Petter northug

Northug kan blåsas på tävling mot svenskarna

Den norska superstjärnan Petter Northug förlägger sin säsongspremiär i Sverige.Men norrmannen kan bli blåst på duellen mot Calle Halfvarsson och de andra svenska landslagsåkarna.– Vi har inte tagit ställning till om vi kommer att vara med, säger Sveriges förbundskapten Rikard Grip.

Northug kör den svenska skidpremiären

De svenska landslagsåkarna får konkurrens av den norske skidkungen Petter Northug vid Sverigepremiären i Bruksvallarna den 11–12 november.
Petter Northug tar lögndetektortest
Petter Norhtug bjuder då och då på show för hans Instagramföljare.I hans nya video kan han inte själv sluta skratta – en lögndetektor ska nämligen avslöja Petter Northugs djupaste fantasier.
Läs mer om Instagramföljare.I.
Hemliga stödet – från Northug
Petter Northug har sagt sitt i det norska valet.Skidstjärnan skickade sitt hemliga stöd via sms till en av partiledarna, rapporterar Nordlys.
Läs mer om Northug.

Northug slår tillbaka mot landslagspampen

Norska landslaget har öppnat för att Petter Northug kan petas i vinter.Nu svarar skidstjärnan – med en syrlig pik till landslagstränaren Tor Arne Hetland.
Efter stora ilskan – kan petas igen
Petter Northug blev vansinnig förra gången han petades ur landslagstruppen. Nu har ledningen varnat för att det kan hända igen – om inte norrmannen skärper sig i spåren.
Jag tycker att det är förjävligt
TROLLHÄTTAN. Dopingskandalerna skakar norsk längdåkning, två åkare har straffats - ändå sitter de högst ansvariga kvar som inget har hänt.Vad Petter Northug tycker om det?– Om jag ska få åka någon världscup alls i vinter så ska jag nog inte uttala mig om det, säger 31-åringen. SportExpressen träffade den norske superstjärnan en sen kväll i Trollhättan för ett snack om Therese Johaug, framtid, OS, singelliv - och varför Northug kan sluta redan efter den här säsongen.
Northugs kritik efter Johaugs dopingdom
Efter månader av spekulationer fick så skidvärldens mest diskuterade namn i går sin dom.Therese Johaug stängs av 18 månader för doping, och missar således OS i Pyeongchang.Nu stöttas hon av landsmannen Petter Northug.– Det kom som en chock. Jag tror att vi alla hade hoppats att Therese skulle få tävla i vinter, säger Northug till norska TV2.
Halfvarsson segrade i Norge – slog Northug
Calle Halfvarsson visar fin form inför nya säsongen och tog revansch efter hånen från Norge.Svensken tog hem 15 kilometersloppet i rullskidor i norska Trondheim – framför Petter Northug som slutade trea.
Krossen – efter Northugs pikar
Calle Halfvarsson blev sågad och hånad av norrmännen.Då slog han till – och krossade Petter Northug med över fem minuters marginal.
Läs mer om Petter Northug.
Halfvarsson hånad av Northug efter tabben
I fjol körde han fel.I år stod Calle Halfvarsson för en ny miss när han tog fel på tiden och missade starten.Därefter hånades han av norrmännen Petter Northug och Emil Iversen.– Han är en clown och det är tydligt att han lever upp till det namnet, säger Iversen till VG.
Nya Northug-hånet – inför stora duellen
De har redan haft försäsongens första ordkrig.Nu kan SportExpressen avslöja att Calle Halfvarsson och Petter Northug möts för en glödhet duell på svensk mark redan nästa vecka.– Jag måste ju visa att det inte var några tomma ord från min sida, säger Calle Halfvarsson, 28.
Petter Northugs attack mot Calle Halfvarsson
Calle Halfvarsson hävdade att han var en mer komplett åkare än Petter Northug och Martin Johnsrud Sundby.Det fick Northug att se rött.– Calle Clown borde hålla käften tills han har vunnit något, säger han till Dagbladet.
Ilskan efter bilden: Grovt övertramp
Petter Northug och hans vintersportskollegor har fått foton manipulerade och spridda på nätet.Nu hotar längdstjärnan de ansvariga med att dra in advokater i ärendet.
Jag är bättre än både Northug och Sundby
VÅLÅDALEN. 28 år gammal hoppas äntligen Calle Halfvarsson att ha hittat nyckeln till en säsong utan sjukdomar.Och då räds han inga motståndare. Inte ens de norska superstjärnorna Martin Johnsrud Sundby och Petter Northug.– Nä. Jag är en mer komplett åkare än både Northug och Sundby, säger Halfvarsson.
Northugs besked – efter jättefiaskot
Han slutade på plats 44 och blev slagen av sex damåkare i Blink Classic.Nu hoppar Petter Northug av kommande tävling.– Han kände att bihålorna började bli täppta och det har förvärrats efter loppet i går, säger tränaren Stig Rune Kveen till VG.
Northugs fiasko – slagen av damer
Formen på Petter Northug inför OS-säsongen?Osäker.I rullskidtävlingen Blink Classic var han 19 minuter efter Martin Johnsrud Sundby – och blev slagen av sex damåkare.– Alla låtsas som att de inte bryr sig, men det här är en viktig tävling för alla som står på startlinjen, säger Sundby till NRK.
Northug kastar sina kläder i nya filmen
Petter Northug fortsätter att vara rubrikernas man.Tidigare i veckan lanserad han en reklamfilm i samarbete med Coop - med rumpan bar.Nu kritiseras och hyllas skidstjärnan på sociala medier.Samma IQ som skostorlek på den där killen skriver en användare på Facebook.
Läs mer om Coop och Facebook.
Northug fick stryk - av en 49-åring(!)
Petter Northug testade de norska längdskidåkarnas nya testbana.Då fick han se sig besegrad – av en 49-åring.– Jag sprang inte, jag tog inte i, säger norrmannen till norska TV2.
Läs mer om TV2.
Northug om tunga samtalet: Snyftades i båda ändar
Idrottslivet i skuggan av sin bror Petter Northug var till slut inte roligt längre.Tomas Northug, 27, fick nog.Nu berättar han om det känslofyllda samtalet till sin pappa när beslutet var taget.– Det var inte storgråt, men det snyftades i båda ändar, säger Tomas Northug till Adresseavisen.
Läs mer om Adresseavisen och Petter Northug.
Efter broderns besked - han ska hjälpa Northug
Lillebror Tomas meddelade för några veckor sedan att han avslutar sin elitkarriär.Men nu har Petter Northug, 31, hittat en tungt meriterad träningspartner för sin satsning mot OS i Sydkorea.– Det är en stor ära, säger norske stjärnan Chris Jespersen till Adresseavisen.
Northug kan mista sponsorkontrakt
När Petter Northugs specialavtal med det norska skidförbundet går ut om ett år kan han inte räkna med att få till ett liknande.
Northug blir blåst på tjugo miljoner
Det norska landslaget har satt ett hårt ultimatum för Petter Northug.Dumpa ett sponsoravtal värt tjugo miljoner kronor – eller stängs ute från landslaget.– Utgångspunkten är att det inte ska vara möjligt att ha ett sånt avtal som Petter har idag, säger Torbjörn Skogstad, längdchef i det norska skidförbundet, till VG.
Northug förtvivlad efter nya beskedet
Tomas Northug lägger ned skidkarriären.Ett mycket tungt bakslag.För brorsan Petter.– Det är en kris, säger skidkungen till VG.
Läs mer om Petter.
Norska skidstjärnan lägger av – 27 år gammal
Petter Northug har förlorat en viktig träningskompis.Lillebrodern Tomas Northug, 27, kommer enligt sajten Sweski att avsluta sin tävlingskarriär i förtid.
Läs mer om Sweski.