Petter northug

Northug kastar sina kläder i nya filmen

Petter Northug fortsätter att vara rubrikernas man.Tidigare i veckan lanserad han en reklamfilm i samarbete med Coop - med rumpan bar.Nu kritiseras och hyllas skidstjärnan på sociala medier.Samma IQ som skostorlek på den där killen skriver en användare på Facebook.
Läs mer om Coop och Facebook.

Northug fick stryk - av en 49-åring(!)

Petter Northug testade de norska längdskidåkarnas nya testbana.Då fick han se sig besegrad – av en 49-åring.– Jag sprang inte, jag tog inte i, säger norrmannen till norska TV2.
Läs mer om TV2.
Northug om tunga samtalet: Snyftades i båda ändar
Idrottslivet i skuggan av sin bror Petter Northug var till slut inte roligt längre.Tomas Northug, 27, fick nog.Nu berättar han om det känslofyllda samtalet till sin pappa när beslutet var taget.– Det var inte storgråt, men det snyftades i båda ändar, säger Tomas Northug till Adresseavisen.
Läs mer om Adresseavisen och Petter Northug.
Efter broderns besked - han ska hjälpa Northug
Lillebror Tomas meddelade för några veckor sedan att han avslutar sin elitkarriär.Men nu har Petter Northug, 31, hittat en tungt meriterad träningspartner för sin satsning mot OS i Sydkorea.– Det är en stor ära, säger norske stjärnan Chris Jespersen till Adresseavisen.

Northug kan mista sponsorkontrakt

När Petter Northugs specialavtal med det norska skidförbundet går ut om ett år kan han inte räkna med att få till ett liknande.
Northug blir blåst på tjugo miljoner
Det norska landslaget har satt ett hårt ultimatum för Petter Northug.Dumpa ett sponsoravtal värt tjugo miljoner kronor – eller stängs ute från landslaget.– Utgångspunkten är att det inte ska vara möjligt att ha ett sånt avtal som Petter har idag, säger Torbjörn Skogstad, längdchef i det norska skidförbundet, till VG.
Northug förtvivlad efter nya beskedet
Tomas Northug lägger ned skidkarriären.Ett mycket tungt bakslag.För brorsan Petter.– Det är en kris, säger skidkungen till VG.
Läs mer om Petter.
Norska skidstjärnan lägger av – 27 år gammal
Petter Northug har förlorat en viktig träningskompis.Lillebrodern Tomas Northug, 27, kommer enligt sajten Sweski att avsluta sin tävlingskarriär i förtid.
Läs mer om Sweski.
Petter Northugs beslut inför OS efter bråken
Petter Northug hotade med att byta ut sin tränarstab för att få resultat i OS. Nu har den hetlevrade skidstjärnan tänkt om. – Det blir inga stora ändringar. Vi utgår från att vi ska kavla upp ärmarna tillsammans, säger tränaren Stig Rune Kveen till Adresseavisen.
Petter Northug bryter tystnaden om Olsson
De har mötts otaliga gånger genom åren i spåren i kamp om mästerskapsmedaljer. Men nu är det över. För första gången kommenterar nu den norske skidstjärnan Petter Northug beskedet att Johan Olsson lägger av. – Johan är en fantastisk skidåkare, jag vill tacka för alla fajter, hälsar Northug via SportExpressen.
Norska reaktionerna – efter Olssons besked
Johan Olsson hyllas i Norge efter sitt beslut att lägga skidorna på hyllan. 37-åringen har revolutionerat sporten, menar norrmännen. – För mig har Johan varit en förebild, säger Martin Johnsrud Sundby. – Han är den enda svensken som Petter Northug inte vågar håna, säger journalisten Öyvind Godö.
Ryssland tackar nej till Northugs erbjudande
Petter Northug petades i säsongsavslutningen och efter flera bråk med landslagsledningen skämtade då Northug om att byta landslag. Ett skämt som ryska herrtränaren Oleg Perevoztsjikov verkar ha tagit på fullt allvar: – Vi behöver inte Northug. Vi har fullt av talangfulla åkare och det kommer tider när de inte är sämre än Northug, svarar han till ryska Sport Ekspress.
Läs mer om Northug och Oleg Perevoztsjikov.
Seger för Northug och Ida Ingemarsdotter
Under söndagen kördes flyktingloppet i Norge, med flera namnkunniga åkare på startlinjen. Efter en misslyckad säsong kunde Petter Northug skära mållinjen som etta – och även de blågula fick positiva besked. På damsidan vann nämligen Ida Ingemarsdotter, före tvåan Hedda Bångman.
Borde ta det internt – eller bara hålla käften
I går kväll gick Petter Northug till attack mot landslagschefen Vidar Löfshus och menade att han grävt sin egen grav. Men förbundet ställer sig bakom Löfshus - och menar att de har förtroende för honom. Löfshus har vårt förtroende oavsett vad Petter Northug tycker om honom, skriver norska skidförbundets kommunikationschef Espen Graff i ett sms till Aftenposten.
Petter Northug vill sparka Vidar Löfshus
Petter Northug är känd för att vara en duktig skidåkare – och sin frispråkighet. Nu går Northug till attack mot landslagschefen Vidar Löfshus, som han menar har något emot honom. – Han har grävt sin egen grav den här säsongen, säger Northug till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet och Northug.
Petter Northug öppnar för att byta sport helt
Han petades ur den norska skidtruppen. Då öppnade Petter Northug för att byta sport. Nu anar den norska skidskyttestjärnan Johannes Thingnes Bö oråd. – Om det är på grund av intresse för sporten eller för tjejerna vet jag inte, säger han till VG.
Läs mer om Petter Northug.
Northug hänger läpp
En fläskläpp har däckat Petter Northug – och norska skidarrangörer hänger läpp.
Läs mer om Petter Northug.
Northugs pik mot landslagstruppen
Petter Northug petades från den norska truppen inför världscupsavslutningen i Quebec. Nu har Northug gett tillbaka till landslagsbasen Vidar Löfshus – med en pik på Facebook.
Läs mer om Facebook, Northug och Quebec.
Emil Jönsson bjuder in Northug till svenska laget
Petter Northugs tuffa säsong ser ut att avslutas med en petning av det norska landslaget. Stjärnan ser inte ut att få köra världscupsavslutningen i Kanada. Ett beslut som Emil Jönsson tycker är tråkigt och som fått honom att bjuda över norrmannen till det svenska landslaget.
Läs mer om Emil Jönsson, Kanada och Northug.
Norska ilskan efter att Petter Northug petats
Petter Northug är petad ur det norska landslaget inför världscupavslutningen i Kanada. Ett beslut som kritiseras hårt av den norske krönikören Leif Welhaven. Är det egentligen någon som tror på att till exempel Krüger, Skar och Holund har större chans i minitouren än vad mannen med 13 VM-guld på sitt cv hade haft?, skriver Welhaven i VG.
Northug petas: Nej, nej, nej – är inte bra
Petter Northug får inte åka till minitouren i Kanada. Experten Fredrik Aukland tror att stjärnan petas på grund av konflikter med skidförbundet. Nej, nej, nej... Det här är inte bra för längdskidssporten, skriver Aukland på Twitter.
Läs mer om Aukland, Kanada och Twitter.
Northug får inte åka till Kanada
Petter Northug hade en tung dag i Holmenkollen när den klassiska femmilen avgjordes i lördags. Norrmannen kom på 30:e plats, slagen av bland andra svensken Emil Jönsson, som debuterade på distansen.
Northug ser ut att petas till Kanada
Petter Northug hade en tung dag i Holmenkollen när den klassiska femmilen avgjordes i lördags. Norrmannen kom på 30:e plats, slagen av bland andra svensken Emil Jönsson, som debuterade på distansen.
Petter Northug petas – får inte åka i Quebec
Petter Northug hade det tungt i Holmenkollen. Nu petas storstjärnan till världscupens avslutning. Northug finns inte med i den norska truppen till Quebec, skriver TV2.
Läs mer om Holmenkollen, Quebec och TV2.
Northugs attack – mot Emil Jönsson
HOLMENKOLLEN/STOCKHOLM. De åkte tillsammans ett bra tag. Sen ryckte Emil Jönsson ifrån Petter Northug – och passar på att pika norrmannen efteråt. – Han är väl kvar där ute i spåret, haha, säger Jönsson. – Typiskt Emil att säga så, men i VM var han värdelös, kontrar Northug.