Peter foppa forsberg

Allt om deltagarna i SVT:s Mästarnas Mästare 2016

Idrottshjältarna möts i Andalusien för att göra upp om den ärofyllda vinsten. Under flera deltävlingar och lika många grenar ställs idrottsprofilerna mot varandra - och bara en kan ta hem den ärofyllda titeln. Peter Foppa Forsberg, Hanna Marklund och Björn Ferry är bara några av deltagarna i SVT:s Mästarnas mästare 2016 - här är allt du behöver veta om programmet.

Foppa hoppar av sitt jobb i Modo

LOS ANGELES/STOCKHOLM. Peter Forsberg lämnar sin roll som assisterande general manager i Modo. Efter Modos uttåg ur SHL har Foppa sagt upp sig. – Jag kommer inte att vara ass GM men hoppar självklart inte av Modo totalt. Bara andra uppgifter, säger Forsberg till SportExpressen. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Foppas utbrott när Leksand gjorde mål
Modo hade 3-1 mot Leksand och hade SHL-platsen i sin hand. Men med mindre än en minut kvar av matchen kvitterade Leksand - och Peter Foppa Forsberg blev rasande. På C More:s tv-bilder såg man hur legendaren kastade ett programblad och lämnade sin plats på läktaren.
Läs mer om Leksand och Peter Foppa Forsberg.
Peter Forsberg om dramat SVT klippte bort
Niklas Jihde och Jörgen Persson möttes i en tuff nattduell i Mästarnas mästare som drog ut på tiden - och de tvingades dessutom avbryta en tidigare tävling. Nu berättar Peter Foppa Forsberg om dramat som aldrig visades i tv. – Man får inte se allt som hände där, säger han.

Nyström: Foppa får ta ett steg tillbaka nu

Plötsligt är Modo bara två förluster från att åka ur SHL. 2-0 i matcher i kvalet mot Leksand har blivit 2-2. Det är ännu inte kört, men ännu en påminnelse om att Modo måste möblera om i ledningen. Oavsett hur säsongen slutar måste Per Svartvadet och Peter Forsberg ta ett steg tillbaka. Modo borde värva Lars Johansson från Skellefteå.
Foppa om fusket vid OS i Lillehammer
Peter Forsberg avslöjade allt om straffen 1994
Läs mer om Lillehammer.
Peter Forsbergs nya roll under OS 2018
Peter Forsberg är klar för OS i Pyeongchang 2018. Det är dock inte tal om någon återkomst på isen - utan Foppa kommer att göra debut som expert. – Tre Kronor är alltid en av guldfavoriterna och jag ser fram emot att följa den här generationens lag på nära håll som expert, säger han till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Foppa och Pyeongchang.
Foppas nya succ – hyllades efter segern
Peter Foppa Forsberg krossade sina motståndare i kvällens Mästarnas mästare. Efter vinsterna hyllades han av programledaren Micke Leijnegard.– En förkrossande totalseger, sa han i programmet.
Läs mer om Micke Leijnegard.
Foppas besvikelse efter Perssons seger
Det hettar till snabbt i Mästarnas mästare när rummen ska fördelas. I en klassisk Sten, sax, påse-duell drar Jörgen Jögga Persson det längsta strået och får flytta in i det lyxigare rummet. De andra deltagarna blir lite irriterade, inte minst Peter Foppa Forsberg. – Om han åker i nattduellen så flyttar jag dit. Jag hoppas han trivs, säger han i programmet.
Forsberg skapade nostalgi i publikfest
LOS ANGELES. Det kom 43 319 åskådare för att se Peter Forsberg, Nicklas Lidström, Tomas Holmström och de andra gamla hjältarna i Colorado och Detroit göra upp i Denver i natt, svensk tid. Och det var Foppa som visade Colorado vägen till en 5-2-seger. På gammalt känt manr spelade han fram Valerij Kamenskij till 1-0-målet efter drygt fem minuter i veteranmatchen på Coors Field. – Det var bra att få spela mot dem utan att försöka döda dem, säger Peter Forsberg till NHL.com.
Foppas comeback i Colorado-dressen
LOS ANGELES. Peter Forsberg, 42, gör comeback i Colorado Avalanche i natt. Och han gör det i sin gamla superkedja med Valerij Kamenskij och Claude Lemieux på kanterna. - Det ska bli spännande att se hur vi grejar det i dag, säger Foppa till SportExpressen inför nattens möte med Detroit Red Wings.
Foppa på läktaren – då glänste Landeskog
ANAHEIM. Med Peter Forsberg på läktaren plockade Gabriel Landeskog fram sin bästa sida. Med ett mål och en assist var hans banans bäste spelare i natt, svensk tid, när Colorado besegrade San Jose med 4-3. Men det krävdes straffläggning för att Foppas gamla gäng skulle bärga två poäng.
Pressträff inför Mästarnas mästare
Nu är det pressträff inför Mästarnas mästare i SVT och Expressen TV sänder live. Bland andra Peter Foppa Forsberg, Hanna Marklund, Niklas Jihde och Heidi Andersson medverkar i åttonde säsongen. Micke Leijnegard är - som tidigare säsonger - programledare.
Nyström: Foppa ratas av mig och Leif Boork
Peter Forsberg får nobben. Av både mig och Leif Boork - i diskussionen om Sveriges bäste hockeyspelare genom tiderna. – Nicklas Lidström, säger jag. – Börje Salming, säger Leif Boork. Vad säger ni?
Läs mer om Leif Boork.
Foppa hyllad i natt - gav tröjan till ungt fan
LOS ANGELES. De gamla hjältarna från guldåren var på plats i Pepsi Center när Colorado tog emot Minnesota i natt, svensk tid. Och inte helt oväntat var Peter Forsberg en av dem som drog ner det största jublet från fansen när han kom in på isen före nedsläpp. - Fantastiskt roligt att få vara med om, säger Foppa till SportExpressen.
Peter Forsberg hyllas av Colorado i natt
LOS ANGELES. Peter Forsberg är tillbaka i Denver. I natt, svensk tid, dyker han upp på isen igen i Pepsi Center. Foppa är framröstad som en av Colorado Avalanches största stjärnor under de 20 år klubben har funnits. – Det är självklart en stor ära och jag ser verkligen fram emot ceremonin inför matchen mellan Avalanche och Minnesota, säger Foppa till SportExpressen.
Foppa om Foppa: Inga problem med det
Emil Forsberg gjorde en Foppa-match. Ett mål och så ordnade han straffen som Zlatan Ibrahimovic kunde göra 2-0 på när Sverige besegrade Danmark med 2-1 i det första viktiga EM-kvalmötet på hemmaplan. – Hans pappa Leif kallades ju för Lill-Foppa under tiden i Sundsvall, så jag har inga problem med att Emil är en Foppa också, säger Peter Forsberg.
Foppa om stjärnmötet: Inte på liv och död
LOS ANGELES. Peter Forsberg kom direkt från familjesemestern i Västindien till tennismatchen i Helsingfors i måndags. Men trots att Foppa och världsstjärnan Roger Federer förlorade med 3-6 i set mot finländska superparet Jarkko Nieminen och Teemu Selänne njöt Foppa av matchen. – Absolut, att få spela med sådana killar inför 13 000 åskådare i Hartwall arena i Helsingfors var en upplevelse, säger han till SportExpressen.
Foppa: Alla tankar går till Samuels familj
Han kallade Peter Forsberg för Modoröv – och blev känd i hela Sverige. Nu har Björklöven-supportern Samuel Ingesson gått bort, 23 år gammal. – Det är jättetråkigt att höra att Samuel gått bort. Alla tankar går till familjen, säger Peter Forsberg till SportExpressen.
ABBA-Benny och Foppa hedersgäster
Stefan Löfven välkomnade i dag till den nationella samlingen Sverige tillsammans. Ett möte för människor som ska kunna bidra till att underlätta nyanländas etablering i Sverige – och statsministern vädjar till företagen.Som hedersgäster i publiken satt, förutom kungen och drottning Silvia, Abbas Benny Andersson och ishockeystjärnan Peter Foppa Forsberg.
Peter Forsberg spelar dubbel med Roger Federer
Det blir udda dubbelpar när Finlands stora tennisstjärna Jarkko Nieminen spelar sin avskedsföreställning i Helsingfors den nionde november.Peter Foppa Forsberg i par med Roger Federer står på ena sidan nätet.
Foppa ställs mot Selänne – i tennis
Peter Forsberg bildar dubbelpar med Roger Federer
Läs mer om Roger Federer och Selänne.
Foppa och Federer spelar match ihop
Tennisvärldens nästa stora dubbelpar är här. Enligt finska Ilta-Sanomat ska Roger Federer och Peter Forsberg möta Jarkko Nieminen och Teemu Selänne i en uppvisningsmatch. Federer är helt överlycklig, skriver tidningen.
Därför så skönt att hänga med Foppa
ÖRNSKÖLDSVIK. Träffar Per Svartvadet och blir nästan förvånad att han pratar svenska. Det är lite ovant för honom. I Modo är det engelska som gäller nu för tiden. Med åtta spelare och en coach från Nordamerika ska Modo revolutionera svensk hockey. - Men när säsongen är slut är vi ett av lagen som släppt fram flest svenska juniorkillar, lovar Per Svartvadet. Och så hyllar han sin engagerade assistent: Peter Forsberg.
SVT om Foppas krav i Mästarnas mästare
Peter Foppa Forsberg krävde att familjen skulle med till inspelningarna av Mästarnas mästare. Nu får han också fritt umgås med dem när det passar – och behöver inte sova i inspelningshuset tillsammans med de andra deltagarna. – Vi har ju två småttingar, så de följer med och bor en bit i från.