Per

Bilar med lönnfack används för att sälja kilovis med narkotika

Knarklangare har i hemlighet byggt upp ett nätverk med transportleder genom Sverige, från Malmö till Göteborg och Stockholm. Varje transport kan vara värd cirka 1 miljon kronor.Langarna använder bilar som har lönnfack med elektroniska lås.– Vi har flera ärenden där den här typen av bilar förekommer, säger Per-Eskil Hallberg vid Malmöpolisen.

Byggbolag och politiker har blundat för spekulation

Tusentals nyproducerade lägenheter i Stockholm är köpta på spekulation. Kostnaderna för spekulanternas vårdslösa risktagande kan bli mycket högt, och många som köpt de senaste åren riskerar också att sitta fast med lån som är större än vad bostaden är värd. Det skriver journalisten och författaren Per Björklund.
Läs mer om Per Björklund och Stockholm.
Vindkänsliga fordon varnas på bron
Eftersom det blåser 19 meter per sekund varnas vindkänsliga fordon från att köra över Öresundsbron.Det gäller trafik i båda riktningarna. Varningen gäller fram till klockan 20.
Läs mer om Öresundsbron.Det.
Vi vet inte vart vi ska hänvisa patienterna
Sedan i somras remitterar landstinget inte längre den patientgrupp som lider av trauman efter sexuellt våld till Kris- och traumacentrum, KTC. Verksamhetschef Fredrik Garpe vill ha tydliga svar från förvaltning och politiker var de runt 200 patienter, som tidigare hänvisats till KTC per år, nu får hjälp
Läs mer om KTC och Krisoch.

Per tvingades operera pungen efter massage

Per, 36, hade bokat in en massage för att bli bättre i ryggen men massören slog honom och hoppade på hans pung.Samma kväll sökte han vård och opererades på sjukhus.Per anmälde misshandeln till polisen, men de la ner ärendet.– Man känner att det är som ett hån, för man vill ha upprättelse. De har inte ens pratat med henne, säger Per.
Läs mer om Per.
165 felbyggda badrum på Nya Karolinska
Vattnet rinner åt fel håll i patienternas badrum på Nya Karolinska. Vid en besiktning konstateras bakfall i 165 våtutrymmen i det nyöppnade sjukhuset. Enligt oberoende beräkningar kan det kosta cirka 100 000 kronor att åtgärda felen – per rum.
Läs mer om Nya Karolinska.
Mammans sorg efter Axels död
Tidigare i år gick bandytalangen Axel Jonsson, bara 19 år gammal, bort i cancer.I kväll, när Sandviken möter Bollnäs, kommer Axels minne att hedras.– Det kommer bli en väldigt speciell kväll. Säkert väldigt jobbigt, men också fint, säger mamman Karin Hellmyrs.– Jag tror att Axel kommer att vara där, säger Per Hellmyrs, Bollnäs-stjärna och morbror.
Instalcos vd köper aktier för 25 miljoner
Instalcos vd Per Sjöstrand kommer köpa aktier för cirka 25 miljoner kronor. Säljare är bolagets storägare FSN Capital.
Läs mer om Per Sjöstrand.
Regeringen slår till mot salonger och verkstäder
Här är Magdalena Anderssons och regeringens nya drag mot svartarbete:Krav på personalliggare i fler branscher.Det beräknas ge staten 125 miljoner kronor – per år.– Detta förbättrar konkurrensen för de företag som gör rätt för sig, säger finansministern.
Christinas hyra ökar – med 640 procent
Christina Holmqvist äger en mindre villa i centrala Halmstad.Tomten hyr hon av kommunen – och nu vill de höja hyran – från 9686 kronor till 72 268 kronor per år.– Det är en höjning med 640 procent och det är ju inte rimligt! Nu är jag rädd att jag måste hyra ut huset för jag förstår inte var jag ska få pengarna från, säger Christina.
Läs mer om Christina och Halmstad.Tomten.
Forskare: Låt flyktingar söka jobb i hela EU
EU strävar nu efter en gemensam asylpolitik. Om den uppnås blir ett naturligt nästa steg att flyktingar som beviljats uppehållstillstånd också omfattas av den fria arbetskraftsrörligheten. I dag kan dessa inte ta arbete i andra EU-länder innan de fått medborgarskap i ett EU-land eller status som varaktigt bosatt – vilket ofta tar många år, skriver skriver nationalekonomen Per Lundborg.
Läs mer om EU-land, EU-länder och Per Lundborg.
Profilernas ilska mot Idrottsgalan
När Idrottsgalan presenterade sina nomineringar för årets svenska idrottsprestationer saknades rallycrosstjärnan Johan Kristoffersson.Nu reagerar motorsport-Sverige med kraft.– De får jaga lite nytt folk till den där kommittn, säger svenska rallylegendaren Per Eklund.
Vd miljonsäljer i Cinnober
Veronica Augustsson, vd för Cinnober, har under perioden den 13-15 november sålt totalt 14.579 aktier i bolaget i tre affärer till kursen 89 kronor per aktie.
Läs mer om Cinnober.
Storytel vänder till förlust
Storytel redovisar ett resultat efter skatt på -23,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017 (6). Resultatet per aktie uppgick till -0:24 kronor.
Vinstfall för Vostok New Ventures
Investmentbolaget Vostok New Ventures substansvärde uppgick till 8:68 dollar per aktie vid utgången av september (8:58 dollar den 30 juni).
Bolund: Hushållens skulder måste tas på allvar
I måndags kom beskedet att finansinspektionen går vidare med förslaget om skärpt amorteringskrav. Det här trots tydliga tecken på en inbromsning på bostadsmarknaden. Det omstridda förslaget ska först godkännas av regeringen. Finansmarknadsminister Per Bolund (MP), svarade på frågor i Ekonomistudion.
Läs mer om Ekonomistudion.
Just nu: Per Bolund om skärpta amorteringskravet
SE SÄNDNINGEN HÄR | Kritiken mot skärpt amorteringen växer men när bjuder regeringen in oppositionen till samtal? Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) medverkar i Ekonomistudion onsdag och svarar på frågor. Familjeägda bolag slipper gatlopp i media och kvartalsrapportering – men är bolag utanför börsen mer framgångsrika – analys i studio med Annelie Karlsson, vd på Family Business Sweden. Programmet sänds varje vardag 06.46.
Allt fler vapen i Stockholm – gått om Göteborg
Det är fler vapen i omlopp i Stockholm än tidigare. Detta är en av förklaringarna till att Stockholm under 2017 har gått om Göteborg när det kommer till antalet dödsskjutningar per invånare.
Läs mer om Göteborg och Stockholm.
Allt fler vapen i Stockholm
Det är fler vapen i omlopp i Stockholm än tidigare. Detta är en av förklaringarna till att Stockholm under 2017 har gått om Göteborg när det kommer till antalet dödsskjutningar per invånare.
Läs mer om Göteborg och Stockholm.
Per Bjurman rankar: Bästa arenorna i NHL
Läs mer om NHL.
Cykelboom efter utspel om rabatt på elcyklarna
Här är biträdande finansministern Per Bolund fullständigt ute och cyklar.Det sker på en elcykel – kraftigt subventionerad av den rödgröna regeringen.Enligt ministern har försäljningen rusat i höjden efter beskedet att regeringen inför en särskild subvention vid köp av elcykel.
Läs mer om Per Bolund.
Bolund om sprickan mellan MP-topparna
Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) tonar nu ner konflikten om amorteringskrav med partikollegan Peter Eriksson.Han vägrar samtidigt ge besked om när ett beslut kommer.– Det är klart att det finns olika uppfattningar men regeringen kommer fatta ett gemensamt beslut, säger han.
Bud på Melker Schörling – 569 kronor per aktie
Melker Schörling kan vara på väg att lämna börsen – familjen Schörling har tillsammans med Stefan Persson lagt bud på bolaget.
Utflykt till Stig Larssons örike på Lilla Essingen
Sedan mer än ett kvartssekel är författaren Stig Larsson bosatt på Lilla Essingen i sydvästra Stockholm.Per Svensson följer med på en avväpnande vänlig utflykt till en gemenskap i marginalen.
Ferrarin står inför största utmaningen
På lördag blir det Norge mot Sverige i Oslo.V75 drar väster ut där norrmännen laddar med världsrekordhållaren Ferrari B.R. i fyraåringarnas uppgörelse Axel Jensens Minneslopp.- Ferrari har aldrig mött hästar av den här kalibern tidigare men visst ska han kunna vara med och kämpa i toppen, säger Per Oleg Midtfjeld.