Pdk

Porsche 911 GT3 RS med 520 hk och svenskt pris – starkaste sugmotorn någonsin

Andra generationen Porsche 911 GT3 RS är här och som vi kan gissa är den vässad i alla detaljer, jämfört med sin föregångare. Priset i Sverige för Porsche 911 GT3 RS börjar vid 1.950.000 kronor. Sugmotorn på 4,0 liter är i stora delar sig lik från Porsche 911 GT3 (utan RS) men med hjälp av ett nytt insug och avgassystem har toppeffekten höjts till 520 hk (från 500 hk) och 470 Nm. Som förut varvar motorn till fantastiska 9.000 rpm, vilket gläder alla som står vid en bana kan höra den härliga boxermotorn. Som förut är det sjuväxlad PDK-låda och bakhjulsdrift som gäl
Läs mer om GT3, Porsche och Sverige.

Tuffa förhandlingar om Kosovoregering väntar

En koalition ledd av det regerande Kosovos demokratiska parti (PDK) har tagit hem segern i Kosovos val. Men hårda förhandlingar väntar inför regeringsbildningen.
Läs mer om Kosovoregering.
Krigsbrottsefterlyst vill leda Kosovos regering
En koalition ledd av det regerande Kosovos demokratiska parti (PDK) ser ut att segra i Kosovos tredje val sedan självständighetsförklaringen från Serbien 2008. En tidigare gerillaledare gör anspråk på premiärministerposten.
Läs mer om Serbien.
Porsche 911 GT3 får ett lyft, manuell låda, 500 hk och svenskt pris
Porsche 911 GT3, baserad på 991-generationen, kom sommaren 2013 och då kan vi räkna ut att det är dags för en uppgradering, ett ansiktslyft. Dessutom – på kundernas begäran – kan 911 GT3 åter levereras med manuell låda! Den automatiska PDK-lådan är effektivare än att växla manuellt, något som Porsche var väldigt noga med att understryka vid lanseringen. Men att även ta steget och inte låta kunden välja transmission var att gå för långt, tyckte många Porscheentusiaster. Därför lyssnar nu Porsche på kunderna och återinför den sexväxlade, manuel
Läs mer om GT3, Porsche och Porscheentusiaster.

Porsche 911 Carrera GTS får turbo, mer effekt och svenskt pris

Porsche fortsätter sin uppgradering av 911-serien och nu har turen kommit till mera förarorienterade 911 Carrera GTS – som ska erbjudas i fem modellversioner. Samtliga versioner har en toppfart över 300 km/h. Gamla sugmotorerna på 3,8 liter och 430 hk har ersatts av den nya generationen boxersexor på 3,0 liter med dubbla turboaggregat. Tack vare överladdning har Porsches ingenjörer höjt maxeffekten i 911 Carrera GTS till 450 hk (331 kW) och vridmomentet på maximala 550 Nm är utsträckt från 2.150 till 5.000 rpm. Alla fem GTS-versionerna får sjuväxlad manuell låda som standard med den sjustegade PDK-automaten som
Nya Porsche 911 GT2 låter elak på Nürburgring
Någon gång nästa år är det dags för en ny generation Porsche 911 GT2, den bakhjulsdrivna hardcore-versionen av Porsche 911 Turbo. Testerna har inletts på Nürburgring (var annars?) och nu kan vi njuta av det karakteristiska boxerljudet och de blixtsnabba PDK-växlingarna. Låt er inte luras av det till synes makliga turboljudet. Det går rejält fort och om ryktena stämmer kan vi förvänta oss 600–650 hk i den nya 911 GT2. Turboladdningen ger massor av effekt utan att behöva tokvarva motorn. Som vi kan se på bilderna är man inte riktigt klara med den exteriöra designen ännu. Den jättelika
Läs mer om GT2, Nürburgring, Porsche och Turbo.
Chevrolets 10-växlade automatlåda är snabbare än Porsches PDK
Är man stolt över det man åstadkommit kan det ju vara på sin plats att jämföra med de bästa. Precis det gör General Motors när de nu presenterar alla detaljer kring den nya, tiostegade automatlådan. Enligt GM är den nya automaten till och med snabbare än Porsches PDK-låda, som ansetts vara en av de snabbaste automatlådorna hittills. Porsches dubbelkopplingslåda drar nytta av att två kugghjulspar kan vara i ingrepp samtidigt och blixtsnabbt växla mellan dessa med hjälp av två kopplingslameller. Får vi tro GM växlar den nya tiostegade automatlådan från ettan till tvåan 36 pro
Porsche behåller både manuella lådor och sugmotorer
Goda nyheter för alla bilentusiaster som gillar att växla själva: Porsche bekräftar att nästa generation 911 GT3 får manuell låda som standard. Därmed tar Porsche ett steg tillbaka från dagens modell, som har dubbelkopplingslådan PDK som standard, något som retat upp många Porschefans. Toppmodellen GT3 RS får dock PDK-låda som standard, precis som idag. Uppgifterna kommer från Andreas Preuninger, chef för Porsches GT-modeller, som också berättar att även nästa generation Cayman GT4 får sexcylindrig motor. Ingen downsizing där, alltså. GT-modellerna ska ha sugmotorer under en 
Läs mer om Cayman GT4, GT3, PDK och Porsche.
Porsche 911 R fokuserar på körglädje – och inget annat
En Porsche 911 som baseras på GT3-versionen, men som har manuell växellåda och lägre pris – hur låter det? Detta är nya Porsche 911 R! Det har länge ryktats om en ny version av Porsche 911 med fokus på ren och enkel körglädje, utan krusiduller. Det är inte snabba varvtider eller bekväm vardagstransport som gäller utan målet har varit att fokusera på förarinteraktion och känsla. Många har också retat upp sig på att Porsche enbart erbjuder dubbelkopplingslådan PDK till 911 GT3 och 911 GT3 RS. Lösningen heter alltså Porsche 911 R. Tekniken under skalet hämtas från 9
Läs mer om GT3, PDK och Porsche.
Politiskt dödläge brutet i Kosovo
Kosovos två största partier är principiellt eniga om att bilda en regeringskoalition. Därmed ser det över fem månader långa politiska dödläge som lamslagit landets styre vara på väg att lösas. Förre premiärministern Hashim Thais mittenvänsterparti PDK vann valet i juni.
Läs mer om Kosovo och PDK.
Porsche visar nya 911 Carrera GTS med 430 hk
Känns Porsche Carrera 911 S lite tam, samtidigt som 911 GT3 är alldeles för brutal? Nå, då har du fått ett nytt alternativ i Porsche 911 Carrera GTS – uppgraderad från 400 till 430 hk med PASM och SportChrono-paketet som standard. Med PDK-låda går 0–100 km/h på fyra sekunder blankt och 911 GTS Coup toppar 306 km/h.
Läs mer om GT3, Porsche och SportChrono-paketet.
Så brutalt snabb blir nya Chevrolet Corvette Z06
Nu har Chevrolet släppt de officiella prestandasiffrorna för Corvette Z06 med växellådan som ska sätta Porsches PDK på plats. Håll i dig – accelerationen är brutal.
Kosovos ledare utropar seger
Söndagens parlamentsval i Kosovo såg ut att bli en jämn kamp mellan Thais mittenvänsterparti PDK och mittenhögerpartiet LDK.
Läs mer om Kosovo, LDK och PDK.
Corvette får 8-stegad automat – snabbare än Porsches PDK
Tre önskningar: sportig, snabb och bekväm – det går väl inte? Jodå, snart kan Chevrolet Corvette utrustas med åttastegad automatlåda som inte bara växlar kvickare än Porsches PDK-låda utan också ger den mjuka komfort som en gammaldags automatlåda med turbin erbjuder. Liknande automatlåda erbjuds även till Corvette Z06.
Corvette Z06 drämmer till med kompressor-V8
Fetast hos Chevrolet på Detroitsalongen är utan tvekan nya Corvette Z06. Den får en ny V8-motor – och en automatlåda som växlar snabbare än Porsches PDK-låda. Kan det stämma?
Nya 911 Turbo provkörd | Bilsport
På landsvägen och inne i de tyska tätorterna sköter sig Porsche 911 Turbo exemplariskt. Den är inte särskilt stötig trots 20-tumshjulen och tack vare PDK-växellådan är den lika lätt
Läs mer om Bilsport, Porsche och Turbo.
Porsche 911 GT2 kommer – med över 600 hästar!
Snart är det dags för Porsche att visa upp nya 911 GT2. Den blir både starkare och lättare än 911 Turbo – och får enbart PDK-låda. Ryktet förtäljer att vi kan vänta oss 650–670 hk i 911 GT2!
Läs mer om GT2, Porsche och Turbo.
Porsche 911 GT2 kommer – med 560 hästar!
Snart är det dags för 911 GT2, som visas upp på Genèvesalongen i vår. Den blir både starkare och lättare än 911 Turbo – och får enbart PDK-låda.
Läs mer om GT2 och Turbo.
LJUD: Nya 911 GT3 varvar till 9.000 r/min!
Du vet att Porsche GT3 får en PDK-låda istället för en manuell dito. Du vet också att motorn varvar till 9.000 r/min. Men du vet inte hur den låter under full belastning. Det gör du nu!
Läs mer om GT3 och Porsche GT3.
Porsche GT3 kommer med PDK
Porsches trackdaybuse GT3 av nya 911-modellen rapporteras dyka upp i mars nästa år. Den sägs komma med PDK-lådan istället för en manuell låda.
Läs mer om GT3 och PDK.
Porsche GT2 och GT3 kan få åttacylindrig boxer
Porsche släpper GT3-versionen av nya 911 inom ett år – och nu ryktas det att boxersexan ersätts med en åttacylindrig motor som får cylinderavstängning. Enligt källor till auto motor & sport kan dessutom den manuella lådan ersättas med PDK eller en robotlåda. Vad tycker du: rätt eller fel?
Läs mer om GT3 och PDK.
Webbfilm: 0-298 km/h i nya Porschen
Nya Porsche 991-modellens Carrera S med PDK-låda toppar 302 km/h, det tycks stämma hyfsat bra med testarens egna upplevelser på ett nattligt Autobahn-besök. Det gäller att man kommer
Läs mer om Autobahn-besök och Porschen.
Regering på gång i Kosovo
vå månader efter parlamentsvalet i Kosovo tycks premiärminister Hashim haci och hans parti PDK kunna sy ihop en allians med hjälp av byggmiljardären Behgjet Pacollis parti AKR.
Läs mer om AKR, Hashim, Kosovo och PDK.
Regering på gång i Kosovo
Två månader efter parlamentsvalet i Kosovo tycks premiärminister Hashim Thaci och hans parti PDK (Kosovos demokratiska parti) kunna sy ihop en allians med hjälp av AKR (Alliansen för ett nytt Kosovo), lett av världens rikaste kosovar, byggmiljardären Behgjet Pacolli.
Anklagelser om valfusk i Kosovo
Premiärminister Hashim Thaci utropar sitt parti, det regerande socialdemokratiska PDK, till segrare i valet. — Segern är vår, sade Thaci till sina anhängare ett par timmar efter det att vallokalerna stängt.
Läs mer om Kosovo, PDK, Segern och Thaci.