P16

Tränaren: HBBK är en talangfabrik

HBBK kan stoltsera med hela sex landslagsspelare, från såväl senior- som ungdomssidan.– HBBK är en talangfabrik, menar P16-landslagets coach Joakim Källman.
Läs mer om Joakim Källman.

GIF-spelare med i P16-landslaget

När det första P16-landslaget för pojkar födda 1999 tog ut finns en spelare från Gefle IF med. Det är Thure Ridderström som har fått en plats i truppen som innehåller 20 spelare.
Läs mer om Gefle IF och Thure Ridderström.
ÖFF-grabbar till SM-semifinal
FOTBOLL Efter 3 2 mot Västergötland och 1 1 mot Småland är Östergötlands P16/17 klart för SM-semifinal i fotboll. Den senare matchen blev en rysare i Tipshallen i Jönköping.
IFK-duo på P16-läger
FOTBOLL I mars spelar P19 EM-kvalets Elite Round mot Ryssland, Belgien och Litauen. Som ett led i förberedelserna har förbundskapten Claes Eriksson kallat till ett första läger i Stockholm.
Läs mer om Belgien, Litauen, Ryssland och Stockholm.

Hoppas på framgång i cupen

Fotboll/Luleå På fredag startar Cup Kommunal och Cup Byggnads, distriktslagsturneringarna i fotboll för F16 och P16.
Läs mer om Cup Kommunal, F16 och P16.
Massor av blågula talanger
Tio NV-skåningar i P16 och P17-landslaget.
Läs mer om P16.
Grannklubbar börjar samverka Samverkan växer sig större Säsongens sista soppa serveras
Nu är det klart. Efter flera månader av förberedelser, har Asmundtorps IF och Billeberga GIF skrivit på ett avtal om samarbete på P16- och juniornivå.Avtalet innebär att båda klubbarna nu får rena lag i åldrarna 16, 17 och 18.Man har redan börjat träna och på programmet framöver står planering och informationsmöte för dem som berörs, till exempel föräldrar.
Läs mer om Billeberga GIF, P16och och Samverkan.
Medvind för SST Net Falcons ungdomslag
I helgen uppvisade ungdomssidan i SST Net Falcons fina prestationer. På lördagen deltog P16-laget i ungdoms-SM i Olofström och via riktigt fin innebandy och två segrar så tog sig laget vidare till regionslutspelet i Malmö senare i höst. Den fina prestationen följdes upp på söndagen av P14-lagets deltagande i FCH Cup.
Läs mer om Malmö och Olofström.
När och var
3/9 KARLSTAD: Klasmossens IP, 19, Carlstad United-Örebro P16. Västerstrands IP, 18.30, Qbik 2-Olsäter dam div 5. SKATTKÄRR: Caland Arena, 19.30, Skattkärr-Rävåsen F17/18. SKÅRE: Ilanda
Svensk seger i Danmark
HIF-are med och höll rent för P16-landslaget.
Läs mer om Danmark.
Onsalas vilda glädje – finalvann straffdramat
GÖTEBORG. Onsala BK vann Gothia Cup för första gången i klubbens historia. Målvakten Erik van Leest och anfallaren Marcus Jarl blev stora hjältar i den högdramatiska P16-finalens straffläggning. – Jag har aldrig förlorat på straffar, säger Erik van Leest efteråt. – Han är ett under i mål, berömmer Marcus Jarl.
Läs mer om Erik, Gothia Cup och Leest.
Skallskadad på Gothia Cup - ambulans dröjde
En kille från det engelska laget Kinetic Academy skadades i huvudet under en P16-match mot Torslanda IK på Guldheden i Gothia Cup. Då tog det nästan en timma innan ambulans kom till platsen. – Jag tycker det är pinsamt för hela turneringen. Vi möter internationella lag som får se att det verkligen inte fungerar när någon skadar sig, säger Stellan Högström, Torslandas huvudtränare.
Premiärpoäng mot otippad allians
För P16-killarna i Dalby GIF och Södra Sandby IF var första motståndet i Gothia Cup ett dansk-amerikanskt lag.
Mål: Bli diskkvalificerade
GÖTEBORG. Härrydas P16-lag tyckte att bollen gled för mycket på ett halt Skatås. Då åkte killarna och köpte gula diskhandskar. - Vi vill inte bli diskade för rent spel, flinar spelaren Jack Edsholm Lanehammar.
Friberg och Weibull mästare
Båstads Karl Friberg blev svensk mästare för P16 vid JSM i Göteborg. Friberg vann finalen 6–2, 6–7, 6–3 mot Gilbert Jäger, Mälarhöjden.Dessutom vann Götas Ross Weibull P12-klassen på ett imponerande sätt. Ross tappade bara åtta game på åtta matcher, varav bara två innan finalen. Väl där stod William Franzn, Vallda TK, emot lite bättre, men Weibull vann med 6–2, 6–4.
FC Canarias bygger ungdomligt lag
Beneharo Luis Valdes är en 32-årig småbarnspappa och tidigare föreningskanslist. Han är dessutom en fotbollsintresserad man som brinner för ungdomar. Detta låg bakom beslutet att grunda den nya klubben FC Canarias.– Första året hade vi bara ett P14-lag. Året därpå startades även ett P16-lag samtidigt som seniorverksamheten inleddes, berättar Valdes.
Summering: Så var helgens innebandy
Nykvarns IF var helgens mäktigaste förening med SM-guld i både P16- och F16-klassen. Samtidigt går Skåne mot att få två lag i superligan på herrsidan och guldfavoriterna i SSL, Falun
Bildsvep: P16-finalen JIK-Nykvarn
Jönköping hade kommandot, men Nykvarn kom tillbaka och vände på steken i P16-finalen. Se bilder från matchen och guldfirandet! Alla foton: Roger Nielsen /Innebandymagazinet Finalen blev så jämn som de flesta hade förutspått.
Läs mer om Finalen och Nykvarn.
Succ för Nykvarn - dubbla SM-guld 2014
Talangfabriken Nykvarns IF gör succ i Innebandyfesten i Örnsköldsvik - nu är man svenska mästare 2014 i både P16- och F16-klassen.
Karlströms skicklighet tog Nykvarn till final
Nykvarn blir motståndare till JIK i morgondagens final av P16-klassen av innebandyfesten. Detta efter att man idag besegrat Sandviken med 5-2. Mycket tack vare den spelskicklige backen
Läs mer om JIK, Nykvarn och Sandviken.
Bilder: Jönköping säkrade finalplatsen
Jönköpings P16-lag har gått till final i innebandyfesten efter seger med 3-1 över Helsingborg i semifinalen. Här är fotograf Roger Nielsens bilder från semifinalmötet lagen emellan.
Läs mer om Helsingborg.
P16: SAIK hoppas på nya skrällar
Att Sandvikens AIK skulle ta sig till Innebandyfesten var oväntat. Nu ställs man mot tuffa Nykvarn i semifinalen. - Att komma till Innebandyfesten är bara en ren bonus för oss, säger
Läs mer om Innebandyfesten och Nykvarn.
Historiskt Jämtland mot kvartsfinalspel
Nedräkningen är snart nere på noll för Jämtland Basket inför helgens kvartsfinalspel i USM. P16, F16 och P15 åker till Malmö, Täby och Solna för totalt nio tuffa matcher.
Läs mer om F16, Jämtland Basket, Malmö, P15, Solna, Täby och USM.
Final väntar IFK P16
Två straffar avgjorde. IFK Motalas P16-lag är klart för final i Newbody cup. Hugo Lundqvist och de andra killarna i IFK:s P16-lag spelar final i Newbody cup nästa helg.
Läs mer om Newbody.
`Rolles` nya jobb tar över som förbundskapten
Tyst om Roland Nilsson en längre tid nu har dock den tidigare landslagsmannen och MFF-tränaren nytt jobb. `Rolle` tar över som förbundskapten för P16-landslaget.
Läs mer om Roland Nilsson.