Petter northug

Efter fem år – Northug tillbaka i landslaget

Efter fem år med träning på egen hand är Petter Northug tillbaka i det norska skidlandslaget. – Det är jag glad för, säger han.
Läs mer om Northug och Petter Northug.

Northug: Glad att vara tillbaka

Sporttelegram. Efter fem år med träning på egen hand är Petter Northug tillbaka i det norska skidlandslaget. - Det är jag glad för, säger han.
Läs mer om Petter Northug.
Ett fullständigt idiotiskt beslut
Petter Northug är tillbaka i det norska landslaget.Det är på ett sätt förstås ett fullständigt idiotiskt beslut.Å andra sidan:Inget kunde vara smartare.
JUST NU: Northug tillbaka i landslaget
Norge har presenterat sitt längdlandslag inför VM-säsongen.Det stora utropstecknet?Petter Northug, 32, återvänder efter en fem år lång privat satsning.– Det är en glädje att få tillbaka Petter i laget, säger landslagschefen Vidar Löfshus.
Läs mer om Petter och VM-säsongen.Det.
Northug offrar miljoner: Jag tror att det blir så
Petter Northug återvänder till det norska landslaget.Enligt Dagbladet väljer 32-åringen att offra ett miljonavtal med sin personliga sponsor – för att ta sig till VM 2019.– Jag tror att det blir så, säger kompisen Emil Iversen.
Läs mer om Emil Iversen.
Kan bli förbannad och då är det adjö
Ett sponsorbråk har blossat upp i det norska längdlandslaget.Ett bråk som kan betyda slutet för Petter Northug i landslagsdressen.– Du vet ju att han kan bli förbannad. Det kan irritera honom och därmed betyda tack och adjö till förbundet, säger Marit Björgen till Adressavisa.
Northug skriver om svenskarna: Alla får veta vad jag verkligen tycker
Den norska skidstjärnan Petter Northug, med 20 medaljer i OS och VM, skriver en självbiografi med planerad utgivning i höst. Boken handlar om vägen till toppen – och om relationen till Sverige och svenskarna.
Läs mer om Petter Northug och Sverige.
Hängde ut våldtäktsmisstänkt
Längdskidor. Petter Northug är åter i blåsväder efter att ha hängt ut en fotbollsspelare som misstänks för våldtäkt.
Northug hängde ut våldtäktsmisstänkt
Petter Northug hängde ut en våldtäktsmisstänkt fotbollsspelare på Instagram.Nu riskerar skidstjärnan att bli stämd.– Northug har gått långt över gränsen, säger spelarens advokat Öyvind Panzer Iversen till Nettavisen.
Northug bildar lag med lillebror Even
Petter Northug jobbar för att ta sig tillbaka efter en tuff säsong där han famlat efter formen och dessutom hamnade utanför OS-truppen i Pyeongchang. Det blev också sparsamt med tävlande i världscupen.
Läs mer om Even, OS-truppen och Pyeongchang.
Northug på startlinjen i norska mästerskapen
Petter Northug jobbar för att ta sig tillbaka efter en tuff säsong där han famlat efter formen och dessutom hamnade utanför OS-truppen i Pyeongchang. Det blev också sparsamt med tävlande i världscupen.
Läs mer om OS-truppen och Pyeongchang.
Northug: Pinsamt för familj
I Flyktingloppet kom Petter Northugs första seger för säsongen.Han sa själv att det räddade säsongen, men sågar sig själv på en punkt.– Det är pinsamt för min familj, mina vänner och mina sponsorer, säger han till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet.
Northug tillbaka – som vinnare
Petter Northug är långt ifrån storformen.Men på söndagen tog norrmannen hem säsongens första seger.– Nu är säsongen räddad, säger Northug.
Läs mer om Northug.
Gundes vädjan – till Petter Northug
Den norske superstjärnan Petter Northug har en bedrövlig säsong bakom sig i skidspåren.Men nu får Northug stöd - från extremt oväntat håll.Nämligen Gunde Svan.– Gunde tog själv kontakt. Vi har pratat flera gånger i vår, säger pappa John Northug.
Northug ska be på sina bara knän
Northug ligger i konflikt med norska skidförbundet. När hans kolleger tävlade i Falun befann han sig Northug i Lillehammer. Nu uppmanar Petter Northugs landsman honom att svälja stoltheten.– Han får ringa och be på sina bara knän, säger Emil Iversen till Dagbladet.
Northug 97:a - 24 minuter efter segraren
Sporttelegram. Petter Northug famlar efter formen i sitt försök att komma tillbaka, men fick ett rejält bakslag i norska Birkebeinerrennet i långloppsvärldscupen.
Läs mer om Birkebeinerrennet.
Blytungt, Northug – slagen av Brink, 44
FALUN. 24 minuter efter.På plats 97.Petter Northug hade det tungt i comebacken i Birkebeinerrennet – och fick bland annat stryk av Jörgen Brink, 44.– Det är tydligt att Northug är långt ifrån nivån som krävs för att åka i världscupen, säger experten Fredrik Aukland i NRK.
Norska barn upprör stjärnan: Förfärligt
Magnus Kim fostrades i samma norska skidkultur som tagit fram superstjärnor som Marit Björgen och Petter Northug.Men han uppskattade inte hur de andra idrottande barnen betedde sig.– Det var förfärligt, säger Kim till Dagbladet.
OS-profilens svar till Petter Northug
PYEONGCHANG. Petter Northug dömde ut Pita Taufatofua.Nu svarar Tongas barbröstade fanbärare på kritiken.– Han sa att jag såg bättre ut inoljad än vad jag gjorde på skidor, säger Pita Taufatofua
Kupp mot Norge i natt: Förjävligt
PYEONGCHANG. Här dyker Petter Northug upp i OS – trots allt.SportExpressen gjorde en liten kupp på Norges presskonferens inför sprinten i natt.– Han är en bra kompis, det är kul att se honom här, säger Emil Iversen.
Northug 2.0 guldfavorit i karriärens andra tremilslopp
Tänk dig att du är 21 år och förbereder dig för ditt första OS-lopp, din andra tremil i karriären. Och ändå är du guldfavorit. Välkommen till Johannes Høsflot Klæbos vardag. – Han är en ny version av Petter Northug. En lite vassare version, säger Sveriges Daniel Rickardsson inför OS-premiären.