Peru

Många döda i bussolycka i Peru

Många personer har omkommit i en bussolycka i södra Peru. Bussen körde av en bergsväg och voltade ner omkring 80 meter i en ravin, rapporterar nyhetsbyrån Andina.
Läs mer om Andina och Peru.

Många döda i bussolycka i Peru

Läs mer om Peru.
Domstol vill åtala Fujimori för sex mord
En domstol i Peru vill ställa den före detta presidenten Alberto Fujimori inför rätta för morden på sex bönder 1992. Enligt domstolen saknar Fujimori immunitet, trots att han nyligen benådats och släppts ur fängelset där han avtjänade ett 25-årigt straff för människorättsbrott och korruption under 1990-talet.
Läs mer om Alberto Fujimori, Fujimori och Peru.
Sista testet i Göteborg: "Passar extra bra"
Sveriges landslag genrepar mot Peru inför VM 9 juni i Göteborg, det fastställdes tidigare i dag. Matchen kommer att spela på stora Ullevi med plats för drygt 40 000 åskådare.
Läs mer om Göteborg, Peru och Ullevi.

Klart: VM-genrep i Göteborg i sommar

GÖTEBORG. Sveriges genrep inför fotbolls-VM i sommar kommer att spelas i Göteborg.Den 9 juni möter Blågult Peru på Ullevi.– Fantastiskt att kunna fira Ullevis 60-årsjubilum med en landskamp igen på arenan vid sidan av alla våra konserter, säger Lotta Nibell, vd på arenabolaget Got Event.
Fem döda på ungdomsanstalt i Peru
Läs mer om Peru.
Peru lämnar räntan oförändrad
Peru lämnade som väntat räntan oförändrad vid 3 procent.
Olindas sexriter med främlingar
Olinda Castielle, tidigare Borggren, har lämnat Paradise Hotel bakom sig och vigt sitt liv åt andlighet och sex.Den tidigare skandaldrottningen berättar nu om sina sexriter runtom i världen – med främlingar.Har varit i Peru för att dricka ayahuasca, sedan England för en naken sexfest vid Stonehenge, skriver hon i ett mejl till EXTRA.
Sverige genrepar mot Peru inför fotbolls-VM
Herrlandslaget i fotboll möter Peru i den sista träningslandskampen inför sommarens fotbolls-VM.
Läs mer om Peru.
Tsunamivarning efter kraftigt jordskalv i Peru
Ett kraftig jordskalv – 7,3 på Richterskalan – inträffade på söndagsmorgonen utanför Perus kust, enligt amerikanska USGS.En tsunamivarning har utfärdats i närområdet.
Läs mer om Peru och Richterskalan.
Kraftigt skalv utanför Peru
Läs mer om Peru.
Tsunamivarning efter stort skalv i Peru
Läs mer om Peru.
Möjliga flodvågor efter stort skalv i Peru
Myndigheter varnar för möjliga tsunamier efter ett jordskalv med den preliminära magnituden 7,3 vid Perus kust, skriver den geologiska myndigheten USGS i USA.
Läs mer om Peru och USA.
Adas dotter efter kraschen: Jag tror min mamma levde
I tisdags störtade en buss i Peru ner i en ravin vid Dödens kurva.52 personer miste livet i kraschen – där i bland svenska Ada, 79, som var en av de sista kropparna att hittas.– Jag tror hon levde fram till dagen hon hittades, säger dottern Lillie Echevarria.
Läs mer om Ada, Lillie Echevarria och Peru.
Svenska Ada, 79, död i krasch på semestern
Svenska Ada Burga, 79, var ett av de sista dödsoffren att identifieras efter busskraschen i Peru i veckan.Bussen – med över 50 personer ombord – störtade 100 meter ner i en ravin efter att ha krockat med en lastbil vid Djävulens kurva.
Läs mer om Peru.
Svenska bland de döda i bussolyckan i Peru
Läs mer om Peru.
Svensk kvinna död i busskrasch i Peru
En svensk kvinna och minst 52 andra personer omkom i tisdags när deras buss störtade ned i en ravin utanför den peruanska huvudstaden Lima, skriver Expressen.
Läs mer om Expressen, Lima och Peru.
Det sista dödsoffret i busskraschen hittad
Nu har dödssiffran stigit till 52 omkomna i bussolyckan i den så kallade Djävulens kurva i Lima, Peru. I torsdags så hittade räddningspersonalen det sista offret, en 21- årig studenten, och hennes mamma är lättad trots omständigheterna.
Läs mer om Lima och Peru.
Stigande dödstal efter busskrasch
Räddningsarbetare i Peru har hittat ytterligare två kroppar efter den svåra olyckan då en buss störtade rakt ned i en djup ravin vid havet. Dödssiffran har därmed stigit till 52 omkomna.
Läs mer om Peru.
Tre saknas efter broras i Peru
Tre personer saknas fortfarande efter ett broras i Peru. Inledningsvis talades det om att 16 personer var saknade.
Läs mer om Peru.
Bro rasade i Peru – 16 personer saknas
Räddningsarbetare i Peru söker längs en flod efter överlevande sedan en bro kollapsat i en dalgång nordväst om ruinstaden Machu Picchu. 16 personer saknas efter olyckan.
Läs mer om Machu Picchu och Peru.
25 döda efter att buss störtade i ravin i Peru
Minst 25 personer har dött efter att en buss störtat ner i en ravin i Peru, uppger polisen skriver TT.Olyckan inträffade cirka 25 kilometer norr om huvudstaden Lima.
Läs mer om Lima och Peru.