Petter northug


Northugs revansch – tillbaka som vinnare

Petter Northug har vaknat. Efter två tröga tävlingar i Beitostölen slog norske stjärnan till på söndagen och tog hem klassiska sprinten. I finalen knäckte han fjolårsvinnaren Sondre Turvoll Fossli.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:

Northug tar nu tillbaka utspelet: Har jag inte

STOCKHOLM/BEITOSTÖLEN. I fredags hälsade Petter Northug att han suger via sitt Instagramkonto. Men efter lördagens lopp hävdar han att kontot är fejkat. – Det måste det vara, säger han till SportExpressen.se.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Storfiasko för Northug – var minuten efter

Petter Northug kunde inte följa upp gårdagens tredjeplats i Beitostölen. Northug kollapsade i femtonkilometersloppet i fristil. I mål var han var en minut efter vinnaren Martin Johnsrud Sundby.

Northugs passning: Förlåt - jag suger

En tredjeplats i säsongspremiären, och en märklig pratstund efteråt. Petter Northug kritiserades för att inte bjuda på någonting till journalisterna – och svarade på Instagram. Förlåt – jag suger, skriver han.

Läs mer om Instagram.

Northug långt efter Johnsrud Sundby

Under de senaste månaderna har det mesta runt Petter Northug handlat om annat än skidor. Rättegången efter rattfyllan och sponsorbråket med landslaget har kommit i första hand. I dag var Northug tillbaka i tävlingsspåren. Då var han långt efter Martin Johnsrud Sundby med 26 sekunder, Northug slutade till slut trea. -Det betyder så klart mycket, det är ett bra svar på träningen, säger Johnsrud Sundby till NRK.

Pettersson: Det är inte som vanligt för Petter

BEITOSTÖLEN. Petter Northug vandrar in på skidstadion med ansiktet nästan helt täckt av solglasögon och halsduk. Hälsar inte på någon. Ignorerar de smattrande kamerorna. Spänner på sig skidorna och åker i väg utan ett ord. Det kanske kan verka som att allt är precis som vanligt runt superstjärnan. Det är det inte.

Läs mer om Petter.
Northug lämnade Norge – för Sverige

BEITOSTÖLEN. När resten av norska landslaget tränade i Beitostölen inför säsongspremiären valde Petter Northug en helt annan väg. Han åkte till Sverige. Inte bara det. Han åkte till det svenska landslaget.

Därför nobbade Petter Northug pressträffen

På onsdagen höll det norska längdlandslaget pressträff i Beitostölen. Alla åkare var med - förutom Petter Northug. Han satsade i stället på ett träningspass. – Petter blir tillgänglig för media i den mixade zonen efter loppen, säger managern Are Sörum Langås till TV2.

Läs mer om Beitostölen, Petter Northug och TV2.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Niskanen: Tog bild för att ha när jag åkte dit...

VAL SENALES. Han kom från ingenstans, knockade världseliten och sprider kaxiga citat omkring sig som får omgivningen att baxna. Petter Northug? Nej, däremot möjligen norrmannens efterträdare som en av skidvärldens framtida fixstjärnor. - Jag tar gärna den rollen, säger finländaren Iivo Balotelli Niskanen till SPORT-Expressen.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Här är norrmännens val: En urmänniska

VAL SENALES. Therese Johaug väljer den där nya Kalla, Marit Björgen tar Johan Olsson och lillebror Tomas Northug är nyfiken på Stina Nilsson. Men trefaldige världsmästaren Eldar Rönning, 32, har ett helt annat namn högst upp på sin svenska önskelista. - Thomas Wassberg. Han är ju lite som Petter Northug, säger Rönning. Se vilka svenskar de norska stjärnorna väljer - längst ner i artikeln!

Northugs bror berättar om udda situationen

VAL SENALES. Det är snart sex månader sedan en rattfull Petter Northug kraschade in i ett vägräcke i Trondheim. Nu berättar lillebror Tomas Northug, 24, om tiden efter olyckan. – Det var en tragisk händelse som kunde ha slutat så mycket värre, säger han till SportExpressen.se

Förbundet fick ge vika för Northugs krav

I natt kom Petter Northug och norska skidförbundet till slut överens. Förhandlingarna mellan de två har till stor del handlat om storsponsorn Coop - och nu står det klart att förbundet fick vika sig för Northugs krav. Men de tycker trots det inte att stjärnan särbehandlas. – Det är viktigt att vi behandlar alla åkarna lika. Och det är i det stora hela uppnått, säger skidförbundets generalsekreterare Stein Opsal till VG.

Läs mer om Coop, Petter Northug och Stein Opsal.
Opsal får motta hat - efter Northug-bråket

Petter Northug har kommit överens med det norska skidförbundet och får därmed tävla i VM i Falun. Förhandlingarna har dock påverkat förbundets generalsekreterare Stein Opsal - som fått motta hat på telefon, sms och mejl. – Jag tar bort meddelanden så fort jag ser vad det är, säger han till Adresseavisen.

Northug kommer till Falun

Petter Northug kommer att delta i världscupen och VM i Falun i februari. Det står klart sedan den norske skidstjärnan kommit överens med norska skidförbundet efter en tvist om sponsoravtal.

Läs mer om Falun.
Northug kommer till Falun

Petter Northug kommer att delta i världscupen och VM i Falun i februari. Det står klart sedan den...

Läs mer om Falun.
Northug kommer till Falun

Petter Northug kommer att delta i världscupen och VM i Falun i februari. Det står klart sedan den norske skidstjärnan kommit överens med norska skidförbundet efter en tvist om sponsoravtal.

Läs mer om Falun.
Northug kommer till Falun

Petter Northug kommer att delta i världscupen och VM i Falun i februari. Det står klart sedan den norske skidstjärnan kommit överens med norska skidförbundet efter en tvist om sponsoravtal.

Läs mer om Falun.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Besked vid midnatt: Northug har skrivit på

Petter Northug får köra VM. Strax efter att klockan passerat midnatt kom beskedet att stjärnan och norska skidförbundet är överens. Det skriver norska VG.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Northug kommer till VM

Petter Northug har i sista stund skrivit på kontraktet med norska skidförbundet. Därmed kommer han att delta i skid-VM i Falun i februari.

Läs mer om Falun.
Kraven som kan stoppa Northug från VM i Falun

VM i Falun kan vara i fara för Petter Northug. Skidstjärnan motsätter sig kontraktet med det norska skidlandslaget, och på lördagen går tidsfristen ut.Vi kommer inte att ge några ytterligare dispenser till Petter, säger Espen Graff, informationschef på norska skidförbundet, till NRK.

Kraven som kan stoppa Northug från VM i Falun

VM i Falun kan vara i fara för Petter Northug. Skidstjärnan motsätter sig kontraktet med det norska skidlandslaget, och på lördagen går tidsfristen ut.Vi kommer inte att ge några ytterligare dispenser till Petter, säger Espen Graff, informationschef på norska skidförbundet.

Pettersson: Northug missar VM? Knappast

Rubrikerna i Norge säger alla samma sak: Petter Northug kommer att missa VM i Falun. Men blir det så? Knappast.

Läs mer om Falun och Norge.
Northug vägrar skriva på – kan nu missa VM

Petter Northug kommer inte att skriva på avtalet med det norska skidförbundet och missar därmed med största sannolikhet VM i Falun. Det uppger Adresseavisens nätupplaga på fredagseftermiddagen. – Om det inte skulle bli något är långlopp ett naturligt alternativ, har managern Are Sörum Langås tidigare sagt.

Läs mer om Falun.
Northug slog till med sitt bästa testresultat

Rattfylla, fängelsedom och en hotad VM-start. Det har varit allt annat än positiva rubriker kring Petter Northugs senaste halvåret. Men norrmannen kan vara i sitt livs form. – Målet är att han ska bli bättre än han var på VM i Oslo, säger tränaren Stig Rune Kveen till TV2.

Läs mer om Oslo, Stig Rune Kveen, TV2 och VM-start.
Pettersson: Förstår Northugs val av t-shirt

VAL SENALES. Petter Northug, 28, rotar omkring i sin blåa ryggsäck som ligger nedslängd i en snödriva, rätar på ryggen, och tittar sig omkring. En bra bit bort kan han se åkare från flera av världens bästa landslag som sökt sig till samma glaciär. Alla har de skapat sina tillfälliga läger intill varandra. Pratar med varandra. Fotar varandra. Petter Northug väljer att stå ensam. Jo. Ibland säger en bild det mesta.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14