Petter northug

Halfvarsson krossade Northug på rullskidor

Skidstjärnan Calle Halfvarsson spurtade ner alla och vann rullskidtävlingen Blinkfestivalen. Petter Northug bröt staven och kom sist i finalen. – Det känns bra. Jag är glad över att jag vann detta, säger Halfvarsson till NRK.
Mogren är tveksam till Northugs nya satsning
Petter Northug kan byta världscupen mot långloppscupen nästa säsong. Den svenska skidlegendaren Torgny Mogren tror inte att norrmannen kommer att göra succ som långloppsåkare. Åtminstone inte i Vasaloppet, det längsta av långloppen. – Han kommer att få det svårt, säger Mogren.
Läs mer om Mogren, Torgny Mogren och Vasaloppet.
Petter Northug har avtjänat sitt straff
För nio månader sedan dömdes Petter Northug till fängelse och böter efter rattfyllan. Nu har den norska skidstjärnan avtjänat sitt straff. – Det har varit en utmaning men jag har gjort mitt jobb, säger han till Adressavisen, enligt Aftenposten. Nu blickar han fram mot VM i Lathis 2017.

Northugs oro - nu tar stjärnan blodprover

Petter Northug har känt sig sliten den senaste tiden. Därför har han tagit blodprover för att försäkra sig om att han inte är sjuk. – Det är ingenting som visar att han har något i kroppen, säger hans tränare Stig Rune Kveen till Adressa.
Läs mer om Adressa och Stig Rune Kveen.
Halfvarsson varvade Northug - och pikade
Calle Halfvarsson fick en liten revansch på Petter Northug på lördagen. I en rullskidtävling på lördagen lyckades svensken varva Northug - och passade då på att pika sin rival. – Jag frågade honom om jag skulle klä av honom lite, säger Halfvarsson till VG.
Beskedet: Northug får fortsätta i landslaget
Petter Northugs framtid i den norska landslagsdräkten har länge varit oviss. Men nu är det klart - han stannar i landslaget. – Det här har inte varit en enkel process men vi tror att det är den bästa lösningen, säger skidpresidenten Erik Röste till VG.
Läs mer om Erik Röste.
Olssons Northug-invit: 'Hade varit fantastiskt'
Johan Olsson satsar på långlopp i norskt topplag. Och nu vill han locka över Petter Northug. – Det hade varit helt fantastiskt, säger Olsson till NRK.
Läs mer om NRK, Olsson och Petter Northug.
Landslagets besked om Petter Northug
Petter Northugs framtid i den norska landslagsdräkten är fortfarande oviss. Förbundet har ännu inte lyckats komma överens om ett avtal med stjärnan - och nu ger de honom ytterligare betänketid. – Vi hoppas på ett snabbt beslut och processen är god, säger förbundets generalsekreterare Stein Opsdal till NRK.
Läs mer om NRK, Petter Northug och Stein Opsdal.
Nu kan du köpa Petter Northugs guldskidor
Om du alltid har drömt om att åka skidor som Petter Northug så är din chans här. Nu auktionerar Northug ut sina skidor från den framgångsrika säsongen 2011/12 till välgörande ändamål. – Det behövs pengar, säger han till ABC Nyheter.
Läs mer om Northug och Petter Northug.
Northugs landslagsframtid inte klar
Petter Northug finns inte med i den norska skidtruppen för nästa säsong. Det var väntat. Norges skidförbund och Northugs team behöver mer tid för att bli eniga kring skidkungens framtid. Northug har varit ovillig att skriva på landslagsavtalet eftersom han har andra sponsorer.
Northugs landslagsframtid inte klar
Petter Northug finns inte med i den norska skidtruppen för nästa säsong. Det var väntat. Norges...
Petter Northug är inte med i landslaget
I morgon presenterar det norska skidförbundet sin landslagstrupp i längdskidor. Då finns Petter Northug inte med. – Situationen kring Petter Northug är inte klar, säger förbundet till Langrenn.com.
Läs mer om Langrenn.com och Petter Northug.
Oklart om Northugs landslagsframtid
Petter Northug, fyrfaldig guldmedaljör vid VM i Falun, finns inte med på listan över åkare när Norge under fredagen ska presentera sitt skidlandslag inför kommande säsong. Det är oklarheter kring Northugs privata sponsoravtal – som inte är förenligt med ett nytt regelverk för de norska skidåkarna – som gör hans landslagsframtid osäker.
Läs mer om Falun och Norge.
Oklart om Northugs landslagsframtid
Petter Northug, fyrfaldig guldmedaljör vid VM i Falun, finns inte med på listan över åkare när Norge under fredagen ska presentera sitt skidlandslag inför kommande säsong. Det är oklarheter kring Northugs privata sponsoravtal - som inte är förenligt med ett nytt regelverk för de norska skidåkarna - som gör hans landslagsframtid osäker.
Läs mer om Falun och Norge.
Oklart om Northugs landslagsframtid
Petter Northug, fyrfaldig guldmedaljör vid VM i Falun, finns inte med på listan över åkare när...
Läs mer om Falun.
Oklart om Northugs landslagsframtid
Petter Northug, fyrfaldig guldmedaljör vid VM i Falun, fanns inte med på listan över åkare när...
Läs mer om Falun.
Oklart om Northugs landslagsframtid
Petter Northug, fyrfaldig guldmedaljör vid VM i Falun, fanns inte med på listan över åkare när Norge under fredagen presenterade sitt skidlandslag inför kommande säsong. Det är oklarheter kring Northugs privata sponsoravtal - som inte är förenligt med ett nytt regelverk för de norska skidåkarna - som gör hans landslagsframtid osäker.
Läs mer om Falun och Norge.
Olssons oro – tvekar om framtida karriären
En civil karriär eller en satsning på långlopp? Johan Olsson har ännu inte bestämt sig om framtiden. För Dagens Nyheter berättar 35-åringen om varför han inte tjafsar med Petter Northug – och oron inför vad som väntar nästa vinter. – Jag har varit i landslaget i 14 år och där är man väldigt väl omhändertagen, det finns ett skyddsnät, säger Olsson.
Läs mer om Olsson och Petter Northug.
Landslagets hårda krav på Petter Northug
Tiden börjar rinna ut för Petter Northug. Det norska skidlandslaget vill ha ett svar från 29-åringen innan onsdag om han ska åka för landslaget den kommande säsongen. – Vi måste ta ut laget innan fredag, så det mycket viktigt, säger landslagschefen Åge Skinstad till Sporten.
Eldar Rönning petas från norska landslaget
Petter Northug är ett frågetecken i norska skidlandslaget. Nu står det också klart att veteranen Eldar Rönning, 32, petas i nästa säsongs landslagstrupp. – Jag är väldigt besviken och förvånad, säger Rönning till norska TV2.
Läs mer om Eldar Rönning, Rönning och TV2.
Framtiden är osäker för Petter Northug
Framtiden för Petter Northug är fortfarande oviss. VM-kungen från Falun har inte bestämt sig för om han ska vara en del av det norska landslaget nästa säsong. – Petter har ännu inte tagit något beslut gällande vad han gör nästa år, säger hans manager Are Sörum Langås till Adressa.no.
Läs mer om Adressa.no, Falun och Petter Northug.
Northug kan nobba norska landslaget
På tisdagen gick Petter Nortthugs kontrakt med det norska skidlandslaget ut. Direkt inleddes nya förhandlingar om stjärnans närmaste framtid i den rödvitblåa dressen.Petter har sagt att han vill få lite tid på sig, säger längdchefen Åge Skinstad till NTB.
Läs mer om NTB och Åge Skinstad.
Nu är Northug tillbaka och tävlar – i Sverige
Petter Northug, 29, har tagit på sig skidorna och tävlat igen. Den här gången utför. Längdstjärnan deltog i ett tävlingsevent i Åre, där 500 deltagare kastar sig nedför backen med ett mål – att komma först på after-skin.
Läs mer om Northug, Sverige och Åre.