Peter madsen

Nya beskedet från rätten – stoppar Madsens krav

Mordmisstänkte Peter Madsen kräver att ytterligare undersökningar av ubåten Nautilus UC3 genomförs.Nu stoppar rätten Peter Madsens krav.Peter Madsen har erkänt att han har styckat den svenska journalisten Kim Walls kropp ombord på ubåten och sedan dumpat kroppsdelarna i havet.

GW:s ord om misstänkte Peter Madsen i rätten

Förra veckan startade rättegången mot den mordmisstänkte ubåtsbyggaren Peter Madsen i Köpenhamn.I kvällens avsnitt av Veckans brott på SVT kommenterar Leif GW Persson bevisningen– Bevisningen är inte hundraprocentig men sammantaget får de honom fälld för mord, säger GW.
Michael sov på ubåten – innan Kim Walls död
Tre nätter före det misstänka mordet på Kim Wall sov norske Michael Youget på Peter Madsens ubåt.Han skulle hjälpa Madsen i verkstaden under en hel vecka – men en dag efter ankomsten ombads Michael åka hem.– Det förklarades aldrig varför, säger han.Några dygn senare dog Kim Wall ombord på ubåten.
Mikkel räddade Madsen ur vattnet: Varit galet
En grupp vänner räddade Peter Madsen från den sjunkande ubåten.En av dem är kallad som vittne till den pågående rättsprocessen, nu berättar han om sina upplevelser.– På nätterna drömde jag att Raket Madsen kom upp i vår båt, säger Mikkel till Helsingör Dagblad.

Peter Madsens kyla i rätten: Inte levande

Med en överlägsen stil svarar Peter Madsen på åklagare Jakob Buch-Jepsens frågor, ofta utan att egentligen ge svar.När han ska förklara varför han styckade Kim Wall tittar han iskallt upp:– Det är inte tal om en levande människa.– Han var precis så känslokall och klinisk som jag förväntat mig, säger Lars Kruse, rättsexpert och försvarsadvokat.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Åklagarens tunga bevis mot Madsen
Åklagaren presenterade under rättegångens första dag flera för Peter Madsen synnerligen graverande uppgifter: Madsens googlingar efter grovt våldsamt material under bara timmar innan han seglade ut med Kim Wall. Hans psykiska status. Och fyndet av brottsoffrets blod på Madsens näsa.Peter Madsen fick även med egna ord berätta om de sista timmarna i ubåten – och ge sin version om hur Kim Wall dog.Den historien kommer nu att nagelfaras av åklagaren – för att bevisa att Peter Madsen mördade Kim Wall.
Läs mer om Kim Wall, Madsen och Peter Madsen.
Expertens kritik mot Madsens förklaring
Peter Madsen hävdar att Kim Wall dog av förgiftning på ubåten.Den förklaringen köper inte en av Sveriges ledande rättsmedicinska experter.– Om det är en dieselmotor rör det sig om så låga mängder kolmonoxid att det blir svårt att hävda att det är dödligt, säger Peter Krantz, docent på Lunds universitet.
Läs mer om Kim Wall och Peter Krantz.
Madsens röst svajar – men när utfrågningen är över skrattar han
Det sitter en man bara några meter framför mig och berättar om sitt livs värsta natt. Fram till nu har han verkat oberörd, nästan som han tänkte på annat. Nu svajar rösten, en polis skyndar fram med lite vatten. Peter Madsen sväljer innan han ger sin version av vad som hände på hans ubåt.
Madsen skrattade under förhöret
Timmar före Peter Madsen gav sig ut i ubåten tillsammans med Kim Wall googlade han på kvinnlig halshuggning. Det är bara ett av många mardrömslika bevis som åklagaren lade fram under den första rättegångsdagen i det uppmärksammade ubåtsfallet. Madsen själv fortsätter att hävda sin oskuld. Han skrattar till flera gånger under förhöret och undrar hur lång tid han har på sig att beskriva sin sexualitet.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Madsen fortsätter neka till mord på Kim Wall
Vi har inte hört hela min klients förklaring. Det säger Peter Madsens advokat efter första dagen av förhandling i mordrättegången om Kim Walls död. Åklagaren ger inga kommentarer.
Läs mer om Kim Wall.
Bilder från dokumentärfilm används som bevis
Stillbilder från en inställd dokumentärfilm visas under rättegången mot Peter Madsen. På bilderna syns en såg, som senare påträffades på havsbotten.
Läs mer om Peter Madsen.
Mordmisstänkte Madsen: Ljög om hur Wall dog
Åklagaren pressade på eftermiddagen den mordmisstänkte Peter Madsen om hur Kim Wall dog och varför han ljög om det. Det var så otäckt så det vill man inte dela med någon annan människa sade ubåtsägaren.
Läs mer om Kim Wall, Peter Madsen och Wall.
Madsens sökning innan mötet: Halshugga flicka
På torsdagen inleddes rättegången mot Peter Madsen, och mycket av den information som åklagare la fram var känd sedan innan.Men det framkom också ny information: Som att Kim Wall skickade sms från ubåten och att Peter Madsen hade Kim Walls blod i ansiktet när han togs upp ur den sjunkande ubåten.Dessutom sökte Madsen, bara 16 timmar före mötet med Kim Wall, på halshugga flicka på sin telefon.
Läs mer om Kim Wall, Madsen och Peter Madsen.
Ganska mycket visste vi – men inte detta
Ganska mycket visste vi.Men inte detta.Inte vad Kim Wall skrev i sina sista sms.Inte hur fartygen i Öresund kämpade för att rädda liv – när det redan var för sent.Och absolut inte att Peter Madsen hade Kim Walls blod i ansiktet.
Läs mer om Kim Wall, Peter Madsen och Öresund.
Madsen väntas höras i rätten – DN på plats i Köpenhamn
Peter Madsen väntas höras i rätten – DN är på plats i Köpenhamn.
Läs mer om Köpenhamn.
Peter Madsen hade blod från Kim Wall i ansiktet
Ubåtsägaren Peter Madsen hade blod från Kim Wall i ansiktet när han undersöktes rättsmedicinskt, och skador på underarmarna. Det var fruktansvärda detaljer som åklagaren berättade om bevisningen mot Madsen och bärgningen av Kim Walls kropp under förmiddagen den första rättegångsdagen. Madsen hade sökt på nätet efter kvinnlig halshuggning.
Läs mer om Kim Wall och Madsen.
Ganska mycket visste vi – men inte detta
Ganska mycket visste vi.Men inte detta.Inte vad Kim Wall skrev i sina sista sms.Inte hur fartygen i Öresund kämpade för att rädda liv – när det redan var för sent.Och absolut inte att Peter Madsen hade Kim Walls blod i ansiktet.
Läs mer om Kim Wall, Peter Madsen och Öresund.
Massivt medieintresse för ubåtsfallet
Tidigt på morgonen ringlade kön av journalister lång utanför Köpenhamns byret. I dag har rättegången mot den mordåtalade Peter Madsen börjat. Över 90 journalister från tolv länder från hela världen väntas bevaka det uppmärksammade rättsfallet.
Läs mer om Peter Madsen.
Anstormning till rättegången mot Peter Madsen
Spänningen är påtaglig och det är anstormning av medier till rättegången mot ubåtsägaren Peter Madsen, som åtalats för mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Specialåklagare Jakob Buch-Jepsen väntas i dag gå igenom – mord, sexbrott och brott mot griftefriden. I inledningen av rättegången krävde han livstids fängelse.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Catarina Lundbäck: En sjuk man som planerat detta
Rättegången mot Peter Madsen i Köpenhamns byret har inletts.Expressens kriminalkrönikör Catarina Lundbäck följer rättegången på plats.– Genom att beskriva hur Peter Madsen hade en förkärlek till filmer med torterade och mördade kvinnor tecknade åklagaren tydligt bilden av en sjuk man som planerat att genomföra detta fruktansvärda brott, säger hon.
Niklas Orrenius: Hur hade Kim Wall skrivit om rättegången i Köpenhamn?
KRÖNIKA. Hur hade Kim Wall rapporterat om rättegången mot Peter Madsen? Hon hade sannolikt inte missat den kolsvarta ironin i att förhandlingen om ett kvinnomord inleds den 8 mars, på internationella kvinnodagen.
Läs mer om Kim Wall, Köpenhamn och Peter Madsen.
Tidslinje: Kim Walls död – detta har hänt
Vid 19-tiden den 10 augusti 2017 lämnar UC3 Nautilus hamnen i Köpenhamn. Ombord finns den svenska journalisten Kim Wall och ubåtsbyggaren Peter Madsen. Wall skulle göra ett reportage Madsen. Det här är en sammanfattning av vad som hände sen.