Petter northug

OS-profilens svar till Petter Northug

PYEONGCHANG. Petter Northug dömde ut Pita Taufatofua.Nu svarar Tongas barbröstade fanbärare på kritiken.– Han sa att jag såg bättre ut inoljad än vad jag gjorde på skidor, säger Pita Taufatofua

Kupp mot Norge i natt: Förjävligt

PYEONGCHANG. Här dyker Petter Northug upp i OS – trots allt.SportExpressen gjorde en liten kupp på Norges presskonferens inför sprinten i natt.– Han är en bra kompis, det är kul att se honom här, säger Emil Iversen.
Northug 2.0 guldfavorit i karriärens andra tremilslopp
Tänk dig att du är 21 år och förbereder dig för ditt första OS-lopp, din andra tremil i karriären. Och ändå är du guldfavorit. Välkommen till Johannes Høsflot Klæbos vardag. – Han är en ny version av Petter Northug. En lite vassare version, säger Sveriges Daniel Rickardsson inför OS-premiären.

Beskedet: Northug ställer in säsongen

Petter Northug petades från Norges OS-trupp.Nu väljer norrmannen att ställa in resten av världscupsäsongen, enligt VG.Trots att han inte kommer tävla - så kommer Northug att fullfölja träningen.
Läs mer om Northug.
Bilderna som fick rivalerna att rasa
Ingen Petter Northug.Ingen Ole Einar Björndalen.Och inga NHL-proffs.Men det kryllar ändå av superstjärnor i Pyeongchang.SportExpressens Anders Borgström har listat de 101 största profilerna i OS - alltifrån Ilja Kovaltjuk och Mikaela Shiffrin till en alldeles speciell längdskidåkare från Tonga.
Per Elofssons råd till Northug efter fiaskot
Efter en fiaskoartad säsong kommer inte Petter Northug till start i OS i Pyeongchang.Ändå är hans namn ett hett samtalsämne inför spelen. – Jag tror han blev stressad av att konkurrenterna blivit bättre, säger Per Elofsson till norska Adresseavisen.
De som dopat sig saknar jag inte alls
ALPENSIA.Tre av de senaste årens allra största stjärnor finns inte med i OS. Hur mycket kommer man sakna Petter Northug, Therese Johaug och Sergej Ustiugov? – De som dopat sig saknar jag inte ett dugg, säger Marie-Helene Billan Östlund.
OS-hoppet ute för Petter Northug
Nu är det definitivt. Det blir inget OS i Pyeongchang för Petter Northug, vars säsong har kantats av sjukdom, inställda tävlingar och dåliga resultat.
Läs mer om Petter Northug och Pyeongchang.
Klart: Ingen Petter Northug med i OS
Det blir inget OS för Petter Northug.Skidprofilen har till och med tackat nej till en reservplats i spelen.
Hänger ut chefen – med fyllevideon
Petter Northug är återigen i direkt konflikt med norska landslaget.Nu har han använt Instagram för att ta kriget ett steg längre.
Läs mer om Instagram.
Sjukdom förklarar Northugs OS-miss
Nu kommer en förklaring till Petter Northugs dåliga säsong som gör att han också missar OS i Sydkorea i februari. En läkarundersökning visar att Northug lider av parainfluensa.
Läs mer om Northug och Sydkorea.
Inviten till Northug: Vi får sörja ihop
PLANICA. Emil Jönsson och Petter Northug.Två färgstarka veteraner som båda riskerar att missa OS i Sydkorea.Men i så fall öppnar Jönsson upp för att bjuda hem Northug till sin tv-soffa.– Då får vi sörja ihop, säger svensken.
Norska stjärnan darrar – inför Sverige-mötet
PLANICA/STOCKHOLM. Vinterns skidkung Johannes Kläbo får sannolikt klara sig utan sin förebild Petter Northug i Pyeongchang-OS.Samtidigt är norrmannen inte säker på att han kör sistasträckan i stafetten mot svenskarna.– Det är stor press om man kör den sträckan, säger Kläbo.
Johan Olsson: Det är helt enkelt för dåligt
Johan Olsson, som slutade inför den här säsongen, har full förståelse för om Petter Northug inte får åka i OS. – Kommer man 48:a på Skandinaviska cupen blir man inte uttagen till OS. Det är helt enkelt för dåligt, säger Olsson.
Northug är lika mycket sårad som sjuk
På onsdag stänger Norge dörren till OS men för Petter Northug slogs den förmodligen igen redan dagarna före nyår. – Jag tror att han är lika mycket sårad som han är sjuk, säger journalisten Ernst Lersveen som följt Northugs karriär på nära håll.
Hård: Riskerat bli ett dystert fiasko
Petter Northug missar med största sannolikhet OS.Och tur är det – enligt SVT:s kommentator Jacob Hård, som skrivit en krönika om norrmannen.
Läs mer om Jacob Hård.
Tränaren: Klart att Petter Northug missar OS
Petter Northug har haft en fiaskobetonad säsong och har till råga på allt blivit sjuk.Nu har skidstjärnan tvingats ställa in sitt deltagande i världscupsloppen i Planica.– Vi är införstådda med att OS också ryker, säger Northugs tränare Stig Rune Kveen i ett pressmeddelande.
Uppgifter: Northug missar sista OS-chansen
Längdstjärnan Petter Northugs sista chans att visa OS-form är världscuptävlingarna i Planica. Men norrmannen är fortfarande sjuk sedan Skandinavisk Cup i Piteå och missar tävlingarna i Slovenien, enligt tidningen Adresseavisen.
Mardrömsbeskedet – Petter Northug är sjuk
Petter Northug är sjuk, enligt norska Adresseavisen.Han missar tävlingarna i Planica – som var sista chansen att kvala in till OS.Därmed minskar chansen ytterligare för Northug att få åka till Pyeonchang.
Nytt mardrömsbesked för Petter Northug
Här är nästa bakslag för Petter Northug i jakten på en OS-plats.Skidstjärnan är inte frisk från sin förkylning och tvingas avstå från helgens norska mästerskap, skriver NRK.Nu återstår bara en chans för Northug att säkra en OS-biljett.
Northugs pappa: Det blir inget OS
Petter Northug är sjuk och missar sprinten i de norska mästerskapen.Nu frukta både hans pappa och manager att Northugs chans till en OS-plats är borta.– Det blev klart i julas att det inte blir något OS, säger pappa John Northug till Adressavisen.
Läs mer om Adressavisen och John Northug.
OS-jagande Northug sjuk
Norska skidstjärnan Petter Northug är förkyld och ser ut att missa Norska mästerskapen. En av få chanser Northug har att åka till sig en OS-plats.
Läs mer om Norska, Northug och Petter Northug.
Northugs nya bakslag: Måste stå över
Petter Northug, 32, har kniven mot strupen i jakten på en OS-plats.Och nu kommer nästa bakslag.– Han måste tyvärr stå över sprinten i de norska mästerskapen, säger tränaren Stig Rune Kveen i ett pressmeddelande.
Läs mer om OS-plats.Och och Stig Rune Kveen.