Pastor

V64 och DD: Pastor är en rolig chansspik

Spelvärd: Fredrik EdholmMÅNDAG 25 SEPTEMBERV64 och Dagens dubbel, MantorpBeräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)
Läs mer om MantorpBeräknat.

Mäktig pastor lämnar Trumps råd

Avhoppen och avståndstagandena från president Donald Trump fortsätter, efter hans kontroversiella uttalanden efter oroligheterna i Charlottesville.
Läs mer om Charlottesville och Donald Trump.
Mäktig pastor lämnar Trumps råd efter uttalanden
Avhoppen och avståndstagandena från president Donald Trump fortsätter, efter hans kontroversiella uttalanden efter oroligheterna i Charlottesville.
Läs mer om Charlottesville och Donald Trump.

Kanada tackar Sverige för frisläppt pastor

Nordkorea har, mitt i det uppblossade ordkriget med omvärlden, frigett en livstidsdömd kanadensisk pastor. Han kommer att läggas in på sjukhus direkt för vård. Kanadas premiärminister Justin Trudeau tackar Sverige för hjälpen med frisläppandet.
Läs mer om Justin Trudeau och Sverige.
Nordkorea släpper kanadensisk pastor
Nordkorea har, mitt i det uppblossade ordkriget med omvärlden, frigett en livstidsdömd kanadensisk pastor. Han kommer att läggas in på sjukhus direkt för vård.
Evangelisk rådgivare: Gud ger Trump rätt att oskadliggöra Kim Jong Un
Pastor Robert Jeffress, en av president Donald Trumps rådgivare i evangeliska frågor, säger i ett uttalande att presidenten har moralisk myndighet att oskadliggöra nordkoreanske ledaren Kim Jong Un.
Läs mer om Kim Jong Un och Trump.
Nordkorea frisläpper kanadensisk pastor
Den kanadensiske pastorn Hyeon Soo Lim har släppts från fångenskap i Nordkorea, skriver AFP.Anledningen sägs vara att han insjuknat.Tidigare i år släpptes den amerikanska studenten Otto Warmbier av samma anledning – han dog sex dagar efter sitt frisläppande.
Justin Bieber söker efter kärleken – håller auditions
Justin Bieber vill hitta kärleken.Nu tar han hjälp av en pastor som ska hålla auditions för att kunna hitta stjärnans drömkvinna.– Justin litar verkligen på honom och är övertygad om att han kommer kunna hitta kvinnan han är ämnad att vara med, säger en källa till tidningen NW uppger Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail.
Feministpastorn Esther ger fingret till homofobi
Inget ovanligt egentligen med en 27-årig feminist som ger fingret till homofobi, rasism och sexism i frispråkiga inlägg på sociala medier.Förutom då att Esther Kazen är pastor i en kyrka i Västra Frölunda i Göteborg.– Även Bibeln ger fingret till homofobi, rasism, sexism och annat förtryck. Gud kan vara väldigt arg, säger hon.
Därför vill hon förändra i svenska nationalsången
Inför stundande nationaldag, skolavslutningar och blågult flaggviftande – då ställer Karin Olofsdotter, pastor i Falun, en fråga i en debattartikel i Aftonbladet:Dags att skriva om nationalsången? Visst skulle det kännas bra med en nationalsång som är mer i takt med tiden, mindre bombastisk och mer inkluderande?
Läs mer om Falun och Karin Olofsdotter.
Nio döda i massaker i Brasilien
Nio män, bland dem en pastor, har dödats i en massaker i en avlägsen del av västra Brasilien. Enligt polisen har offren skjutits och knivhuggits till döds. Medier rapporterar om spår av tortyr och att några offer halshuggits.
Läs mer om Brasilien.
Hamid hungerstrejkar för att stanna i Sverige
I två dagar har Hamid Aryan hungerstrejkat med igensydd mun utanför Stadshotellet i Kristinehamn. Målet: Att få stanna i Sverige och slippa bli utvisad till Iran – ett land där han riskerar att dödas. – Som kristen är Iran ett av de farligaste länderna att utvisas till, säger Lotta Okkonen, pastor vid Betlehemkyrkan där Hamid bor.
25 000 väntas till Trump-protester
Alla jublar inte över Donald Trump. Nu väntas upp mot 25 000 människor delta i en protestmarsch mot den blivande presidenten. – Donald Trump och hans medarbetare behöver höra vår röst och vår oro, säger pastor Al Sharpton till Reuters.
Helge Fossmo får inte delta i en gudstjänst
Under sin tid som pastor i Knutbyförsamlingen dömdes Helge Fossmo för att ha anstiftat mordet på sin unga hustru och mordförsöket på en granne. Nu stoppas han av Kriminalvården från att träffa en diakon och delta i en gudstjänst utanför Tidaholmsanstaltens murar. – Det görs en enskild, unik bedömning vid varje sådan här permission, säger kriminalvårdschefen Mikael Wallin.
Är svenska tjänstemän som är problemet, inte muslimer
Nyheten om att en skola i Åmål tog bort verser ur julsånger briserade med full styrka dagarna innan julafton.Det ledde till att kyrkans pastor, Peter Landälv, hotade med att skolan inte var välkomna nästa år.Nu berättar pastorn om tiden efter med lovord och hyllning, men även om hot.– Jag fick ett julkort dagen innan julafton, det var så grovt att jag lät publicera det, säger Peter Landälv.
Läs mer om Peter Landälv och Åmål.
Rektor redigerade i julpsalm — pastor hotar med portning
En strid har blossat upp i Åmål sedan rektorn på en skola redigerat i en traditionell julpsalm. Nu hotar pastorn att porta skolan nästa år.
Läs mer om Åmål.
Tjuvar länsade kyrka – på kollektpengarna
Tjuvar tog sig in i kyrkan och stal alla kontanter från kollekten.Pengar som skulle stötta prostituerade kvinnor i Nepal.– Det känns verkligen som en sorg att pengar försvinner på det här sättet, säger Benny Nilsson, pastor i församlingen.
Läs mer om Benny Nilsson och Nepal.
Kungafamiljens pastor fyller 50 år
Efter att ha hittat sina rötter i Sri Lanka har hovpredikanten Michael Bjerkhagen fått fastare grund under fötterna – och mitt i livet har han dessutom funnit en jordisk kärlek.
Läs mer om Michael Bjerkhagen och Sri Lanka.
Kyrka bestulen på insamlingar
Tidigt på fredagsmorgonen gjorde personalen på pingstkyrkan i Skövde en tråkig upptäckt.Någon hade brutit sig in i kyrkan och stulit insamlade pengar.– Tjuvarna har sniffat sig fram till kontanter, säger Sven Bengtsson, pastor i kyrkan.
Läs mer om Skövde och Sven Bengtsson.
Waldau lämnade efter hemliga omröstningen
En sluten omröstning bland Knutbyförsamlingens medlemmar fällde pastorn Urban Fält. Sex veckor senare skickade Åsa Waldau, omskriven som Kristi brud, ett hemligt meddelande. – Hon kontaktade mig och skrev att hon önskade lämna församlingen, berättar pastor Gembäck – och tillägger: – Det är inte så att de har lämnat tillsammans.
Sprejade församling med insektsmedel
En pastor som sprutat insektsmedel på sin församling i Sydafrika har fått mycket kritik – bland...
Läs mer om Sydafrika.
Afroamerikansk kyrka brann i Mississippi
En afroamerikansk kyrka i Greenville, Mississippi, stod i brand i natt. På ena sidan av kyrkan hade någon sprejmålat budskapet: Rösta på Trump. Händelsen utreds nu som ett eventuellt hatbrott. – Våra hjärtan är krossade, säger kyrkans pastor Carilyn F. Hudson till Clarion Ledger.
Kristi brud Åsa Waldau skiljer sig
Åsa Waldau, känd som Kristi brud och pastor i Knutby, skiljer sig från maken Patrik. Det berättar Aftonbladet. – Det finns ingen osämja mellan oss, men vi har vuxit ifrån varandra, säger Patrik Waldau till Aftonbladet.
Emeli Sand på Nalen i Stockholm
Pondus som en pastor. Skotsk särling får hela lokalen att sjunga.
Läs mer om Nalen och Stockholm.