P16

Oenighet kring vad som utlöste bråket

Det råder oenighet efter bråket i P16-mötet mellan Högaborg och Fremad Amager.
Läs mer om Fremad Amager och Högaborg.

Oenighet kring vad som utlöste bråket

Ord står mot ord efter bråket i P16-mötet mellan Högaborg och Fremad Amager.– Våra ledare säger att det handlar om ett överfall från deras sida, berättar Kenneth Karlsson, administrativt ansvarig i Högaborg.– Vår tränare säger att det var Högaborg som startade bråket, berättar Fremad Amagers ordförande Erik Truelsen.
Eskilscupen har fått in bevismaterial efter bråket
Cupledningen har mottagit videoklipp som återger efterspelet i samband med det tumult som utbröt i P16-mötet mellan Högaborg och Friemad Amager och som ledde till att lagen uteslöts ur Eskilscupen.
Fem misshandelsanmälningar efter pojkfotbollsmatch
Fem misshandelsanmälningar blev resultatet efter lördagens fotbollsmatch i P16-klassen mellan Högaborg och danska Fremad Amager, då de möttes i Eskilscupen.

Pojkfotbollsmatch urartade i bråk

Fem misshandelsanmälningar blev resultatet efter lördagens fotbollsmatch i P16-klassen mellan...
Stort tumult vid P16-match i Eskilscupen – polis fick tillkallas
En match mellan Högaborg och danska Fremad Amager i P16-klassen fick avbrytas på lördagen. Ett storbråk utbröt och polis kallades till platsen. Båda lagen har uteslutits ur turneringen.
Stort tumult vid P16-match i Eskilscupen – polis fick tillkallas
En match mellan Högaborg och danska Fremad Amager i P16-klassen fick avbrytas på lördagen. Ett storbråk utbröt och polis kallades till platsen.
Tränaren: HBBK är en talangfabrik
HBBK kan stoltsera med hela sex landslagsspelare, från såväl senior- som ungdomssidan.– HBBK är en talangfabrik, menar P16-landslagets coach Joakim Källman.
Läs mer om Joakim Källman.
GIF-spelare med i P16-landslaget
När det första P16-landslaget för pojkar födda 1999 tog ut finns en spelare från Gefle IF med. Det är Thure Ridderström som har fått en plats i truppen som innehåller 20 spelare.
Läs mer om Gefle IF och Thure Ridderström.
ÖFF-grabbar till SM-semifinal
FOTBOLL Efter 3 2 mot Västergötland och 1 1 mot Småland är Östergötlands P16/17 klart för SM-semifinal i fotboll. Den senare matchen blev en rysare i Tipshallen i Jönköping.
IFK-duo på P16-läger
FOTBOLL I mars spelar P19 EM-kvalets Elite Round mot Ryssland, Belgien och Litauen. Som ett led i förberedelserna har förbundskapten Claes Eriksson kallat till ett första läger i Stockholm.
Läs mer om Belgien, Litauen, Ryssland och Stockholm.
Hoppas på framgång i cupen
Fotboll/Luleå På fredag startar Cup Kommunal och Cup Byggnads, distriktslagsturneringarna i fotboll för F16 och P16.
Läs mer om Cup Kommunal, F16 och P16.
Massor av blågula talanger
Tio NV-skåningar i P16 och P17-landslaget.
Läs mer om P16.
Grannklubbar börjar samverka Samverkan växer sig större Säsongens sista soppa serveras
Nu är det klart. Efter flera månader av förberedelser, har Asmundtorps IF och Billeberga GIF skrivit på ett avtal om samarbete på P16- och juniornivå.Avtalet innebär att båda klubbarna nu får rena lag i åldrarna 16, 17 och 18.Man har redan börjat träna och på programmet framöver står planering och informationsmöte för dem som berörs, till exempel föräldrar.
Läs mer om Billeberga GIF, P16och och Samverkan.
Medvind för SST Net Falcons ungdomslag
I helgen uppvisade ungdomssidan i SST Net Falcons fina prestationer. På lördagen deltog P16-laget i ungdoms-SM i Olofström och via riktigt fin innebandy och två segrar så tog sig laget vidare till regionslutspelet i Malmö senare i höst. Den fina prestationen följdes upp på söndagen av P14-lagets deltagande i FCH Cup.
Läs mer om Malmö och Olofström.
När och var
3/9 KARLSTAD: Klasmossens IP, 19, Carlstad United-Örebro P16. Västerstrands IP, 18.30, Qbik 2-Olsäter dam div 5. SKATTKÄRR: Caland Arena, 19.30, Skattkärr-Rävåsen F17/18. SKÅRE: Ilanda
Svensk seger i Danmark
HIF-are med och höll rent för P16-landslaget.
Läs mer om Danmark.
Onsalas vilda glädje – finalvann straffdramat
GÖTEBORG. Onsala BK vann Gothia Cup för första gången i klubbens historia. Målvakten Erik van Leest och anfallaren Marcus Jarl blev stora hjältar i den högdramatiska P16-finalens straffläggning. – Jag har aldrig förlorat på straffar, säger Erik van Leest efteråt. – Han är ett under i mål, berömmer Marcus Jarl.
Läs mer om Erik, Gothia Cup och Leest.
Skallskadad på Gothia Cup - ambulans dröjde
En kille från det engelska laget Kinetic Academy skadades i huvudet under en P16-match mot Torslanda IK på Guldheden i Gothia Cup. Då tog det nästan en timma innan ambulans kom till platsen. – Jag tycker det är pinsamt för hela turneringen. Vi möter internationella lag som får se att det verkligen inte fungerar när någon skadar sig, säger Stellan Högström, Torslandas huvudtränare.
Premiärpoäng mot otippad allians
För P16-killarna i Dalby GIF och Södra Sandby IF var första motståndet i Gothia Cup ett dansk-amerikanskt lag.
Mål: Bli diskkvalificerade
GÖTEBORG. Härrydas P16-lag tyckte att bollen gled för mycket på ett halt Skatås. Då åkte killarna och köpte gula diskhandskar. - Vi vill inte bli diskade för rent spel, flinar spelaren Jack Edsholm Lanehammar.
Friberg och Weibull mästare
Båstads Karl Friberg blev svensk mästare för P16 vid JSM i Göteborg. Friberg vann finalen 6–2, 6–7, 6–3 mot Gilbert Jäger, Mälarhöjden.Dessutom vann Götas Ross Weibull P12-klassen på ett imponerande sätt. Ross tappade bara åtta game på åtta matcher, varav bara två innan finalen. Väl där stod William Franzn, Vallda TK, emot lite bättre, men Weibull vann med 6–2, 6–4.
FC Canarias bygger ungdomligt lag
Beneharo Luis Valdes är en 32-årig småbarnspappa och tidigare föreningskanslist. Han är dessutom en fotbollsintresserad man som brinner för ungdomar. Detta låg bakom beslutet att grunda den nya klubben FC Canarias.– Första året hade vi bara ett P14-lag. Året därpå startades även ett P16-lag samtidigt som seniorverksamheten inleddes, berättar Valdes.
Summering: Så var helgens innebandy
Nykvarns IF var helgens mäktigaste förening med SM-guld i både P16- och F16-klassen. Samtidigt går Skåne mot att få två lag i superligan på herrsidan och guldfavoriterna i SSL, Falun
Bildsvep: P16-finalen JIK-Nykvarn
Jönköping hade kommandot, men Nykvarn kom tillbaka och vände på steken i P16-finalen. Se bilder från matchen och guldfirandet! Alla foton: Roger Nielsen /Innebandymagazinet Finalen blev så jämn som de flesta hade förutspått.
Läs mer om Finalen och Nykvarn.