Partiledare

Kinberg Batras revansch – på Moderaternas julfest

Moderaternas tidigare partiledare tar revansch på partiets julfest. Ien film Anna Kinberg Batra laddat upp på Instagram sjunger hon I will survive.
Läs mer om Anna Kinberg Batra och Instagram.

Åkesson fick nobben igen

Jimmie Åkesson får nobben – igen.SD-ledaren bjöd förra veckan in de andra partiledarna till en diskussion om läget i svensk sjukvård, men fem av sju partiledare tackade nej.Miljöpartiet och Vänsterpartiet svarade inte ens.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Väljarna litar mest på Annie Lööf
Centerpartiets ledare Annie Lööf åtnjuter högst förtroende av riksdagspartiernas partiledare bland väljarna, visar SVT/Novus decembermätning. Statsminister Stefan Löfven (S) halkar ner från den tidigare förstaplaceringen och Moderaternas Ulf Kristersson intar en tredjeplacering.
Läs mer om Annie Lööf.
Väljarna litar mest på Annie Lööf
Centerpartiets ledare Annie Lööf åtnjuter högst förtroende av riksdagspartiernas partiledare bland väljarna, visar SVT/Novus decembermätning. Statsminister Stefan Löfven (S) halkar ner från den tidigare förstaplaceringen och Moderaternas Ulf Kristersson intar en tredjeplacering.
Läs mer om Annie Lööf.

Hårdför högerman leder stort i partiledarval

Frankrikes största oppositionsparti Republikanerna väljer ny partiledare i dag, söndag. Favorit är den hårdföre Laurent Wauquiez, vars uttalade mål är att få president Emmanuel Macron ur balans och utmana honom om makten i presidentvalet 2022. Wauquiez metod: att positionera sig långt ut till höger och ta tillbaka röster från Nationella fronten.
M-toppen: Det är match igen
En ny partiledare med ett nytt sätt att prata politik. Det är ett par skäl till Moderaternas uppgång i SCB:s opinionsmätning, menar partisekreteraren Gunnar Strömmer. – Det är match igen, säger han.
Läs mer om Gunnar Strömmer.
Liberalerna säger nej till etableringsjobb
Etableringsjobben är orättvisa och saknar legitimitet.Det skriver Liberalernas partiledare Jan Björklund och partiets ekonomisk-politiske talesperson Mats Persson på Dagens industris debattsida.För att stödja förslaget kräver Liberalerna bland annat att alla arbetsgivare omfattas.
Läs mer om Jan Björklund och Liberalerna.
LSS-manifestation lockar partiledare
Alla ska ha rätt till personlig assistans. Det är budskapet under helgens manifestation på Norra Bantorget. Ebba Busch Thor (KD), Jan Björklund (L), Jonas Sjöstedt (V) och ett tusental andra väntas delta.
SD-ledamot: Muslimer är inte människor fullt ut
Här hävdar Martin Strid, styrelseledamot i SD Borlänge.SD Borlänge, att muslimer kan placeras in på en skala från noll till hundra där man är mer eller mindre människa.– Det är en uppgift för oss att befria människor från islam, målet måste vara att de går med i SD i stället, sa Strid under ett anförande på SD:s landsdagar i Norrköping.—Det är klart att man inte ska uttala sig på det sättet, säger Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof.Denna öppna rasism är så rå och oanständig. Vad säger Jimmie Åkesson om den &#
Klart: Alla partiledare till politikerveckan i Järva
Alla åtta ledare för riksdagspartierna kommer att delta under politikerveckan i Järva, i nordvästra Stockholm, i sommar, skriver Sveriges Radio Ekot.
Läs mer om Järva och Stockholm.
Åkesson: Vi kan fälla alla regeringar
Norrköping. Jimmie Åkesson säger att han inte är främmande för att fälla alla regeringar som låter sig påverkas av en öppnare invandringspolitik. Det upprepade Sverigedemokraternas partiledare efter sitt tal på partiets landsdagar.
Åkesson omvald som SD:s partiledare
Jimmie Åkesson har valts om som partiledare för Sverigedemokraterna för ytterligare två år på SD:s landsdagar i Norrköping.
Frida Holmgren anmälde Lars Ohly för sexuellt ofredande
Vänsterpartiets tidigare partiledare Lars Ohly polisanmäldes för sexuellt ofredande efter en partifest i början av oktober i år. Frida Holmgren, kvinnan som anmält, säger till DN att hon kommer att överklaga åklagarens beslut att inte inleda förundersökning. – Det finns vittnen och en hel del dokumentation som kan styrka innehållet i min anmälan, säger Frida Holmgren.
Läs mer om Frida Holmgren.
Lars Ohly portas från samtliga av Vänsterpartiets arrangemang
Vänsterpartiets förre partiledare Lars Ohly portas från alla partiets arrangemang efter sexuella trakasserier, uppger partiet.
Ohly portas från Vänsterpartiets arrangemang
Vänsterpartiets förre partiledare Lars Ohly är inte längre välkommen på partiets arrangemang. Hans framtid som ordförande i Funktionsrätt Sverige är oviss, efter att han berättat att han varit alltför närgången mot en kvinna.
Ohly portas från V-arrangemang
Vänsterpartiets förre partiledare Lars Ohly portas från alla partiets arrangemang efter sexuella trakasserier, uppger partiet.
Läs mer om V-arrangemang.
Kronprinsessan Victoria missar stora festen
I kväll är det Representationsmiddag på slottet.På gästlistan står partiledare, riksdagsledamöter och näringslivstoppar.Men en gäst fattas.Viktoria missar festligheterna för ett besök i Leipzig.
Politikerna bråkar – du får betala miljonnotan
Bråket mellan politikerna i de lokala missnöjespartierna gick hela vägen till domstol.Nu hamnar notan för advokater, rättegångskostnader och en miljonuppgörelse på göteborgarnas skattesedel.Hittills har 1,4 miljoner av Vägvalets kommunala partistöd gått till partikonflikten.– Det är mycket man får finna sig i här i livet, säger Vägvalets partiledare Claes Westberg.
Sinn Fins ledare Gerry Adams avgår nästa år
Gerry Adams, ordförande för partiet Sinn Fin på Nordirland, meddelar att han tänker avgå som partiledare nästa år. Han har varit partiordförande sedan 1983.
Läs mer om Nordirland och Sinn Fin.
Birgitta Ohlsson tackas av från partiet
Birgitta Ohlsson utmanade Jan Björklund på posten som partiledare men förlorade striden.På lördagskvällen tackades hon av från partistyrelsen av sin tidigare rival, partiledaren Jan Björklund.– Jag får ju gratulera honom till hans omval, det är en spännande tid och partiet har ett starkt förändringsbehov, sa Birgitta Ohlsson tidigare under lördagen till Expressen.
Björklund: Vi kan inte acceptera kvinnoförtryck
Liberalernas partiledare Jan Björklund anser att politikerna varit för toleranta i synen på religiöst och kulturellt förtryck. – Vi har varit för flata, säger han.
Läs mer om Jan Björklund.
Björklund: Vi har varit för flata
Liberalernas partiledare Jan Björklund oroas över skolans utveckling och bristande integration i flera förorter. I sitt tal på partiets landsmöte i Västerås manade han till självkritik och menade att vi har varit för flata.
Läs mer om Jan Björklund.
Live – Jan Björklund håller tal
Liberalernas partiledare håller tal på partiets landsmöte.
Partiledaren valde att lämna politiken efter sextrakasserier
Anna Troberg var partiledare för Piratpartiet.Hon valde att lämna politiken på grund av sexuella trakasserier.Troberg är en av de 1 300 kvinnor som undertecknat politikeruppropet.
Läs mer om Piratpartiet.Hon.
Hon lämnade partiet efter sexuella trakasserier
Under fredagen publicerade Svenska dagbladet ett upprop av över 1.300 kvinnliga politiker mot sexuella övergrepp och trakasserier i maktens korridorer. Anna Troberg, tidigare partiledare för Piratpartiet, valde att lämna politiken efter sexuella trakasserier.
Läs mer om Piratpartiet och Svenska.