Petter northug

Borde ta det internt – eller bara hålla käften

I går kväll gick Petter Northug till attack mot landslagschefen Vidar Löfshus och menade att han grävt sin egen grav. Men förbundet ställer sig bakom Löfshus - och menar att de har förtroende för honom. Löfshus har vårt förtroende oavsett vad Petter Northug tycker om honom, skriver norska skidförbundets kommunikationschef Espen Graff i ett sms till Aftenposten.

Petter Northug vill sparka Vidar Löfshus

Petter Northug är känd för att vara en duktig skidåkare – och sin frispråkighet. Nu går Northug till attack mot landslagschefen Vidar Löfshus, som han menar har något emot honom. – Han har grävt sin egen grav den här säsongen, säger Northug till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet och Northug.
Petter Northug öppnar för att byta sport helt
Han petades ur den norska skidtruppen. Då öppnade Petter Northug för att byta sport. Nu anar den norska skidskyttestjärnan Johannes Thingnes Bö oråd. – Om det är på grund av intresse för sporten eller för tjejerna vet jag inte, säger han till VG.
Läs mer om Petter Northug.
Northug hänger läpp
En fläskläpp har däckat Petter Northug – och norska skidarrangörer hänger läpp.
Läs mer om Petter Northug.

Northugs pik mot landslagstruppen

Petter Northug petades från den norska truppen inför världscupsavslutningen i Quebec. Nu har Northug gett tillbaka till landslagsbasen Vidar Löfshus – med en pik på Facebook.
Läs mer om Facebook, Northug och Quebec.
Emil Jönsson bjuder in Northug till svenska laget
Petter Northugs tuffa säsong ser ut att avslutas med en petning av det norska landslaget. Stjärnan ser inte ut att få köra världscupsavslutningen i Kanada. Ett beslut som Emil Jönsson tycker är tråkigt och som fått honom att bjuda över norrmannen till det svenska landslaget.
Läs mer om Emil Jönsson, Kanada och Northug.
Norska ilskan efter att Petter Northug petats
Petter Northug är petad ur det norska landslaget inför världscupavslutningen i Kanada. Ett beslut som kritiseras hårt av den norske krönikören Leif Welhaven. Är det egentligen någon som tror på att till exempel Krüger, Skar och Holund har större chans i minitouren än vad mannen med 13 VM-guld på sitt cv hade haft?, skriver Welhaven i VG.
Northug petas: Nej, nej, nej – är inte bra
Petter Northug får inte åka till minitouren i Kanada. Experten Fredrik Aukland tror att stjärnan petas på grund av konflikter med skidförbundet. Nej, nej, nej... Det här är inte bra för längdskidssporten, skriver Aukland på Twitter.
Läs mer om Aukland, Kanada och Twitter.
Northug får inte åka till Kanada
Petter Northug hade en tung dag i Holmenkollen när den klassiska femmilen avgjordes i lördags. Norrmannen kom på 30:e plats, slagen av bland andra svensken Emil Jönsson, som debuterade på distansen.
Northug ser ut att petas till Kanada
Petter Northug hade en tung dag i Holmenkollen när den klassiska femmilen avgjordes i lördags. Norrmannen kom på 30:e plats, slagen av bland andra svensken Emil Jönsson, som debuterade på distansen.
Petter Northug petas – får inte åka i Quebec
Petter Northug hade det tungt i Holmenkollen. Nu petas storstjärnan till världscupens avslutning. Northug finns inte med i den norska truppen till Quebec, skriver TV2.
Läs mer om Holmenkollen, Quebec och TV2.
Northugs attack – mot Emil Jönsson
HOLMENKOLLEN/STOCKHOLM. De åkte tillsammans ett bra tag. Sen ryckte Emil Jönsson ifrån Petter Northug – och passar på att pika norrmannen efteråt. – Han är väl kvar där ute i spåret, haha, säger Jönsson. – Typiskt Emil att säga så, men i VM var han värdelös, kontrar Northug.
Emil Jönssons pik – mot Petter Northug
HOLMENKOLLEN/STOCKHOLM. De åkte tillsammans ett bra tag. Sen ryckte Emil Jönsson ifrån Petter Northug. Och passar på att pika norrmannen efteråt. – Han är väl kvar där ute i spåret, haha, säger Jönsson.
Finska orden – om Northug: Sjuk man
Petter Northug bjöd på märkliga scener i Drammen. Nu kommer reaktionerna från konkurrenterna. – Det var helt otroligt. Petter Northug är en sjuk man, säger Anssi Pentsinen enligt Dagbladet.
Northugs kupp – efter segern i kvartsfinalen
Först i mål i sprintkvarten. Då bjöd Petter Northug på ett märkligt firande. Norrmannen ställde sig på tvären efter att ha korsat mållinjen. – Man får ju inte hindra andra åkare som är inblandade i en spurt. Jag vet inte vad han menar med det där, säger experten Anders Blomquist i SVT.
Läs mer om Petter Northug och SVT.
Northugs hyllning till Nicklas Bendtner
Nicklas Bendtner är klar för Rosenborg och supportrarna jublar. En som är i extas är en Petter Northug, 31 - längdskidåkare och hängiven Rosenborgssupporter. - Om han levererar utanför planen som på den tror jag att han blir en legend i Trondheim, säger Northug till TV2.
Norska landslagets svar till Northug
Petter Northug sågade Norges landslagschef Vidar Löfshus efter den sistnämndes uttalanden om Therese Johaug. Nu får Northug svar på tal från skidförbundet - som ber stjärnan att upp kritiken internt. – Jag vill att Petter tar det direkt med Vidar, säger Torbjörn Skogstad i längdåkningskommittn på norska skidförbundet till NRK.
Petter Northug kan sparka sin tränare
Efter en tung vinter öppnar Petter Northug för förändringar i sitt team. Tränaren Stig Rune Kveen kan tvingas att lämna uppger Adressa. – Det här året har varit för dåligt. Då måste man helt enkelt göra förändringar, säger Northug till norska tidningen.
Läs mer om Adressa, Northug och Petter Northug.
Petter Northug bjuder Matvejeva på vindejt
Ryskan Natalja Matvejeva bjöd in Petter Northug till sitt hotellrum – efter ett dopingbråk mellan de båda skidstjärnorna. Men norrmannen kan tänka sig även en annan typ av möte. – Det går fint med några vilda vinkvällar här och där, säger Northug till Dagbladet.
Här konfronterar Julia Svan Petter Northug
LAHTIS/STOCKHOLM. Här konfronterar Julia Svan Petter Northug. Den norske stjärnan har berättat att han kastat pil på Gunde Svan – och nu backar han. –Det var som motivation. Jag har aldrig kastat pil på Gunde, säger Northug. Se när Julia Svan ställer Northug mot väggen i spelaren ovan.
Petter Northugs Johaug-utspel
LAHTIS/STOCKHOLM. Petter Northug riktar kritik mot den norska landslagschefen Vidar Löfshus. Anledningen är att Löfshus inför mästerskapet gav medierna skulden för Therese Johaugs positiva dopingprov. – Att ta upp en sådan sak inför ett mästerskap är dumt, säger han till norska TV2.
Läs mer om TV2.
Svenskarna tror inte på Petter Northug i femmilen
Lahtis. Det finns en åkare som kommer att ha blickarna på sig mer än andra. Petter Northug jr, 31 år. Norske skidlegenden Björn Dähli, med nio VM-guld i bagaget 1991-1997, tror att Northug är kapabel att vinna sitt 14:e VM-guld.
Petter Northug: Jag hade drunknat då
LAHTIS/STOCKHOLM. Igår riktade Calle Halfvarsson skarp kritik mot VM-arrangören dåligt saltade spår. Idag backas han upp av Marcus Hellner, och lite mer oväntat av sin nemesis - Petter Northug. – Jag hade drunknat så som det såg ut, säger Petter Northug.
Petter Northug tillbaka i VM: Stigande form
LAHTIS/STOCKHOLM. Petter Northug är tillbaka i VM. Den norske stjärnan åkte hem efter herrarnas sprint – men har nu återvänt för att köra femmilen. –Jag är spänd inför femmilen. Jag har varit bättre förberedd än det här. Men formen har varit stigande efter sprinten, säger Northug på lördagens presskonferens.
Läs mer om Northug.
Northugs nya pik mot Sverige inför stafetten
Petter Northugs pikar mot Calle Halfvarsson fortsätter inför VM-stafetten. Nu hävdar norrmannen att han har stulit Halfvarssons silverhäst från VM i Falun. – Förlåt för att jag stal den. Men jag tänkte att den inte var något att skryta om, säger Northug på Facebook.