Petter northug

'Kroppen helt utslagen - det var lite mystiskt'

Petter Northug har återigen fått en försäsong förstörd av en längre sjukdom. Tränaren Stig Rune Kveen avslöjar nu att skidstjärnan missade sex veckors träning i somras. – Det var lite mystiskt – kroppen var helt utslagen, säger Kveen till Langrenn.com.
Läs mer om Kveen och Langrenn.com.

Therese Johaug: Var bra att Astrid sa ifrån

Astrid Uhrenholdt Jacobsen hyllade norska skidförbundets beslut att stänga ute Petter Northug. Nu har hon fått uppbackning av landsmaninnan Therese Johaug. – Jag tycker att det är bra att Astrid säger vad hon tycker, säger Johaug till Adresseavisen.
Höll krismöte med Northug: Positivt
Petter Northug har under fredagen haft ett möte med det norska skidförbundet. Något beslut har inte fattats och parterna ska eventuellt träffas igen inom kort. Det var ett positivt möte där parterna hade en grundlig genomgång av situationen, skriver norska skidförbundet i ett pressmeddelande.
Läs mer om Northug.
Northugs nya projekt - startar egen tv-kanal
Nu avslöjar Petter Northug sin nästa stora satsning. Under fredagskvällen har ett nytt program premiär - med den norska skidstjärnan som programledare. Ett projekt som enligt producenten Anders Säther kommer att bli en större succ än Zlatan Ibrahimovics egna app. – Det Zlatan gör är spännande, men det här är långt mer omfattande än så, säger han till VG.
Läs mer om Petter Northug.

Petter Northug får en egen tv-kanal

Blir unik: Petter tar ordet blogg ett steg längre
Northug ska snart träffa förbundet
Tvisten mellan det norska skidförbundet och Petter Northug kanske trots allt går mot en lösning. Nu har parterna enats om en tid för att träffas och diskutera bråket som gäller längskidstjärnans personliga sponsoravtal.
Läs mer om Petter Northug.
Northug ska snart träffa förbundet
Tvisten mellan det norska skidförbundet och Petter Northug kanske trots allt går mot en lösning. Nu...
Läs mer om Petter Northug.
Northug känner sig lurad och motarbetad
Konflikten mellan Petter Northug och norska skidförbundet växer sig alltmer infekterad. Enligt Adresseavisen är stjärnan rejält besviken på ledningens krav om att han måste bryta med sponsorn Coop. Han känner sig lurad, motarbetad och dåligt behandlad av sitt eget förbund, skriver tidningen.
Läs mer om Coop och Petter Northug.
Northug flyr landet - åker till Ayia Napa
Det har blåst rejält kring Petter Northug den senaste tiden. Men nu har längdskidåkningsstjärnan lämnat Norge - och rest till partyön Ayia Napa. – Han har rest på en sedan länge planerad långhelg till varmare breddgrader, säger hans manager Are Sörum Langås till Trönde-avisen.
Northug uppges ha förlorat sju miljoner
För två år sedan valde Petter Northug att starta ett privat team, i stället för att skriva på ett avtal med det norska skidförbundet. Nu rapporterar norska TV2 att det valet kostade norrmannen runt sju miljoner kronor. – Han ska göra saker på sitt sätt, och han vill göra det så spännande och speciellt att det blir kul, säger Odd-Björn Hjelmeset, som var inblandad i förhandlingarna.
Skidförbundet bjuder in Northug
Turerna kring Petter Northug fortsätter inför skidsäsongen. Nu har norska skidförbundet bjudit in stjärnåkaren till ett möte i nästa vecka.
Läs mer om Northug och Petter Northug.
Skidförbundet bjuder in Northug
Turerna kring Petter Northug fortsätter inför skidsäsongen. Nu har norska skidförbundet bjudit in...
Läs mer om Northug och Petter Northug.
Norska tv-profilens ilska i Northug-gate
Petter Northugs schism med norska skidförbundet går vidare. Nu reagerar flera experter mot att parterna inte kommer överens. – Hela diskussionen börjar likna en fars, säger norska TV2-experten Randi Gustad.
Läs mer om Northug-gate.
Northug vill ha nytt möte med förbundet
Norska skidförbundet viker inte en tum när det gäller Petter Northugs vara eller inte vara i landslagsdräkten framöver. Samtidigt har Northuglägret bett om ett nytt möte med förbundet, som inom kort ska ta ställning till den förfrågan.
Läs mer om Northuglägret.
Northug vill ha möte med förbundet
Norska skidförbundet viker inte en tum när det gäller Petter Northugs vara eller inte vara i...
Skidförbundet viker inte om Northug
Norska skidförbundet viker inte en tum när det gäller Petter Northugs vara eller inte vara i...
Läs mer om Northug.
Northug vill ha möte med förbundet
Norska skidförbundet viker inte en tum när det gäller Petter Northugs vara eller inte vara i landslagsdräkten framöver.Samtidigt har Northug-lägret bett om ett nytt möte med förbundet, som inom kort ska ta ställning till den förfrågan.
Läs mer om Northug-lägret.
Förbundet slår tillbaka mot Northug: Osant
Petter Northug menade att det norska skidförbundet misstolkade regelverket gällande privata sponsorer. Nu svarar förbundet på Northugs kritik. – Vi är överraskade över dessa osanna påståenden, säger generalsekreteraren Stein Opsal.
Läs mer om Northug och Stein Opsal.
Northug: Målet att köra för Norge
I måndags meddelade Norges skidförbund att de stoppar stjärnan Petter Northug från att tävla i landslaget kommande säsong eftersom han inte svarat på skidförbundets avtalsförslag i tid.
Läs mer om Norge och Petter Northug.
Hyllar att Northug blir portad i världscupen
Astrid Jacobsen har tröttnat. Hon tycker inte att Petter Northug ska specialbehandlas något mer av Norges skidförbund. Och hon applåderar beslutet att porta Northug från världscupen – på grund av hans personliga sponsoravtal med Coop. Tack för att ni visar ryggrad!, skriver Jacobsen på Facebook.
Northug: Målet är att köra för Norge
Det norska skidförbundet har dragit tillbaka sitt erbjudande till Petter Northug. Men nu säger stjärnan att han ändå räknar med att tävla för Norge den här säsongen.
Läs mer om Norge och Petter Northug.
Northug: Målet att köra för Norge
I måndags meddelade Norges skidförbund att de stoppar stjärnan Petter Northug från att tävla i...
Läs mer om Norge och Petter Northug.
Northug: Mitt mål är att köra för Norge...
Under måndagen meddelade det norska skidförbundet att de drar sig ur förhandlingarna med Petter Northug. Nu bryter den norske stjärnan tystnaden om de senaste dagarnas rubriker. – Mitt mål är att köra skidor snabbt för Norge i världscupen - till vintern och de nästa vintrarna, säger Northug i ett pressmeddelande.
Läs mer om Norge, Northug och Petter Northug.
Det är helt omöjligt att infria hans krav
Norges skidförbund viker sig inte en tum mot Petter Northug. Skidpresidenten Erik Röste menar att man inte tänker möta längdstjärnans krav. – Det är helt omöjligt för oss att infria dem, säger han enligt langrenn.com.
Läs mer om Petter Northug.
Mogren om beslutet att stänga av Northug
En sponsortvist har fått norska skidförbundet att släppa Petter Northug. Nu portas skidprofilen från att delta i världscupen. Vems fel och vilken som har orimliga krav kan bara parterna som är involverade veta, skriver Emil Jönsson i ett sms. – Det känns som att det finns nånting bakom, nånting infekterat som ligger och gror, säger Sverige Radios expert Torgny Mogren.