Paris

Hemlös man hittade tre miljoner – på flygplatsen

En man, som misstänkts vara hemlös, närmast snubblade över två väskor med tre miljoner kronor på flygplatsen i Paris – och gick helt sonika från platsen med sitt fynd. Nu eftersöks han av den franska polisen, skriver BBC.– Det här är verkligen tursamt. Den hemlöse mannen gynnades av en kombination av omständigheter och landade därför en gigantisk julklapp, säger en källa inom utredningen till den franska tidningen Le Parisien.
Läs mer om BBC och Le Parisien.

Löfven: Beklagligt att USA lämnar Paris-avtalet

Statsminister Stefan Löfven var en av flera av världens ledare som på tisdagen befann på klimatmötet One Planet Summit i Paris.Mötet hölls på dagen två år efter att Parisavtalet skrevs under.–Avtalet lever, men det är beklagligt att USA lämnar, säger Stefan Löfven till Expressen.
Joe Labero får fast eldshow i Las Vegas
Joe Labero har uppfyllt sin barndomsdröm. Han har fått ett helårskontrakt på en show i mångmiljonklassen på hotellet Paris i Las Vegas.
Macron tar upp miljösvärdet från klimatförnekande USA
Amerikanerna lyste med sin frånvaro på veckans klimatmöte i Paris, med undantag för Kaliforniens ex-guvernör Arnold Schwarzenegger. Men den gamle actionhjältens solitära besök förstärkte bara bilden av att det är Frankrike som nu leder den globala kampen mot fossila bränslen och växthusgaser.

17 saker som hänt (och inte hänt) sedan Parisavtalet

PARIS. I dag möts ett femtiotal av världens ledare, klimatexperter och framstående finansledare i Paris till One Planet Summit – på dagen två år efter att Parisavtalet skrevs under.Det är nu eller aldrig som pengarna måste skjutas till, heter det. Trots att Donald Trump och USA håller sig utanför.För planeten jorden har de sista två åren varit en svajig klimatresa.
Stjärnorna tvingas fly från sina hem
De kraftiga bränderna i Kalifornien tvingar Hollywood-kändisarna att fly sina hem.Ellen DeGeneres, Paris Hilton och Lionel Richie är bara några av de som drabbats.Vi är i säkerhet, andra är det inte. Be för dem skriver skådespelaren Rob Lowe på Instagram.
Hegerberg avgjorde seriefinal i Frankrike
Emma Berglunds Paris Saint-Germain förlorade seriefinalen mot Lyon med 0–1. Norskan Ada Hegerberg gjorde matchens enda mål i den tolfte minuten. 22-åringens 17:e ligamål i höst.
Läs mer om Frankrike och Lyon.
Paris går till frontalangrepp mot uthyrningsjätten Airbnb
Staden Paris har fått nog och lämnade på måndagen in en begäran hos en domstol om att Airbnb och fyra andra uthyrningssajter ska lagföras - om de inte omedelbart plockar bort de lägenheter som hyrs ut illegalt till turister.
Läs mer om Airbnb.
Han blir en riktig joker för United
Champions Leagues åttondelsfinaler bjuder på flera toppmatcher.Bland annat två stormöten när Paris Saint-Germain tar emot Real Madrid och Chelsea ställs mot Barcelona.Här tippar SportExpressens Daniel Kristoffersson hur det går i åttondelsfinalerna.
Gigantmöte i Champions League
Cristiano Ronaldos Real Madrid mot Neymars Paris SG. Och Manchester United får spanskt motstånd.
Tadao Ando – den sensuella betongens mästare
Japanen Tadao Ando är en kultfigur i arkitekturvärlden. John Falkirk har sett en stor retrospektiv i Tokyo över den självlärde arkitekten, som även är aktuell med ett projekt i Paris.
Läs mer om Tokyo.
Regeringen vill ge grönt sparande skattefördelar
Regeringen vill skapa en ny attraktiv grön sparform för småsparare. Tanken är att via skatter öka lönsamheten och på så sätt gynna grönt sparande i hållbara projekt. Per Bolund presenterar nyheten i dag, måndag, vid ett förmöte till klimattoppmötet i Paris.
Ebba Witt-Brattström om Akademiens hemliga förmåner
Reducerad bostadshyra.Gratis limousinfärder i obegränsat antal.Gratis biljetter till bio, teater och opera.Gratis boende i Paris och Berlin.Så ser de hemliga förmånerna ut för de 18 ledamöterna i Svenska Akademien. Det uppger professorn Ebba Witt-Brattström för Aftonbladet.
Macron varnar andra från att medla i Libanon
Frankrikes president Emmanuel Macron varnar andra regionala länder från att medla i Libanon, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Mötet i Paris överskuggades dock av Trumps beslut tidigare i veckan om att flytta USA:s ambassad till Jerusalem, och de oroligheter som uppstått efter beskedet.
Readly Express laddar för storlopp på julafton
Det ser ut att bli start på självaste julafton i Paris för svensk travsports nye kelgris Readly Express.Timo Nurmos matchar för femåringsloppet Prix Tenor du Baune där vinnaren är direktkvalificerad till Prix d Amerique.Jerry Riordans VM-vinnare Twister Bi är också påtänkt för loppet.
Fem svenskar mot Bold Eagle i Paris
På söndags är det dags för Prix du Bourbonnais i Paris.Under torsdagens släpptes startlistan till loppet.Där tre Daniel Redn-hästen återfinns i startfältet.– Lionel kommer försöka greja sin PdA-plats, säger han.
Marie Serneholt visar upp nya kärleken
Marie Serneholt har en ny kärlek – och nu visar hon upp honom.Serneholt och pojkvännen Fredric Palmqvist, 32, poserar på en bild på hennes Instagramkonto.Paret var på romantisk resa till Paris tillsammans i höstas, enligt Hänt.
Oron för Jackson efter nya bilderna
Nya bilder på Michael Jacksons dotter Paris Jackson oroar fansen.Efter tidigare skandalen där hon syntes räcka ut tungan mot fotografer syns hon nu bete sig underligt i Paris, skriver Radar Online.
Läs mer om Jackson och Radar Online.
Världen i chock – efter avslöjande om slavhandel
PARIS. Människor säljs som boskap för några hundra dollar Deras val: att svälta, bli slavar eller riskera döden i Medelhavet.Efter CNN:s chockbilder kommer nu reaktioner från hela världen på människohandeln i Libyen. Och jakten på lösningar.
Läs mer om Libyen och Medelhavet.Efter.
Ljög om att vara offer vid attacken i Paris – får fängelse
29-åringen hävdade att han överlevt attacken i Paris 2015 genom att en gravid kvinna tagit en kula för honom och hans berättelse spreds i flera medier. Men han var inte ens i närheten av attacken. Nu döms han till fängelse, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP.
Efter terrorn: Sverige kan lära av Frankrikes misstag
SVT-journalisten Christian Catomeris granskar i en ny bok hur Frankrike mår efter terrordåden i Paris. Tvåårigt undantagstillstånd, upptrappad krigföring och burkiniförbud. Landet förändrades i grunden, säger han.
Läs mer om Frankrike.
Trump verkar hata det diplomatiska spelet
PARIS.– Diplomati utan vapen är som musik utan instrument, sa en gång den tyska järnkanslern Otto von Bismarck på 1800-talet.Nu verkar Donald Trump ha tröttnat på sin utrikesminister, Rex Tillerson. Han gillade helt enkelt inte den musik som han hörde från USA:s främste diplomat. Det kan man förstå om det gällde de påstådda, personliga förolämpningarna som Tillerson ska ha fällt om sin chef, privat beskriven som en intelligensbefriad varelse.
Robin Campillo: Vi ville inte vara de snälla bögarna
Paris. Han kastade hellre fejkblod än gjorde film under aidsåren. Nu är Robin Campillo aktuell med ett laddat drama om de smittades kamp. Filmfredag har träffat den forna Act up-aktivisten och pratat om dödsångest, dansglädje och Twitterförakt.
Filmrecension: 120 slag i minuten – omskakande om aidsåren
När man är förälskad, rädd eller tar till drastiska metoder för att väcka uppmärksamhet kring en livsviktig fråga slår hjärtat snabbare. Därav titeln 120 slag i minuten på Robin Campillos omskakande och djupt berörande film om den gemensamma kampen för överlevnad bland aidssjuka och hivsmittade i Paris på sent 80-tal.
Bokrecension: Pessimisten Joseph Roth visste vad timmen var slagen
Joseph Roth löste enkel biljett till Paris när Hitler tog makten i Berlin. I sitt skrivande sökte han svaret på varför det gamla Wiens undergång var oundviklig. Jens Christian Brandt läser en tidsskildrare som var lika briljant som romanförfattare och reporter.
Läs mer om Berlin och Hitler.