Petter northug

TV4-profilens kupp – på Kristallen-galan

Petter Northug kommer oväntat att vara en del av tv-galan Kristallen i kväll. TV4-reportern Ida Björnstad gör en klädkupp och bär den norske skidstjärnans fartdräkt på röda mattan. – Jag har fått dräkten av Petter och bär den för att väcka uppmärksamhet i en viktig fråga, säger Björnstad.

Johaug krossade Northug: Det är kul

Toppidrottsveckan i Trondheim inleddes under torsdagen med ett backlopp. Therese Johaug plockade hem damklassen och var dessutom över nio minuter före Petter Northug. – Det är kul att vara här och ge killarna lite stryk, säger Johaug till NRK.
Northug kan fortsätta till 2023
Den norske skidkungen Petter Northug kan komma att fortsätta ända till 2023. Han vill så gärna köra ett VM i hemtrakterna. –Ett skid-VM i Trondheim kan absolut trigga mig att fortsätta. Det vore en morot, säger Northug till Adresseavisen.
Därför lockas Northug att tävla ända till 2023
Den norske skidkungen Petter Northug kan komma att fortsätta ända till 2023. Han vill så gärna köra ett VM i hemtrakterna. – Ett skid-VM i Trondheim kan absolut trigga mig att fortsätta. Det vore en morot, säger Northug till Adresseavisen.

Northug kan fortsätta till 2023

Den norske skidkungen Petter Northug kan komma att fortsätta ända till 2023. Han vill så gärna köra...
Läs mer om Petter Northug.
Vi väntar fortfarande på Northugs besked
Petter Northugs avtalstvist med det norska skidförbundet är ännu inte avklarat. Northug har erbjudits en plats i den norska landslagstruppen, men har inte svarat på förbundets anbud. – Vi väntar fortfarande på ett slutgiltigt klarläggande, säger Torbjörn Skogstad, ledare för norska längdkommittn, till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet och Torbjörn Skogstad.
Northugs nya pik mot Sverige efter Falun-VM
Det har gått snart sex månader sedan VM i Falun. Då passar VM-kungen Petter Northug på att pika Sverige på Instagram. Det är fortfarande frustrerande att jag inte slog Sverige med mer än tio meter i stafetten, skriver han på Instagram.
Halfvarsson krossade Northug på rullskidor
Skidstjärnan Calle Halfvarsson spurtade ner alla och vann rullskidtävlingen Blinkfestivalen. Petter Northug bröt staven och kom sist i finalen. – Det känns bra. Jag är glad över att jag vann detta, säger Halfvarsson till NRK.
Mogren är tveksam till Northugs nya satsning
Petter Northug kan byta världscupen mot långloppscupen nästa säsong. Den svenska skidlegendaren Torgny Mogren tror inte att norrmannen kommer att göra succ som långloppsåkare. Åtminstone inte i Vasaloppet, det längsta av långloppen. – Han kommer att få det svårt, säger Mogren.
Läs mer om Mogren, Torgny Mogren och Vasaloppet.
Petter Northug har avtjänat sitt straff
För nio månader sedan dömdes Petter Northug till fängelse och böter efter rattfyllan. Nu har den norska skidstjärnan avtjänat sitt straff. – Det har varit en utmaning men jag har gjort mitt jobb, säger han till Adressavisen, enligt Aftenposten. Nu blickar han fram mot VM i Lathis 2017.
Northugs oro - nu tar stjärnan blodprover
Petter Northug har känt sig sliten den senaste tiden. Därför har han tagit blodprover för att försäkra sig om att han inte är sjuk. – Det är ingenting som visar att han har något i kroppen, säger hans tränare Stig Rune Kveen till Adressa.
Läs mer om Adressa och Stig Rune Kveen.
Halfvarsson varvade Northug - och pikade
Calle Halfvarsson fick en liten revansch på Petter Northug på lördagen. I en rullskidtävling på lördagen lyckades svensken varva Northug - och passade då på att pika sin rival. – Jag frågade honom om jag skulle klä av honom lite, säger Halfvarsson till VG.
Beskedet: Northug får fortsätta i landslaget
Petter Northugs framtid i den norska landslagsdräkten har länge varit oviss. Men nu är det klart - han stannar i landslaget. – Det här har inte varit en enkel process men vi tror att det är den bästa lösningen, säger skidpresidenten Erik Röste till VG.
Läs mer om Erik Röste.
Olssons Northug-invit: 'Hade varit fantastiskt'
Johan Olsson satsar på långlopp i norskt topplag. Och nu vill han locka över Petter Northug. – Det hade varit helt fantastiskt, säger Olsson till NRK.
Läs mer om NRK, Olsson och Petter Northug.
Landslagets besked om Petter Northug
Petter Northugs framtid i den norska landslagsdräkten är fortfarande oviss. Förbundet har ännu inte lyckats komma överens om ett avtal med stjärnan - och nu ger de honom ytterligare betänketid. – Vi hoppas på ett snabbt beslut och processen är god, säger förbundets generalsekreterare Stein Opsdal till NRK.
Läs mer om NRK, Petter Northug och Stein Opsdal.
Nu kan du köpa Petter Northugs guldskidor
Om du alltid har drömt om att åka skidor som Petter Northug så är din chans här. Nu auktionerar Northug ut sina skidor från den framgångsrika säsongen 2011/12 till välgörande ändamål. – Det behövs pengar, säger han till ABC Nyheter.
Läs mer om Northug och Petter Northug.
Northugs landslagsframtid inte klar
Petter Northug finns inte med i den norska skidtruppen för nästa säsong. Det var väntat. Norges skidförbund och Northugs team behöver mer tid för att bli eniga kring skidkungens framtid. Northug har varit ovillig att skriva på landslagsavtalet eftersom han har andra sponsorer.
Northugs landslagsframtid inte klar
Petter Northug finns inte med i den norska skidtruppen för nästa säsong. Det var väntat. Norges...
Petter Northug är inte med i landslaget
I morgon presenterar det norska skidförbundet sin landslagstrupp i längdskidor. Då finns Petter Northug inte med. – Situationen kring Petter Northug är inte klar, säger förbundet till Langrenn.com.
Läs mer om Langrenn.com och Petter Northug.
Oklart om Northugs landslagsframtid
Petter Northug, fyrfaldig guldmedaljör vid VM i Falun, finns inte med på listan över åkare när Norge under fredagen ska presentera sitt skidlandslag inför kommande säsong. Det är oklarheter kring Northugs privata sponsoravtal – som inte är förenligt med ett nytt regelverk för de norska skidåkarna – som gör hans landslagsframtid osäker.
Läs mer om Falun och Norge.
Oklart om Northugs landslagsframtid
Petter Northug, fyrfaldig guldmedaljör vid VM i Falun, finns inte med på listan över åkare när Norge under fredagen ska presentera sitt skidlandslag inför kommande säsong. Det är oklarheter kring Northugs privata sponsoravtal - som inte är förenligt med ett nytt regelverk för de norska skidåkarna - som gör hans landslagsframtid osäker.
Läs mer om Falun och Norge.
Oklart om Northugs landslagsframtid
Petter Northug, fyrfaldig guldmedaljör vid VM i Falun, finns inte med på listan över åkare när...
Läs mer om Falun.
Oklart om Northugs landslagsframtid
Petter Northug, fyrfaldig guldmedaljör vid VM i Falun, fanns inte med på listan över åkare när...
Läs mer om Falun.