Petter northug

Northug har totalt fokus

Petter Northug är skidkungen som aldrig lyckats vinna Tour de Ski.Inför årets världscupsäsong säger han att det inte är touren som är viktigast.Utan att vinna hela världscupen.
Läs mer om Ski.Inför och Tour.

Northug har totalt fokus

Petter Northug är skidkungen som aldrig lyckats vinna Tour de Ski.Inför årets världscupsäsong säger...
Läs mer om Ski.Inför och Tour.
Northug har totalt fokus
Petter Northug är skidkungen som aldrig lyckats vinna Tour de Ski.Inför årets världscupsäsong säger han att det inte är touren som är viktigast.Utan att vinna hela världscupen.
Läs mer om Ski.Inför och Tour.
Tre norrmän i topp, det är väl inte helt bra
BRUKSVALLARNA. Petter Northug vilade. Trots det blev det tre norska åkare på prispallen i den svenska premiären. Och svenskarna suckade. – Det här är inte helt bra. Vi får skärpa till oss, säger fyran Martin Johansson till SportExpressen.

Petter Northug hyllar Zlatan Ibrahimovic

Petter Northug såg Zlatan Ibrahimovics uppvisning. Och fick rysningar. Norrmannen berättar i northugtv.no att Ibrahimovic är hans stora förebild. – Zlatan är störst.
Därför åkte Northug i blågul dräkt
Petter Northug utklassade de svenska åkarna i skidpremiären i Bruksvallen. Och han gjorde det i en skiddräkt som var misstänkt lik en svensk landslagsdräkt.
Läs mer om Bruksvallen och Northug.
Henriksson tillbaka efter ätstörningarna: En känslomässig resa
Sofia Henriksson var den stora överraskningen i skidpremiären i Bruksvallarna där Charlotte Kalla och Petter Northug som väntat vann sina lopp. – Jag hade inte vågat tro på det här inför tävlingen, säger Henriksson som slutade trea i femkilometersloppet.
Northug satte svenskarna på plats
Petter Northug satte alla svenskarna på plats i den svenska skidpremiären i Bruksvallarna. Norrmannen vann tiokilometersloppet i klassisk stil, 36 sekunder före överraskningen Jimmie Johnsson. Långloppsspecialisten Johnsson har kört bra i säsongspremiären tidigare. 2013 kom han trea.
Northug satte svenskarna på plats
Petter Northug satte alla svenskarna på plats i den svenska skidpremiären i Bruksvallarna....
Läs mer om Bruksvallarna.
Northug på plats i Bruksvallarna: Vill låta andra se hur jag tränar
Petter Northug och Charlotte Kalla är de stora stjärnorna i fredagens längdpremiär i Bruksvallarna.Det blir extra intressanta tävlingar när Petter är med, konstaterar förbundskapten Rikard Grip.
Northugs passning inför svenskmötet
Petter Northug pikar svenskarna inför fredagens duell i Bruksvallarna. Norrmannen vill fortsätta vara den som sabbar svenskt jubel i skidspåren – precis som under Falun-VM. – Jag tror att det kommer göra ont för dem, säger Northug på sin hemsida.
Läs mer om Bruksvallarna, Falun-VM och Northug.
SVT:s miss: Sänder inte Northugs premiär
Petter Northug gör säsongspremiär mot de svenska stjärnorna i Bruksvallarna. Men fredagens heta duell sänds inte av SVT. Olyckligt, så klart, nu när Northug har valt att köra, men det var ingenting man visste då, skriver projektledaren Erika Christensson i ett sms.
Northug kör klassiskt i Bruksvallarna
Den norske längdskidstjärnan Petter Northug kommer att köra fredagens 10 kilometerslopp, i...
Läs mer om Bruksvallarna och Petter Northug.
Halfvarsson ser ut att missa Bruksvallarna
Petter Northug ser ut att slippa sina kanske svåraste svenska motståndare i Bruksvallarna i helgen. Sedan tidigare är det klart att Marcus Hellner inte kommer till start. Och nu ser ännu en stjärna ut att utebli. – Mest troligt kommer inte Calle Halfvarsson till start, säger förbundskapten Rikard Grip.
Northugs ilska efter krossen: Pinsamt
Trots revbensbrott och självutnämnd dålig form så krossade Martin Johnsrud Sundby allt motstånd på lördagen. Därför riktar Petter Northug nu kritik mot nivån som resten av de norska skidåkarna håller. – Vi blir slagna med så mycket att det är pinsamt, säger han till Dagbladet.
Petter Northug tvåa efter spurtstrid
Petter Northug fick nöja sig med andraplatsen i sprinten i den norska säsongspremiären i Beitostølen. Landslagskollegan Eirik Brandsdal vann efter en spurtstrid.
Läs mer om Beitostølen.
Northug tvåa efter spurtstrid
Petter Northug fick nöja sig med andraplatsen i sprinten i den norska säsongspremiären i...
Petter Northug: Det betyder ingenting
Petter Northug placerade sig först på en elfte plats i sprintkvalet i Beitostölen, men tog lätt på det hela. – Det är lite som boxning, när du har en titel borde du egentligen inte vara med i sådana här sprintar, man väntar på mästerskap, säger Northug till SVT.
Läs mer om Beitostölen, Northug och SVT.
Northug: Var svårt att hålla tårarna tillbaka
Petter Northug blev stor kung på skid-VM i Falun. I dokumentären Northugs triumf berättar norrmannen om känslorna kring sprintfinalen, hans stora comeback efter fylleskandalen i maj förra året. – Det var svårt att hålla tårarna tillbaka, säger Northug.
Läs mer om Falun och Northug.
Seg säsongsstart för Northug
Petter Northug missade pallen och blev bara fyra på 15 kilometer fritt i den norska skidpremiären i...
Läs mer om Northug.
Johnsrud Sundby tog hem 15 kilometer fristil
Martin Johnsrud Sundby var överlägsen i lördagens 15 kilometer fristil. Norrmannen vann med 47,4 sekunder - medan Petter Northug missade pallen och tog en fjärdeplats i sin säsongspremiär.
Läs mer om Petter Northug.
Sanningen bakom Northugs party-flykt
Mitt i försäsongsträningen drog plötsligt Petter Northug till Aiya Napa. Nu berättar han själv om den plötsliga resan - och säger att folk har missförstått allt. – Jag var egentligen på Papa Lapa, den näst högsta fjälltoppen i Mosvik, säger han enligt VG.
Northug slår tillbaka – efter Jönssons känga
Petter Northug testar ett nytt grepp under säsongen – höghöjdsboende. Den svenske antagonisten Emil Jönsson ställde sig nyligen mycket kritisk till metoden – vilket nu har fått Northug att tända till. – Jag känner mig trampad på av några svenska åkare. Jag kommer inte nämna namn just nu, säger Northug till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet, Emil Jönsson och Northug.
Emil Jönsson kritisk till Northugs projekt
Norrmannen Petter Northug testade i dagarna ett nytt grepp inför årets säsong: Att bosätta sig på 3 200 meters höjd. Emil Jönsson är inte imponerad: - Jag har ju gjort samma grej en gång - och det är fan det sämsta jag gjort, säger Jönsson.
Läs mer om Jönsson.
Northug avslöjar sin träning
Vill du träna som Petter Northug? Snart finns chansen.
Läs mer om Petter Northug.