Persbrandt

Sanningen om Tårtgeneralen – så var Hasse P i verkligheten

Hans-Göran Hasse P Pettersson lyckades ta sig in i Guinness Rekordbok med en smörgåstårta som var 510 meter lång.Nu gestaltar Mikael Persbrandt hans liv i Tårtgeneralen, Filip Hammars och Fredrik Wikingssons regidebut.- Hasse hade tyckt att allt detta, filmen, rollen som någon slags arbetarklasshjälte, hade varit helt rimlig, säger Filip Hammar.

Allergiker till attack mot Filip och Fredriks film

Allergikerna har gjort det igen. I Filip och Fredriks nya film Tårtgeneralen finns en scen där huvudkaraktären Hasse P, spelad av Mikael Persbrandt, kliver in på ett café. Där klagar en av cafégästerna på Hasses starka parfymdoft.
Biotoppen: Tårtgeneralen ny etta
Filip Hammars och Fredrik Wikingssons Tårtgeneralen, med Mikael Persbrandt i huvudrollen, drar som väntat stor publik – filmen går rakt in som etta på biotoppen. Även Lady Bird och 12 strong tar sig in på listan.
Läs mer om Mikael Persbrandt.
Så förvandlades Mikael Persbrandt till "Tårtgeneralen"
Säg namnet Mikael Persbrandt och de flesta tänker på Gunvald Larsson, Carl Hamilton eller någon av andra hårda gubbar han spelat på film. Men då och då överraskar han med en mer komisk roll: som Hasse P. i bioaktuella "Tårtgeneralen".

Småskallig Persbrandt inte så rolig i praktiken

Bäst på bio just nu: Ett Oscarsnominerat coming of age-drama, en fransk vuxenkomedi och ett parisiskt mästerverk är veckans veckans vassaste filmer enligt SvD:s kritiker.
Persbrandts vågade vana – under filminspelningen
Mikael Persbrandt har huvudrollen i Filip och Fredriks långfilmsdebut Tårtgeneralen.När skådespelaren gästar duons Kanal 5-program Breaking news avslöjas att under inspelningen badat naken inför grannarna i Köping.– Det samlades mycket folk. Det var ju liksom en morning show, säger Mikael Persbrandt i programmet.
Persbrandts plan – fick med hela familjen i filmen
Det är inte bara Mikael Persbrandt som fått en roll i Tårtgeneralen.Nej, hela hans familj är mer eller mindre insmugglade i små miniroller i filmen. Från mamma till barnen och Sanna.– Han kanske blev inspirerad av att jag alltid fasar in familjen, säger Filip Hammar.
Mikael Persbrandt är flitigast på bioduken
Vi hade våra aningar, men nu är det bekräftat. Mikael Persbrandt är den svenska skådespelare som biopubliken fått se allra mest av.
Persbrandts varning till Hammar: Han är fel ute
Fredrik Wikingsson har tidigare förklarat hur Filip Hammar och Mikael Persbrandt fann varandra i sin bipolaritet.Nu berättar Persbrandt om hur han under inspelningen försökt att hjälpa och stötta Filip Hammar.– Jag försöker ge honom lite råd, men jag tror inte att han lyssnar. Han kommer fara runt så här hela tiden.
Persbrandt briljerar i omtalade Tårtgeneralen
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ger sig in i långfilmsvärlden för första gången med Tårtgeneralen.Den omtalade filmen med Persbrandt i spetsen har galapremiär i dag.Expressens filmexpert Maria Brander har sett Tårtgeneralen.
Persbrandt briljerar i omtalade Tårtgeneralen
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ger sig in i långfilmsvärlden för första gången med Tårtgeneralen.Den omtalade filmen med Persbrandt i spetsen har galapremiär i dag.Expressens filmexpert Maria Brander har sett Tårtgeneralen.
Här minglar kändisarna på galapremiär för Tårtgeneralen
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ger sig in i långfilmsvärlden för första gången med Tårtgeneralen.Den omtalade filmen med Mikael Persbrandt i huvudrollen hade galapremiär under måndagskvällen.Regissörerna och skådespelarna minglade med inbjudna gäster på röda mattan.
Världens längsta smörgåstårta intar bioduken
Året är 1984 och Köping utses till Sveriges tråkigaste stad av Jan Guillou. För att rädda stadens rykte vill Hasse P, spelad av Mikael Persbrandt, göra världens längsta smörgåstårta. – Filmen ska vara en hyllning till människor som gör annorlunda grejer och faller utanför ramen, säger Fredrik Wikingsson som regisserat Tårtgeneralen tillsammans med Filip Hammar.
Filip Hammar: Det hade varit total panik om vi inte träffat rätt
Utanförskap, småstad kontra storstad och världens längsta smörgåstårta är centrala beståndsdelar i Tårtgeneralen. Huvudrollen i programledarduon Filip och Fredriks spelfilmsdebut görs av Mikael Persbrandt.
Hammars pinsamma tabbe med Persbrandt
Tårtgeneralen-aktuella Fredrik Wikingsson och Filip Hammar har lång erfarenhet av tv - men som filmregissörer har de tydligen ett och annat kvar att lära sig.Hammars flickvän Agnes Lindström Holmgren tvingades säga ifrån efter en incident vid filminspelningen.– Inspelningens mest pinsamma ögonblick, alla ville sjunka genom jorden, avslöjar Wikingsson i ett klipp på Instagram.
TV: Persbrandt, Hammar och Wikingsson om Tårtgeneralen
Trion om Hasse P, Köpingsborna och kommande projekt. Under söndagen är det världspremiär för Tårtgeneralen. Under eftermiddagen samlades några av skådespelarna på Harrys i Köping.
"Sorgligt att media inte kan berätta om en kvinna utan att ställa henne i relation till en man"
I våras gick hon ut Scenskolan. En vecka senare stod Agnes Lindström Bolmgren på filminspelning och skällde ut Mikael Persbrandt.
Läs mer om Mikael Persbrandt och Scenskolan.
Rekordår för Persbrandts bolag
Skådespelaren Mikael Persbrandt kan summera ett stökigt räkenskapsår med extra klirr i kassan, men minskade tillgångar.
Sanna Lundell berättar gravidhemligheten
Sanna Lundell och Mikael Persbrandt väntar tillökning i familjen i vår.Nu visar den blivande fyrabarnsmamman upp sin gravidmage och avslöjar dessutom att bebisen är en pojke.Han är på gång den lille där inne. Sparkar som en galning skriver hon på sin Instagram.
Läs mer om Instagram och Mikael Persbrandt.
Språkkrönika: Kärleksbarn förr och nu
SPRÅKKRÖNIKA. På julafton berättade Sanna Lundell på sin blogg att hon väntade barn. Hon beskrev det som att hon och sambon Mikael Persbrandt fått den bästa julklappen. Den glada nyheten snappades upp av en rad medier. Sannas avslöjande – väntar kärleksbarn med Persbrandt var rubriken i Expressens nätupplaga.
Sanna Lundell visade upp sin gravidmage
Sanna Lundell visar upp gravidmagen på Elle-galan.Profilen väntar sitt tredje barn tillsammans med Mikael Persbrandt.I april (inshallah) kommer en pojke till oss. Min bästa julklapp. Min tröst och glädje. Min finaste present, skrev Lundell via sin blogg i december.
Småstadsfokus i vårens svenska filmer
Kommuner som vill synas. Småstaden står i fokus i flera svenska filmer i vår. Som Tårtgeneralen med Mikael Persbrandt som excentrisk kommunalråd. Eller Amatörer av Gabriella Pichler som handlar om orten som spelar in en kommunfilm.
Sanningen efter bråket med Robert Gustafsson
I våras lämnade Robert Gustafsson filmen Tårtgeneralen och ersattes snabbt av Mikael Persbrandt. Enligt Gustafsson berodde avhoppet på att manuset inte höll tillräckligt hög nivå.Men nu avslöjar Fredrik Wikingsson mer om bråket bakom kulisserna:– Han (Robert) hade vissa ider som han tyckte var skitbra och ville ha in. Vi tyckte inte att de var lika bra.