Pastor

När barnen inte slutade skrika sköt han dem

När barnen i kyrkan började skrika gick 26-åringen fram till dem och sköt dem. En av dem var 14-åriga Annabelle Pomerey, dotter till kyrkans pastor. När hon skrek på hjälp höjde mördaren sitt vapen också mot henne.
Läs mer om Annabelle Pomerey.

När barnen inte slutade skrika sköt han dem

När barnen i kyrkan började skrika gick 26-åringen fram till dem och sköt dem. En av dem var 14-åriga Annabelle Pomerey, dotter till kyrkans pastor. När hon skrek på hjälp höjde mördaren sitt vapen också mot henne.
Läs mer om Annabelle Pomerey.
Pastorns 14-åriga dotter dog i Texas-skjutningen
26 personer har dött i kyrkomassakern i samhället Sutherland Springs i Texas.Ett av offren är 14-åriga Annabelle Pomeroy, dotter till kyrkans pastor.– Vi förlorade vår 14-åriga dotter i dag, tillsammans med många vänner, säger Annabelles mamma Sherri Pomeroy i ett sms till CBS News.
Knutbypastorns hus säljs – beskrivs ha mysfaktor
Både Knutbypastorn Helge Fossmo och Kristi brud - Åsa Waldau - har bott i det ökända mordhuset.Pastorns hustru Alexandra Fossmo sköts ihjäl i sin säng i bostaden – och pastorns tidigare fru hittades mystiskt död i badkaret.Nu säljer pastor Urban Fält huset – efter att ha tvingats lämna församlingen I Knutby

Kristna stödet till Helge Fossmo: Vi har en plan

Önskar Helge efter lång tid kan få tidsbestämt straff, skriver en diakon.Jag har fått mycket stort förtroende för honom, skriver en pastor.Det kristna stödet strömmar in – till Knutbypastorn Helge Fossmo och hans kamp för att komma ut ur fängelset.Planen för hans nya liv i frihet är redan klar.
Utvisningen stoppad – känns som ett mirakel
Enligt polisen ska färre än tio personer tvångsutvisas till Kabul på tisdagskvällen. Pastor Bengt Sjöberg är en av dem som kämpat till sista stund för att stoppa en av utvisningarna. – Det känns som ett mirakel, säger han.
Läs mer om Kabul.
V64 och DD: Pastor är en rolig chansspik
Spelvärd: Fredrik EdholmMÅNDAG 25 SEPTEMBERV64 och Dagens dubbel, MantorpBeräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)
Läs mer om MantorpBeräknat.
Mäktig pastor lämnar Trumps råd
Avhoppen och avståndstagandena från president Donald Trump fortsätter, efter hans kontroversiella uttalanden efter oroligheterna i Charlottesville.
Läs mer om Charlottesville och Donald Trump.
Mäktig pastor lämnar Trumps råd efter uttalanden
Avhoppen och avståndstagandena från president Donald Trump fortsätter, efter hans kontroversiella uttalanden efter oroligheterna i Charlottesville.
Läs mer om Charlottesville och Donald Trump.
Kanada tackar Sverige för frisläppt pastor
Nordkorea har, mitt i det uppblossade ordkriget med omvärlden, frigett en livstidsdömd kanadensisk pastor. Han kommer att läggas in på sjukhus direkt för vård. Kanadas premiärminister Justin Trudeau tackar Sverige för hjälpen med frisläppandet.
Läs mer om Justin Trudeau och Sverige.
Nordkorea släpper kanadensisk pastor
Nordkorea har, mitt i det uppblossade ordkriget med omvärlden, frigett en livstidsdömd kanadensisk pastor. Han kommer att läggas in på sjukhus direkt för vård.
Evangelisk rådgivare: Gud ger Trump rätt att oskadliggöra Kim Jong Un
Pastor Robert Jeffress, en av president Donald Trumps rådgivare i evangeliska frågor, säger i ett uttalande att presidenten har moralisk myndighet att oskadliggöra nordkoreanske ledaren Kim Jong Un.
Läs mer om Kim Jong Un och Trump.
Nordkorea frisläpper kanadensisk pastor
Den kanadensiske pastorn Hyeon Soo Lim har släppts från fångenskap i Nordkorea, skriver AFP.Anledningen sägs vara att han insjuknat.Tidigare i år släpptes den amerikanska studenten Otto Warmbier av samma anledning – han dog sex dagar efter sitt frisläppande.
Justin Bieber söker efter kärleken – håller auditions
Justin Bieber vill hitta kärleken.Nu tar han hjälp av en pastor som ska hålla auditions för att kunna hitta stjärnans drömkvinna.– Justin litar verkligen på honom och är övertygad om att han kommer kunna hitta kvinnan han är ämnad att vara med, säger en källa till tidningen NW uppger Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail.
Feministpastorn Esther ger fingret till homofobi
Inget ovanligt egentligen med en 27-årig feminist som ger fingret till homofobi, rasism och sexism i frispråkiga inlägg på sociala medier.Förutom då att Esther Kazen är pastor i en kyrka i Västra Frölunda i Göteborg.– Även Bibeln ger fingret till homofobi, rasism, sexism och annat förtryck. Gud kan vara väldigt arg, säger hon.
Därför vill hon förändra i svenska nationalsången
Inför stundande nationaldag, skolavslutningar och blågult flaggviftande – då ställer Karin Olofsdotter, pastor i Falun, en fråga i en debattartikel i Aftonbladet:Dags att skriva om nationalsången? Visst skulle det kännas bra med en nationalsång som är mer i takt med tiden, mindre bombastisk och mer inkluderande?
Läs mer om Falun och Karin Olofsdotter.
Nio döda i massaker i Brasilien
Nio män, bland dem en pastor, har dödats i en massaker i en avlägsen del av västra Brasilien. Enligt polisen har offren skjutits och knivhuggits till döds. Medier rapporterar om spår av tortyr och att några offer halshuggits.
Läs mer om Brasilien.
Hamid hungerstrejkar för att stanna i Sverige
I två dagar har Hamid Aryan hungerstrejkat med igensydd mun utanför Stadshotellet i Kristinehamn. Målet: Att få stanna i Sverige och slippa bli utvisad till Iran – ett land där han riskerar att dödas. – Som kristen är Iran ett av de farligaste länderna att utvisas till, säger Lotta Okkonen, pastor vid Betlehemkyrkan där Hamid bor.
25 000 väntas till Trump-protester
Alla jublar inte över Donald Trump. Nu väntas upp mot 25 000 människor delta i en protestmarsch mot den blivande presidenten. – Donald Trump och hans medarbetare behöver höra vår röst och vår oro, säger pastor Al Sharpton till Reuters.
Helge Fossmo får inte delta i en gudstjänst
Under sin tid som pastor i Knutbyförsamlingen dömdes Helge Fossmo för att ha anstiftat mordet på sin unga hustru och mordförsöket på en granne. Nu stoppas han av Kriminalvården från att träffa en diakon och delta i en gudstjänst utanför Tidaholmsanstaltens murar. – Det görs en enskild, unik bedömning vid varje sådan här permission, säger kriminalvårdschefen Mikael Wallin.
Är svenska tjänstemän som är problemet, inte muslimer
Nyheten om att en skola i Åmål tog bort verser ur julsånger briserade med full styrka dagarna innan julafton.Det ledde till att kyrkans pastor, Peter Landälv, hotade med att skolan inte var välkomna nästa år.Nu berättar pastorn om tiden efter med lovord och hyllning, men även om hot.– Jag fick ett julkort dagen innan julafton, det var så grovt att jag lät publicera det, säger Peter Landälv.
Läs mer om Peter Landälv och Åmål.
Rektor redigerade i julpsalm — pastor hotar med portning
En strid har blossat upp i Åmål sedan rektorn på en skola redigerat i en traditionell julpsalm. Nu hotar pastorn att porta skolan nästa år.
Läs mer om Åmål.
Tjuvar länsade kyrka – på kollektpengarna
Tjuvar tog sig in i kyrkan och stal alla kontanter från kollekten.Pengar som skulle stötta prostituerade kvinnor i Nepal.– Det känns verkligen som en sorg att pengar försvinner på det här sättet, säger Benny Nilsson, pastor i församlingen.
Läs mer om Benny Nilsson och Nepal.
Kungafamiljens pastor fyller 50 år
Efter att ha hittat sina rötter i Sri Lanka har hovpredikanten Michael Bjerkhagen fått fastare grund under fötterna – och mitt i livet har han dessutom funnit en jordisk kärlek.
Läs mer om Michael Bjerkhagen och Sri Lanka.