Petter northug

Norska stjärnan väljer att stå över Davos

Norges skidstjärna Astrid Uhrenholdt Jacobsen missar helgens världscuptävling i Davos, Schweiz. Sen tidigare har även Petter Northug lämnat återbud. – Astrid har haft svårt att hitta formen och väljer därför att stå över helgen, säger landslagschefen Vidar Löfshus. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Ingen Petter Northug i Davos

Petter Northug missar världscuptävlingarna i Davos. 30-åringen, som i Lillehammer var 1.26 minuter efter vinnaren Calle Halfvarsson i fristilsloppet över 10 kilometer, har inte blivit uttagen i den trupp som Norge har tagit ut till helgens tävlingar i Schweiz.
Ingen Northug i Davos
Petter Northug missar världscuptävlingarna i Davos. 30-åringen, som i Lillehammer var 1.26 minuter...
Läs mer om Lillehammer.
Petter Northug lämnar återbud till jaktstarten
Petter Northug lämnar återbud till herrarnas jaktstart. Det beskedet kommer mindre än en timme inför loppet.

Kommer att göra oss starkare framöver

Petter Northug har haft en tung helg så här långt i Lillehammer. Och hans tränare, Stig Rune Kveen, vet varför norrmannen inte har kommit upp i sin normala nivå. – Han är övertränad, säger Kveen enligt NRK. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Norskt fiasko i fristilen – Northug långt efter
Norges herrar hade en minst sagt tuff dag i dagens världscuptävling i Lillehammer.Varken Martin Sundby eller Finn Hågen Krogh lyckades ta en pallplats.Och Petter Northug var långt efter dagens stora vinnare, Calle Halfvarsson.– Som norrman hade man varit väldigt bekymrad, säger Vinterstudion expertkommentator Jacob Hård.Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Pettersson: Till slut blev det parodiskt
LILLEHAMMER. Marit Björgen får frågan om hur Magnus Carlsens VM-guld i schack påverkar henne inför helgen. Petter Northug får frågan om han tycker att samme Carlsen spelar schack som han själv åker skidor. Öh, hallå? Jag trodde ju det här skulle handla om idrott. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Carlsen.
Klart: Johan Olsson missar Lillehammer
I helgen gör Petter Northug säsongspremiär vid världscuptävlingarna i Lillehammer. Under måndagen släpptes även den svenska truppen, där Johan Olsson saknas. – Det var planerat redan sedan tidigare. Han går in i en liten träningsperiod, säger Sveriges förbundskapten Rikard Grip. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Jönsson efter kritiken från Petter Northug
RUKA. Han borde heta Trögson i efternamn. Han tillhör inte ens de 80 bästa i världen. Norska superstjärnan Petter Northug har varit brutal i sin kritik av svenske sprintern Emil Jönsson i höst. – Men...sa inte Northug att han skulle lägga av om jag slog honom i OS senast? För det gjorde jag ju faktiskt, kontrar Emil Jönsson. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här! Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Pettersson: Låt två stilar bli en i skidorna
RUKA. I dag ska världens bästa åkare rada upp sig för att i tur och ordning mätas från topp till tå. Ungefär som en sån där stund vi alla varit med om hos skolsystern. Petter Northug kallar det komiskt. Jag kallar det början till slutet. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Northug avstår världscuppremiären
Petter Northug hoppar över världscuppremiären i längdskidor i Ruka, Finland. Han vill ladda inför världscuptävlingarna i Lillehammer nästa helg i stället.
Läs mer om Finland, Lillehammer och Ruka.
Petter Northug står över VC-premiären
Petter Northug står över helgens världscupspremiär i Kuusamo. Anledningen är att han inte känner sig pigg nog för att prestera. – Han lägger i stället in extra vila, säger landslagschefen Vidar Löfshus. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Kuusamo och VC-premiären.
Wassberg: Vore synd om det försvinner
Petter Northugs far John Northug var på rubrikerna för några dagar sedan. Han hävdade nämligen att klassisk stil blivit för invecklad och borde läggas ner. Nu svarar Thomas Wassberg på utspelet –och han menar att Northug kan ha en poäng. – Man vet inte. Det är svårt att sia. Det skulle vara jävligt synd om klassisk försvinner, säger Wassberg.
Läs mer om John Northug, Northug och Wassberg.
Halfvarsson dissar Northug - hyllar junior
BRUKSVALLARNA. Calle Halvarsson var överlägsen i sprintpremiären. Nu är han redo att ta upp kampen med Norge. Tuffaste rivalen nästa helg? Det är inte Petter Northug. – Vi lägger favoritskapet på den där norske junioren, säger Halfvarsson och skrattar. Ja, vi har fått ett nytt namn att lära oss i vinter.
Johan Olsson hyllas av norska rivalerna
BEITOSTÖLEN. Reaktionen i Norge på Johan Olssons seger i sin comeback? Beundran. – Om jag har en förebild i den här sporten så är det Johan. Den där mystiske mannen som plötsligt kommer ut från skogen, säger Niklas Dyrhuag. – Johan blir en av min tuffaste konkurrenter i vinter, säger Petter Northug.
Läs mer om Johan, Norge och Petter Northug.
Northug står över - för att titta på cupfotboll
BRUKSVALLARNA. Redan i går varnade han för att det kunde bli så. Nu är det klart. Petter Northug står över dagens sprint i Beitostölen – för att titta på fotboll.
Läs mer om Beitostölen.
Hejar fram Northug – med avklädda bilden
Petter Northug kom på en blygsam femtondeplats i Beitostölen. Men det var en händelse vid sidan av spåret som blev den stora snackisen. Ett gäng tjejer höll upp ett plakat med en lättklädd bild på stjärnan – och en av tjejernas telefonnummer. – Det blir spännande att se vad som händer, säger han till Dagbladet. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Beitostölen, Dagbladet och Northug.
Northug: Det är låg nivå i Bruksvallarna
Citatmaskinen Petter Northug körde i mål som 74:e man i säsongspremiären i Beitostölen, och gav direkt en känga över gränsen. – Det är låg nivå i Bruksvallarna. Mitt lopp i dag var på samma nivå som då jag vann där i fjol.
Läs mer om Beitostölen och Bruksvallarna.
Nöjd Northug 74:a i premiären
Då Martin Johnsrud Sundby sjukskrivit sig var Petter Northug storfavorit att ta hem segern på 15...
Läs mer om Petter Northug.
Northug struntade i nya ödmjuk-kravet
BEITOSTÖLEN. Petter Northug stakade sig sakta i mål till en ytterst blygsam 74:e plats vid premiären i Beitostölen. Om det resultatet gjorde Northug ödmjuk? Inte direkt. – Jag åkte ju i Bruksvallarna i fjol där det var fantastiskt dålig nivå. Där vann jag med ett lopp som var exakt lika bra som dagens, säger Northug.
Talangens svar - efter hånet från Northug
BRUKSVALLARNA. Axel Ekström, 21, var den stora svenska skrällen i Bruksvallarna. Reaktionen från Petter Northug? – Axel Ekström? Jag känner ingen Axel, säger han. – Han borde nog inte veta vem jag är, svarar Axel Ekström själv.
Northug och Sundby pekas ut som lögnare
Martin Johnsrud Sundby och Petter Northug tonade ner förväntningarna inför säsongen. Motivationsbrist och övervikt var två saker som togs upp. Nu pekas de ut som lögnare av landslagskollegerna, skriver Dagbladet. – Det är bullshit, säger Niklas Dyrhaug. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Dagbladet, Petter Northug och Sundby.
Northugs oro inför tävlingarna i Finland
Några av de mest skeptiska rösterna i debatten kring Therese Johaug har kommit från Finland. Petter Northug är förberedd på ett hett mottagande i världscupstävlingen i Kuusamo. – Vi ska ju möta en nation som har kritiserat oss för det som har skett, säger Northug till Adresseavisen.
Therese kunde inte säga vad som hänt
OSLO. På fredag startar säsongen för Marit Björgen, Charlotte Kalla, Petter Northug, Johan Olsson och de andra skidstjärnorna. Men inte för avstängda Therese Johaug. Och den norska superstjärnan är redan nu inställd på att tävlingssäsongen troligen är över. – Säsongen är sannolikt ödelagd. Allt annat än det ser vi som något positivt, säger Johaugs manager Jörn Ernst. Gillar du längdskidor? Ladda ner SportExpressens app och få alla nyheter snabbast.
Northug går till attack mot Emil Jönsson
Petter Northug har gjort sig känd för att vara en fantastisk skidåkare – och dessutom en riktig citatmaskin. Nu har stjärnan gått till attack mot svenske Emil Jönsson. – Jag kan nämna 70-80 stycken som är bättre än Emil i sprint, säger han till norska Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet, Emil och Emil Jönsson.