Petter northug

Ryssland får kritik – från oväntat håll

Efter att laget slogs ut i EM väljer Petter Northug att såga förberedelserna
Läs mer om Petter Northug.

Iversen besviken – på sin resa med Northug

SOGNEFJELL. Direkt efter säsongen stack de norska skidstjärnorna Petter Northug och Emil Iversen i väg till Gran Canaria. Hur det är att semestra med Northug? – Jag blev väldigt besviken, säger Emil Iversen.
Petter Northug kritiserar stakningsfria skidlopp
Det internationella skidförbundet (Fis) vill värna om den klassiska skidåkningen och föreslår att arrangörerna inför stakningsfria zoner på banorna. Detta för att göra det omöjligt för skidåkarna att åka utan fästvalla och staka sig genom loppen, skriver norska Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet.
Northug stoppades – från skandaldokusåpa
Norske skidstjärnan Petter Northug tillfrågades om han ville vara med i dokusåpan Paradise hotel. Men innan Northug ens fick chansen att svara satte managern Are Sörum Langås stopp för hans medverkan. – Du får fråga Are om vad jag svarade. Jag fick inte höra talas om det förrän efteråt, men tydligen så var det ett nej, säger Northug till Aftenposten.

Petter Northug rekryterar lillebror

Tomas Northug petades nyligen ur det norska skidlandslaget, vilket retade upp storebror Petter som...
Läs mer om Petter.
Petter Northug nya mångmiljonkontrakt
Petter Northug håller fast vid sin omdiskuterade privata satsning. Norrmannen förlänger avtalet med Coop i ytterligare två år – som sägs vara värt omkring tjugo miljoner kronor, rapporterar adressa.no.
Läs mer om Coop.
Petter Northugs id nobbas av Löfshus
Petter Northug vill träna till och från med det norska landslaget nästa säsong. Men det blir det inte tal om, menar landslagschefen Vidar Löfshus. – Jag tror att det blir begränsat, säger Löfshus till VG. Gillar du sport? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Läs mer om Android.
Pettersson: Tänk att Kalla gör en Northug
Det mest fascinerande med denna nya Kalla-gate är möjligen detta: Plötsligt möts skidvärldens diametrala motsatser som personligheter i ett identiskt beslut. Charlotte Kalla gör en Petter Northug. Och själv är jag väl ungefär lika delar glatt överraskad som lätt orolig.
Northug rasar över broderns petning
Petter Northugs lillebror Tomas har blivit petat från det norska skidlandslaget, och skidstjärnan reagerar starkt.
Petter Northug rasar över broderns petning
Petter Northugs lillebror Tomas har blivit petat från det norska skidlandslaget, och skidstjärnan reagerar starkt. Han tror att efternamnet spelar in. –Ja, det tror jag. Det är svårare när du har det här efternamnet, säger Petter Northug till lokaltidningen Adresseavisen i Trondheim.
Northug rasar över broderns petning
Petter Northugs lillebror Tomas har blivit petat från det norska skidlandslaget, och skidstjärnan...
Johaug slog Northug med över en minut
Therese Johaug fortsätter att dominera i skidvärlden, även efter att världscupsäsongen är avslutad.Norskan tog hem Skarverennet i överlägsen stil – och hade bättre tid än Petter Northug.– Det var jättebra stämning, som alltid, säger Johaug enligt NRK.Gillar du sport? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Petter Northug om en framtid som pappa
Världscupsäsongen må vara över – men Petter Northug skördar framgångar i Sibirien. Då bjuder han också på en lättsam intervju om sin framtid som förälder – och skickar en invit till Ryssland. – Jag kanske kan tävla för Ryssland i nästa OS – om Putin ger mig ett bra erbjudande, säger han till RSport.ru.
Petter Northug klar för tävling i Idensalmi
Intresserad av att få med norske superstjärnan Petter Northug i startfältet i en tävling i vår? Jodå, det går. Om du är beredd att öppna plånboken. – Han begär en ansenlig summa, flera tusen euro, säger Sami Repo, arrangör av Idensalmi-loppet, till Savon Sanomat.
Trots Northugs hjälp – tung dag för Hellner
Inte ens den möjligen något överraskande hjälpen från Petter Northug hjälpte. Marcus Hellner, 30, hamnade utanför toppstriden i tremilen i Canmore. I stället slutade allt med ännu en uppvisning av norrmannen Martin Johnsrud Sundby. – Det var extremt jobbigt i dag, säger Hellner till SVT.
Petter Northug sågas efter taktiska draget
I tisdags valde Petter Northug att slöåka igenom sprintfinalen för att spara krafter. Nu får norrmannen kritik från internationella skidförbundet. – Det hade varit bättre om Northug aldrig startat, säger tävlingschefen Pierre Mignerey.
Petter Northug struntade i finalen
Petter Northug tog sig till final i sprinten i Canmore. Men redan efter första stavtaget gav sig norrmannen. Northug sparar sig hellre inför morgondagens skiathlon över tre mil. – Det spelar inte så stor roll att vinna eller bli sexa, säger han till SVT.
Läs mer om Canmore och SVT.
Johaug nobbar Petter Northugs egen kanal
Therese Johaug har slutat göra intervjuer med Petter Northugs egna tv-kanal Sirkus TV. Men Northug själv är förstående till beslutet - han skyller på reportern Per Magne Dalens utseende. – Jag tycker heller inte det är så kul att stanna för honom, säger Northug till VG.
Läs mer om Northug.
Ustiugov behåller sin ledning efter krossen
Petter Northug jagade Sergey Ustiugov i 15 kilometer, men hann aldrig ikapp. Ryssen vann lördagens jaktstart och går nu till halvtidsvila i Ski tour Canada som klar ledare av touren. – Han bara kör på, det är lite Therese Johaug-stil på honom, riktigt imponerande, säger SVT:s Johanna Ojala.
Klart – här gör Marit Björgen comeback
Marit Björgen tidigarelägger sin comeback. Tidigare har den norska skidstjärnan sagt att hon eventuellt skulle kunna vara tillbaka till NM på Beitostölen i slutet av mars - men nu är hon anmäld till Kulåssprinten den 16 mars. Petter Northug och Marit Björgen kommer skriver arrangörerna på sin hemsida.
Väljer att åka till ett lopp ingen bryr sig om
Petter Northug sågar sin egen lillebror
Northug: Ingen bryr sig om loppen i U23
Sverige har plockat in medalj efter medalj i U23-VM i skidor. Men Petter Northug totalsågar mästerskapet och vill att lillebrodern Even står över resan till Rumänien. – Det är lopp som ingen bryr sig om, säger Northug till NRK.
Läs mer om Even, NRK, Northug, Rumänien och U23.
Sanningen bakom bilderna på Northug
Alla ställde sig samma fråga efter skiathlon-tävlingarna i Lathis: vad hände med Petter Northug? Nu har norska landslagsledningen förklarat mysteriet bakom gigantens kollaps. – Petter fick ont i magen tidigt i loppet och spydde upp något, säger landslagstränaren Trond Nystad till NRK.
Sundby vann i Lahtis – vad gjorde Northug?
Martin Johnsrud Sundby vann – igen. Före fyra norska landsmän. Men vad hände egentligen med Petter Northug – som under en del av skiathlonen tappade nästan en minut på bara en kilometers åkning? – Verkligen märkligt, säger experten Anders Blomquist i SVT.
Läs mer om Northug, Petter Northug och SVT.
'Han måste äta mindre chips och träna mer'
LAHTIS/STOCKHOLM. Emil Jönsson menade att han var tvungen att gå upp i vikt för att lyckas i VM i Lahtis nästa år. Helt fel upplägg, menar Petter Northug. – Han måste äta mindre chips och träna mer, säger norrmannen. TIPS: Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Läs mer om Android och Petter Northug.