Persbrandt

Därför handlar alla julens tv-klassiker om män i kris

Det är fortfarande kvinnornas uppgift att iscensätta julen –med männen som gästartister.Jens Liljestrand skriver om svenska julmän från Ingmar Bergman till Mikael Persbrandt.

Persbrandt: Ett gammalt liv jag lämnat bakom mig

TROLHÄTTAN. En månad har gått sedan hundratals kvinnliga skådespelare enades i uppropet #tystnadtagning.Mikael Persbrandt, 54, menar att han varit en del av den patriarkala strukturen som måste rivas ut i branschen.– Jag har naturligtvis varit en del av den och jag beskriver en del av det i min bok, säger skådespelaren.– När jag kom till Dramaten på tidigt 80-tal var det rena 1700-talsmönster jag växte upp och skolades in i.
Läs mer om Dramaten.
Anna Odell: Jag har alltid varit rädd för män som är väldigt mycket män
Två rubrikskapande kulturpersonligheter vänder ut och in på sig själv framför kameran för att undersöka vilka de egentligen är. Anna Odell untitled är projektet där konstnären och Mikael Persbrandt utforskar sina identiteter och det utlovar att bli en film som inte liknar något annat.
Läs mer om Mikael Persbrandt.
Lagercrantz nobb mot Persbrandt
I självbiografin Så som jag minns det berättar Mikael Persbrandt sin egen historia.Men den kunde ha berättats annorlunda.Nu avslöjar författaren David Lagercrantz i podcasten Schulman Show att han först fick frågan om att skriva boken – men tackade nej.– Jag har gjort det där, säger han i podcasten.

Live-tv: Anna Odell om sin nya film med Persbrandt

Konstnären och regissören Anna Odell återvänder till spelfilmen med ett helt nytt filmprojekt ihop med Mikael Persbrandt - se live-tv från presskonferensen i Trollhättan.
Persbrandt visar livet med Sanna
Mikael Persbrandt och sambon Sanna Lundell stoltserar med kärleken på Instagram.På en bild tagen i Smögen poserar paret för en pussbild.#Smögenamore skriver Mikael Persbrandt i bildtexten.
Flinck nekar till anklagelserna – i Mikael Persbrandts bok
Mikael Persbrandt anklagar Thorsten Flinck för ett allvarligt svek.I sin nyutgivna självbiografi hävdar skådespelaren att vännen sålde ut honom för några tusenlappar. Men enligt Thorsten Flinck är påståendet felaktigt.– Så jävla dumt. Jag vet inte om kompisskap är möjligt längre, säger han till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Thorsten Flinck.
Mikael Persbrandt gör film med Anna Odell
Mikael Persbrandt gör film med omdiskuterade regissören och konstnären Anna Odell.De två kommer spela mot varandra i det nya projektet Untitled Anna Odell, som har premiär hösten 2018, skriver Odell i ett pressmeddelande.
Anna Odell gör film ihop med Mikael Persbrandt
Konstnären och regissören Anna Odells nya film heter Untitled Anna Odell. En genomlysning av de manliga och kvinnliga identiteterna. Framför kameran står Mikael Persbrandt och Odell själv.
Sammanfattning: Persbrandts bok på 10 minuter
Hamnade tidigt i skurk- och svinfacket. Så började historien om Persbrandt, från uppväxten i Jakan, via balettskolan till Dramaten – och vidare genom upp- och nedgångar. SvD:s Ellinor Skagegård har läst Mikael Persbrandt – Så som jag minns det – här är hennes sammanfattning.
Persbrandts bok jobbig att läsa – hybrisen tråkigt tydlig
Persbrandt ger skvallerpressen material år framöver, men varför ska han nödvändigt nämna alla dessa kvinnor han haft affärer med? Varför dänga till gamla kollegor så obarmhärtigt? Det förminskar honom, skrivers Lars Ring.
Persbrandts agent bryter samarbetet
Mikael Persbrandts agentur har sagt upp kontraktet med skådespelaren, vilket Svenska Dagbladet först med att rapportera om. Det bekräftar agenten Kurt Selling på Indio Management. – Ja, det är korrekt, att vi har avslutat samarbetet med Mikael Persbrandt, säger han.
Bokrecension: Mikael Persbrandt vågar visa upp sig i helfigur
Skådespelaren Mikael Persbrandts självbiografi är lika uppriktig som den är brutal och chockerande. Niklas Wahllöf rycks med av en levnadsteckning som inte väjer för det skitiga.
Skådespelerskans ilska – uthängd i Persbrandts bok
I boken Så som jag minns det berättar Mikael Persbrandt om sin egen gränslöshet, både privat och i yrket.Men Karin Bjurström, skådespelerskan vars trosor han ska ha försökt slita av, har inte ens blivit informerad om att hon figurerar i boken.– Det känns respektlöst att man inte tillfrågar personerna i sammanhanget. Det är skitdåligt, säger hon.
Läs mer om Mikael Persbrandt.
Mikael Persbrandt och Louis CK gör något rätt
En högre makt måste ha gillrat fällan för de gränslösa männen.
Persbrandt hög på kokain vid Unicef-möte med Zlatan
Mikael Persbrandt var hög på kokain under ett möte med Zlatan Ibrahimovic.Mötet filmades för Unicefs och TV4:s Humorgalan.En idiot kan se att jag fortfarande är påtänd. Självsäkert kolapåtänd, berättar Persbrandt i självbiografin Så som jag minns det.Nu har Mikael Persbrandt varit nykter i tre år, berättar han själv i boken.
Varför hoppade du av vårt möte, Mikael Persbrandt?
Karin Thunbergs intervju med Mikael Persbrandt blir varken ett ljuvt eller drabbande möte. Det blir inget möte alls. Sent i tisdags kom sms:et om att han ställer in. Ingen förklaring följer.
Läs mer om Mikael Persbrandt.
Nya boken: Dramatenchef köpte ut Persbrandt – betalade för tjejer
Samtidigt som Dramaten internutreder sexuella övergrepp och kvinnliga skadespelare larmar om våldtäkt och trakasserier:Mikael Persbrandt hävdar att en Dramatenchef köpte ut honom och två skådespelare ur en knipa – och betalade för två brudar efter ett besök på en klubb i Hongkong.Enligt Persbrandt låg notan på runt 17 000 kronor.
Persbrandts påhopp på Beck-kollegan
Mikael Persbrandt kritiserar Beck-kollegan Peter Haber hårt i självbiografin Så som jag minns det.Persbrandt kallar Haber för diva – samtidigt berättar han att han själv sparkades från Beck efter att av misstag ha erkänt drogpåverkan.Det måste vara plågsamt och krångligt att vara Peter Haber, menar Persbrandt i boken.