Petter northug

Kalla och Northug under samma tak

VAL SENALES. I huset intill bor norska landslaget. Tre kilometer bort det svenska. Men i det här vitmålade lilla italienska hotellet har två utbrytare checkat in för att göra sin alldeles egen satsning mot VM i Lahtis. Petter Northug. Och Charlotte Kalla. – Men Petter har fått ett lite större bord i frukostmatsalen för att rymma hela sitt gäng, säger Kalla. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Kalla och Northug.

Krisdraget: Nytt krav på Petter Northug

Norsk skidåkning skakas av två dopingfall. Nu kräver ledningen att Petter Northug och de andra åkarna ska hålla en låg profil gentemot sina konkurrenter, skriver VG. – Vi måste vara ödmjuka. Vi kommer att bli granskade extra noga nu, säger landslagsledaren Ulf Morten Aune. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Tomas Northug: Jag kunde ha lagt av då
Snart drar skidsäsongen i gång igen och det svenska folket kan åter följa den nordiska kampen i skidspåret. Under sommaren har den norska skidikonen Petter Northug tränat tillsammans med sin bror Tomas Northug, som blev sparkad från landslaget efter en svag säsong förra året. – De två-tre senaste åren har han fallit samman tekniskt, säger Petter Northug till NRK. – Antingen så kunde jag ha lagt ned helt eller så kunde jag ta tag i mig själv och göra en nysatsning. Jag valde det andra alternativet, säger Tomas Northug. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om NRK och Petter Northug.
Petter Northug-bilder som oroar fansen
Bilderna på Petter Northug har skapat oro bland fansen. Äter han inte tillräckligt? Men den norske skidkungen lämnar nu lugnande besked i en intervju med Dagbladet. – Jag väger lika mycket som förut, säger Northug.
Läs mer om Dagbladet, Northug och Petter Northug.

Northugs fräcka sms – om världsstjärnan

Emil Iversens jakt på kärleken går vidare. Till norska Dagbladet berättar han att han får experthjälp – av Petter Northug. – Petter hjälper mig mycket. Han har mycket mer erfarenhet än mig och känner till spelet, säger Iversen till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet, Iversen och Petter Northug.
Petter Northugs pik till Ole Einar Björndalen
Petter Northug gör exakt som han vill under den norska tävlingen Lysebotn Opp i Sandnes. Denna gång höll han på att förstöra det för kompisen Ole Einar Björndalen - när han nästan slog till Björndalen med sin stav. Nu pikar han Björndalen. – Synd att det inte var stolpe in, säger Petter Northug till Dagbladet.
Northug stöttar Johnsrud Sundby
Den norske längdskidstjärnan Petter Northug stöttar Martin Johnsrud Sundby – landslagskollegan som...
Northug om Sundby: Har blivit uthängd
Martin Johnsrud Sundby har stängts av i två månader för att ha använt en astmamedicin utan dispens. Nu stöttas han av landslagskollegan Petter Northug. – Det är ju många som använder astmamedicin. Det är vanligt. Det känns som att han har haft otur och blivit uthängd, säger Northug till norska TV2.
Läs mer om Northug, Petter Northug, Sundby och TV2.
Miljonvinst för Northug
Petter Northug tjänade 14,8 miljoner norska kronor under fjolåret och omsatte nästan lika mycket,...
Läs mer om Northug.
Inte så här Northug vill vinna
Petter Northug har vunnit flertalet VM- och OS-medaljer och den totala världscupen två gånger. Men i prisskåpet har Tour de Ski-titeln saknats. På grund av Martin Johnsrud Sundbys dopningsbrott så har han den nu, men det var ju inte så det skulle gå till.
Ryssland får kritik – från oväntat håll
Efter att laget slogs ut i EM väljer Petter Northug att såga förberedelserna
Läs mer om Petter Northug.
Iversen besviken – på sin resa med Northug
SOGNEFJELL. Direkt efter säsongen stack de norska skidstjärnorna Petter Northug och Emil Iversen i väg till Gran Canaria. Hur det är att semestra med Northug? – Jag blev väldigt besviken, säger Emil Iversen.
Petter Northug kritiserar stakningsfria skidlopp
Det internationella skidförbundet (Fis) vill värna om den klassiska skidåkningen och föreslår att arrangörerna inför stakningsfria zoner på banorna. Detta för att göra det omöjligt för skidåkarna att åka utan fästvalla och staka sig genom loppen, skriver norska Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet.
Northug stoppades – från skandaldokusåpa
Norske skidstjärnan Petter Northug tillfrågades om han ville vara med i dokusåpan Paradise hotel. Men innan Northug ens fick chansen att svara satte managern Are Sörum Langås stopp för hans medverkan. – Du får fråga Are om vad jag svarade. Jag fick inte höra talas om det förrän efteråt, men tydligen så var det ett nej, säger Northug till Aftenposten.
Petter Northug rekryterar lillebror
Tomas Northug petades nyligen ur det norska skidlandslaget, vilket retade upp storebror Petter som...
Läs mer om Petter.
Petter Northug nya mångmiljonkontrakt
Petter Northug håller fast vid sin omdiskuterade privata satsning. Norrmannen förlänger avtalet med Coop i ytterligare två år – som sägs vara värt omkring tjugo miljoner kronor, rapporterar adressa.no.
Läs mer om Coop.
Petter Northugs id nobbas av Löfshus
Petter Northug vill träna till och från med det norska landslaget nästa säsong. Men det blir det inte tal om, menar landslagschefen Vidar Löfshus. – Jag tror att det blir begränsat, säger Löfshus till VG. Gillar du sport? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Läs mer om Android.
Pettersson: Tänk att Kalla gör en Northug
Det mest fascinerande med denna nya Kalla-gate är möjligen detta: Plötsligt möts skidvärldens diametrala motsatser som personligheter i ett identiskt beslut. Charlotte Kalla gör en Petter Northug. Och själv är jag väl ungefär lika delar glatt överraskad som lätt orolig.
Northug rasar över broderns petning
Petter Northugs lillebror Tomas har blivit petat från det norska skidlandslaget, och skidstjärnan reagerar starkt.
Petter Northug rasar över broderns petning
Petter Northugs lillebror Tomas har blivit petat från det norska skidlandslaget, och skidstjärnan reagerar starkt. Han tror att efternamnet spelar in. –Ja, det tror jag. Det är svårare när du har det här efternamnet, säger Petter Northug till lokaltidningen Adresseavisen i Trondheim.
Northug rasar över broderns petning
Petter Northugs lillebror Tomas har blivit petat från det norska skidlandslaget, och skidstjärnan...
Johaug slog Northug med över en minut
Therese Johaug fortsätter att dominera i skidvärlden, även efter att världscupsäsongen är avslutad.Norskan tog hem Skarverennet i överlägsen stil – och hade bättre tid än Petter Northug.– Det var jättebra stämning, som alltid, säger Johaug enligt NRK.Gillar du sport? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Petter Northug om en framtid som pappa
Världscupsäsongen må vara över – men Petter Northug skördar framgångar i Sibirien. Då bjuder han också på en lättsam intervju om sin framtid som förälder – och skickar en invit till Ryssland. – Jag kanske kan tävla för Ryssland i nästa OS – om Putin ger mig ett bra erbjudande, säger han till RSport.ru.
Petter Northug klar för tävling i Idensalmi
Intresserad av att få med norske superstjärnan Petter Northug i startfältet i en tävling i vår? Jodå, det går. Om du är beredd att öppna plånboken. – Han begär en ansenlig summa, flera tusen euro, säger Sami Repo, arrangör av Idensalmi-loppet, till Savon Sanomat.
Trots Northugs hjälp – tung dag för Hellner
Inte ens den möjligen något överraskande hjälpen från Petter Northug hjälpte. Marcus Hellner, 30, hamnade utanför toppstriden i tremilen i Canmore. I stället slutade allt med ännu en uppvisning av norrmannen Martin Johnsrud Sundby. – Det var extremt jobbigt i dag, säger Hellner till SVT.