Per

Minnesord: Nils G Åsling

Som tidigare meddelats har förre centerpolitikern och ministern Nils G Åsling, Stockholm, avlidit 89 år gammal. Närmast anhöriga är barnen Per, Hans och Karin med familjer samt sambon Rita.
Läs mer om Karin, Per, Rita och Stockholm.

Minnesord: Per-Anders Sjölund

Per-Anders Sjölund, Stockholm, har avlidit i en ålder av 75 år. Närmast anhöriga är hustru Margareta och sönerna Marin, Andreas och John med familjer.
Läs mer om John, Margareta, Marin och Stockholm.
Så hämtar du dig efter en påfrestande långflygning
Att en långflygning är fysiskt påfrestande vet alla vana resenärer. Men tänk då på flygvärdinnorna som gör flera sådana resor per vecka. Hur återhämtar de sig så snabbt? Här är deras tio bästa tips:
Kristina Lindquist: Alla får inte hänga i Harrys bibliotek
Thomas Steinfeld och Per Svensson har skrivit en liten stridsskrift mot bildningens fiender. Den är vältalig och angelägen men inte helt uppdaterad för vår rörliga och utsatta samtid.
Läs mer om Per Svensson.

Klart: Nu måste tjänstebilisterna betala för sin trängsel

Tjänstebilsförare som pendlar i Stockholm eller Göteborg kan få betala upp till 12.000 kronor mer i skatt per år. Anledningen är att tjänstebilisterna från och med årsskiftet själva ska betala trängselskatten för sina resor till och från jobbet. Det drabbar 130.000 förmånsbilister, enligt tjänstebilskonsulten Ynnor. Det här är en straffskatt som regeringen har smugit fram utan att säga ett ord, säger Ynnors vd Ronny Svensson, som förväntar sig en folkstorm bland förmånsbilisterna. Enligt honom finns inga klara rutiner kring hur trängselskatten ska administreras. Tj
Notan för landshövdings avtackningsfest: 234 000
Landshövdingen i Uppsala har använt representationskontot flitigt. En avtackningsfest gick på 234 000 kronor.I Gävle köpte landshövding Per Bill varor på Systembolaget för 50 000 kronor, vilket var mer än de flesta kollegerna i andra län, enligt en granskning som Mittmedia gjort.
Läraren som gav upp: Har aldrig haft det bättre än nu
Låg kunskapsnivå och dålig disciplin fick Per Kedland att sluta som gymnasielärare efter trettio år. I dag, ett år senare, ångrar han inte sin uppgörelse med yrket. – Jag har aldrig haft ett bättre arbetsliv än jag har nu, säger Per Kedland.
Läs mer om Per Kedland.
Så mycket kostar din bil – egentligen
Dubbla priset.Så mycket är skillnaden på vad svenska folket tror att deras bil kostar per månad och vad den faktiska kostar.Det visar en ny undersökning som gjorts av TNS Sifo på uppdrag av KVD bilpriser.
Läs mer om KVD.
AIK hade lekstuga mot Häcken
GÖTEBORG. AIK hade en sällan skådad lekstuga mot tidigare så försvarsstarka Häcken. Till och med veteranen Per Carlsson fick göra sitt första allsvenska mål vid 6-1-segern.
Läs mer om Häcken och Per Carlsson.
Publikfavoriten skrev historia mot Häcken
Han hade spelat 241 allsvenska matcher utan att göra ett enda mål.I den 242:a hände det.Per Karlsson nickade in 1-0 för sitt AIK mot Häcken – under en sanslös halvlek.– Det här är galet, säger Åke Unger i C More.
Läs mer om AIK, C More, Häcken och Åke Unger.
GS75 och DD: Hans statistik är riktigt vass
Spelvärd: Per-Eric MalmSÖNDAG 24 SEPTEMBERGrand Slam 75 och Dagens dubbel, Bro ParkBeräknat spelstopp: 15.15 (V64), 17.17 (DD)
Läs mer om Bro ParkBeräknat.
Lyssna på OECD:s kritik mot svensk sjukvård
På samma sätt som OECD:s Pisa-undersökningar används för att jämföra skolans kvalitet bör OECD:s utvärderingar av sjukvården användas. Främst måste allvarliga brister i patientsäkerheten tas på större allvar. Det skriver Hans Rutberg, Svenska Läkaresällskapets kommitt för säker vård, och Per Wiger, chefläkare i Västra Götalandsregionen.
Expert: Iran spelar poker med hög insats
Iran har testat en ny medeldistansrobot som kan nå mål i både Europa och Israel. Mellanösternanalytikern Per Jönsson säger att Iran spelat ett högt spel med syfte att markera sitt politiska och militära inflytande i Mellanöstern.
Läs mer om Europa, Iran, Israel och Mellanöstern.
Klubben portade egna fansen – i premiären
Hemmapremiär mot Bik Karlskoga.Då vägrade Troja-Ljungby släppa in sina egna supportrar.– Vi fattar inte varför. Jag tycker att det är jävligt löjligt, säger Erik Elisson, ordförande i Troja Support, till SR-journalisten Per Brollus.
Minnesord: Bo Södersten
Som tidigare meddelats har Bo Södersten, Stockholm, avlidit i en ålder av 86 år. Hans närmaste är hustrun Birgit Friggebo och barnen Anna, Henrik, Erika, Wiktor, Helena och Per-Axel med familjer.
Rögle borde slå ett samtal till Per Ledin
MADHAWK: 39-åringen skulle kunna tillföra saker som Rögle saknar
Läs mer om Per Ledin och Rögle.
Varningen: Vi måste ha tur
I fjol blev det två segrar i bronsdivisionen i Sverige för den norsktränade sexåringen.Per Oleg Midtfjeld håller Global Republic som en häst lite utöver det vanliga men baissar chanserna i Unionstravet i Karlstad på lördagen.- Det måste till en del tur från spår sju.
Polisen Per dog efter vild rånarjakt på E20
Fyra maskerade män rånade en tobaksbutik på Kaggeledstorget i Göteborg.Under rånarjakten dog polisen Per Nattvide efter att ha blivit påkörd på E20.Nu har de fyra männen dömts för rånet. För tre av dem blir påföljden fängelsestraff och utvisning.
Nu lämnar förre Sverigechefen Tieto – här är veckans chefer
Per Johansson lämnar nu Tieto helt och hållet. I övrigt rustar Lenovo för fullt i Sverige och edtech-företaget Lexplore ska ut i Norden. Här är veckans chefer.
Nu lämnar förre Sverigechefen Tieto – här är veckans chefer
Per Johansson lämnar nu Tieto helt och hållet. I övrigt rustar Lenovo för fullt i Sverige och edtech-företaget Lexplore ska ut i Norden. Här är veckans chefer.
Per Gessle: En vacker dag
Den svenska lyrikrockens största A&R, Kjell Andersson, hade en gång i tiden stora planer för Per Gessle.
Läs mer om Kjell Andersson och Per Gessle.
Per Gessle släpper nytt
Legas protest: Skänker 50 öre per nazistmeter
Kommunalrådet David Lega, KD, skänker 50 öre för varje meter nazisterna går under sin marsch den 30 september.Pengarna ger han till tidskriften Expo.– Jag vill bidra till granskningen av nazism och rasism. Det är fruktansvärt att vi i Sverige 2017 har nazister på våra gator. Det gör ont i varenda cell i kroppen, säger David Lega.
Läs mer om David Lega, Expo och Sverige.
Per Schlingmann: Digitalisering är inte svaret på allt
Kommunikationsexperten Per Schlingmann kom till Webbdagarna Göteborg 2017 för att berätta om ett framtida hyperspecialiserat samhälle där alla har tillgång till samma information och där ett nytt kommunikationslandskap och en ny ekonomisk geografi växer fram.