Petter northug

Fiasko för svenska herrarna i Slottssprinten

De svenska herrarna blev utklassade i Slottssprinten. 20-årige Oskar Svensson var ensam om att ta sig vidare från kvalet. Jag skulle gärna sett ett par svenskar i finalen, det borde det vara på hemmaplan, menar norrmannen Petter Northug som spurtade in som trea.

Northug kör Slottssprinten

Petter Northug kommer att köra världscupsprinten i Stockholm. Den bekräftar den norske...
Läs mer om Slottssprinten och Stockholm.
Petter Northug kör sprinten i Stockholm
Han var själv osäker på start - men nu har Petter Northug bestämt sig: Det blir start i Slottssprinten i morgon. – Jag fick tummen upp av Petter i går kväll, säger norska landslagsledaren Ulf Morten Aune. Däremot avstår stjärntrion Therese Johaug, Martin Johnsrud Sundby och Heidi Weng start i Stockholm.
Northug kan dra sig ur Slottssprinten
Den norske skidfantomen Petter Northug funderar på att dra sig ur Slottssprinten i Stockholm på torsdag.

Northug tvekar om Stockholm

Den norske skidfantomen Petter Northug funderar på att dra sig ur Slottssprinten i Stockholm på...
Northug funderar på att nobba Stockholm
På torsdag avgörs Slottssprinten i Stockholm - men det kan bli utan den norska storstjärnan Petter Northug. Han är i valet och kvalet om han ska tävla i Stockholm överhuvudtaget. – Det har varit väldigt många lopp den senaste tiden, säger han i Northug tv.
Svaret efter ryktet om Northug: Är trams
OSLO. Petter Northug slutade sexa i Holmenkollens femmil. Sen fick hans manager Are Sörum Langås kliva ut och reda ut ett missförstånd som har uppstått i Norge. – Ingeborg Heldal är inte redaktör för Northugs videoblogg, säger Langås till Adresseavisen.
Läs mer om Adresseavisen, Norge och Northug.
Ser ett scenario där Petter drar klungan
OSLO. Petter Northug är känd för att låta andra göra grovjobbet i masstarterna – och slå dem i spurten. Nu hånas han av rivalen Martin Johnsrud Sundby. – Jag ser framför mig ett scenario där Petter drar klungan under de tre första runderna, säger Sundby och flinar.
Fyra norrmän i topp – Northug bäst av alla
Fyra norska åkare tog sig vidare till herrarnas final och bäst av alla var Petter Northug. Norske stjärnan vann före Ola Vigen Hattestad och Eirik Bransdal – men han menar att jublet efter målgång inte var på riktigt. – Nej, jag var egentligen inte glad. Jag bara låtsades att jag var glad, säger Northug till TV2.
Petter Northug: Då kom en tår i ögat
Petter Northug petades från sistasträckan i stafetten i norska mästerskapen. I stället tog brorsan Even Northug hand om den platsen - till Petters stora besvikelse. – Jag fick en tår i ögonvrån när jag fick beskedet, säger den norske stjärnan skämtsamt enligt Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet och Even Northug.
En norsk joker i Beck-leken
En Oslo-polis med rött vikingaskägg ersätter Gunvald Larsson i den 32:a Beckfilmen Steinar. Steinar är brottsutredningarnas Petter Northug, säger Kristofer Hivju som blev ett världsnamn i Game of thrones.
Northug: Jag hade kunnat vara lättare
Petter Northug har vunnit sitt första lopp sen november. Men trots det var norrmannen inte nöjd med någonting efter målgång. – Jag hade kunnat vara tio kilo lättare och lite bättre. Utseendet skulle jag också gärna ha gjort något med, säger Northug till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet och Northug.
Northug står över helgens världscuptävlingar
Petter Northug ställer inte upp i helgens världscuptävlingar i Nove Mesto, skriver norska Adresseavisen.
Läs mer om Adresseavisen och Nove Mesto.
Northug väljer att nobba världscupen
Petter Northug står över helgens världscuptävling i Nove Mesto. I stället satsar norrmannen på att förbereda sig inför Ski tour Canada i mars. – Jag tycker att det låter som en bra plan. Det är jättebra att få in en lång träningsperiod nu, säger norske landslagstränaren Trond Nystad till Adressa.
Northug står över Nove Mesto
Petter Northug ställer inte upp i helgens världscuptävlingar i Nove Mesto, skriver norska...
Läs mer om Nove Mesto.
Avgörandet väntar i Tour de Ski
Det är väldigt mycket norskt i toppen när Tour de Ski avslutas i eftermiddag med den spektakulära klättringen uppför slalombacken Alpe Cermis i Val di Fiemme.På damsidan får Ingvild Flugstad Østberg slita för att hålla storfavoriten Therese Johaug bakom sig. På herrsidan är frågan snarare om Petter Northug ska förmå behålla sin andraplats bakom suveräne Martin Johnsrud Sundby.
Northug: Vissa skulle se bättre ut i masker
VAL DI FIEMME/STOCKHOLM. Det är fritt fram att använda syrgasmasker under tävling. Något den norska skidstjärnan Petter Northug inte tänker utnyttja. – Jag är för snygg för det. Det är en del kvinnliga fans som skulle bli besvikna, säger han.
Läs mer om Petter Northug.
Northug om jakten på Hollywood-stjärnan
Petter Northug betraktar den amerikanska skådespelerskan Eva Mendes som sin drömkvinna. Men än så länge har den norske skidkungen inte lyckats få kontakt med Hollywood-stjärnan. – Jag har inte kommit vidare. Det ser tungt ut, säger Northug till TV2.
Läs mer om Hollywood-stjärnan, Northug och TV2.
Svenska dissen av Northug: Inte så bra
TOBLACH/STOCKHOLM. Simon Andersson slutade på 40:e plats på 10 kilometer fristil under dagens Tour de ski-tävlingar.Det skyllde han på norske skidgiganten Petter Northug. – Jag hoppades på att få draghjälp av Northug i dag. Men han var ju inte så bra, säger Andersson.
Oskar Svensson liknas – vid Northug
TOBLACH. Förbundskaptenen Rikard Grip liknar honom vid det närmaste vi i Sverige kommer Petter Northug. – Jag kan förstå vad han menar, säger Oskar Svensson, 20.
Petter Northugs ilska mot dopade Dürr
OBERSTDORF. För två år sen avslöjades han som fuskare. I dag kunde SportExpressen avslöja att Johannes Dürr kämpar för en comeback i världscupen – redan i mars. Nyheten får Petter Northug att se rött. – Om jag får se honom i spåret så kommer jag knocka honom, säger Northug.
Jag lovar att göra svenskarna lyckliga
OBERSTDORF. I dag gratulerar vi Petter Northug, 30 år. Och norrmannen är beredd att själv öppna plånboken för att få till en bra present från Sverige. - Om de svenska åkarna kan hjälpa mig i masstarten så lovar jag att de ska få bra betalt, säger Petter Northug.
Läs mer om Petter Northug och Sverige.
Ilskan mot Northug: 99,9 procent är arga
LENZERHEIDE/STOCKHOLM. Alla trodde att de samarbetade - men plötsligt drog Petter Northug bara ifrån Didrik Tönseth. Efter loppet var Tönseth sur på sin landsman. – Vi samarbetar sällan särskilt bra och det gjorde vi inte i dag heller, säger han till NRK.
Johnsrud Sundy fortsätter att dominera
Martin Johnsrud Sundy fortsätter att dominera i Tour de Ski. Norrmannen tog hem herrarnas 10 kilometer jaktstart - 1 minut och 25 sekunder före tvåan Petter Northug. Bäste svensk blev Simon Andersson med sin 27:e plats.
Northugs pik: Han såg väl mitt namn
Ristomatti Hakola fick en jobbig start på Tour de Ski när han bajsade på sig under ett lopp på premiärdagen. Själv skyllde han på mammans julmat - men Petter Northug har en helt annan förklaring. – Jag såg att han gjorde det precis innan han skulle välja heat. Han såg väl mitt namn, säger norrmannen till TV2.
Läs mer om Petter Northug, Ski, TV2 och Tour.