Peter eriksson

Bostadsministern skyller misslyckandet på byggbolagen

Det är byggbolagens fel att det inte blivit en enda subventionerad hyreslägenhet i Stockholm. Det hävdar bostadsminister Peter Eriksson. Samtidigt växer nu nervositeten på marknaden inför veckans rapporter.
Läs mer om Peter Eriksson och Stockholm.

Försenat bygglov ska ge rabatt – men lagen sågas

En total sågning. Lagrådet varnar regeringen för att tvinga fram en ny sorts avgiftsrabatt på försenade bygglov i kommunerna. Men bostadsminister Peter Eriksson hoppas på fler bostäder och backar inte.
Läs mer om Peter Eriksson.
Youtube skärper arbetet mot hat på nätet
Ett mycket konstruktivt möte. Det var slutsatsen från både it-minister Peter Eriksson (MP) och Youtubes Europachef Ben McOwen Wilson efter att de på fredagen träffats för att diskutera ansvarsfrågor kring vad som publiceras på nätet.(TT) Med på
Läs mer om Peter Eriksson.
Ministrarna i med Google och Twitter
Justitieminister Morgan Johansson (S) och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) har haft ett möte med representanter för Google, Twitter och Tidningsutgivarna. – Kan man lösa problemen utan lagstiftning är det bra och går dessutom oftast snabbare, säger Morgan Johansson efter mötet.

Ministrar i möte med Google efter kritiken

I dag, fredag, har justitieminister Morgan Johansson (S) och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) möte med Google och Tidningsutgivarna.Även Facebook skulle ha deltagit, men de lämnade under gårdagen återbud.
Facebooks tvärvändning – kommer inte på mötet med ministrarna
Facebook har plötsligt ändrat sig och tänker inte dyka upp på det planerade mötet med ministrarna Morgan Johansson, S, och Peter Eriksson, MP.Johansson är förvånad – och menar att Facebook måste tåla granskning. – De har meddelat oss att de inte vill komma och jag tycker att det är mycket uppseendeväckande. För fram tills i går var de mycket positivt inställda till att komma, säger han.
Digitaliseringsministern i möte med Facebook
Digitaliseringsministern Peter Eriksson (MP) träffade på onsdagen Facebooks representanter på Europakontoret i Dublin.Han oroas för att Facebook ska användas för att sprida falska nyheter vid höstens val.– Hittills har man gjort alldeles för lite för att hålla rent, säger han till Breakit efter mötet.
Facebook storsatsar mot trollkonton – anställer 20.000
Facebook har insett allvaret i situationen med desinformation i sociala medier och satsar på sitt arbete mot trollkonton. Dessutom ökar de transparensen kring vilka som är avsändarna av den reklam som figurerar på deras sajt. – Jag är nöjd med att de förstår allvaret i den kritik som har varit, säger digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) som under onsdagen hade ett möte med nätjätten.
Läs mer om Peter Eriksson.
Peter Eriksson hotar nätjättarna med skärpta lagar
Regeringen hotar med skärpta lagar om inte medieplattformarna växlar upp arbetet mot trollkonton och olagligt innehåll.Digitaliseringsminister Peter Eriksson, MP, träffar Google och Facebook för att prata om riskerna inför höstens val.
Läs mer om Facebook och Google.
Peter Eriksson, MP, hotar nätjättarna med skärpta lagar
Regeringen hotar med skärpta lagar om inte medieplattformarna växlar upp arbetet mot trollkonton och olagligt innehåll.Digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) träffar Google och Facebook för att prata om riskerna inför höstens val.
Läs mer om Facebook och Google.
Ministern hotar nätjättarna lagstiftning
Regeringen hotar med skärpta lagar om inte medieplattformarna växlar upp arbetet mot trollkonton och olagligt innehåll. Digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) träffar Google och Facebook för att prata om riskerna inför höstens val.
Läs mer om Facebook och Google.
Ministern hotar nätjättarna med skärpta lagar
Regeringen hotar med skärpta lagar om inte medieplattformarna växlar upp arbetet mot trollkonton och olagligt innehåll. Digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) träffar Google och Facebook för att prata om riskerna inför höstens val.
Läs mer om Facebook och Google.
Ministern: Vi kan få en uppgörelse om bostäder efter valet
Vänta till efter valet – då kan vi få en bred uppgörelse om bostadspolitiken. Det säger bostadsminister Peter Eriksson, som ändå berömmer sig och regeringen för att det byggs många studentbostäder.
Läs mer om Peter Eriksson.
Ministern kritiserar bankerna för tuffa utlåningskrav
Antalet startade byggprojekt i Sverige minskar, trots att behovet av nya bostäder är mycket stort när befolkningen växer. Bostadsminister Peter Eriksson, MP, kommenterar utvecklingen i SvD – och kritiserar bankerna för tuffa utlåningskrav.– Man kan ifrågasätta om så tuffa krav för att ge lån till att dra i gång byggprojekt är rimligt, säger han till tidningen.
Läs mer om SvD och Sverige.
Bankerna kritiseras av ministern: Oro just nu
Det är oro i luften i bostadsbranschen. Det säger nu även Peter Eriksson. Enligt bostadsministern har bankerna blivit alltför försiktiga i den utlåning till nyproduktion som behövs för en ökande befolkning. – Man kan ifrågasätta om bankernas tuffa krav är rimliga, säger Eriksson.
Läs mer om Eriksson och Peter Eriksson.
Stor oro för att nätjättarna kan påverka riksdagsvalet
Mer än varannan svensk är orolig för att nätjättar som Google och Facebook kan påverka riksdagsvalet i höst.Det visar en opinionsundersökning från Demoskop, som gjorts på uppdrag av Expressen.– Jag tror att man kan vara ganska säker på att de här stora plattformarna kommer att påverka valet, säger digitalisteringsminister Peter Eriksson (MP).
Peter Eriksson öppnar för lagstiftning mot nätjättarna
Digitaliseringsminister Peter Eriksson, MP, vill se hårdare tag mot nätjättarna. Tillsammans med justitieminister Morgan Johansson kommer Eriksson ha möte med Facebook och Google – och öppnar för lagstiftning. – Hittills har det varit för lätt att kunna säga vad som helst på internet och inte behöva stå för det, säger han.
Peter Eriksson beredd att lagstifta mot nätjättarna
Digitaliseringsminister Peter Eriksson, MP, är beredd att lagstifta mot nätjättarna. - Jag tror att vi behöver en hel del nya regler, en del av det kan handla om lagar, säger han i SVT:s Agenda.
Peter Eriksson väldigt glad för Facebook-skandalen
Facebook genomgår just nu sin värsta kris någonsin. På lördagen kommenterade digitaliseringsministern Peter Eriksson, MP, skandalen – och hans reaktion är lite oväntad.– Jag är väldigt glad över skandalen. Det kan låta konstigt, men jag tycker debatten har varit nödvändig länge, säger han i Medierna i P1.
Skydda rätten att vara anonym
Foto: Claudio Bresciani/TT STOCKHOM 20171110Bostadsminister Peter Eriksson (MP) under en pressträff gällande bostadsbyggandet i Stockholm.Foto: Claudio Bresciani / TT / kod 10090 Digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) vill sätta stopp
Sverige ställer krav på Google och Facebook mot trollkonton
Sveriges bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) anser att stora internetaktörer så som Facebook, Twitter och Google ska införa en identifieringsfunktion för sina användare. – Ska vi lyckas få ett mer anständigt samtal på nätet, behöver vi stärka människors möjlighet att delta och ha tillit utan att behöva vara rädda för hur reaktionerna ska bli, säger Eriksson.
Regeringen vill slopa krav på bygglov för solceller
Kravet på bygglov för att sätta upp solceller ska slopas. Det föreslår regeringen i en lagrådsremiss som läggs fram på torsdagen. Enligt bostadsminister Peter Eriksson (MP) ska det till hösten räcka med att i efterhand anmäla till kommunen att solpaneler satts upp.
Läs mer om Peter Eriksson.
Facebook vill stoppa fake news inför valet
Det är valår i Sverige och frågan om fake news och säkerhet på internet är het.För att ta tag i frågorna diskuterar regeringen och Peter Eriksson inlett med bland andra Facebook.Tillsammans vill de jobba för en valrörelse där aktiviteten på internet är schyst och ärlig.
Läs mer om Peter Eriksson och Sverige.
Nya bränder på flyktingboenden
Tre bränder på tre flyktingförläggningar tre dagar i rad. Enligt experten är det troligt att brotten inspirerar varandra. Nu kräver Peter Eriksson att bränderna utreds som terroristbrott.
Läs mer om Peter Eriksson.