Peter jihde

Efter beskedet: Danny Saucedos stöd till Molly

Under tisdagen sände TV3 den första Diabetesgalan.Programledaren Peter Jihde hade först planerat att överdosera insulin framför kamerorna – men stoppades av sin familj.Samtidigt berättar Danny Saucedo om hur han stöttar fästmön Molly Sandn som fick beskedet att hon drabbats av diabetes typ 1 för sex år sedan.– Man måste vara lite mer ansvarstagande med den här sjukdomen, säger han.

Jihdes farliga kupp på scenen stoppas av familjen

Peter Jihde ville överdosera insulin på scen – för att visa tittarna och publiken hur sjukdomen kan se ut.Men innan Diabetesgalan stoppades programledaren – av bland andra sin familj.– Jag tyckte att en skakande människa som mår dåligt kanske säger mer en tusen ord, säger han.
Läs mer om Diabetesgalan.
Så blir Diabetesgalan 2017
På tisdag går Sveriges första tv-sända Diabetesgala av stapeln. Leder galan gör Peter Jihde som själv drabbats av typ 1-diabetes.Här är artisterna som medverkar under välgörenhetsgalan på Grand hotell i Stockholm.– Jag vill vara med och sprida livsviktig kunskap om diabetes då jag tycker att det är en sjukdom som ofta glöms bort, säger Molly Sandn i ett pressmeddelande.
Här går Jihde ner på knä för Tilde – i sändning
Programledaren Tilde de Paula Ebys 45-årsdag firades med en stor överraskning i direktsändning av kollegan Peter Jihde - som gick ner på knä.– Älskling, jag klarar inte av sånt här. Jag är helt svettig, säger Tilde de Paula Eby i TV4 Nyhetsmorgon.
Läs mer om Jihde, Paula Eby, Peter Jihde och Tilde.

Peter Jihdes avhopp – oväntade karriärbytet

Programledaren Peter Jihde överväger att lämna tv-världen. Orsaken? TV4-profilens växande idrottsengagemang och driv att aldrig stå still.– Jag vill förändra svensk idrott, säger TV4 profilen till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och TV4.
Peter Jihdes besked – överväger att lämna TV4
Peter Jihdes kontrakt med TV4 går ut nästa sommar – och han säger att det inte är otänkbart att han då går över till konkurrenten TV3.På tisdag medverkar han i TV3 som värd för kanalens satsning Diabetesgalan, något som har gett mersmak.Han avslöjar för Expressen att han överväger att fortsätta jobba med TV3:s ägarkoncern MTG i framtiden.– Man ska aldrig säga aldrig, det finns massor med spännande projekt på MTG som de har hintat om, säger Peter Jihde.
Peter Jihde kan sluta på TV4
Läs mer om TV4.
Peter Jihde kan sluta på TV4
Läs mer om TV4.
Jihdes plan stoppad av kanalen – för farlig
Peter Jihde lånas över från TV4 för att programleda Diabetesgalan på TV3.Men programledarens planerade kupp till direktsändning stoppas av kanalen - för att den är för farlig.– TV3 och min läkare säger att det är för farligt, berättar Peter Jihde för Aftonbladet.
Peter Jihdes vrede mot Filip Hammar
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson kallade diabetes för lyxsjukdom i ett avsnitt av sin podcast - och fick snabbt ett argt svar från TV4:s Peter Jihde.I podcasten Nemo möter en vän förklarar Peter Jihde relationen till Kanal 5-profilerna efter påståendet.– Jag tycker det var orättvist det påståendet, säger han i podcasten.
Tildes pik mot Jihde i sändning
Tilde de Paula Eby och Peter Jihde tränar ryggen i tisdagens Nyhetsmorgon.Men Tilde de Paula Eby kan inte låta bli att reta programledarkollegan – för att han stönar så mycket.– Men gud, det låter som att han ska föda barn, säger Tilde de Paula Eby i programmet.
Peter Jihdes relation med Tilde de Paula
Peter Jihde och Tilde de Paula Eby jobbar tajt tillsammans i TV4:s Nyhetsmorgon - något som har startat rykten om att de skulle vara mer än vänner.I podcasten Nemo möter en vän berättar Jihde om sin privata relation till kollegan.– Vi tycker otroligt bra om varandra som kompisar och som kolleger, säger Peter Jihde i podcasten.
Läs mer om Jihde, Nemo, Paula Eby, Paula, Peter Jihde och Tilde.
Så lurade TV4 tittarna under Nyhetsmorgon
Mikael Soldoktorn Sandström svarade på frågor om herpesvirus i dagens Nyhetsmorgon – och dök själv upp med ett stort munsår.Senare avslöjas TV4:s bluff av Peter Jihde i programmet.– Det är inflammerat överallt, säger Mikael Sandström om sin åkomma.
Timell kränkte kvinnlig assistent i badtunna
TV4-skandalen växer – nu kräver TV4-stjärnan Peter Jihde en internutredning av Martin Timell.Samtidigt kan Expressen nu presentera flera uppgifter om Äntligen hemma-programledaren.Under en blöt personalfest på Timells lantställe sommaren 2008, ska en kränkande händelse ha inträffat mellan Martin Timell och en kvinna i Äntligen hemma-produktionen i en badtunna.Den kränkta kvinnan sökte stöd hos sina chefer - men TV4 valde att tysta ner händelsen, och kvinnan erbjöds löneförhöjning mot sin tystnad, något Aftonbladet rapporterat om.– Anna Rydin sa: Det vore tråkigt om något
Peter Jihde nära att falla ihop i sändning
Peter Jihde och Tilde de Paula Eby testar yrsel och illamående i TV4:s Nyhetsmorgon.Men när Peter Jihde har snurrat runt i så kallad irländsk julafton är han nära att falla ihop - och tvingas sätta sig ner.– Jag tycker du är lite blek, sätt dig på trappan där, säger Tilde de Paula Eby i direktsändningen.
Läs mer om Paula Eby, Peter Jihde och Tilde.
Peter Jihde nära att falla ihop i sändning
Peter Jihde och Tilde de Paula Eby testar yrsel och illamående i TV4:s Nyhetsmorgon.Men när Peter Jihde har snurrat runt i så kallad irländsk julafton är han nära att falla ihop - och tvingas sätta sig ner.– Jag tycker du är lite blek, sätt dig på trappan där, säger Tilde de Paula Eby i direktsändningen.
Läs mer om Paula Eby, Peter Jihde och Tilde.
Peter Jihdes hotfulla vinst- skämt under trisskrapet
Göte Pettersson från Påarp skrapade under onsdagsmorgonen triss i TV4.Men innan han skulle skrapa berättade han om sin skrap-strategi, något som fick programledaren Peter Jihde att skämta till det.– Om du inte börjar inom fem sekunder så ryker lotten, säger programledaren.
Läs mer om Peter Jihde och Påarp.
Peter Jihde räddades av sin fru – var nära att dö
Peter Jihde har levt med diabetes typ 1 sedan 2012 – en sjukdom som kan leda till en för tidig död. Och i somras var det nära att det slutade illa för TV4-profilen.Den som räddade honom från döden var hustrun Karin Jihde.– Livet kan ju ta slut, varje kväll, säger Peter Jihde till Aftonbladet.
Peter Jihdes nya tv-uppdrag
Peter Jihde vill sprida kunskap om diabetes, som han själv är drabbad av.Nu håller TV4-programledaren i en diabetes-gala - som sänds på TV3.– Det känns som den mest betydelsefulla uppgift jag gjort i tv, säger Peter Jihde till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Peter Jihde och TV3.
Alex och Sigge avbokades – skyller på Peter Jihde
Succduon Alex Schulman och Sigge Eklund skulle medverka i TV4:s Nyhetsmorgon för att prata om sin kommande bok.Men de blev avbokade från programmet - något de säger kan bero på att de vid en rad tillfällen diskuterat programledaren Peter Jihde, detta berättar duon i senaste avsnittet av sin podcast.– Det stämmer absolut inte, säger Åsa Örtengren, pressansvarig för Nyhetsmorgon.
Tilde de Paula bryter ihop efter missen
I direktsändning kan allt hända – fråga bara Tilde de Paula Eby.När programledaren ska presentera nästa ämne i onsdagens Nyhetsmorgon går allt fel.– Ta det lugnt. Vi kommer snart tillbaka, säger kollegan Peter Jihde efter missen –samtidigt som han måste krama om Tilde de Paula, som bryter ihop av skratt.
Peter Jihdes ilska efter obehagliga upptäckten
Peter Jihde var rasande i dagens Nyhetsmorgon.Anledningen var hans obehagliga upptäckt under tisdagskvällen.– Den här historien känns väldigt otrevlig, instämde programledarkollegan Tilde de Paula.
Coop backar efter Jihdes uppläxning
Coop hade placerat ut choklad vid frukten.Det fick programledaren Peter Jihde, som har diabetes typ 1, att rikta hård kritik mot matvarubutiken som nu pudlar.– I grunden är det här inte en bra exponering, säger Tobias Rydergren, presschef på Coop.
Läs mer om Coop och Peter Jihde.