Partiledare

Här tackas Anna Kinberg Batra av

Här tackas Moderaternas tidigare partiledare, Anna Kinberg Batra, av.Under torsdagskvällen festade och dansade hon bland annat med Annie Lööf.Tack, Anna för dessa år och stort lycka till framåt, skriver Centerledaren på Instagram och lägger upp en bild där de båda kramar om varandra.

Alla partiledare hyllar nätkampanj – öppnar för lagskärpning

Riksdagspartiernas ledare hyllar nätkampanjen #metoo för att uppmärksamma problemet med sexuella trakasserier mot kvinnor. Alla partiledarna flaggar för att lagstiftningen behöver skärpas ytterligare.
Jimmie Åkesson: KD grundades av nazister
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson påstod i Aktuellt att Kristdemokraterna hade nazistiska rötter.– De grundades av nazister, delvis, sa Åkesson.Nu slår Kristdemokraterna ifrån sig nazistanklagelserna.Nazismen står i fullkomlig kontrast till kristdemokratins övertygelse om att stå upp för samhällets allra mest utsatta, skriver partiet på Twitter.
Bah Kuhnke: Juholts ord om Sverige anmärkningsvärda
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) är förvånad över hur Sveriges ambassadör på Island, Håkan Juholt, pratar om Sverige. I en intervju varnar Socialdemokraternas förre partiledare för att Sverige går mot en diktatur.

Sjöstedt (V): Misstag att utse Bodström till landshövding

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt har tidigare kritiserat regeringen för att utse Thomas Bodström till ny landshövding i Stockholms län och gläds nu åt att den förre justitieministern får posten. – Det var ett misstag att utse honom från första början, säger han. Även Liberalernas ekonomisk-politiske talesman Mats Persson tycker att det är bra att regeringen backar.
Läs mer om Bodström.
Reinfeldt fick en rejäl känga
Inför tre tidigare partiledare – Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt och Ulf Adelsohn – höll Ulf Kristersson sitt stämmotal.Det hindrade inte den nyvalde partiledaren från att i sak ge partiets mest framgångsrike partiledare – Fredrik Reinfeldt – en rejäl känga.
Just nu: Kristersson håller tal på stämman
Med mindre än ett år kvar till valet har Moderaternas nye partiledare Ulf Kristersson i dag, i sitt stora tal på partistämman, en bra chans att bli lite mer konkret om vägen framåt. Två veckors ryggdunkar är snart över, vardag och leverans väntar.
Läs mer om Ulf Kristersson.
Merkels hälsning till Ulf Kristersson
Klockan 11 talar Moderaternas nye partiledare Ulf Kristersson på partiets arbetsstämma i Örebro.Och pressen på att leverera är stor.Samtidigt skickade på morgonen ledarna i Norge och Tyskland peppande hälsningar.- Valet av Ulf Kristersson sänder en tydlig signal om en lyckad utgång i nästa års riksdagsval, hälsade Merkel och önskade gott mod, styrka och uthållighet inför nästa års valrörelse.
Alla tappar i förtroende – Lööf petad från toppen
Samtliga partiledare tappar i förtroende jämfört med Novus senaste mätning i juli. Största tappet gör Annie Lööf (C) som backar 6 procent. Statsminister Stefan Löfven är den som tappar minst, 2 procent, trots hot om misstroende i riksdagen.
Läs mer om Annie Lööf och Lööf.
Frågorna som pressar nye M-ledaren
Efter en och en halv vecka som partiledare ska Ulf Kristersson prövas av de egna under helgens arbetsstämma i Örebro.Nu väntar strid om en rad sakfrågor för partiledningen.Samtidigt pressas nye M-ledaren av att ena alliansen kring regeringsfrågan efter valet 2018.– Vi har börjat prata litegrann, säger han.
9.00: Partiledardebatt i riksdagen
Moderaternas nye partiledare Ulf Kristersson fick beröm för sin insats vid SVT:s partiledardebatt i helgen. Nu är det dags för hans första partiledardebatt i riksdagen. Här sammanfattar SvD det viktigaste som sägs i den närmare fyra timmar långa debatten som börjar klockan 9.00.
Läs mer om SvD och Ulf Kristersson.
Partiledardebatt i riksdagen
I dag är det partiledardebatt och det är Ulf Kristerssons första riksdagsdebatt som partiledare för Moderaterna. DN rapporterar live med start klockan nio.
Läs mer om Moderaterna.
Partiledardebatt i riksdagen
I dag är det partiledardebatt i riksdagen, den första för Moderaternas nye partiledare Ulf Kristersson. DN rapporterar live med start klockan nio.
Läs mer om Ulf Kristersson.
Ulf Kristerssons nya lag: Järnsjuan
Efter bara nio dygn som partiledare har M-ledaren Ulf Kristersson format sitt nya lag – Järnsjuan.Sex män och en kvinna ska vända opinionskrisen och försöka säkra en alliansseger om elva månader.
Efterlyses: En ny partiledare
Vill du bli partiledare?Då kan du nominera dig själv på Feministiskt initiativs hemsida.Främsta uppgiften är att leda partiet samt att vara ansiktet utåt.
Läs mer om Feministiskt.
Mätning: Kristersson bäst i debatten
Moderaternas nye partiledare Ulf Kristersson var bäst i söndagens partiledardebatt, enligt Expressen/Demoskop. Kristersson vann på att inte vara så offensiv och på att hålla sig till sakfrågorna, enligt bedömarna.
Läs mer om Ulf Kristersson.
Annie Lööf: För mycket spel och taktik
Centerpartiets partiledare Annie Lööf är kritisk till att söndagens partiledardebatt blev för teknisk – men också på att det är för lite sakpolitik och för mycket spel och taktik. Nu hoppas hon på en vändning.– Vi som politiska ledare måste lyfta samhällsproblemen underifrån, annars tror jag att folk stänger av, säger hon.
Läs mer om Annie Lööf.
Ulf Kristersson vann kvällens partiledardebatt
Partiledarna rök ihop redan efter en minut och därefter följde en stundtals hätsk debatt.Segrande ur striden gick Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, visar Expressen/Demoskops undersökning.– Jag tror inte så mycket på strategier, jag tror på att prata om det man tycker är viktigt, säger han.Tvåa kom C-ledaren Annie Lööf, följt av L-ledaren Jan Björklund.
Kristerssons fajter: Löfven har fått sitt drömmotstånd
Det blir upp till bevis för Ulf Kristersson i partiledardebatten i SVT:s Agenda under söndagen. SvD listar hans största fajter – partiledare för partiledare. Kommer nye M-ledaren lyckas hålla sitt eget löfte om att minska tjafset i svensk politik?
Läs mer om M-ledaren och Ulf Kristersson.
M-ledaren Kristersson möter Löfven i statsministerduell
Välfärd, klimatet, trygghet och vård. Det är ämnena när åtta ledare för riksdagens partier möts i debatt i Sveriges Televisions Agenda på söndagskvällen. För en partiledare är det premiär, moderatledaren Ulf Kristersson, som direkt får möta statsminister Stefan Löfven i en statsministerduell.
Här är hemliga skämten David Batra tvingas ta bort
Hans föreställning handlar om livet med toppolitikern Anna Kinberg Batra.Nu berättar David Batra vilka skämt som skrotades när hustrun, inför premiären, plötsligt avgick som partiledare.– Det gjorde ont, säger han.
M-topparna som hänger löst: Inte förstavalet
Moderaternas nya partiledare Ulf Kristersson ska möblera om i sitt lag. Besked om vilka som får stanna, gå eller få nya uppdrag kommer klockan 14 på tisdagen. Här är fem M-toppar som kan förlora sina poster.
Läs mer om M-toppar och Ulf Kristersson.
KD:s budgetsatsning: 12 miljarder till försvaret
Kristdemokraterna vill se att Försvaret får 12 miljarder extra.Det presenteras i partiets budgetmotion som läggs fram under måndagen, skriver Dagens Nyheter.–De kommande tre åren kommer vi att lägga 12 miljarder extra på försvaret i vår budget. Det innebär 3,9 miljarder utöver överenskommelsen med regeringen från augusti. Vi lägger en halv miljard 2018, en miljard 2019 och 2,4 år 2020, säger Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor till tidningen.
Läs mer om Ebba Busch Thor och Försvaret.
KD: Försvaret måste få tolv miljarder kronor extra
Försvaret har blivit sönderförhandlat av politikerna och behöver nu tolv miljarder kronor extra. Det säger Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor till DN. Att försvarsminister Hultqvist skördar beröm för höjda anslag är obegripligt anser hon. – I varje förhandling har han velat hålla nere budet.
Läs mer om Ebba Busch Thor och Hultqvist.
Jimmie Åkesson: Han har avgörandet i sin hand
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson beskriver söndagen som en viktig dag i svensk politik. Han hoppas att valet av Ulf Kristersson till moderatledare innebär en nystart i relationen mellan partierna.