Petter northug

Landslagets hårda krav på Petter Northug

Tiden börjar rinna ut för Petter Northug. Det norska skidlandslaget vill ha ett svar från 29-åringen innan onsdag om han ska åka för landslaget den kommande säsongen. – Vi måste ta ut laget innan fredag, så det mycket viktigt, säger landslagschefen Åge Skinstad till Sporten.

Eldar Rönning petas från norska landslaget

Petter Northug är ett frågetecken i norska skidlandslaget. Nu står det också klart att veteranen Eldar Rönning, 32, petas i nästa säsongs landslagstrupp. – Jag är väldigt besviken och förvånad, säger Rönning till norska TV2.
Läs mer om Eldar Rönning, Rönning och TV2.
Framtiden är osäker för Petter Northug
Framtiden för Petter Northug är fortfarande oviss. VM-kungen från Falun har inte bestämt sig för om han ska vara en del av det norska landslaget nästa säsong. – Petter har ännu inte tagit något beslut gällande vad han gör nästa år, säger hans manager Are Sörum Langås till Adressa.no.
Läs mer om Adressa.no, Falun och Petter Northug.
Northug kan nobba norska landslaget
På tisdagen gick Petter Nortthugs kontrakt med det norska skidlandslaget ut. Direkt inleddes nya förhandlingar om stjärnans närmaste framtid i den rödvitblåa dressen.Petter har sagt att han vill få lite tid på sig, säger längdchefen Åge Skinstad till NTB.
Läs mer om NTB och Åge Skinstad.

Nu är Northug tillbaka och tävlar – i Sverige

Petter Northug, 29, har tagit på sig skidorna och tävlat igen. Den här gången utför. Längdstjärnan deltog i ett tävlingsevent i Åre, där 500 deltagare kastar sig nedför backen med ett mål – att komma först på after-skin.
Läs mer om Northug, Sverige och Åre.
Northug: Trodde inte han skulle gå i fällan
Petter Northug blev VM-kung i Falun med fyra guld. Själv tycker han att stafetten var mest speciell – och berättar nu om känslorna under sistasträckan. – Jag kände att det skulle bli ett krig hela vägen fram till upploppet mot Sverige – i Sverige, säger han till NRK.
Läs mer om Falun, NRK, Sverige och VM-kung.
Northug fick stryk av lillebror – i spurtduell
Petter Northug fortsätter att tävla trots att den internationella säsongen är över. Under söndagen vann han en seniorklasstävling – men fick stryk av lillebror Even i en spurt på upploppet. – Nu måste vi träna på att spurta, säger tränaren Stig Rune Kveen till adressa.no.
Läs mer om Even och Stig Rune Kveen.
Hellners råd till Petter Northug: Vore dumt
Petter Northug kommer bara köra långlopp nästa säsong har han aviserat. Ett beslut Marcus Hellner väljer att syna. – En förhandlingsgrej för honom gentemot förbundet, säger Hellner till NSD.
Läs mer om Hellner, NSD och Petter Northug.
Northug slipper rättegång
Petter Northug slipper en rättegång mot sitt förra managementbolag Nye Høyder. Det stod klart efter...
Läs mer om Nye Høyder.
Northug slipper rättegång
Petter Northug slipper en rättegång mot sitt förra managementbolag Nye Høyder. Det stod klart efter nio timmars medling på onsdagen.
Läs mer om Nye Høyder.
Northug slipper rättegång
Petter Northug slipper en rättegång mot sitt förra managementbolag Nye Høyder. Det stod klart efter nio timmars medling på onsdagen.
Läs mer om Nye Høyder.
Northugs rättegång avklarad - de enades
Petter Northug drar inte Nye Høyder inför rätta. Efter mer än åtta timmars förhandling kom parterna överens. – Det vi har att säga är att parterna har nått en ömsesidigt godtagbar lösning, säger Nye Høyders advokat Morten Brandhaug till VG.
Läs mer om Morten Brandhaug och Nye Høyder.
Northug är tillbaka i rätten under onsdagen
Petter Northug är tillbaka i rätten i dag. Den här gången kämpar skidstjärnan med ett skadeståndskrav på två miljoner norska kronor från forna sponsorn Nye Høyder, rapporterar Adresseavisen.
Läs mer om Adresseavisen och Nye Høyder.
Kan betyda slutet på Northugs skidkarriär
Från och med den 7 april löper det norska skidförbundet specialavtal med Petter Northug ut. Då får han välja mellan att bli sponsrad av Coop, sluta i landslaget - eller ta frågan till domstol. – Det kan betyda slutet på Northugs skidkarriär, säger advokaten Gunnar-Martin Kjenner till NRK.
Petter Northug upp i rätten – mot vännerna
Nye Højder stämde Petter Northug på över två miljoner kronor. Nu går den norska stjärnan till motattack mot de gamla vännerna – och kräver dem på miljonbelopp, skriver norska Adressa. På onsdag möts de i en rättsmedling i Trondheim.
Läs mer om Adressa, Petter Northug och Trondheim.
Det är kanske det bästa jag har gjort
LAHTIS/STOCKHOLM. Italienaren Francesco De Fabiani skrällde och vann 15 kilometer klassiskt på världscupen i Lahtis. Men mest nöjd med dagen var sjundeplacerade Petter Northug. – Det är kanske det bästa jag har gjort på 15 kilometer klassiskt, säger han till SportExpressen.
Här står Northug på öronen direkt i semin
LAHTIS/STOCKHOLM. Petter Northug fick en mardrömsstart på semifinalen. Det första han gjorde var att trilla med ansiktet före ner i snön - det ledde till att han kom sist i loppet. Därefter stormade han genom den mixade zonen utan att prata med någon. – Något sånt kanske inte händer på tio år, men det händer Petter Northug, säger experten David Ekholm i TV4.
Northug kommer inte ställa upp i Vasaloppet
Petter Northug var öppen för att åka Vasasloppet. Men nu börjar arrangörerna ge upp hoppet om att den fyrfaldige guldmedaljören från Falun ska komma till start. – Nu känns det som att tiden börjar rinna ut, säger Vasaloppets sportchef Johan Eriksson till Dalarnas Tidningar.
Femmilsdramat stänkte över på bandyn
Det var inte bara Petter Northug som firade efter den spännande femmilsuppgörelsen i skid-VM i...
Läs mer om Petter Northug.
Femmilsdramat stänkte över på bandyn
Det var inte bara Petter Northug som firade efter den spännande femmilsuppgörelsen i skid-VM i söndags.
Läs mer om Petter Northug.
Oväntad pallplats för Halfvarsson
Trodde du att skid-VM handlade bara handlade om Charlotte Kalla och Petter Northug?
Oväntad pallplats för Halfvarsson
Trodde du att skid-VM handlade bara handlade om Charlotte Kalla och Petter Northug?Fel.När medieanalysföretaget Retriever nu sammanställt vad samtlig svensk press skrivit om så visar det sig att Calle Halfvarsson fick en pallplats.
Oväntad pallplats för Halfvarsson
Trodde du att skid-VM handlade bara handlade om Charlotte Kalla och Petter Northug?Fel.När...
Oväntad pallplats för Halfvarsson
Trodde du att skid-VM handlade bara handlade om Charlotte Kalla och Petter Northug?Fel.När medieanalysföretaget Retriever nu sammanställt vad samtlig svensk press skrivit om så visar det sig att Calle Halfvarsson fick en pallplats.