliga biroll.
Läs mer om Oscar.
Alicia Vikander Oscarsnominerad
Alicia Vikander Oscarsnomineras för bästa biroll roll i filmen Danish girl
Läs mer om Danish.
FLASH:Vikander Oscarsnominerad
Skådespelerskan Alicia Vikander nomineras till en Oscar för bästa kvinnliga biroll.
Läs mer om Oscar.
Filmfotografen Miroslav Ondrcek död
Oscarsnominerad filmfotograf.
Oscarsnominerad filmfotograf död
Den tjeckiske fotografen Miroslav Ondrcek, som ofta samarbetade med regissören Milos Forman, har...
Läs mer om Miroslav Ondrcek.
Oscarsnominerad filmfotograf död
Den tjeckiske fotografen Miroslav Ondrcek, som ofta samarbetade med regissören Milos Forman, har avlidit, skriver Variety.
Läs mer om Miroslav Ondrcek och Variety.