Ostkaka

Svenska toppspelaren på Dreamhack: Det blir definitivt tufft

Sebastian Ostkaka Engwall är ett av de stora svenska hoppen på Dreamhack Winter 2016. Men i...
Läs mer om Dreamhack Winter och Dreamhack.

Hon är bäst i Sverige på att göra ostkaka

Med mycket mandel och smör föll Karins ostkaka juryn på läppen. Efter en rafflande final drog öländska Karin Brynielsson hem förstapriset i Ostkake-SM. – Jag har hört innan att jag gör goda ostkakor, men att vinna SM kom som en överraskning, säger hon.
Uppkopplad, flyg och ostkaka
Sist jag befann mig på en flygplats greps jag av en väldig lust att kollidera med människor. Rent fysiskt alltså. En annan tanke var att det nog var bäst att använda en bagagevagn, då skulle inte jag slå mig vid kollisionen.
Sista tåget till finalen går nu
En georgisk låt om fallskärmshoppare? En vitrysk om Patrick Swayze, Jennifer Grey och ofrivillig ostkaka? En polsk om de slaviska döttrarnas plikt?De har chans att ta sig till lördagens final där Sanna Nielsen väntar. Men kvällens favoriter är Norge, Grekland och Österrike.

Ostkakans framtid är säkrad

Bönder med egen gårdsbutik kan fortsätta laga och sälja den småländska ostkakan. Till ostkaka används opastöriserad mjölk och när Livsmedelsverket förra året ville förbjuda försäljningen av opastöriserad mjölk hördes ett ramaskri från de småländska skogarna.
Läs mer om Livsmedelsverket.
Ostkakans framtid är säkrad
Bönder med egen gårdsbutik kan fortsätta laga och sälja den småländska ostkakan. Till ostkaka...
Ostkakans framtid är säkrad
Bönder med egen gårdsbutik kan fortsätta laga och sälja den småländska ostkakan. Till ostkaka används opastöriserad mjöl och när Livsmedelsverket förra året ville förbjuda försäljningen av opastöriserad mjölk hördes ett ramaskri från de småländska skogarna.
Läs mer om Livsmedelsverket.
Ostkakans framtid är säkrad
Bönder med egen gårdsbutik kan fortsätta laga och sälja den småländska ostkakan. Till ostkaka används opastöriserad mjöl och när Livsmedelsverket förra året ville förbjuda försäljningen av opastöriserad mjölk hördes ett ramaskri från de småländska skogarna. Men nu har Livsmedelsverket beslutat att man ska utreda frågan om mjölken vidare och se om det finns alternativ till ett förbud.
Läs mer om Livsmedelsverket.
Ostkaka gjord på egen ostmassa av löpe
Jag har haft en fantastisk jul med familjen och ätit hur mycket gott som helst.
Slut på opastöriserat hotar ostkaka
Ett förbud mot opastöriserad mjölk kan bli slutet för den småländska ostkakan - åtminstone med den rätta smaken. Livsmedelsverket vill se ett nationellt förbud mot opastöriserad mjölk
Nya regler hotar ostkakan
Livsmedelsverkets planerade förbud mot opastöriserad mjölk kan innebära slutet för småländsk ostkaka. Det menar KD-politikern Irene Oskarsson från småländska Aneby som får stöd av forskare.
Slut på opastöriserat hotar ostkaka
Ett förbud mot opastöriserad mjölk kan bli slutet för den småländska ostkakan - åtminstone med den rätta smaken.
Slut på opastöriserat hotar ostkaka
Ett förbud mot opastöriserad mjölk kan bli slutet för den småländska ostkakan - åtminstone med den rätta smaken.
Slut på opastöriserat hotar ostkaka
Ett förbud mot opastöriserad mjölk kan bli slutet för den småländska ostkakan - åtminstone med den rätta smaken.
Slut på opastöriserat hotar ostkaka
Ett förbud mot opastöriserad mjölk kan bli slutet för den småländska ostkakan – åtminstone med den...
Slut på opastöriserat hotar ostkaka
Ett förbud mot opastöriserad mjölk kan bli slutet för den småländska ostkakan — åtminstone med den rätta smaken. Den går nämligen bara att uppnå med opastöriserad mjölk, enligt etnolog Håkan Jönsson, som forskar om matkultur vid Lunds universitet. — Precis som när det gäller ostar så får man faktiskt en annan smakupplevelse med opastöriserad mjölk, säger han till TT.
Läs mer om Håkan Jönsson.
Fika ostkaka i lantlig idyll
HABO | Kivarps gårdsmejeri, utanför Habo, satsar på småländsk höstmeny, i sin nybyggda inneservering hemlagad ostkaka. Kivarps gårdsmejeri har på kort tid blivit ett populärt utflyktsmål.
Läs mer om Habo.
Sveriges mat lockar turister
Sverige - ett gourmetland? Ja, det anser utländska besökare. Kulinariska upplevelser lockar fler att semestra här. Småländsk ostkaka, renkorv, kroppkakor, lax och dillpotatis. Listan
Mjölkbönder satsar på lokalt mejeri
Halland får ett nytt, lokalt mjölkmejeri. Källsjö mejeri, som sedan tidigare tillverkar ost och ostkaka, utökar sortimentet med konsumtionsmjölk. Separator, tankar och förpackningsmaskin
Maramö...tet inleds över en bit ostkaka
Här på den snötäckta åkermarken i Maramö hoppas och behöver alliansen hitta ny energi och påbörja sin väg mot en tredje valseger. Byalaget står redo när den lilla småländska idyllen blir Sveriges politiska centrum under två dagar. Annie Lööfs pappa har skottat uppfarten och bygdegården har byggts om till presscenter. Men skulle de andra partiledarna fått bestämma från början skulle de aldrig åkt hit - och nu gör de allt för att tona ned betydelsen av mötet. Eller spelar alliansen medvetet ned förväntningarna - för att sedan storstilat kunna leverera
Läs mer om Maramö.
Ostkakan som tar luften med storm
Snart väntar världspremiär i luftrummet över Småland. Då serveras nämligen äkta småländsk ostkaka till passagerarna på flyglinjen Kristianstad-Arlanda. - Jag känner mig hedrad att få servera den här delikatessen, säger ostkakemästaren Lennart Winberg från Färlöv i norra Skåne.
Vandra till delikatesser i förtrollande landskap
Har far smaklokarna en njutning av allt fran struts till ostkaka och havtornsdricka. Dessutom far sjalen varva ner med en lugn vandring i vackert landskap. Vi gick pa en guidad matvandring pa sydostra Öland.
Läs mer om Öland.
Lokala läckerheter serveras på mässa
Rökt lamm, vildsvin lax och ostkaka. I helgen får Blekinges invånare möjlighet att äta en delikatessmåltid baserad på närproducerade produkter.
Pingviner kan inte baka ostkaka: Folkteatern Göteborg
Margareta Sörenson ser Lars Norns föreställning Pingviner kan inte baka ostkaka på Folkteatern i Göteborg.
Läs mer om Folkteatern, Göteborg och Pingviner.
Galen fars när Norn gör barnteater
vå pingviner, en närsynt mullvad och en höna. Plus en ostkaka som raskt blir uppäten. Det ingredienserna när Lars Norn debuterar som barnteaterregissör. -Det svåraste jag någonsin har gjort, säger...
Läs mer om Norn.