Paris

Paris–New York på 3,5 timmar med nya flyget

Här är planet som spräcker ljudvallen och tar dig från Paris till New York på tre och en halv timme.En flygbiljett över Atlanten beräknas kosta drygt 40 000 kronor – och fem flygbolag, bland andra Virgin, ska ha beställt 76 överljudsplan.– Flygbolag är förväntansfulla inför att kunna erbjuda sina kunder något nytt och annorlunda, säger, Blake Scholl, grundare och vd för flygtillverkaren Boom under en presskonferens på Paris Air Show.

Fyra gripna efter attack på Champs-lyses

Efter måndagens säkerhetsinsats vid Champs–lyses i Paris har man nu funnit ett vapenlager hemma hos den man som attackerade en polisbil.Dessutom har man gripit fyra av mannens släktingar.Det rapporterar nyhetsbyrån AFP News.
Parc de la Villette – ett annat Paris
För er som redan sett och gjort allt som Paris har att erbjuda. För er som tycker att London har så mycket mer att erbjuda inom nöjesvärlden. Till er säger jag gärna: Kom till Parc de la Villette!
Läs mer om London, Parc och Villette.
Familjemedlemmar gripna efter Parisattack
Fransk polis har gripit fyra familjemedlemmar till den 31-årige man som i går rammade en polisbuss på paradgatan Champs-lyses i centrala Paris, enligt källor nära utredningen.
Läs mer om Parisattack.

Airbus nya jätteplan blir nu ännu större

Airbus kommer med en ny version av sitt jätteplan A380 som kan ta ännu fler passagerare. Samtidigt lanserar konkurrenten Boeing ett större plan i 737-familjen och brasilianska Embraer hoppas bland annat sälja sitt nya transportplan till Sverige. Det är några av nyheterna från flygmässan i Paris.
Läs mer om Boeing, Embraer och Sverige.
Terrorutredning efter att polisbil rammats i Paris
Åklagare från antiterrorenheten har kopplats in efter att en bil rammat en polisbuss på paradgatan Champs-Elyses i Paris och börjat brinna. Föraren dog och enligt Frankrikes inrikesminister innehöll bilen vapen och explosiva ämnen.
Stor polisinsats i Paris
Delar av Paris paradgata Champs-Elyses spärrades av och en stor polisinsats sattes in efter att en bil kraschat in i en polisbil och sedan fattat eld. Enligt franska myndigheter var kraschen troligen avsiktlig.
Säkerhetsinsats på Champs-lyses – Polisen: Undvik platsen
En säkerhetsinsats pågår på Champs–Elysees i Paris. Allmänheten uppmanas hålla sig borta från området, skriver AP.
Polisinsats i Paris – allmänheten varnas
Fransk polis gör för närvarande en insats på Champs-Elyses, paradgatan i Paris. Via Twitter uppmanar man människor att hålla sig där ifrån.
Erik de la Reguera: Det finns en utbredd valtrötthet i Frankrike
PARIS. Det blev som väntat en storseger för Emmanuel Macrons parti La Rpublique en marche (LREM) i den andra omgången av det franska parlamentsvalet. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om valet – och det som nu väntar.
Läs mer om Erik, Frankrike, La Rpublique och Reguera.
Erik de la Reguera: Utbredd valtrötthet i Frankrike
PARIS. Det blev som väntat en storseger för Emmanuel Macrons parti La Rpublique en marche (LREM) i den andra omgången av det franska parlamentsvalet. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om valet – och det som nu väntar.
Läs mer om Erik, Frankrike, La Rpublique och Reguera.
Nytt bottenrekord – få fransmän till valurnan
PARIS.I kväll kan president Emmanuel Macron bli en av de mäktigaste presidenterna i modern fransk historia.Men rekordmånga väljare bojkottar den sista raksträckan.
Läs mer om Emmanuel Macron.
Marine Le Pens kraschlandning
PARIS. Marine Le Pen hoppades bli Frankrikes president. Nu leder extremhögerledaren ett parti i spillror där fullt inbördeskrig väntar. På söndagskvällen – efter parlamentsvalets andra och sista omgång - börjar Marine Le Pens långa ökenvandring.
Familjens stora oro för Paris Jackson
Paris Jackson har fått sin första tv-roll.Nu berättar hennes farbror, Michael Jacksons bror Jermaine Jackson, om familjens oro över 18-åringen.– Den här branschen kan knäcka dig, säger han till The Sun.
Läs mer om Jermaine Jackson och The Sun.
Macrons strategi att söndra och härska kan ge majoritet
PARIS. När den andra och avgörande omgången i Frankrikes parlamentsval hålls i dag, söndag, är Emmanuel Macrons parti La Rpublique en marche storfavorit till segern – och till att få egen majoritet. – Det är en enastående bedrift, och leder till frågan om detta kan upprepas i andra länder i Europa, säger statsvetaren Joseph Downing till DN.
Björn Wiman: De aggressiva klimatförnekarna bygger på samma ider som fascismen
Vad var det som hände? Många har frågat sig detta efter scenen i rosenträdgården bakom Vita huset, där Donald Trump tog farväl av både klimatavtalet från Paris och de sista resterna av förnuft i sitt presidentskap. Han tog farväl, inte bara av respekten för vetenskapen som vi känner den, utan också av själva tanken på globalt samarbete, som i presidentens mun förvandlades till en illasinnad sammansvärjning mot USA.
Läs mer om Donald Trump, USA och Vita.
Ögonblicket förändrade allt: Helmut! Helmut!
Man gjorde sig löjlig över honom, den korpulenta tvåmetersmannen (Päronet) som plågade utländska statsgäster med maträtter som fylld grismage. Men när det behövdes fattade han blixtsnabba beslut – som när han såg chansen för en tysk återförening och drev igenom denna trots motstånd från London och Paris där man återigen fruktade ett starkt Tyskland i hjärtat av Europa.
Läs mer om Europa, London och Tyskland.
Tonåringar räddade efter tre dagar under jord i Paris
Två tonåringar räddades på onsdagen efter att i tre dagar ha varit vilse i katakomber under Paris. De behandlas nu för nedkylning.
Svårsålt i London – bopriserna ökar i Paris
Bostäder i Paris stiger kraftigt i värde medan bostäder i London blir allt mer svårsålda. I Paris hoppas man att planerna på brexit får finansfolket att flytta till Frankrike – där räcker pengarna även till Rivieran.
Läs mer om Frankrike, London och Rivieran.
Asoro om Arsenal: Är smickrande...
LUBLIN. Joel Asoros Sunderland åkte ur Premier League.Nu kan U21-anfallaren få en drömflytt - då engelsk medier rapporterar om att han Arsenal leder jakten på honom.- Jag kollar på hur de större spelarna fungerar. Ronaldinho fick inte spela mycket han heller och då gick han till Paris Saint-Germain, säger Asoro.
Läs mer om Arsenal, Asoro och Premier League.Nu.
Zlatan pissade på PSG – nu gör han
Han kom som en kung och lämnade som en legend.Men Zlatan Ibrahimovic lämnade en bitter eftersmak efter sig i Paris.Han pissade på klubben, skriver RMC Sports krönikör Daniel Riolo.
Läs mer om Daniel Riolo, PSG och Paris.Han.
Erik de la Reguera: Fransk politik har ställts på huvudet
PARIS. Rekordlågt valdeltagande till trots – det ser ut att bli en historisk framgång för Emmanuel Macron och hans parti La Rpublique en Marche i söndagens val till nationalförsamlingen. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om parlamentsvalet.
Valkskolket gynnar president Macron
PARIS. Under eftermiddagen låg valdeltagandet på låg nivå i Frankrike.Det kan hjälpa den sittande statschefen Emmanuel Macron att bli en president av Guds nåde. En fransk president bestämmer över liv och död för landets fiender.