Petter northug

Svenska ilskan: Han har gått över gränsen

Petter Northug hånade öppet sina lagkamrater via ett Instagram-inlägg.Nu döms han ut även i Sverige för tilltaget.
Läs mer om Instagram-inlägg.Nu och Sverige.

Norge i uppror efter beskedet om Northug

Petter Northug petas från världscuppremiären i Ruka.Nu protesterar norska skidfans mot beslutet – genom att försöka sabotera förbundets betyg på Facebook.
Läs mer om Facebook, Northug och Ruka.Nu.
Sanningen bakom den kontroversiella bilden
Petter Northugs hån mot landslagsledningen har utlöst en mindre kris i det norska förbundet.Nu kommer sanningen bakom den omtalade Instagram-bilden fram –Northug själv ligger inte bakom skapelsen.
Läs mer om Instagram-bilden och Northug.
Northug kan straffas för Instagram-bilden
Petter Northug riskerar att straffas internt av det norska skidförbundet.Anledningen? En Instagram-bild där superstjärnan driver med både landslagsledningen och flera lagkamrater.
Läs mer om Instagram-bilden.

Northug petad i VC-premiär

När världscupcirkusen i längdskidor drar igång i finska Ruka till helgen blir det utan Petter Northug.
Läs mer om Petter Northug, Ruka och VC-premiär.
Bekräftat: Northug petad ur WC-truppen
Petter Northug får inte åka till världscupen i Ruka.Superstjärnan är petad ur den norska landslagstruppen.
Bakslaget: Northug ratas till premiären
Världscupcirkusen drar i gång till helgen med en minitour i finska Kuusamo.Då ser Norge ut att peta fixstjärnan Petter Northug, enligt VG.
Läs mer om Kuusamo.Då, Norge och Petter Northug.
Ikonens attack på Foppa: Bad loser
BEITOSTÖLEN. Helgens mest oväntade åkare i spåren på Beitostölen?Definitivt den norska fotbollsikonen John Arne Riise som nu gör en spektakulär satsning på längdåkning.SportExpressen träffade norrmannen för ett snack om Sveriges VM-plats, Mikael Lustigs utbrott, Peter Foppa Forsbergs dåliga humör - och varför han gillar Zlatan och Petter Northug så mycket.– Vi är ju lika. Vi törs vara stora i käften och säga de där sakerna andra inte vågar, säger Riise.
Northug stoppas: Som ett monster
BEITOSTÖLEN. I dag är det nationell norsk premiär i Beitostölen.Utan en frustrerad Petter Northug.– Han säger att han känner sig som ett monster i kroppen. Men får inte åka, säger pappa John Northug.
Northug krasslig – kan missa premiären
Petter Northug är krasslig och är högst tveksam till start i helgens norska premiär i Beitostölen.Det är dåliga nyheter med tanke på nästa helgs världscuppremiär i finska Ruka.– Kommer Petter inte till start här hänger hans medverkan i Ruka på en tunn tråd, säger landslagschefen Vidar Löfshus
Läs mer om Beitostölen.Det och Ruka.
Norges uppvisning – krossade svenskarna
Petter Northug lämnade återbud, men sprinten i Bruksvallarna blev ändå en norsk uppvisning.Och lillebror Even Northug tog sig upp på pallen.– Det kändes bättre och bättre i dag, säger 22-åringen till MittMedia.
Northug står över premiären i Sverige
Petter Northug var anmäld inför dagens 15 kilometer fritt i Bruksvallarna.Bara timmar före start meddelade storstjärnan att han avstår tävlingarna.–Nu drar jag hem till Trondheim, säger Petter Northug till tvsporten.no.
En ny tid för Northug: Vi var stora i käften
BRUKSVALLARNA. Stig Rune Kveen lutar sig framåt i fåtöljen.– Tänkte du på att när Petter mådde dåligt för ett år sedan så var han alldeles borta från sociala medier?Petter Northugs personlige tränare rätar på ryggen och ler.– Det är han inte nu. Så vad tror du det betyder?Frågeställningen är typisk när det handlar om den gåtfulle Petter Northug. Och bara personerna i den innersta kretsen vet alltid svaren.En ruggig dag i Härjedalen fick de besök av SportExpressen.
Northug backar: kör inte i blågul dress
Norska skidstjärnan Petter Northug ställer inte upp i blågul dräkt med Tre Kronor på bröstet i den svenska längdskidpremiären i Bruksvallarna i helgen.
Northugs vändning om Sverigedräkten
BRUKSVALLARNA. Det blir ingen start för Petter Northug i klädd blågul dräkt med Tre Kronor-symbol i morgon.Efter uppgifterna om att dräkten kan vara olaglig backar nu Northug.– Vi får skänka den till någon välgörenhetsinsamling i stället, säger Northugs manager Are Sörum Langås.
Hotas med straff för olaglig Sverige-kupp
STOCKHOLM/BRUKSVALLARNA. En blågul dräkt med tre kronor på bröstet.Petter Northug väcker uppmärksamhet med sin nya kupp inför premiären i Bruksvallarna, men det finns ett problem:Dräkten bryter mot svensk lag.– Det här måste vi undersöka. Vi vill ju inte ha något bråk, säger pappa John Northug.
Norge behandlar Northug som skräp
BRUKSVALLARNA. Petter Northug anländer till Sverige, redo att bjuda upp till dans - med till och med en blågul festklädsel i bagaget.Det gillar vi.Och ibland får man känslan av att det är vi i Sverige som förstår bäst att uppskatta denne ärrade skidkung.I Norge behandlas ju emellanåt Northug som han var en säck skräp.
Läs mer om Northug och Sverige.
Petter Northug kör i blågul tävlingsdräkt
Petter Northug eldar på rivaliteten mellan Sverige och Norge inför skidsäsongen. I helgen kör den norska skidprofilen premiären i Bruksvallarna – i blågul tävlingsdräkt, skriver SVT.
Läs mer om Bruksvallarna, Norge, SVT och Sverige.
Sveriges mystiska besked till Northug
Petter Northug kan få en obehaglig överraskning i Bruksvallarna.Tidigare var det sagt att inga svenska landslagsåkare skulle komma dit – men nu kommer nya besked.– Vi kommer inte veta helt säkert förrän i sista stund, säger förbundskapten Rikard Grip.
Enormt besviken – det är ju galet
Petter Northug kommer inte att få gå sistasträckan i OS.Det får till och med hans svenske konkurrent Emil Jönsson att reagera.– Det är galet, säger Jönsson.
Läs mer om Emil Jönsson och Jönsson.
SVT-expertens kritik: Det är sinnessjukt
Den norske landslagstränaren Tor-Arne Hetlands ord om Petter Northug har mötts av starka reaktioner.Nu sällar sig SVT-experten Anders Blomquist till kritikerkören.–Det är sinnessjukt, säger han till NRK.
Läs mer om NRK och Petter Northug.
Northug petad från favoritsträckan – fyra månader före OS
Petter Northug får inte åka sista sträckan i Norges stafettlag i OS, det säger landslagstränaren Tor-Arne Hetland till NRK med fyra månader kvar till OS.
Läs mer om NRK och Tor-Arne Hetland.
Northug petad från favoritsträckan - fyra månader innan OS
Petter Northug får inte åka sista sträckan i Norges stafettlag i OS, det säger landslagstränaren Tor-Arne Hetland till NRK med fyra månader kvar till OS.
Läs mer om NRK och Tor-Arne Hetland.
Oväntade stödet efter kritiken – mot Northug
VAL SENALES. Calle Halfvarsson fick ett beskt svar från Petter Northug när han ifrågasatt norrmannens förkärlek för sociala medier.Men nu får Halfvarsson medhåll – från oväntat håll.– Petter är ju ett litet nättroll, säger landslagsåkaren Emil Iversen, nära vän med Northug.