Peter foppa forsberg

Så försökte Foppa blåsa Globen på ESC

I största hemlighet: Örnsköldsvik var Stockholms stora konkurrent. Nu kan Expressen berätta att Peter Forsberg var involverad i att försöka blåsa Globen på Eurovision. – Han har spelat en roll då han har en känsla för orten, säger Lars Söderlind.

Foppa: Jag vill byta plats med Lewicki nu

U21-landslagets framgångar i fotbollen har skickat svallvågor in i andra sporter. Ishockeylegendaren Peter Foppa Forsberg stämmer in i hyllningskören. – Jag skulle vilja byta plats med Lewicki i dag, säger han i Expressens Raka Svar från Almedalen.
Läs mer om Almedalen och Lewicki.
Skickar Foppa för att fixa Eurovisionfinalen
Örnsköldsvik ger sig in i kampen om att få arrangera Eurovision kommande säsong. Till sin hjälp har de tagit före detta hockeystjärnan Peter Forsberg - som har fått uppdraget att besöka SVT för att lämna över kommunens ansökan. – Vad jag förstår har till och med Måns Zelmerlöw sagt att det är i Örnsköldsvik som nästa års final bör gå, det är väl ett hyfsat betyg, säger Forsberg till Allehanda.
Sjögren får Foppa-priset
Linköpingsforwarden Mattias Sjögren får priset som årets bäste svenske forward i SHL, Peter Forsberg Trophy.

Ek: Blir kittlande att följa Filip Forsberg

PRAG. Filip Forsberg, 20, sågade sin VM-debut. Sedan skakade han av sig självkritiken och kom tillbaka med ett hattrick i världsklass. När 90-talisterna nu verkar redo att ta över Tre Kronor efter 70-talisterna med Peter Forsberg och Mats Sundin och 80-talisterna med Zäta och Sedinarna är det otroligt frestande att jämföra Filip Forsberg med Foppa och Sudden. – Låt honom vara Filip, säger förbundskapten Pär Mårts.
Foppa tog revansch – efter Vasaloppet
LOS ANGELES. Han bröt Vasaloppet ifjol efter en vurpa och dåligt fäste under skidorna. Men denna lördag tog 41-årige Peter Forsberg revansch. I Nordnorge.
Läs mer om Peter Forsberg och Vasaloppet.
Blev osannolik hjälte - med en Foppa-straff
LOS ANGELES. Det var en osannolik straff av en osannolik hjälte.Backen David Schlemko plockades upp av Calgary på waivers från Dallas i söndags och debuterade i sin nya klubb i natt, svensk tid.Den 27-årige kanadensaren ordnade en viktig extrapoäng med en Kenta Nilsson/Peter Forsberg-straff när Flames vann i Boston med 4-3.- Vilken läcker straff, alltså, säger lagkamraten Mikael Backlund till SportExpressen.
Cancersjuka Patricia fick möta idolen Foppa
Cancersjuka Patricia Axelsson, 31, har nu fått sin drömträff med hockeyikonen Peter Foppa Forsberg. – Jag kan fortfarande inte fatta att det är sant, säger Patricia när hon minns tillbaka på den magiska kvällen i Örnsköldsvik.
Lindbäck: Låt er inspireras av Foppa
MALMÖ. Inför den tidiga seriefinalen mot Malmö förra lördagen gav Karlskronatränaren Pelle Hånberg sina spelare i uppdrag att göra handskrivna tuffa löpsedlar. Det tände KHK, som vann och skaffade sig bäst utgångsläge inför avgörandet. Nu är slutdramat här. Malmö, KHK och Västerås gör upp i en superrysare och då är tipset: låt er inspireras av Peter Foppa Forsberg.
Lasch firade Foppa med hyllningströja
ÖRNSKÖLDSVIK/GÖTEBORG. Peter Forsbergs tröjceremoni gav eko över hela Sverige. Även på spelarna i Frölunda gjorde den stort intryck – på ny amerikanen Ryan Lasch så stort att han tog med sig en hyllningströja hem till Göteborg. – Jag var tvungen att ta en. Jag tittade mycket på Peter Forsberg när jag växte upp, säger Ryan Lasch.
Forsberg hyllad - och prinsen var på plats
Prins Daniel var på plats när Peter Forsberg fick sin tröja hissad i Fjällräven Center på torsdagskvällen. Då passade Foppa på att skämta om prinsen. – Jag tror inte att det här är för att vi slog honom när han spelade i Hofors, säger han.
Peter Forsberg i tårar när tröjan hissades
ÖRNSKÖLDSVIK. Han är en av världens bästa hockeyspelare genom tiderna. I kväll hyllades Peter Forsberg i Fjällräven Center – och fick sin tröja med nummer 21 upphissad i taket. Och det var en rörd Foppa som tog emot Örnsköldsviks hyllningar ikväll. – Jag trodde jag skulle hålla mig, men det kommer inte gå, sa han under ceremonin.
Forsberg: Förstår att det varit frustrerande
LAS VEGAS. Efter tre månader i USA återvände Peter Forsberg till Sverige i förra veckan. SPORT-Expressen träffade honom i Las Vegas strax före hemresan och i den här exklusiva intervjun berättar Foppa om: Tiden med familjen i Las Vegas. Hur Modo Hockey ska klara krisen. Tankarna kring värvningen av Donald Brashear. Den kommande tröjhissningen av nummer 21 i Fjällräven Center. och träningen inför vårens skidlopp i norska Svalbard.
Modo hyllar Foppa - pensionerar numret
Peter Forsberg är en av Modos mest framgångsrika spelare någonsin.Nu hyllar klubben Foppa genom att pensionera hans nummer, 21. – Det här känns fantastiskt kul, säger Forsberg.
Läs mer om Foppa och Forsberg.
Foppa: "Vi kunde inte vänta längre"
Frustrerad? Ja. Uppgiven? Nej. - Vi tänker göra "the great escape", säger Peter Forsberg med ett snett leende.
Läs mer om Peter Forsberg.
Nu får cancersjuka Patricia träffa Foppa
När livet såg som mörkast ut för cancersjuka Patricia Axelsson, 31, tog allt en ny vändning. I sommar ska hon gifta sig med sin stora kärlek – och i februari får hon en annan dröm uppfylld. Hon ska få träffa sin stora idol Peter Foppa Forsberg. – Vi är nog lika envisa och har lika stor vinnarskalle, säger Patricia Axelsson.
Peter Forsberg hyllad i Philadelphia
Peter Forsberg blev tidigare i höst invald i Hockey Hall of Fame. Colorado har hyllat honom för detta och i natt var det Philadelphias tur att visa sin uppskattning för Foppa.
Läs mer om Fame, Foppa, Hockey Hall och Philadelphia.
Forsberg hyllad i Philadelphia
Peter Forsberg blev tidigare i höst invald i Hockey Hall of Fame. Colorado har hyllat honom för detta och i natt var det Philadelphias tur att visa sin uppskattning för Foppa Forsberg som spelade 1,5 NHL-säsong i Flyers innan fotproblemen satte stopp.
Foppa hyllad i natt: Betyder mycket
LOS ANGELES. Peter Forsberg var tillbaka i Philadelphia i natt. Den här gången för att Flyers skulle få gratulera och hylla honom till platsen i Hockey Hall of Fame. - Jag hade en fantastisk tid under första året här. Under mitt andra år började skadorna spöka och det var tufft, berättade Foppa för media under matchen mot Tampa Bay.
Foppa om Brashears debut: Betydelsefull
LOS ANGELES. Han låg bakom värvningen av Donald Brashear och det var en glad Peter Forsberg, som följde Modo-Luleå från USA. Men han vill inte börja tala om någon Brashear-effekt redan nu. - Jag är jätteglad över segern och den fantastiska stämningen i Fjällräven Center. Och det var kul att se våra unga killar, som William Nylander och Adrian Kempe, göra så bra ifrån sig, säger Foppa till SportExpressen.se.
Foppa om kritiken: Rör mig inte i ryggen
LOS ANGELES. Modo har värvat NHL:s legendariske slagskämpe Donald Brashear, 42, vilket kritiserats av bland annat Expressens Magnus Nyström. Men klubbens assisterande general manager, Peter Forsberg, bryr sig inte. - De får kritisera oss hur mycket de vill, det rör mig inte i ryggen. Det är ju inte längre kännbara straff för att sänka någon i den här ligan, säger Foppa till SportExpressen.
Foppa invald i Hall of Fame
Han fick aldrig något SM-guld, men de övriga meriterna är desto fler. Och nu är Peter Forsberg invald i ishockeyns Hall of Fame i Toronto.
Läs mer om Fame, Hall, Peter Forsberg, SM-guld och Toronto.
Foppa hyllades i natt - valdes in i Hall of Fame
I natt hyllades Peter Forsberg när han som tredje svensk blev invald i ishockeyns Hall of Fame i Toronto. Foppa, som fick ta emot priset av Mats Sundin, hyllade sin två år äldre bror Roger i tacktalet.
Läs mer om Fame, Hall, Peter Forsberg, Roger och Toronto.
Foppa hyllades vid ceremoni i natt
Han fick aldrig något SM-guld, men de övriga meriterna är desto fler. Och nu är Peter Forsberg invald i ishockeyns Hall of Fame i Toronto.– Jag är stolt över att vara tredje svensken som väljs in, sade han.
Läs mer om Fame, Hall, Peter Forsberg, SM-guld och Toronto.
Foppa hyllade sin storebror
Peter Forsberg blev natten till tisdagen tredje svensk att väljas in i hockeyns Hall of Fame i Toronto. Han kom till galan med sin sambo Nicole och deras två barn, Lennox och Lily.
Läs mer om Fame, Hall, Lennox, Lily, Nicole och Toronto.