Patrik eriksson

Starka ljusskenet kom från meteor

Ett mystiskt ljussken har lyst upp himlen på flera håll i Sverige – och polisen har fått flera samtal. Det rör sig om en bolid, en typ av meteor. – Den har gett upphov till ett ljussken över hela länet, säger Patrik Eriksson, rlc-befäl vid polisen i Stockholm.

Bilverkstad brinner i Vallentuna

En bilverkstad i Vallentuna med ett 30-tal bilar står i lågor. En förundersökning om mordbrand har inletts. – Det är en ordentlig brasa, strax efter klockan 01 gick rutorna i tre vädersträck i lokalen, säger Patrik Eriksson, befäl vid polisens regionledningscentral i Stockholm.
Fyra knivskadade efter bråk i bostad
Fyra personer har skadats vid ett bråk i en bostad i Spånga i nordvästra Stockholm. En av dem skadades allvarligt och tre av de fyra fördes till sjukhus. –Det har varit någon form av bråk, det är fyra vuxna personer, två kvinnor och två män. Samtliga har skador av någon form av kniv eller liknande. Tre av de personerna, två män och en kvinna, är gripna, förda till sjukhus för omplåstring, säger Patrik Eriksson, RLC-befäl vid polisen i Stockholm.
Tvillingarna fick gå i särskola av misstag
När tvillingarna Johan och Oscar gick på lågstadiet placerades de i en särskoleklass – av misstag. Flera år passerade innan felaktigheten kunde redas ut. – Det är klart att man är lite arg och lite bitter, det har ju skadat mina söners självkänsla, säger Patrik Eriksson, tvillingarnas pappa.
Läs mer om Johan, Oscar och Patrik Eriksson.

Elva patruller ryckte ut mot stenkastare

Ett bråk i Arninge i Täby urartade och flera ungdomar kastade sten på polisen. Elva patruller ryckte ut för att få kontroll på sammanstötningen. – Det blossade upp. Stöket vände sig mot patrullen som kom till platsen, säger Patrik Eriksson, befäl på polisens regionledningscentral.
Läs mer om Arninge, Patrik Eriksson och Täby.
Väpnat dubbelrån mot butiker i Stockholm
Vid 21-tiden på torsdagskvällen larmades polisen till Kista centrum efter ett dubbelrån. Två gärningsmän ska ha kört in med en moped i gallerian och sedan skjutit med vapen, skriver Aftonbladet. – Vi utgår från att det har varit en riktig pistol, säger Patrik Eriksson, pressinformatör vid Stockholmspolisen, till tidningen.
Från folkfest i Höljes till tomma läktare på klassiska Daytona
Andreas Eriksson är rallycrossvisionären som byggt upp sporten i USA. Det är en starkt växande tv-sport med fler bilmärken på väg in och svenska stjärnor som Patrik Sandell och Sebastian Eriksson – men inte alls någon publikfest. Andreas Eriksson ser i framtiden en serie i USA på vintern och VM på sommaren.
Sandell körde mot mästerskapsledning – då small det
Daytona. Patrik Sandell var på väg mot segern och mästerskapsledning då han körde ihop med amerikanen Tanner Foust. Båda bröt och Sebastian Eriksson blev trea. I den mindre klassen vann 17-årige Oliver Eriksson för andra året i rad.
Eriksson tog pallplats efter bilbrand
Tampa. Sebastian Eriksson fick kämpa hårt mot Patrik Sandell, men lyckades ta tredjeplatsen redan första helgen i sin nya bil då Global Rallycross säsongsstartade i Phoenix.
Läs mer om Patrik Sandell och Phoenix.
En person knivskuren på fest
En person knivskars på en fest i Nacka utanför Stockholm under natten mot söndagen. – Det var några oinbjudna gäster som kom dit och sen blev det bråk, säger Patrik Eriksson, på Stockholmspolisen.
Körde in i Ica med bil – hotade med yxa
Ica i Bagarmossen har utsatts för en smash and grab-kupp, strax efter att butiken stängde. Tre eller fyra gärningsmän körde in i butikens ståljalusi med en bil och personalen hotades med yxa. – Vi har anträffat flyktbilen, säger Patrik Eriksson, befäl vid regionledningscentralen.
Läs mer om Bagarmossen, Ica och Patrik Eriksson.
Missade Eriksson - men kan få in Tokos
Faluns säsong tog slut tidigare än planerat. En positiv sak: Sportchefen Patrik Bäck kan redan nu börja bygga nästa års lag. Han har gått bet på en landslagsman, men kan lyckas få in en annan i tjeckiske stjärnan Milan Tokos. - En eller två spelare kommer säkert in, säger Patrik Bäck. Samtidigt står Faluns backstjärna Emil Johansson högst upp på nykomlingen Thorengruppens önskelista.
Läs mer om Emil Johansson och Patrik Bäck.
Domarskandalen direkt i junior-VM
Det smällde direkt i Juniorkronornas premiär mot Schweiz.William Nylander gav Sverige ledningen – och minuterna senare knockades Joel Eriksson Ek blodig.– Väldigt dålig tajming av domarna att inte blåsa av, säger experten Patrik Ross i SVT.Samtidigt visades fel spelare i Schweiz ut i fem minuter för skallning.
Man misshandlad och rånad av fem personer
En man misshandlandets och rånades i centraka Rissne under torsdagskvällen. Fem män är gripna mistsänkta för rån. – Den misshandlade mannen var ordentligt tilltygad och blodig i ansiktet, säger Patrik Branting Eriksson, kc-befäl på Stockholmspolisen.
Död kropp hittad i centrala Stockholm
Ett lik har hittats i vattnet i Norr Mälarstrand i centrala Stockholm. – Kroppen har legat där än längre tid, säger Patrik Branting Eriksson, KC-befäl vid Stockholmspolisen.
Svensk rallycrosskomet skrällde igen
Patrik Sandell vann den andra tävlingen i Global Rallycross i Detroit, som kördes natten till måndagen. Men mästerskapets stora svenska sensation är Sebastian Eriksson, som efter dubbla tredjeplatser i Detroit ligger tvåa totalt.
Läs mer om Detroit och Sebastian Eriksson.
Tre Kronors poängkung missar VM
Tre Kronors poäng- och skyttekung den här säsongen, Patrik Hersley, hinner inte blir frisk för att spela VM. Redan på fredagskvällen mot Tjeckien i Euro Hockey Tour testar Pär Mårts fyra nya spelare och Loui Eriksson från Boston är aktuell inför VM i Prag 1–17 maj.
Missnöje i Bredbyn över skolsatsningen
Missnöjet pyr i Bredbyn om planerna på att renovera den gamla skolan. - Enligt våra beräkningar blir det knappast dyrare att bygga en ny skola än att renovera, säger Patrik Eriksson, vice ordförande i Anundsjö Framtid.
Påkörd när han räddade kvinnans liv
Mannen försökte rädda livet på kvinnan i Ösmotrakten i Nynäshamn — men blev själv påkörd av pendeltåget. På söndagsmorgonen vårdades båda på Karolinska sjukhuset för sina skador, enligt polisen. — Lokföraren såg dem på spårområdet, men för sent, berättar Patrik Branting Eriksson, KC-befäl på Stockholmspolisens länskommunikationscentral. Eriksson säger att polisen inte vet hur allvarligt skadade de blev.
Skottlossning i Sollentuna
Polisen larmades vid halv nio i dag om skottlossning i Sollentuna centrum, norr om Stockholm, skriver aftonbladet.se. Enligt obekräftade uppgifter ska en person ha avlossat ett eller flera skott mot en annan person men det är oklart om någon har skadats. — Vi har tio, tolv patruller på plats och jobbar i detta nu, säger Patrik Eriksson vid polisens länskommunikationscentral till tidningen.
Kändisarna som festar med Hells Angels
Här är Hells Angels nya taktik för att bli accepterade och rumsrena: Synas och umgås med kändisar. Mikael Persbrandt, Patrik Sjöberg, Michael Brinkenstjärna, Martin E-Type Eriksson och kändiskocken Anders Dahlbom - alla hänger de med medlemmar i Hells Angels. - Ledarna inom HA vill framstå som hedervärda medborgare och visa att de kan smälta in i andra sammanhang, säger Lars Öjelind, gängexpert på Rikskriminalpolisen.
Bilrånare skadad efter krasch
Med en kniv tvingade en 56-årig man till sig en bil av en kvinna i 20-årsålder i Högdalen i södra Stockholm sent på söndagskvällen. I hög fart körde han sedan därifrån — men kom inte långt. — Han krockade med en annan bil och är nu förd till Karolinska sjukhuset med krosskador. Men de är inte livshotande, säger Patrik Eriksson på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.
Två skadade i brand på Högdalstoppen
Två personer vårdas på sjukhus för skador de fått i en brand på Högdalstoppen i södra Stockholm. Det är inte känt om de drabbats av rök- eller brandskador eller hur allvarliga skadorna är. Enligt polisen bröt branden ut i ett tältläger. — Jag vet inte vilka som bor där, säger Patrik Eriksson på Stockholmspolisens länskommunikationscentral. Polisen fick larm om händelsen vid fyratiden på söndagsmorgonen.
Två misstänkta mord i samma stadsdel
Polisen startade förundersökningar om två fall av mord på Södermalm i Stockholm under söndagskvällen. I ett fall hittades en ung man livlös i ett trapphus. I det andra är det en äldre man som hittats död i en lägenhet, enligt Patrik Eriksson, LKC-befäl på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.
Öster rear ut sina trepoängare
Välkomna till Östers IF. Vi rear ut våra segrar. Allt ska bort. Utvisning. Otto Eriksson åker ut i 78:e minuten. Patrik Bojent hade en tuff afton som mittback.