Peter madsen

Polisen: Letar förmodligen efter en död person

Danks polis uttalade sig på torsdagen om utredningen kring Kim Wall och ubåtsägaren Peter Madsen. – Vi letar förmodligen efter en död person, det gör vi i området kring Kögebukten, säger Jens Møller Jensen, vid Köpenhamnspolisen.

Peter Madsens tårar – vid förra ubåtsdramat

Häktade uppfinnaren Peter Madsen, som kan ha sänkt sin ubåt Nautilus, har sänkt sin egen ubåt tidigare.Vid en av de platser där försvunna Kim Wall sågs sista gången.Den gången grät han.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Polisens spår för att hitta Kim, 30: Ubåtens hjärna
Ubåtens hjärna är ett av polisens viktigaste spår i sökandet efter Kim Wall.Utrustningen kan visa var Peter Madsen fört Kim Wall - trots att den förstörts av saltvatten.– Vi har ett professionellt team som vet hur man hanterar elektronisk utrustning som har varit i saltvatten, säger Jens Möller, chef på Köpenhamnspolisens mordenhet.
Raketsprickan som knäckte ubåtsägaren Peter Madsen
KÖPENHAMN. Sprickan knäckte Peter Madsen.Bara dagar innan häktningen var forskaren som nu misstänks ha vållat den försvunna svenskan Kim Walls död inblandad i en ny tvist med sitt tidigare företag.– Hans prioritet var raketer och jag kan inte se honom låta något annat komma i vägen för det, säger arbetskamraten Gwaino Razz.

Brottsrubriceringen mot Madsen ändras

Sjöräddningssällskapet fortsätter sitt sökande efter svenskan Kim Wall. Flytvästen som hittades utanför Köpenhamn i går kväll bedöms inte ha någon koppling till fallet med den försvunna journalisten. Samtidigt ändras Peter Madsens brottsrubricering.
Läs mer om Kim Wall, Köpenhamn och Madsen.
Brottsrubriceringen mot Madsen skärps
Tingsrätten ändrar brottsrubriceringen för ubåtsägaren Peter Madsen som misstänks för att ha orsakat svenska journalisten Kim Walls död, skriver Ekstrabladet.Han misstänks nu för den danska motsvarigheten till grovt vållande till annans död.
Brottsrubriceringen mot Madsen skärps
Tingsrätten skärper brottsrubriceringen för ubåtsägaren Peter Madsen som misstänks för att ha orsakat svenska journalisten Kim Walls död, skriver Ekstrabladet.Han misstänks nu för på det som på danska heter oaktsamt mansdråp under särskilt försvårande omständigheter, enligt dokument som tidningen fått ta del av från Köpenhamns tingsrätt.
Johan fångade Kim Wall på film
Johan Tofte och hans kompisar var ute på segeltur när de fångade Kim Wall och Peter Madsen på film.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Brodern om Madsen: Sin egen värsta fiende
KÖPENHAMN. Peter Madsen misstänks för Kim Walls försvinnande.Nu förklarar vänner och anhöriga varför de avfärdar polisens misstankar om att forskaren sänkt sin ubåt för att dölja spår.– Han är väldigt annorlunda, och det gör att han kanske är sin egen värsta fiende just nu, säger brodern Benny Langkjær Egesø.
Det här är den misstänkte Peter Madsen
Excentrisk uppfinnare med en karrär kantad av många konflikter. Så beskrivs ubåtsägaren Peter Madsen, 46 år, som sitter häktad misstänkt för att ha dödat en svensk journalist.
Läs mer om Peter Madsen.
Malmöpolisen om ubåtsfallet
Polisen håller presskonferens med anledning av det uppmärksammade ubåtsfallet där den svenska journalisten Kim Wall har försvunnit. Den danske ubåtsägaren och uppfinnaren Peter Madsen sitter häktad, misstänkt för att ha orsakat journalistens död.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Madsens plan: Skicka ut sig själv i rymden
I över ett decennium har Peter Madsen jobbat mot sitt mål: att skjuta ut sig själv i rymden med en hemmabyggd raket.Enligt honom själv var planen att skicka ut sig själv i rymden i juni 2019.–Det är möjligt att bygga sitt eget rymdskepp om man bara vill, berättade Peter Madsen för Kvällsposten redan 2010.Nu misstänks Peter Madsen ha orsakat den svenska journalisten Kim Wall död i samband med en tur i sin egenkonstruerade ubåt - dagen innan ett avgörande steg i Madsens rymdplan.
Här intervjuas Madsen – i sin ubåtsverkstad
KÖPENHAMN. Det var stor uppståndelse när UC3 Nautilus – en av världens största hemmabyggda ubåtar – sjösattes 2008.Nio år senare lät Peter Madsen avsiktligt sänka ubåten, konstaterar polisen.I en tidigare inte släppt video berättar uppfinnaren om det hårda arbetet bakom farkosten.– Problemet är att när man är klar har man också blivit gråhårig, säger han.
Läs mer om Madsen och Peter Madsen.
Raket-Madsen – galen uppfinnare men inte våldsam
En prisbelönt uppfinnare, en talangfull ingenjör – eller en galen man med hybris som stigit honom åt huvudet? Bilden av Peter Madsen, 46, är delad. Han misstänks för vållande till annans död och svenska journalisten Kim Wall är ännu inte hittad.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Ubåtsägaren accepterar häktningen
Ubåtsägaren Peter Madsen, som är misstänkt för att ha vållat en svensk journalists död, har bestämt sig för att inte överklaga häktningsbeslutet som innebär att han kan sitta häktad i 24 dagar. Det uppger hans försvarsadvokat Betina Hald Engmark för danska TV 2. Hon säger också att han fortsatt nekar.
Läs mer om Betina Hald Engmark.
Madsen accepterar häktning – men nekar till brott
Ubåtsägaren Peter Madsen, som är misstänkt för att ha vållat en svensk journalists död, har bestämt sig för att inte överklaga häktningsbeslutet som innebär att han kan sitta häktad i 24 dagar.
JUST NU: Peter Madsens vändning
Peter Madsen ville att pressen skulle få ta del av hans version, men stoppades av domaren.Och efter ett möte med sin advokat på söndagen är det tystnad som råder från ubåtsägaren som misstänks ligga bakom svenska Kim Walls död.– Vi har beslutat att inte säga mer, säger advokaten Betina Hald Engmark till danska TV2.
Läs mer om Betina Hald Engmark och TV2.
Polisens nya teori om försvunna Kim
Journalisten Kim Wall, 30, är fortfarande försvunnen.Den danska forskaren Peter Madsen är häktad, misstänkt för att ha orsakat svenskans död.Samtidigt börjar sökandet bli desperat – och polisen undersöker nu hur långt Madsens ubåt kan ha hunnit, utanför danskt vatten.– Allt är möjligt. Vi utesluter inte att hon kan ha förts till exempelvis Tyskland, säger Henrik Brix, vaktchef vid Köpenhamnspolisen.
Så har Peter Madsen ändrat sin historia
Polisen hade svårt att få ihop Peter Madsens historia.Nu har han ändrat den och säger inte längre att han lämnade Kim Wall i Köpenhamn 22.30 i torsdags.Tidigare har Madsen låtit förstå att han har något att berätta.
Ingen kropp i ubåten
Ubåten betraktas som en potentiell brottsplats – men ingen kropp har hittats. Polisen tror att ägaren Peter Madsen sänkte ubåten avsiktligt och en stor sökinsats efter den saknade svenskan pågår.
Läs mer om Peter Madsen.
Sista timmarna av mysteriet med Kim
Journalisten Kim Wall planerade att skriva en artikel om Peter Madsen och hans raketprojekt.På torsdagen vinkade vänner av henne när hon stod med Madsen i tornet på hembygget Nautilus.Kvällssolen spred sitt mjuka ljus och Kim log brett.Vad som hände de följande timmarna är ännu ett stort mysterium.
GW:s teori: Madsen har dumpat kroppen i havet
Uppfinnaren Peter Madsen, 46, sitter häktad misstänkt för att ha bragt den svenska journalisten Kim Wall, 30, om livet under en ubåtsfärd.Men kriminologprofessorn Leif GW Persson tror inte Kim Walls mystiska försvinnande var planerat.–Det måste ju ha hänt någonting mellan dem på den där båten. Det sannolika är att han har dumpat kroppen, säger Leif GW Persson.
Läs mer om Kim Wall och Leif GW Persson.