Petter northug

Norske guldfavoritens tränare sätter första åket

St Moritz. En norsk tränare sätter banan i det första åket i herrarnas VM-slalom. Upplagt för Henrik Kristoffersen? – Det spelar ingen roll alls, säger guldfavoriten som är alpinvärldens svar på Petter Northug.

Northug svarar Calle Halfvarsson – igen

OTEPÄÄ/STOCKHOLM. En bruten stav och sprinten i Otepää blev till fiasko för Petter Northug. Då passade norrmannen på att håna Calle Halfvarsson. – Jag kan rada upp så många mästerskap som han varit i dålig form, säger Northug.
Som att slå på någon som redan ligger ner
SEISER ALM. En summering av Calle Halfvarssons säsong så här långt: Två diagnoser. Två världscupsegrar. Och fortfarande etta på listan över de svenska åkare norrmännen verkar älska att trakassera. Nu berättar 27-åringen om blodiga träningspass, ständig medicinering, sin tvekan över sista sträckan i VM-stafetten - och varför han inte vill slå tillbaka mot Petter Northug. – Det känns bara taskigt att hacka på en åkare som inte ens är med för fem öre längre, säger Halfvarsson.
Som att sparka på någon som ligger
SEISER ALM. En summering av Calle Halfvarssons säsong så här långt: Två diagnoser. Två världscupsegrar. Och fortfarande etta på listan över de svenska åkare norrmännen verkar älska att trakassera. Nu berättar 27-åringen om blodiga träningspass, ständig medicinering, sin tvekan över sista sträckan i VM-stafetten - och varför han inte vill slå tillbaka mot Petter Northug. – Det känns bara taskigt att hacka på en åkare som inte ens är med för fem öre längre, säger Halfvarsson.

Hellner räknar bort Northug inför skid-VM

SEISER ALM. Marcus Hellner dissar Petter Northugs chanser att hinna hitta guldformen till skid-VM i Lahtis.
Läs mer om Northug.
Utbrott mot Fourcade i rysk tv: Du är ett svin!
Den ryske kommentatorn Dmitrij Guberniev tappade humöret när skidskyttestjärnan Martin Fourcade fällde Alexander Loginov. Gubernievs utbrott förde tankarna till Jonas Karlssons klassiska gris-utspel mot Petter Northug. – Martin, du är ett svin, sa Guberniev i sändningen enligt ryska tidningen Argumenty i Fakty.
Tomas Pettersson: Har aldrig varit mer akut för Olsson och Northug
Dryga två veckor återstår till VM-premiären i Lahtis och vi skulle kunna rubricera den tiden exakt så här: Kungarnas kamp. För aldrig har väl läget varit mer akut för Johan Olsson, 36, och Petter Northug, 31.
Northugs nya drag sågas: Desperat
Petter Northug är uttagen till VM i Lahtis - men är ur form. Nu gör han en helomvändning och avstår från att ladda upp inför VM på hög höjd och stannar i stället i Norge. – Det är nog ett sista desperat försök att vända på det här, säger TV2:s expert Odd-Björn Hjelmeset.
Läs mer om Norge och Odd-Björn Hjelmeset.
Northug med i norsk VM-trupp
Flerfaldige VM-guldmedaljören Petter Northug fick en plats i den norska truppen till skid-VM i Lahti som startar 21 februari. Det tack vare att han är titelförsvarare på två distanser.
Läs mer om Lahti och VM-trupp.
Northug är med i Norges trupp till VM
Norge har släppt sin trupp till VM. Petter Northug är med. – Laget är uttaget baserat på resultaten under den här säsongen, säger tränaren Tor Arne Hetland.
Läs mer om Tor Arne Hetland.
Sundby vill peta Northug i skiathlonen
Petter Northug fick rejält med stryk på lördagens skiathlon i NM. Nu vill Martin Johnsrud Sundby att Northug petas från det norska VM-laget på distansen. – Det är de fyra som gjorde upp om segern (Sundby själv, Sjur Röthe, Niklas Dyrhaug och Didrik Tönseth) som borde få gå skiathlon på VM, säger Sundby till NRK.
Northug: Det är amatörmässigt
Först var han övertränad och missade flera tävlingar. Sen kom han tillbaka och var dålig. Men trots det: – Jag har fått besked om att jag är med i VM-truppen, säger Petter Northug till TV2.
Läs mer om Petter Northug, TV2 och VM-truppen.
Northug tog sig till final
Petter Northug ändrade sig i sista stund och kom till start i fristilssprinten i norska mästerskapen i Lygna. Där visade han en viss formförbättring, men blev sexa och sist i finalen. Enligt planen kör han även lördagens skiathlon i NM.
Läs mer om Lygna.
Northugs kaxiga svar efter VM-uppgifterna
Petter Northug ser ut att få åka till VM trots sin svaga form. Själv har han bara kryptiska svar att ge på uppgifterna att han har blivit uttagen av landslagsledningen. – Jag fick det där beskedet 2015, säger Northug till Adresseavisen. LÄS OCKSÅ: NORSKE GULDFAVORITEN PETAD
Northug klar för VM - Norges trupp avslöjad
SÖDERHAMN. Norges VM-trupp har läckt ut i media. Petter Northug är med. – Det är ett förnuftigt val, säger TV2-experten Odd Björn Hjelmeset. Däremot saknas sprintstjärnan Pål Golberg efter de interna bråken och petningarna i det norska landslaget.
Läs mer om Pål Golberg.
Northug med i Norges VM-trupp
Petter Northug har som dubbel världsmästare två friplatser i skid-VM i Lahtis. Men han kan få åka fler distanser. Enligt norska TV2 är Northug med i 12-mannatruppen till VM.
Läs mer om Northug och TV2.
Northugs comeback slutade med 31:a plats
Petter Northug gjorde comeback i världscuptävlingarna i Falun. Men det blev ingen lyckad återkomst för norrmannen. Northug slutade 31:a – hela tre minuter efter segraren Emil Iversen.
Läs mer om Emil Iversen och Falun.
Halfvarssons svar på Petter Northugs hån
FALUN. Petter Northug hånade Calle Halfvarsson för svenskens spurtförlust mot Finn Hågen Krogh i Ulricehamn. Det var att kasta sten i glashus, menar Halfvarsson. – Han är ju knappt med själv, säger han.
Northugs pik: Ingen chock att det var han
FALUN/STOCKHOLM. Petter Northug är tillbaka i världscupen och tillbaka i Falun. Och passar direkt på att pika Calle Halfvarsson – efter svenska stafettförlusten i Ulricehamn förra helgen. – Jag såg den och sa att det inte är smart att lägga sig först in mot stadion, och det var ingen chock att det var Calle som gjorde det, säger han.
Jönsson om Elisabet Höglunds hårda kritik
FALUN/STOCKHOLM. Emil Jönsson är något pressad i sin jakt på VM-formen. Den svenske sprintern hoppas att han ska sporras över att se Petter Northug tillbaka i världscupen igen - men använder sig inte av tv-profilen Elisabet Höglunds högljudda kritik. –Nej, absolut inte. Men man kanske skulle ta och ringa och få något tips, säger Jönsson.
Nya besked: Northug kommer till Falun
Petter Northug blev inte uttagen till världscuptävlingarna i Falun till helgen. Men på torsdagen kom besked att den norska skidstjärnan trots allt kommer med.
Läs mer om Falun.
Efter stora bråket – Northug till Falun
Efter bråket med förbundskaptenen Vidas Löfshus – nu ska Petter Northug tävla i Falun i helgen trots allt. Detta efter att Didrik Tønseth lämnat återbud till söndagens tremil.
Han dödshotas efter beslutet om Northug
Han petade Petter Northug. Nu har Vidar Löfshus mordhotats. Den norske landslagschefen har fått ett vykort från en okänd avsändare där det står: Du och din familj borde dö. – Det finns många galningar där ute, säger Löfshus till VG.
Läs mer om Northug och Petter Northug.
Norska tränarens svar: Northug ljuger
Petade Petter Northug hävdar att han blev lovad att åka världscupstävlingarna i Falun. Men nu slår den norske landslagsbasen Vidar Löfshus tillbaka. – Det stämmer inte, säger Löfshus till Adresseavisen.
Läs mer om Adresseavisen och Falun.