Oskar svensson

Sprintåkarna petas från teamsprinten

Pyeonchang. Det blir Calle Halfvarsson och Marcus Hellner som kommer att åka onsdagens sprintstafett för herrar. Därmed petar förbundskapten Rikard Grip sprintåkarna Oskar Svensson och Teodor Peterson. På damsidan har det länge varit klart att Charlotte Kalla får chansen tillsammans med Stina Nilsson.

Samtliga svenskar vidare i sprinten

Det var damernas först. Samtliga svenskor tog sig utan problem vidare i OS-sprintens kval. Herrarna ville inte vara sämre. Calle Halfvarsson, Oskar Svensson, Teodor Peterson och Viktor Thorn kör kvartsfinaler.
Kaos hotar sprinten: Det kommer smälla
PYEONGCHANG. Tre snåriga passager och ett OS-guld på spel.Herrarnas sprintbana får utövarna att frukta en kaossprint.– Jagär övertygad om att det kommer bli incidenter, säger herrtränaren Ola Ravald.– Det kommer att smälla, säger Oskar Svensson.
Minusgrader och sen start skrämmer inte svenskorna
När solen går ner och kylan tar vid, då är det dags för sprintåkarna att vakna till. Och det svenska längdlandslaget ser fram emot de ovanliga OS-starttiderna. – Jag tror att det kommer att passa oss slackers bra att tävla lite senare, säger Oskar Svensson.

Förslaget sågas: Det är fel läge

KITAYUZAWA. Det är distansen där Sverige tagit åtta medaljer på sex år.Nu kan den strykas.Enligt uppgifter till SportExpressen diskuterar internationella skidförbundet (Fis) möjligheten att lägga ner sprintstafetten.– Jag tror att de är fel ute, säger den svenske OS-sprintern Oskar Svensson.– De borde tänka ytterligare några varv, säger Ida Ingemarsdotter.
Det sämsta jag har gjort rent taktiskt
SEEFELD/STOCKHOLM. Kroppen kändes bra.I stället fallerade de taktiska bitarna i OS-genrepet för Oskar Svensson.– Jag är grymt besviken. Det är det sämsta jag gjort rent taktiskt, säger han till SportExpressen.
Gesten: Inte meningen att vara respektlös där
PLANICA/STOCKHOLM. Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen var överlägsna i herrarnas sprint.På upploppet i semifinalen var deras försprång så stort att de kostade på sig en gemensam–De får väl hålla på om de vill, säger Oskar Svensson.–Det är adrenalin, och det är sånt som händer, säger Kläbo.
Svensson, Burman och Haag klara för OS
Oskar Svensson inledde säsongen med att besegra de bästa ryssarna. Sedan dess har det gått utför. På onsdagen fick den 22-årige sprintspecialisten ändå en OS-biljett och han får sällskap i längdskidtruppen av Jens Burman och Anna Haag.
Läs mer om Anna Haag, Burman, Haag och OS-biljett.
Anna Haag tas ut till OS-trupp
Tre nya namn har tillkommit i längdlandslagets OS-trupp.Det rör sig om Jens Burman, Oskar Svensson – och folkkära Anna Haag. Det bekräftar nu Sveriges olympiska kommitt.
Det är inget pinsamt att bli slagen av henne
VAL DI FIEMME/STOCKHOLM. Oskar Svensson var en av två svenskar som fullföljde Tour de ski.Men resan upp för monsterbacken var tuff.Statistiken visar att 22-åringen blev slagen av damvinnaren Heidi Weng med drygt en sekund.– Det är inget pinsamt att bli slagen av henne, säger Svensson.
Läs mer om Heidi Weng, Svensson och Tour.
Svensson sjuk – missar världscuppremiären
Oskar Svensson, som vann sprinten i Gällivare, är förkyld och kan inte starta i världscuppremiären i skidor i Ruka.
Läs mer om Gällivare och Ruka.
Svensken sjuk – missar premiären
RUKA. Sverige har drabbats av ett återbud inför premiären.Oskar Svensson, 22, tvingas kasta in handduken – på grund av förkylning.Han åker hem under dagen, skriver presschefen Katarina Medveczky i ett sms.
Läs mer om Katarina Medveczky.
Eric Saades manager ska hjälpa stjärnorna
Stjärnorna Jonna Sundling, Anna Dyvik, och Oskar Svensson tar hjälp – av Erik Saades manager.Nu presenteras en oväntad värvning inom skidvärlden.
Läs mer om Anna Dyvik och Oskar Svensson.
Halfvarsson sjuk – står över helgens minitour
Varken Calle Halfvarsson eller Oskar Svensson kommer till start i minitouren i Kanada.Duon har tvingats lämna återbud på grund av förkylningar. – De ersätts inte av några andra, säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.
Halfvarsson: Jag tycker det är märkligt
LAHTIS. Oskar Svensson har skickats hem från VM i Lahtis - och är därmed ratad från torsdagens stafett. Det får Calle Halfvarsson att reagera. – Ja, jag tycker det är märkligt, säger 29-åringen.
Läs mer om Calle Halfvarsson.
Svenskarna illa ute – men tog sig vidare
LAHTIS/STOCKHOLM. Både Teodor Peterson och Oskar Svensson var riktigt illa ute i herrarnas sprintkval. Till slut klarade svenskarna sig vidare med minsta möjliga marginal - precis som den regerande världsmästaren Petter Northug. –Tungt, konstaterar Calle Halfvarsson, som var tolfte åkare i mål.
Skid-VM. Torsdag 23 februari
TV-tider/kanaler SVT1 14.00 och 16.30. Eurosport 16.30 Dagens höjdpunkter 14.00 Sprinttävlingar, kval 16.30 Sprinttävlingar, finalpass Svenska deltagare Damer: Stina Nilsson, Hanna Falk, Ida Ingemarsdotter, Anna Dyvik. Herrar: Calle Halfvarsson, Teodor Peterson, Oskar Svensson, Karl-Johan Westberg. Så fungerar det De 30 snabbaste åkarna i kvalet går vidare till kvartsfinalerna, fem heat med sex åkare i varje.
Jonna, Ebba och Oskar missar VM-genrepet
Johan Olsson hade redan lämnat återbud. Nu är det klart att även Ebba Andersson, Jonna Sundling och Oskar Svensson missar helgens världscuptävlingar i estniska Otepää, som också fungerar som genrep inför skid-VM i Lahtis som startar om en vecka.
Emil Jönsson petas från sprinten i skid-VM
Under söndagen togs den svenska VM-truppen till Lahtis ut.I den fanns både Anna Haag och Emil Jönsson – men den sistnämnde petas från sin favoritdistansen: Sprint.Där kör i stället Teodor Peterson, Oskar Svensson, Calle Halfvarsson och Karl-Johan Westberg.– Det handlar om att vi har gjort en bedömning utifrån de tävlingar som varit under hela säsongen, motiverar förbundskaptenen Rickard Grip.
Svensson har prickat formen inför VM
Oskar Svensson gjorde en chansning på sista sträckan i SM-stafetten. Det räckte till guld för Falun/Borlänge – och lovade mer inför VM. – Det känns som att det är en helt annan kropp nu, säger 21-åringen.
Läs mer om SM-stafetten.
Dubbla andraplatser i sprintstafetterna
Ida Ingmarsdotter och Hanna Falk var bara ett målfoto från segern i damernas sprintstafett i Toblach. Efter en spurtduell tog Ryssland hem segern, strax före Sverige och Norge. I herrtävlingen skrällde Karl-Johan Westberg och Oskar Svensson med en andraplats.
Reservernas succ – slog till med pallplats
Sveriges förstalag föll och var chanslösa.Då klev andralaget med Oskar Svensson och Karl-Johan Westberg fram och fixade en svensk andraplats.– Karl-Johan gör en bragdsträcka, säger SVT:s expert Anders Blomquist.
Succ för svenskarna i Skandinaviska cupen
Den svenska skiddagen har börjat på ett formidabelt sätt. Hanna Falk och Anna Dyvik kom etta respektive tvåa i Skandinaviska Cupen – och de svenska herrarna ville inte vara sämre. Där tog nämligen Oskar Svensson segern, tätt före Karl-Johan Westberg. – Det var verkligen kul att åka här i Lahtis, och bra att testa banorna inför VM, säger Hanna Falk enligt tävlingens twitterkonto.
Oskar Svensson stängdes och föll
De svenska herrarna är utslagna ur sprinten efter kvartsfinalerna i Tour de Canada. Oskar Svensson låg bra till för avancemang - men föll i slutet av sin kvartsfinal.
Läs mer om Canada och Tour.
Emil Iversen knäckte Northug i Tour Canada
Norrmannen Emil Iversen vann sista första distanslopp under dagens lopp över 17,5 kilometer i Ski tour Canada . För svensk del blev det ännu en tung dag. Oskar Svensson blev bäste svensk på plats 22. – Tourer passar mig bra eftersom jag är bra på många olika distanser, säger vinnaren.
Läs mer om Canada, Northug, Ski och Tour Canada.