Peter madsen

Peter Madsen häktad i ytterligare fyra veckor

Peter Madsen som misstänks för mordet på den svenska journalisten Kim Wall har frivilligt gått med på att sitta häktad i ytterligare fyra veckor.
Läs mer om Kim Wall.
Nu kommer svaret som avgör Madsens framtid
Under måndagen väntar sanningens ögonblick för den mordmisstänkte ubåts-byggaren Peter Madsen.Då ska det läkarutlåtande som skrivits om Madsens hälsotillstånd enligt tillgängliga uppgifter lämnas in till åklagaren Jakob Buch-Jepsen.Utlåtandet väntas helt avgöra den misstänkte mördarens framtid.
Svenska polisens besked om Peter Madsen-utredningen
Efter att Peter Madsen anhållits för mord började svensk och dansk polis utreda om Madsens DNA kan kopplas till andra mord.Nu har svaret kommit – och det finns ingen träff någonstans.–Sökningen i vårt lands DNA-register är över och det finns inget resultat på Peter Madsen, skriver Mattias Sigfridsson vid sektionen mot Internationell Grov Organiserad Brottslighet vis Polisregion Syd i Malmö till BT.

Så kan Madsen slippa fängelse

Psykundersökningen av Peter Madsen, som misstänks ha mördat svenska journalisten Kim Wall, drar ut på tiden. Undersökningen är avgörande för vilket straff Peter Madsen kan dömas till om han befinns skyldig till mordet: vård, fängelse på livstid eller den danska lagens strängaste straff – förvaring på obestämd tid. Åklagare Jakob Buch-Jepsen räknar med att kunna åtala Peter Madsen innan årets slut.
Läs mer om Kim Wall, Madsen och Peter Madsen.
Åtal mot Peter Madsen drar ut på tiden
Psykundersökningen av Peter Madsen, som misstänks för att ha mördat den svenska journalisten Kim Wall, drar ut på tiden.– Den har blivit lite försenad, kanske är den klar på måndag, säger specialåklagare Jakob Buch Jepsen till Sydsvenskan.Åklagarens plan var fram till nyligen att åtala Peter Madsen för mord på tisdag eller onsdag i nästa vecka, rapporterar Sydsvenskan.Men nu kan åtalet dröja.
Starkt bevisläge mot Peter Madsen
Bevisläget mot Kim Walls misstänkte mördare Peter Madsen är starkare än någonsin. Att hela kroppen nu har hittats gör hans situation svårare.– Det kan finnas spår på armarna som kommer att få stor betydelse, säger kriminologiprofessorn Leif GW Persson i Veckans brott i SVT.
Läs mer om Leif GW Persson, Peter Madsen och SVT.
Forskare: Madsens misstag – efter misstänkta mordet
Peter Madsen spände fast järnrör på Kim Walls kroppsdelar, för att hålla hennes kvarlevor dolda under havsytan.Beslutet att tynga ner kroppsdelarna kan vara den danska uppfinnarens avgörande misstag.– Kroppsdelarna hade säkert varit mycket svårare att hitta, om det inte var så att han hade spänt fast metall, säger Bo Gustafsson, forskare vid Östersjöcentrum på Stockholms universitet.
JUST NU: Nytt fynd – kopplas till ubåtsfallet
Den danska polisen har hittat en arm i Køgebukten, uppger polisen på Twitter.Det är andra gången som en arm hittas, och det nya fyndet kopplas till det mycket uppmärksammade ubåtsfallet och mordet på Kim Wall.Ubåtskaptenen Peter Madsen sitter häktad misstänkt för mord.
JUST NU: Madsen går med på omhäktning
Den mordmisstänkte Peter Madsen går med på omhäktning, det rapporterar danska Elstrabladet.
Läs mer om Elstrabladet och Peter Madsen.
Svenska likhundarna sätts in för nya sök i Kim Wall-fallet
De svenska specialutbildade likhundarna Ben och Ace har kallats in för nya sök i Kim Wall-fallet, skriver Ekstrabladet.De båda hundarna har tidigare gjort viktiga fynd som haft stor betydelse i utredningen mot den mordmisstänkte Peter Madsen.När hundarna kan sättas in avgörs av vädret.
Kritiken mot polisen efter blundern i Kim Wall-fallet
Nu växer kritiken mot den danska polisen som påstod att mordmisstänkte Peter Madsen sagt att han vet hur journalisten Kim Wall dog.Ordföranden för danska advokatförbundet, Kristian Mølgaard, säger att uttalandet kan ha försämrat Peter Madsens chanser till en opartisk rättegång.– Polisen har planterat ett intryck som inte försvinner, säger han till tidningen BT.
Behöver inte betyda att man är en dålig person
Pontus Båth (M), har fortsatt förtroende från M-toppen i Göteborg.Detta trots att samma toppnamn nyss fördömde ett Peter Madsen-klipp på Instagram.– Att man gör ett dumt misstag behöver inte betyda att man är en dålig person, säger Jonas Ransgård, gruppledare för (M) i Göteborg.
Efter festen: M-politikern ställer inte upp i valet
Pontus Båth (M) ställer inte upp i nästa val, skriver GP.Beskedet kommer bara några dagar GT:S avslöjande om att Båth klätt ut sig till den misstänkte mördaren Peter Madsen på en halloweenfest i helgen.Efter noga överväganden har jag valt att inte kandidera i valet 2018, skriver han i ett mejl till GP.
Läs mer om Båth och Peter Madsen.
Advokat: Madsen har blivit feltolkad
Peter Madsen har blivit feltolkad av polisen, anser hans försvarsadvokat Betina Hald Engmark. Han har inte sagt att journalisten Kim Wall miste livet till följd av kolmonoxidförgiftning, hävdar advokaten.
Läs mer om Betina Hald Engmark och Kim Wall.
Advokaten: Madsen har inte sagt hur Kim Wall dog
Peter Madsens advokat Betina Hald Engmark menar att polisen misstolkat hennes klients berättelse.Det vill hon nu få rättat, rapporterar danska TV2.– Min klient vet inte hur hon dog, säger försvarsavdokaten, säger Betina Hald Engmark till TV 2.
Läs mer om Betina Hald Engmark, Kim Wall och TV2.
Leif GW sågar Peter Madsens förklaring
I nya förhör förnekar Peter Madsen återigen att han mördat den svenska journalisten Kim Wall.Nu hävdar han att hon dog av kolmonixidförgiftning ombord på Madsens ubåt.I kvällens avsnitt av Veckans brott på SVT avfärdar Leif GW Persson Madsens version totalt.– Det kommer naturligtvis också att kunna motbevisas, säger Leif GW Persson i programmet.
Har kunnat bevisa något mot honom
Peter Madsen erkänner att han styckat Kim Wall och kommer samtidigt med en ny förklaring till hur Kim Wall dog.Expressens kriminalkrönikör Catarina Lundbäck svarar på frågor om den uppmärksammade utredningen i Expressens Brottscentralen.
Läs mer om Catarina Lundbäck och Kim Wall.
Madsen erkänner styckningen
Peter Madsen erkänner att han styckat Kim Walls kropp och ändrar orsaken till att hon dött ombord på Ubåten. Men han nekar fortfarande till mord.
Läs mer om Ubåten.
Peter Madsen erkänner att han styckat Kim Wall
Det var den 10 augusti som journalisten Kim Wall följde med Peter Madsen i hans hemmabygda ubåt. När båten kom tillbaka till Köpenhamn var hon inte längre med. Madsen säger att den svenska 30-åriga journalisten dog av kolmonoxidförgiftning – men nekar till mord.
Läs mer om Kim Wall, Köpenhamn och Peter Madsen.
Peter Madsens nya förklaring: så dog Kim Wall
Peter Madsen har tvärvänt i nya förhör med dansk polis.Han erkänner nu att han styckade Kim Wall och hävdar nu att den svenska journalisten dog av koldmonoxidförgiftning ombord på ubåten Nautilus.
Läs mer om Kim Wall.
JUST NU: Peter Madsen häktas frivilligt
Peter Madsen går frivilligt med på att häktas.– Jag har precis pratat med åklagaren att min klient går med på häktning fram till den 15 november, säger Madsens försvarsadvokat till Danmarks radio.