Petter northug

Sundby: Ett VM utan Northug en katastrof

ULRICEHAMN. Bara nära hälften så många segrar som förra säsongen. Starten på vinterns världscupsäsong har varit en svidande besvikelse för Norge. Nu står hoppet till att en övertränad superstjärna hittar tillbaka innan VM i Lahtis. – Ett VM utan Petter Northug skulle vara en katastrof, säger Martin Johnsrud Sundby.

Petter Northug: Han hoppar från tjej till tjej

Petter Northug har gjort sitt bästa för att sprida ryktet om en spirande romans mellan skidstjärnorna Stina Nilsson och Emil Iversen. Men nu hävdar Northug att Iversen har gått vidare. – Emil har hoppat från tjej till tjej sedan han slog igenom, säger Northug till Dagbladet.
Northug om VM: Ställer upp i allt utom backhoppning
Petter Northug har inte tävlat sedan i början av december och det befaras att den norske skidkungen har varit övertränad. I helgen gör han comeback – och siktet är högt inställt inför VM som bara är en dryg månad bort. – Jag ska ställa upp i allt förutom nordisk kombination och backhoppning, säger han i en tv-sändning på sin webbplats.
Jag skrattade så att jag fick ont i magen
Sergej Ustjugov krossade allt motstånd i Tour de ski. Men Petter Northug räds inte ryssen inför framtida kamper under VM i Lahtis. – Ustjugov såg lite slapp ut. Det är på tiden att vi möts ut i en duell, säger Northug i en intervju med sin egen tv-kanal.
Läs mer om Northug och Tour.

Marit Björgen tillbaka – men ingen Northug

Norska längdlandslaget har släppt sin trupp inför världscupshelgen i Ulricehamn. Marit Björgen gör sin första tävling under 2017 – och Petter Northug är fortfarande borta.
Sågar utspelet från Northug: Är galen
Skidstjärnan Petter Northug hävdade att han har bättre syreupptagningsförmåga än både Björn Dählie och Gunde Svan. Men franske konkurrenten Maurice Manificat misstänker att norrmannen skämtar. – Han är galen, säger Manificat till norska Dagbladet.
Northugs drag – för att hitta VM-formen
Petter Northug har tagit ett eget initiativ för att förbereda sig inför VM i Lahtis. I ett pressmeddelande deklarerar skidförbundet att han åkt till Schweiz för att träna på hög höjd. – Lätta, korta pass och styrketräning har varit fokus den senaste tiden, säger tränaren Stig Rune Kveen.
Sergej Ustjugov ger Northug svar på tal
Förra säsongen kallade Petter Northug Sergej Ustjugov för en irriterande kopia av honom själv. På söndagen gav ryssen svar på tal. – Till skillnad från honom så visade jag att jag kan konkurrera i en uppförsbacke, säger Ustjugov till Nettavisen.
Ingen tvekan om att Northug önskat det
Petter Northugs VM-deltagande i Lahtis är i fara. Nu säger Eirik Myhr Nossum, hans tidigare personliga tränare, att hans formsvacka under vintern kan bero på Martin Johnsrud Sundbys starka höst och vinter. – Det råder ingen tvekan om att Petter haft en extrem önskan att vinna skidlopp, säger han till Adressa.
Mardröm för Northug – kan missa hela VM
Petter Northug är inte i form. Nu oroar man sig för att han kan bli borta hela säsongen, och därmed missa VM i februari. – Tiden börjar rinna ut, säger tränaren Vidar Løfshus till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet och Northug.
Norska planen: Peta Petter Northug i VM
Petter Northug ställde in Tour de ski på grund av överträning. Nu kan han petas från det norska stafettlaget till VM i Lahtis, skriver Aftenposten. – Jag hade varit orolig om det handlade om mig, säger Marcus Hellner till tidningen.
Läs mer om Aftenposten och Tour.
Pettersson: Vi har en egen Petter Northug
OBERSTDORF. I tio års tid har det muttrats en del över den där Petter Northug. Som aldrig gör jobbet. Som aldrig drar. Som bara vinner. Så hur ska vi nu tackla det faktum att svensk skidåkning fått sin alldeles egen Northug-kopia? Lätt. Vi ska naturligtvis enbart älska Stina Nilsson.
Missen bakom Petter Northugs formsvacka
För hård träning för nära inpå ett läger på hög höjd. Det kan vara förklaringen till Petter Northugs, 30, uteblivna form, tror norska experter. Enligt NRK kan det ta allt från två veckor till flera månader för Northug att komma tillbaka. –Han har varit på så många läger att han borde veta hur han skulle gjort, säger experten Jostein Halln till NRK.
Läs mer om Jostein Halln, NRK och Northug.
Petter Northug ställer in Tour de Ski
Läs mer om Ski och Tour.
Petter Northug hoppar av Tour de ski
Petter Northug, 30, agerar efter den usla säsongsstarten.Norrmannen väljer att stå över Tour de Ski, som inleds på nyårsafton.– Det är beklagligt och ovant, säger Norges landslagschef Vidar Löfshus i ett pressmeddelande.
Läs mer om Ski och Tour.
Petter Northug med i Tour de Ski-truppen
In i det sista var det osäkert om den norske skidstjärnan Petter Northug skulle kunna köra Tour de Ski som startar vid nyår.
Läs mer om Petter Northug, Ski, Ski-truppen och Tour.
Norges trupp till Tour de ski – Northug med
Petter Northug, 30, finns med i den norska truppen till Tour de ski. Men om superstjärnan verkligen kommer till start är fortfarande högst oklart. – Petter är fortfarande ett frågetecken. Han har ett par dagar till på sig att lämna ett besked, säger landslagschefen Vidar Löfshus.
Läs mer om Northug och Tour.
Northug besökte helbrägdagörare
Petter Northug gör allt för att hitta tillbaka till formen. Den norske skidkungen har nyligen besökt Snåsamannen, en känd siare och helbrägdagörare i Norge, skriver Trönder-Avisa.
Northug vänder sig nu till Snåsamannen
Övertränad, sliten - och mitt i en desperat kamp mot klockan för att hinna bli redo för Tour de ski. Då vänder sig Petter Northug till en 90-årig helare för hjälp. – Petter kom hit för att få ett samtal med mig. Han har haft lite problem med skidåkningen igen, säger Joralf Snåsamannen Gjerstad till tidningen Trönder-Avisen.
Nilsson om ryktena: Jag minns inte det
Petter Northug försöker sprida myten om att Stina Nilsson och Emil Iversen är ett par. Nu har Nilsson dementerat Northugs senaste utspel. – Jag kan inte minnas den där kyssen som Petter pratade om, säger Nilsson till Dagbladet.
Frågetecknen kring Northug blir allt fler
Frågetecknena kring Petter Northug blir allt fler. Enligt Adressavisen så har Northug genomgått en grundlig läkarundersökning i veckan, men inget tyder på att han är sjuk. Trots det har han inte åkt skidor alls den senaste veckan och står över världscupen i La Clusaz. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om La Clusaz, Northug och Petter Northug.
Norska stjärnan väljer att stå över Davos
Norges skidstjärna Astrid Uhrenholdt Jacobsen missar helgens världscuptävling i Davos, Schweiz. Sen tidigare har även Petter Northug lämnat återbud. – Astrid har haft svårt att hitta formen och väljer därför att stå över helgen, säger landslagschefen Vidar Löfshus. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Ingen Petter Northug i Davos
Petter Northug missar världscuptävlingarna i Davos. 30-åringen, som i Lillehammer var 1.26 minuter efter vinnaren Calle Halfvarsson i fristilsloppet över 10 kilometer, har inte blivit uttagen i den trupp som Norge har tagit ut till helgens tävlingar i Schweiz.
Ingen Northug i Davos
Petter Northug missar världscuptävlingarna i Davos. 30-åringen, som i Lillehammer var 1.26 minuter...
Läs mer om Lillehammer.
Petter Northug lämnar återbud till jaktstarten
Petter Northug lämnar återbud till herrarnas jaktstart. Det beskedet kommer mindre än en timme inför loppet.