Petter northug

Petter Northug bryter tystnaden om Olsson

De har mötts otaliga gånger genom åren i spåren i kamp om mästerskapsmedaljer. Men nu är det över. För första gången kommenterar nu den norske skidstjärnan Petter Northug beskedet att Johan Olsson lägger av. – Johan är en fantastisk skidåkare, jag vill tacka för alla fajter, hälsar Northug via SportExpressen.

Norska reaktionerna – efter Olssons besked

Johan Olsson hyllas i Norge efter sitt beslut att lägga skidorna på hyllan. 37-åringen har revolutionerat sporten, menar norrmännen. – För mig har Johan varit en förebild, säger Martin Johnsrud Sundby. – Han är den enda svensken som Petter Northug inte vågar håna, säger journalisten Öyvind Godö.
Ryssland tackar nej till Northugs erbjudande
Petter Northug petades i säsongsavslutningen och efter flera bråk med landslagsledningen skämtade då Northug om att byta landslag. Ett skämt som ryska herrtränaren Oleg Perevoztsjikov verkar ha tagit på fullt allvar: – Vi behöver inte Northug. Vi har fullt av talangfulla åkare och det kommer tider när de inte är sämre än Northug, svarar han till ryska Sport Ekspress.
Läs mer om Northug och Oleg Perevoztsjikov.
Seger för Northug och Ida Ingemarsdotter
Under söndagen kördes flyktingloppet i Norge, med flera namnkunniga åkare på startlinjen. Efter en misslyckad säsong kunde Petter Northug skära mållinjen som etta – och även de blågula fick positiva besked. På damsidan vann nämligen Ida Ingemarsdotter, före tvåan Hedda Bångman.

Borde ta det internt – eller bara hålla käften

I går kväll gick Petter Northug till attack mot landslagschefen Vidar Löfshus och menade att han grävt sin egen grav. Men förbundet ställer sig bakom Löfshus - och menar att de har förtroende för honom. Löfshus har vårt förtroende oavsett vad Petter Northug tycker om honom, skriver norska skidförbundets kommunikationschef Espen Graff i ett sms till Aftenposten.
Petter Northug vill sparka Vidar Löfshus
Petter Northug är känd för att vara en duktig skidåkare – och sin frispråkighet. Nu går Northug till attack mot landslagschefen Vidar Löfshus, som han menar har något emot honom. – Han har grävt sin egen grav den här säsongen, säger Northug till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet och Northug.
Petter Northug öppnar för att byta sport helt
Han petades ur den norska skidtruppen. Då öppnade Petter Northug för att byta sport. Nu anar den norska skidskyttestjärnan Johannes Thingnes Bö oråd. – Om det är på grund av intresse för sporten eller för tjejerna vet jag inte, säger han till VG.
Läs mer om Petter Northug.
Northug hänger läpp
En fläskläpp har däckat Petter Northug – och norska skidarrangörer hänger läpp.
Läs mer om Petter Northug.
Northugs pik mot landslagstruppen
Petter Northug petades från den norska truppen inför världscupsavslutningen i Quebec. Nu har Northug gett tillbaka till landslagsbasen Vidar Löfshus – med en pik på Facebook.
Läs mer om Facebook, Northug och Quebec.
Emil Jönsson bjuder in Northug till svenska laget
Petter Northugs tuffa säsong ser ut att avslutas med en petning av det norska landslaget. Stjärnan ser inte ut att få köra världscupsavslutningen i Kanada. Ett beslut som Emil Jönsson tycker är tråkigt och som fått honom att bjuda över norrmannen till det svenska landslaget.
Läs mer om Emil Jönsson, Kanada och Northug.
Norska ilskan efter att Petter Northug petats
Petter Northug är petad ur det norska landslaget inför världscupavslutningen i Kanada. Ett beslut som kritiseras hårt av den norske krönikören Leif Welhaven. Är det egentligen någon som tror på att till exempel Krüger, Skar och Holund har större chans i minitouren än vad mannen med 13 VM-guld på sitt cv hade haft?, skriver Welhaven i VG.
Northug petas: Nej, nej, nej – är inte bra
Petter Northug får inte åka till minitouren i Kanada. Experten Fredrik Aukland tror att stjärnan petas på grund av konflikter med skidförbundet. Nej, nej, nej... Det här är inte bra för längdskidssporten, skriver Aukland på Twitter.
Läs mer om Aukland, Kanada och Twitter.
Northug får inte åka till Kanada
Petter Northug hade en tung dag i Holmenkollen när den klassiska femmilen avgjordes i lördags. Norrmannen kom på 30:e plats, slagen av bland andra svensken Emil Jönsson, som debuterade på distansen.
Northug ser ut att petas till Kanada
Petter Northug hade en tung dag i Holmenkollen när den klassiska femmilen avgjordes i lördags. Norrmannen kom på 30:e plats, slagen av bland andra svensken Emil Jönsson, som debuterade på distansen.
Petter Northug petas – får inte åka i Quebec
Petter Northug hade det tungt i Holmenkollen. Nu petas storstjärnan till världscupens avslutning. Northug finns inte med i den norska truppen till Quebec, skriver TV2.
Läs mer om Holmenkollen, Quebec och TV2.
Northugs attack – mot Emil Jönsson
HOLMENKOLLEN/STOCKHOLM. De åkte tillsammans ett bra tag. Sen ryckte Emil Jönsson ifrån Petter Northug – och passar på att pika norrmannen efteråt. – Han är väl kvar där ute i spåret, haha, säger Jönsson. – Typiskt Emil att säga så, men i VM var han värdelös, kontrar Northug.
Emil Jönssons pik – mot Petter Northug
HOLMENKOLLEN/STOCKHOLM. De åkte tillsammans ett bra tag. Sen ryckte Emil Jönsson ifrån Petter Northug. Och passar på att pika norrmannen efteråt. – Han är väl kvar där ute i spåret, haha, säger Jönsson.
Finska orden – om Northug: Sjuk man
Petter Northug bjöd på märkliga scener i Drammen. Nu kommer reaktionerna från konkurrenterna. – Det var helt otroligt. Petter Northug är en sjuk man, säger Anssi Pentsinen enligt Dagbladet.
Northugs kupp – efter segern i kvartsfinalen
Först i mål i sprintkvarten. Då bjöd Petter Northug på ett märkligt firande. Norrmannen ställde sig på tvären efter att ha korsat mållinjen. – Man får ju inte hindra andra åkare som är inblandade i en spurt. Jag vet inte vad han menar med det där, säger experten Anders Blomquist i SVT.
Läs mer om Petter Northug och SVT.
Northugs hyllning till Nicklas Bendtner
Nicklas Bendtner är klar för Rosenborg och supportrarna jublar. En som är i extas är en Petter Northug, 31 - längdskidåkare och hängiven Rosenborgssupporter. - Om han levererar utanför planen som på den tror jag att han blir en legend i Trondheim, säger Northug till TV2.
Norska landslagets svar till Northug
Petter Northug sågade Norges landslagschef Vidar Löfshus efter den sistnämndes uttalanden om Therese Johaug. Nu får Northug svar på tal från skidförbundet - som ber stjärnan att upp kritiken internt. – Jag vill att Petter tar det direkt med Vidar, säger Torbjörn Skogstad i längdåkningskommittn på norska skidförbundet till NRK.
Petter Northug kan sparka sin tränare
Efter en tung vinter öppnar Petter Northug för förändringar i sitt team. Tränaren Stig Rune Kveen kan tvingas att lämna uppger Adressa. – Det här året har varit för dåligt. Då måste man helt enkelt göra förändringar, säger Northug till norska tidningen.
Läs mer om Adressa, Northug och Petter Northug.
Petter Northug bjuder Matvejeva på vindejt
Ryskan Natalja Matvejeva bjöd in Petter Northug till sitt hotellrum – efter ett dopingbråk mellan de båda skidstjärnorna. Men norrmannen kan tänka sig även en annan typ av möte. – Det går fint med några vilda vinkvällar här och där, säger Northug till Dagbladet.
Här konfronterar Julia Svan Petter Northug
LAHTIS/STOCKHOLM. Här konfronterar Julia Svan Petter Northug. Den norske stjärnan har berättat att han kastat pil på Gunde Svan – och nu backar han. –Det var som motivation. Jag har aldrig kastat pil på Gunde, säger Northug. Se när Julia Svan ställer Northug mot väggen i spelaren ovan.
Petter Northugs Johaug-utspel
LAHTIS/STOCKHOLM. Petter Northug riktar kritik mot den norska landslagschefen Vidar Löfshus. Anledningen är att Löfshus inför mästerskapet gav medierna skulden för Therese Johaugs positiva dopingprov. – Att ta upp en sådan sak inför ett mästerskap är dumt, säger han till norska TV2.
Läs mer om TV2.