Pendeltåg

Stopp i tågtrafiken norr om Stockholm

Det är stopp i tågtrafiken norr om Stockholm.Detta drabbar pendeltåg, regionaltåg och Arlanda Express.– Det är personer i spårområdet, säger Britta Lundkvist, pressinformatör Trafikverket.

Hemlöse Martin, 67: Situationen för de äldre är hutlöst dålig

Tillvaron för de hemlösa pensionärerna i Stockholm tär på deras kroppar. Martin Lannerhjelm, 67, fick sittsår efter att ha sovit på bussar och pendeltåg varje natt. – Jag tycker att situation för de äldre är rentav hutlöst dålig, fullständigt värdelös, säger han. Samtidigt undrar alla vad som hände med en 80-årig kvinna som inte fick hjälp och plötsligt försvann. Hon kan vara död, men ingen vet helt säkert.
Läs mer om Stockholm.
8 hälsofördelar med att cykla till jobbet
Trött på fullsatta bussar och försenade pendeltåg?När vintern snart är förbi är det dags att vårrusta cykeln och ta cykeln till jobbet.Här är 8 hälsofördelar med att cykla till jobbet.
Lokala förseningar i kollektivtrafiken – mest i norrort och västerort
Pendeltåg och tunnelbanan går som den ska på onsdagen, snöfallet som kommit under natten har störst påverkan i ytterstadsområdena i norr och väst, enligt SL:s pressjour på onsdagsmorgonen.

Snöfall ger stora förseningar i kollektivtrafiken

Flera pendeltåg har drabbats av förseningar i samband med att snöovädret drog in över Stockholmsområdet. På flera håll rapporteras om hala vägbanor och dålig snöröjning.
Läs mer om Stockholmsområdet.
Oväder ger stora förseningar i pendeltågstrafiken
Snösmockan slår mot Stockholm. Flera pendeltåg är påverkade med förseningar. Läsare ifrågasätter också snöröjningen på stora leder.
Läs mer om Stockholm.
Stopp för pendeltåg – frustrerade passagerare tog sig ut i spårområdet
Ett av SL:s pendeltåg stod på fredagskvällen stilla under närmare två timmar i närheten av Sundbybergs station. Enligt SL antas frustrerade passagerare ombord ha tröttnat på stoppet och aktiverat nödöppning av dörrarna.
Pendeltåg fast i två timmar – passagerare bröt sig ut
Ett pendeltåg fullt med resenärer stod stilla utanför Sundbyberg norr om Stockholm i mer än två timmar. Passagerare tog sig ut ur tåget på egen hand vilket ledde till att all tågtrafik fick stoppas.
Läs mer om Stockholm och Sundbyberg.
Pendeltåg fast i två timmar – resenärer tvingar sig ut
Ett pendeltåg har stått still utanför Sundbyberg i Stockholm sedan 17-tiden på fredagseftermiddagen, skriver Aftonbladet.Efter att flera resenärer tvingat sig ut med dörrarnas nödöppningsfunktion har SL tvingats stoppa all trafik i området.
Ted Gärdestads mörka år före sin död
Han var en flickidol – och en av Sveriges mest älskade artister.Men de sista svåra åren kom Ted Gärdestads liv att präglas allt mer av schizofrenin. Han greps av polis, pekades ut som Olof Palmes mördare och tog till slut sitt liv genom att hoppa framför ett pendeltåg.Här är den tragiska berättelsen om Ted Gärdestads sista år i livet.– Teds liv var mörkare än det man ser i filmen, säger Kenneth Gärdestad.
Läs mer om Kenneth Gärdestad.
Höjda priser på SL slår även mot pensionärer
Nu höjs SL-priserna igen.Från och med den 9 januari blir dyrare att resa med bussar, tunnelbana och pendeltåg i Stockholm, skriver StockholmDirekt.De nya priserna slår även mot pensionärer.
Många skadade i tågolycka utanför Madrid
En olycka med pendeltåg har inträffat utanför Madrid. 45 personer har skadats, rapporterar El Pas.
Läs mer om Madrid.
Danska pendeltåg ska bli självkörande
S-tågen i Danmark ska bli förarlösa, och driften ska läggas ut på anbud.
Läs mer om Danmark.
Pendeltågen ändras – så kommer trafiken påverkas
Pendeltågstrafiken i Storstockholm förändras rejält.Snabbpendeltåg införs på flera linjer vilket förkortar restiden från till exempel Södertälje till Stockholm city med pendeltåg med tre minuter.Men för vissa resenärer innebär det betydligt färre avgångar att välja bland.
Pendeltåg har spårat ur
Ett pendeltåg vid Älvsjö har spårat mellan Stuvsta och Älvsjö på torsdagsmorgonen. Huruvida någon skadats är oklart.
Läs mer om Stuvsta och Älvsjö.
Pendeltåg har spårat ur i Stockholm
Ett pendeltåg har spårat ur vid Älvsjö station i södra Stockholm, rapporterar SR P4 Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Älvsjö.
Pendeltåg har spårat ur i Stockholm
Ett pendeltåg har spårat ur vid Älvsjö station i södra Stockholm, rapporterar SR P4 Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Älvsjö.
Stopp i tågtrafiken söder om Stockholm
Efter en olycka står tågtrafiken still söder om Huddinge. Stoppet omfattar både fjärrtåg och pendeltåg.
Läs mer om Huddinge och Stockholm.
Fler inställda tåg efter att MTR tog över pendeltågen
Ökad trängsel och fler inställda avgångar. Det är facit ett knappt år efter att MTR tog över trafiken i Stockholms pendeltåg. Landstinget är missnöjt: – Vi har inte fått den trafik som vi beställt, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikchef på landstinget.
Yxman på tåg gripen av polis
Yxman på tåg gripen av polis.Mannen åkte med ett pendeltåg till Lerum, och ska ha slagit med yxa i väggarna och ett säte på tåget. Det skriver polisen på sin hemsida.Enligt initiala uppgifter ska mannen även ha slagit mot någon person, som dock inte träffats av slaget.
Läs mer om Lerum.
Stopp i citybanan – inga tåg till Odenplan och Stockholm city
Ett tekniskt fel medför att inga pendeltåg stannar längs med citybanan. Det innebär att inga pendeltåg stannar vid Odenplan, Stockholm city eller Årstaberg söderut. Tågen stannar i stället på Karlberg och på Centralstationen.