Peter foppa forsberg

Peter Forsberg: Det är en klump i magen

Hockeylegendaren Peter Foppa Forsberg har avgjort en OS-final med en oförglömlig straff, vunnit Stanley Cup och vänt matcher på egen hand.Nu, efter karriären, får han delvis sina kickar på samma sätt som Mats Sundin.– Jag håller med Sudden i det där, det är en klump i magen. Man sitter med systemen och kollar värmningar, hejar och så vidare, säger Peter Forsberg, om sitt travintresse.

Foppas nya jobb: Upplevt det själv

Hockeylegendaren Peter Foppa Forsberg har ett nytt jobb.Han är nämligen ambassadör för satsningen Drömfonden, som spelbolaget ATG ligger bakom.– Jag har själv sett och upplevt vilken skillnad idrott gör för såväl ungdomar som äldre människor, säger Peter Forsberg i ett pressmeddelande.
Läs mer om ATG, Drömfonden och Peter Forsberg.
SHL-talangen om att jämföras med Foppa
17-åriga Isac Lundeström blev Luleås yngsta målskytt i SHL den gångna säsongen och jämfördes med Peter Foppa Forsberg.Nu berättar supertalangen om sina mål för den kommande säsongen och om liknelsen med Foppa.– Jag gillar ju att köra offensiva tacklingar och sånt, så det är väl mest det, säger han till NSD.
Foppas stora besvikelse i TV4
Peter Foppa Forsberg missar finalen av Det största äventyret i TV4.Här är hans stora besvikelse – samtidigt som han dissar upplevelsen.– Det är inte så att jag älskar det här livet, det kan jag inte säga, säger han i programmet.
Läs mer om Det och TV4.

Längre och längre från Foppa-figuren

Uppladdningen är i gång inför supersemin mellan Tre Kronor och Finland. I Finland har man pekat ut NHL-stjärnan Gabriel Landeskog som en potentiell svag länk i det svenska lagbygget. – Varje säsong kommer han längre och längre i från att bli den där Peter Forsberg-figuren som han var på väg att bli, säger Rantanen.
Foppas rädsla i tv: Det vore det värsta
Sveriges lag ställs mot varandra i Det största äventyret - och får slåss om att vara kvar.Peter Foppa Forsberg är rädd för att åka ut ur tävlingen.– Det vore värsta att åka ut nu, då har man gjort alla vandringar i onödan, säger Forsberg.
Läs mer om Det och Forsberg.
Foppas känslostorm efter stjärnans uttåg
Norrmännen ligger redan efter – då pikas de av Peter Foppa Forsberg.Men ishockeyproffset kommer på andra tankar och ber om ursäkt för sin griniga attityd.– Jag trodde jag skulle komma hit och kunna umgås och vara snäll och trevlig men det verkar inte funka för mig, säger han i Det största äventyret.
Läs mer om Det och Peter Foppa Forsberg.Men.
Foppas känslosamma tal – efter hårda orden
Ivrigt påhejade av en kaxig Peter Foppa Forsberg krossas Norge av det svenska laget.Men när det står klart att ytterligare en norrman tvingas lämna Det stora äventyret blir ishockeylegendaren känslosam.– Det är faktiskt att tråkigt, säger Peter Forsberg i programmet.
Foppa tvingas be om ursäkt för hårda orden
Norrmännen ligger redan efter – då pikas de av Peter Foppa Forsberg.Men ishockeyproffset kommer på andra tankar och ber om ursäkt för sin griniga attityd.– Jag trodde jag skulle komma hit och kunna umgås och vara snäll och trevlig men det verkar inte funka för mig, säger han i Det största äventyret.
Läs mer om Det och Peter Foppa Forsberg.Men.
Mats Näslunds kupp – efter tipset från Foppa
Martin Thörnberg är tillbaka till dagens avgörande match i SM-finalen. Det tror hockeylegendaren Peter Foppa Forsberg blir avgörande till HV 71:s fördel. – Jag tror att han går in och avgör matchen. Han är killen som gör de där avgörande målen, säger Foppa i en travsändning från TV12.
Peter Forsbergs pik: Stämningen är så där
Det var en nervös Peter Foppa Forsberg som tvingades delta i utslagstävlingen i Det största äventyret.– Man känner ju en nervositet. Det är ju mycket som står på spel. Det är mycket osäkerhet i det här. Så det pulserar lite extra, sade han.I slutändan klarade han sig kvar - och istället var det fotbollsspelerskan Josefine Öqvist som fick lämna gruppen efter att hon gjort totalfiasko i eldningsmomentet
Foppas sammanbrott – skrek högt av ilska
Den tuffa vandringen i Det största äventyret håller på att knäcka ishockeylegendaren Peter Foppa Forsberg. Uppför en kulle får han hjälp av lagkamraten Emma Johansson, som tvingas putta honom framåt – Vem fan kom på det här programmet, va? skriker han i ren frustration efter sin sammanklapping.
Forsberg: HV 71 får verkligen skärpa sig
HV 71 har fått en tuff start i SM-finalen. Nu kritiseras de av ishockeylegendaren Peter Foppa Forsberg - som tycker att Brynäs varit klart bättre så här långt i finalspelet. – HV får verkligen skärpa till sig om de ska kunna ta det här, säger han vid en travsändning i TV12.
Forsbergs svar – efter Norges hån
Efter två avsnitt av Det största äventyret i TV4 har Sverige utklassat Norge - och Peter Foppa Forsberg har inte missat ett tillfälle att pika motståndarna. Han har riktat in sig på den norska fotbollsstjärnan John Arne Riise. – Det är bara att ladda om för er då, själv går jag och tar en öl, säger Foppa när det norska laget förbereder sig för en elimineringstävling.
Foppas vägran i TV4 – i bråk med legendaren
I lagtävlingen Det största äventyret på TV4 i kväll sviker Peter Foppa Forsberg gruppen - genom att vägra samla kobajs för nattens värmande eld. –Jaga samlar bilar, inte koskit, svarar han kort när han uppmanas att hjälpa till. Ikväll 20:00 visas andra avsnittet av Det största äventyret i TV4.
Läs mer om Det, Peter Foppa Forsberg och TV4.
Kändes mer naturligt att kalla honom det
Ishockeylegendaren Peter Foppa Forsberg njuter av livet som trebarnsfar. – Ingen dag är den andra lik och det är fullt ös hemma, säger han i en intervju med Lotta Brom i P4 Extra. Men själv kallar Foppa sällan sin pappa Kent för pappa, berättar han i radiointervjun.
Läs mer om Foppa, Kent och Lotta Brom.
Foppa: Då blev jag nästan rädd
Sverige förlorade mot Norge i den första tävlingen i Det största äventyret. Nu berättar Peter Forsberg om sitt utbrott i TV4. – När jag åkte dit så tänkte jag att jag inte skulle svära och att jag skulle vara hur snäll som helst. Så tar det inte många minuter innan man bränner av, säger han i Nyhetsmorgon.
Foppas ilska mot Norge: Åt helvete
Det går inte som svenskarna tänkt sig i premiären av Det största äventyret. Då brister det för Peter Foppa Forsberg – som vädrar sin besvikelse och ilska över norrmännen. – Åt helvete, utbrister han i TV4-programmet.
Läs mer om Det, Norge och Peter Foppa Forsberg.
Peter Forsberg: Det är väldigt tråkigt...
LOS ANGELES. Peter Forsberg, 43, har en lång historia med OS-hockeyn. Två guldmedaljer från Lillehammer 1994 och Turin 2006 från sin aktiva tid i Tre Kronor. Nästa år ska han vara expertkommentator hos Discovery Networks, som sänder hockeyturneringen i Sydkorea i svensk tv. Men det ser inte ut som Foppa får kommentera dagens NHL-stjärnor och det är han väldigt besviken över. – Ja, det är väldigt tråkigt om de bästa spelarna i världen inte är med i OS 2018, säger Foppa.
Foppa: Jag lägger alldeles för mycket tid
Peter Forsberg har en länge haft ett stort travintresse. Men i och med hästen Diamantens framgångar har det återigen växt sig stort – til hans fästmö Nicole Nordins förtret. – Jag lägger alldeles för mycket tid enligt fästmön och eftersom Diamanten gick så bra förra året har jag börjat med travet på riktigt igen, säger Peter Forsberg till trav365.
Läs mer om Diamanten och Peter Forsberg.
Foppas nya uppdrag – med Olympiatravet
Den 29:e april är det dags för Olympiatravet.V75-tävingarna under maj kommer att besökas av olympier med hockeyfokus – och en av dem är Peter Foppa Forsberg. – Det är riktigt roligt att vi lyckats få ihop det här härliga gänget med OS-hjältar som alla har ett brinnande travintresse.
Kan tvingas betala miljoner till Forsberg
I mitten av 00-talet räddade hockeylegendaren Peter Foppa Forsberg bygget av Modos arena - Fjällräven Center. I dag skulle Örnsköldsviks kommun ta över hockeyarenan medföljer också arenans skuld till Modoikonen, det skriver Örnsköldsviks allehanda.
Är ju inte fel om han blir en ny Maradona
LOS ANGELES. Peter Forsberg, 43, kom direkt från Kenya och inspelningen av Det stora äventyret när han dök upp i Los Angeles under förra helgen för att bli hyllad som en av NHL:s 100 största stjärnor genom tiderna. I en stor intervju med SportExpressen berättar Foppa om nya affärsutmaningen med sambon Nicole, sonen Diego - och faran att NHL-stjärnorna kan stoppas från OS nästa år. – Alla dar i veckan att de borde vara med. Det blir fel om man drar bort NHL-spelarna.
Mäktiga hyllningen till Peter Forsberg
Tretton säsonger i NHL, två Stanley Cup, en Hart Trophy. Peter Forsberg var en av sin generations största spelare – och en av tidernas 100 bästa enligt NHL – som här hyllar Foppa med en mäktig video.
Forsberg:Sudden börjar tappa tempo
LOS ANGELES. Peter Forsberg, 43, hade ett hektiskt dygn för att ta sig till nattens NHL-gala i Los Angeles. Han kom till Hollywood, eller Hockeywood, som NHL döpt om staden till under den All Star Weekend som började under fredagen med den statusfyllda topp 100-listan. Foppa kom direkt från Afrika, där han under de senaste veckorna spelat in Det stora äventyret för TV4. Han landade inte i Los Angeles förrän vid lunchtid på fredagen och hade bara några timmar på sig att prova ut galakostymen och träffa sambon Nicole Nordin, som flugit in från Stockholm. – Jag kommer direkt från Kenya för att kunna vara med h