Per ek

Lastbil i diket – blockerar avfart på E4

En lastbil har vikt sig och hamnat i diket på E4 norrgående strax efter Hölö i Södermanland.– Avfarten är helt avstängd, säger Per Ek, biträdande vakthavande polisen vid polisen i Södermanland.
Läs mer om Hölö, Per Ek och Södermanland.

Migrationsverket: Vi följer bara reglerna

De ologiska kraven som lyfts fram är lagstadgade krav vår riksdag ställt för att bevilja ett uppehållstillstånd. Det skriver Per Ek, presschef vid Migrationsverket, i en replik.
Läs mer om Migrationsverket och Per Ek.
Vägarbetarna har fått nog – kräver fartkameror för att stoppa fortkörningar
En insats vid ett vägarbete som gjordes i september gav ett dystert resultat. En bilförare åkte fast i 124 km/h förbi ett vägarbete där hastighetsgränsen var 50. Och 29 personer blev av med körkortet. Det här har fått branschorganisationen Maskinentreprenörerna och Seko, Service- och kommunikationsfacket, att reagera med ett öppet brev. Det ska inte behöva inträffa en olycka för att folk ska reagera. Det som är mest oroande är att folks körsätt utvecklas åt helt fel håll. Det är ett jäkla tempo ute på vägarna idag, säger Per Ek, regionchef för Maskinoperat
Åslund och Eriksson Ek blev hårt tacklade
Färjestad har drabbats av ett tufft avbräck i det tredje kvartsfinalmötet med HV 71. Med fyra minuter kvar av den första perioden delade HV:s Andreas Borgman ut en tuff tackling mot Per Åslund - som lämnade isen med blodvite från ansiktet.Inför den andra perioden meddelade Färjestad att Åslund inte kommer att spela vidare i matchen.

Ek: Håller inte med om 'fantastiska jobbet'

Leksands lyft med Per-Erik Perra Johnsson som huvudtränare fortsätter. Spelarna ser ut att ha roligt igen. Och de vinner. Men vd:n Kjell Kruses avhopp vittnar om att problemen utanför isen är många. Klarar sig Leksand ur ännu en kris?
Ek: Snacka om att det kan gå fort i ishockey
Leksand drömde 2012 om att vinna SM-guld 2019. Men det var då. I dag hemsöks samma hockeyklubb av mardrömmen att spela daladerby mot Borlänge 2016. Och då ringer man Per-Erik Perra Johnsson för att ställa saker till rätta. Herregud, Leksand!
Bakterieilskan mot Per Morbergs skärbräda
Tv-kocken Per Morbergs skärbräda i ek har vållat debatt för sitt höga pris. Nu kommer nästa dos kritik. Ytbehandlingsexperten Jonas Holgersson kallar brädans vaxlager för idiotiskt.
Vi pratar med dem och hör vad de vill
Sedan i söndags har ett antal asylsökande vägrat kliva av en buss utanför ett asylboende i Lima. På tisdagsmorgonen kommer Migrationsverket återigen skicka personal till platsen. – Jag utgår från att vi fortsätter prata med dem och hör vad de vill, säger Per Ek vid Migrationsverkets pressjour.
Läs mer om Lima, Migrationsverket och Per Ek.
En snabb nyhetstidning i veckan
Per Ek, chef för Sydsvenskans hopslagna inrikes-, ekonomi- och Malmöredaktion svarar om nya papperstidningen. Tidningen har gjorts om och i dag fick läsarna en annorlunda Sydsvenskan i handen.
Läs mer om Malmöredaktion och Sydsvenskan.
Kurts dotter en i trion som tagit över
Per Lodén, Ove Ek och Veronika Larsson är nya ägare sedan 1 april 2013. Väsman Invest finns också med på ett hörn.
Läs mer om Ove Ek och Veronika Larsson.
Ek: Ring Toronto – annars blir det kval
Modo ser tunt ut. Laget faller tungt i SHL och är snart ny jumbo. Pressen ökar på general managern Per Svartvadet att förbättra sitt lag. Även om det är ett långskott tycker jag att han borde slå en signal till Toronto. Där har det gått jättedåligt för Petri Kontiola. En drömcenter för alla SHL-lag.
Därför avverkar Sveaskog på Omberg
Hej då, gran. Välkommen, ek. Nu drar arbetet igång på ekopark Omberg med att skapa lövplanteringar. Bara vintern står Sveaskog bi. Per Petersson och Christer Samuelsson står på Vallgatan
Vad hade Luleå varit utan Linus Klasen?
Linus Klasen har snittat mer än två poäng per match i oktober och toppar Veckans lista som är sammansatt av Mattias Ek, hockeykrönikör på SportExpressen.se. De svajande storklubbarna Färjestad och HV 71 får sig en känga inför kvällens ödesmatch och får sällskap av formsvaga Linköping.
Var är toppkedjorna - Modo och Växjö?
SHL har börjat med ett antal skrällar och nykomlingarna Leksand och Örebro har därför nyckelpersoner med på Veckans lista av Mattias Ek, hockeykrönikör på SportExpressen.se. Växjös och Modos stjärnor sviker och Modomålvakten Linus Ullmark har gjort lika många poäng som Per-Åge Skröder. Det vill säga en assist...
Kommuner kan införa en avgift på dubbäck
Efter årsskiftet blir det fritt fram för kommunerna att ta ut en avgift för dubbdäcken. Det säger miljöminister Lena Ek (C). Stockholm kan bli först med den nya avgiften. - Om man vill ha dubbdäck får man betala för det, säger stadsborgarrådet Per Ankersjö (C).
Läs mer om Lena Ek och Per Ankersjö.
Stockholm kan införa dubbdäcksavgift
Efter årsskiftet blir det fritt fram för kommunerna att ta ut en avgift för dubbdäcken. Det säger miljöminister Lena Ek (C). Stockholm kan bli först med den nya avgiften. - Om man vill ha dubbdäck får man betala för det, säger stadsborgarrådet Per Ankersjö (C).
Läs mer om Lena Ek och Per Ankersjö.
Stolt att bo i Eskilstuna
Eskilstuna Är så glad att Per Bergsten gick till försvar för Fristaden Eskilstuna (EK 31/5). Det är verkligen en stad som genomgått en exteriör förändring de senaste 20 åren.
Debattsvar Moderater vilseleder läsarna om jobbpolitiken
Svar till Walburga Habsburg Douglas (M) och Per Bill (M) EK 19/4 Moderaterna Habsburg Douglas och Bill bemöter min artikel och rubricerar den Alliansens jobbpolitik har lyckats.
Läs mer om Bill och Per Bill.
Mattias Ek: Två cross- checkingar förstörde allt för HV71
En ful crosschecking från Jesse Joensuu på Sanny Lindström gav Färjesstad matchboll. En korkad crosschecking från Per Ledin, ett utnyttjat powerplay från Färjestad och så var säsongen över för HV 71. Men herrejävlar vilken sista kvartsfinal det var i Karlstad.
Mattias Ek: Två cross- chekingar förstörde allt för HV71
En ful crosschecking från Jesse Joensuu på Sanny Lindström gav Färjesstad matchboll. En korkad crosschecking från Per Ledin, ett utnyttjat powerplay från Färjestad och så var säsongen över för HV 71. Men herrejävlar vilken sista kvartsfinal det var i Karlstad.
Mattias Ek: LHC ett monumentalt fiasko
Djurgården kvalar för första gången på 30 år och har missat slutspel fyra gånger av sju sedan 2005-2006. En nystart behövs. I elitserien? Mattias Ek, krönikör på HockeyExpressen.se, har satt ihop veckans lista och hyllar bland andra seriesegrarna Luleå och Modos målmaskin Per-Åge Skröder.
Mattias Ek: Bara Vampola har klass
STOCKHOLM. Per-Erik Johnssons tid som tränare i Timrå lider mot sitt slut. Verkligen lider. Faktum är att Petr Vampola, Timrås enda stjärna, redan har tagit över taktiktavlan i båset.
Läs mer om Petr Vampola och Timrå.
Ek: Helt otroligt - idiotin bara fortsätter
Som om debatten inte redan fanns. Som om ingenting hade hänt efter knockarna från Simon Bertilsson, Jimmie Ölvestad, Christian Söderström och Morten Madsen. Då lättar Färjestads Hannes Hyvönen från isen och dunkar in en smäll i huvudet på Timrås Per Hallin. Snacka om idioti.
Ek: Danmark har ingen Pavel Datsiuk
MANNHEIM. Danmark gjorde två väldigt bra perioder mot guldfavoriten Ryssland. Men trodde Per Bäckman på allvar att hans lag skulle rubba ryssarna? Det kan dröja 100 år innan Danmark får fram stjärnor som Pavel Datsiuk, Alexander Ovetjkin och Jevgenij Malkin.
Ek: Ledin tillbaka - retligare än på länge
JÖNKÖPING. HV 71:s superfemma är hel igen. Redo att trasa sönder elitserien. Men lika viktigt för HV - Per Ledin är tillbaka, retligare än på mycket länge.
Läs mer om Per Ledin.