Person

Misshandel på i trappuppgång

Polisen larmades till ett lägenhetshus i Malmö med anledning av en misshandel.Det är oklart hur många personer som är iblandade och skadeläget är okänt.– En person har fått en skada, men vi har inga mer uppgifter säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Malmö och Stephan Söderholm.
Misstänkt skottlossning i Helsingborg
En person är förd till sjukhus efter en misstänkt skottlossning vid Sundspärlan i Helsingborg, skriver Helsingborgs dagblad.
Läs mer om Helsingborg och Sundspärlan.
JUST NU: Skottlossning från bil – en person skadad
En person har enligt HD förts till sjukhus efter en misstänkt skottlossning vid Sundspärlan i Helsingborg.Det ska enligt rapporterna ha skjutits mot personen i förbifarten –från en bil i rörelse.– Offret är inte allvarligt skadad, säger Stephan Söderholm hos polisen i syd.
Larm om drunkning vid kalkbrott
Strax efter 14.40 inkom ett larm om en möjlig drunkning vid ett kalkbrott i området Garphyttan i Örebro kommun.En person har setts flyta i vattnet.– Vi har fått upp en person som sjukvården arbetar med, säger Ulf Jakobsen vid Nerikes brandkår strax efter klockan 15.
Läs mer om Garphyttan, Ulf Jakobsen och Örebro.
Lastbil körde över mitträcke på E4:an – totalstopp i trafiken
En lastbil har kört över mitträcket på E4:an norr om Gävle och krockat in i en personbil. En person avled i olyckan och det är just nu totalstopp i båda riktningarna.
Läs mer om E4.an och Gävle.
En död och en svårt skadad i lastbilskrock
En lastbil har kört över mitträcket och krockat in i en personbil på E4 norr om Gävle.Fyra personer är inblandade i olyckan.En person avled på plats och ytterligare en uppges vara svårt skadad, enligt räddningstjänsten.
Läs mer om Gävle.Fyra.
Medvetslös i Ursviken var sjuk
Den unga person som i onsdags hittades medvetslös i Ursviken i Skellefteå var sjuk. Därmed finns det ingen misstanke om brott, skriver polisen, som inte vill lämna några ytterligare uppgifter om fallet, på webben.
Läs mer om Skellefteå och Ursviken.
Jordbävning i Medelhavet – svensk död och flera skadade
En svensk turist på Kos uppges ha omkommit i det kraftiga jordskalvet utanför Turkiets kust i natt, uppger nyhetsbyrån AP.Ytterligare en person har dött och minst 120 personer har skadats.UD kan i nuläget inte bekräfta att en svensk dött, men flera svenskar ska ha skadats.Flera personer som befinner sig kring de grekiska öarna Kos och Rhodos vaknade av jordbävningen.–Det kändes som man var i en virvelvind, säger svensken Isak Bergh.
Läs mer om Isak Bergh och Medelhavet.
Flerbilskrock vid rondell – en till sjukhus
Tre bilar kolliderade på fredagsmorgonen i Bergsjön i Göteborg.Olyckan inträffade vid en rondell och en person är förd till sjukhus.– Vi är inte på plats men räddningstjänsten har meddelat att en person är förd med ambulans, av vilken anledning vet jag inte, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson I Region Väst.Vägen fick stängas av i samband med räddningsarbetet.
Hotades och rånades på sin telefon – två män söks
En person blev under natten till fredagen stoppad av två okända män på Järntorget i Göteborg.Männen hotade till sig personens mobiltelefon och försvann sen från platsen.– Vi försöker använda hitta min Iphone men det gav inget resultat, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
Skytt jagas efter dödsskjutning
En person har skjutits ihjäl i Vårberg centrum i södra Stockholm. En annan person har skottskadats. Polisen har tagit in flera personer till förhör.
Läs mer om Stockholm och Vårberg.
Person ihjälskjuten – ytterligare en skadad
Två personer blev nedskjutna sent på torsdagskvällen.En av dem var död när polis kom till platsen – den andra fördes till sjukhus med ambulans.En av dem ska ha skjutits i huvudet, enligt uppgifter till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet.
Man ihjälskjuten i södra Stockholm
En man i 20-årsåldern har skjutits ihjäl i Vårberg centrum i södra Stockholm, skriver Aftonbladet. En till person är skjuten i handen, uppger tidningen.
Läs mer om Aftonbladet, Stockholm och Vårberg.
Person ihjälskjuten i Vårberg
En person har skjutits i huvudet, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Vårberg.
Person ihjälskjuten i södra Stockholm
En person har skjutits ihjäl i Vårberg centrum i södra Stockholm, skriver Aftonbladet. En annan person är skjuten i handen, uppger tidningen.
Läs mer om Aftonbladet, Stockholm och Vårberg.
Liu Xiaobos änka tros vara bortförd mot sin vilja
I sju år satt Liu Xia i husarrest tillsammans med sin man, utan att vara misstänkt eller dömd för något brott. Efter hans död i juli säger den kinesiska regeringen att hon är en fri person - men ingen får tag på Liu Xia. Många misstänker att hon blivit bortförd.
Läs mer om Liu Xia.
Person misshandlad i centrala Göteborg – oklart skadeläge
En person har misshandlats i centrala Göteborg under torsdagskvällen.Skadeläget är oklart.– Det ska vara en person som är skadad. Vi håller på att samla in information nu, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Johan Josarp och Väst.
Zlatans nya hälsning: Kungen är tillbaka
Zlatan Ibrahimovic är på väg tillbaka från sin knäskada. På Instagram har Ibra lagt upp ett inlägg där han rehabiliteringstränar - med ett rätt tydligt budskap.Styrka är inget utan kontroll, skriver Zlatan.Samtidigt kan man skymta en person i bakgrunden som säger.Kungen av fotbollen, är på väg tillbaka.
Läs mer om Ibra och Zlatan.Samtidigt.
Sessions svarar Trump: Jag fortsätter på min post
Jeff Sessions förblir på sin post. Det förklarade den amerikanske justitieministern på torsdagen, efter det att hans chef Donald Trump sagt i en intervju att om han vetat att Sessions skulle ställa sig vid sidan av en granskning av presidentens eventuella ryska kontakter så hade han valt en annan person till ministerposten.
Läs mer om Donald Trump och Trump.
Bil och motorcykel i krock – en skadad
En olycka har skett mellan motorcykel och personbil.Minst en person vårdas för skador.Olyckan innebär trafikstörningar och ena körfältet är avstängt.– Vi är på plats och undersöker vad som har hänt, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.
Polishunden Attack i ny hjälteinsats
Polishunden Attack, som i veckan blev hjälte när han hittade försvunna Ellenor, 6, har återigen utfört en storartad insats.Natten till torsdag hittade han ytterligare en försvunnen person, den här gången i sitt hemområde Uppsala.– Det var väldigt akut att vi skulle hitta den här människan snabbt. Och det lyckades vi med tack vare att Attack fick upp ett spår, säger Jarle Poljarevius, lokalpolisområdeschef i Uppsala/Knivsta.
Läs mer om Attack, Ellenor och Uppsala.
JUST NU: Kvinna och tre barn döda
Kvinna och tre barn är döda efter en lägenhetsbrand i Göteborg, skriver polisen på sin hemsida.Polisen misstänker mord.En person är hämtad till förhör.
Läs mer om Göteborg.