Picasso

Banderas vågar till slut spela Picasso

Antonio Banderas spelar Pablo Picasso i den nya säsongen av "Genius". Han berätt...
Läs mer om Pablo Picasso och Picasso.

Banderas vågar till slut spela Picasso

Antonio Banderas spelar Pablo Picasso i den nya säsongen av Genius. Han berättar att han bland annat tackade ja för chansen att få filma i Mlaga. – Det är min hemstad, jag föddes där, och Picasso föddes också där, säger Banderas.
Läs mer om Mlaga, Pablo Picasso och Picasso.
Sex aktuella Picasso-tips
Pablo Picasso är ständigt aktuell i nya utställningar, föreställningar, museer och filmer. DN:s Birgitta Rubin ger sex aktuella tips.
Mätinstrumenten avslöjar Picassos hemligheter
AUSTIN, TEXAS. En ung Pablo Picasso misslyckades med att måla en hand. I 1940-talets ockuperade Paris fick han bronsskulpturer gjutna trots att tyskarna beslagtog all metall. Moderna mätinstrument avslöjar okända detaljer om konstnären, som oväntade material och dolt silver.
Läs mer om Pablo Picasso.

Unik Picasso-målning auktioneras ut

Den ingick i Picassos privata samling och har aldrig tidigare varit ute till försäljning. Porträttet Femme au Beret et a la Robe Quadrillee av Pablo Picasso väntas säljas för omkring 400 miljoner kronor när den går under klubban nästa vecka.
Anne Lundberg rörd av respekt i Antikrundan
Picasso, John F Kennedy och Justin Bieber – autografsamlingen med 2000 namn i kvällens Antikrundan är den mest imponerande experterna har sett.– Ofta kommer folk med en eller två, men du invaderar hela Antikrundan, säger Torgny Schunnesson.
Konstrecension: Toppklass på Picassoutställning i Rom
Picassos korta Italienresa gav lång utdelning. Peter Loewe recenserar Picasso. Mellan kubism och klassicism 1915–25 i Rom.
Jagar sin andra titel i Dam-SM
Osterling: Jeppas Picasso är en gedigen häst och är riktigt, riktigt bra
Läs mer om Dam-SM.
Irving Penn på Fotografiska
Fotografiska hade stor vernissage för särskilt inbjudna gäster på en Irving Penn-utställning (här ett porträtt på Pablo Picasso) samma dag (16 juni) som Irving Penn skulle fyllt hundra år om han levat. Här ett porträtt på Colette och här Ballet Society, New York, 1948 och här ett djurkranium fotograferat på Nrodn-museet i Prag 1985.
Här är mannen som sms:ar sitt ex varje morgon
Att komma över ett ex kan vara riktigt tufft. Men Twitteranvändaren Picasso slår sannolikt alla rekord. Varje dag, exakt klockan 07.45, skickar han ett sms till sin exflickvän med orden: Jag hatar dig. Något som pågått i tre år. Varken hans ex eller omgivning verkar särskilt imponerande.
Jessica Kempe om vurmen för hovmålare: Konst som blickar bakåt är knappast helt oförarglig
När Pablo Picasso ville hedra sin första fru Olga Khokhlova med ett porträtt skippade han sina granskande kubismer och impressionismer och målade henne vördnadsfullt traditionellt. Den ärbara hustrun upphöjd, förevigad och på plats – i en stilig stol.
Läs mer om Olga Khokhlova.
Picassofyndet – efter kommunens konstslarv
Lidköpings kommun har dålig koll på sin konstsamling. Vid den senaste konstinventering hittade man 625 bortglömda tavlor – bland annat en Picasso. Samtidigt har mer än 300 tavlor helt försvunnit, rapporterar SVT Nyheter Väst.
Läs mer om Picasso.
Picasso-verk sålda till rekordpriser i Uppsala
De fyra Picasso-målningarna är hett byte i konstvärlden. Nu har de sålts på auktion i Uppsala – för rekordpriser. – Det är helt fantastiskt, storlaget, säger Magnus Bexhed, vd för Uppsala auktionskammare.
Läs mer om Picasso-målningarna och Uppsala.
Unik Picassoauktion i Uppsala
Fyra originalverk av Pablo Picasso säljs på unik svensk auktion. Och priset beräknas bli högt.
Läs mer om Pablo Picasso och Uppsala.
Antiknörd med känsla för stora konstaffärer
Picasso, Chagall och Fernand Lger – tänk, att få sälja alla tre mästarna under en och samma auktion. I veckan blir drömuppdraget verkligt för Knut Knutsson och hans Uppsala auktionshus.
På onsdag säljer han sin första Picasso
På onsdag håller auktionsprofilen Knut Knutson sitt livs auktion. Bland annat ska Pablo Picassos mästerverk Fillette au bret bjudas ut på Uppsala Auktionskammare, efter privatvisningar för konstsamlare i New York, Paris och London. –Tänk så fantastiskt om den här tavlan skulle kunna fortsätta att vara i Sverige. Men som det ser ut i dag känns det som att den är på väg bort, säger Knut Knutson.
Rörig härva med 271 Picasso-verk
Pierre Le Guennec, som var allt i allo åt Pablo Picasso, har trasslat in sig i olika versioner i...
Läs mer om Pablo Picasso och Picasso-verk.
Svenskt pris på Citroën C4 Picasso och Grand C4 Picasso
C4 Picasso och Grand C4 Picasso är Citroëns klassiska familjebilar som nu fått en uppdatering.
Läs mer om Grand C4 Picasso.
Till salu i Sverige: Picassos mästerverk
Den 7 december håller auktionsprofilen Knut Knutsson en auktion i absolut världsklass på Uppsala Auktionskammare. Det handlar bland annat om fyra originalverk av Pablo Picasso från Bertil Neumans samling i Stockholm. Knut Knutsson hoppas att i alla fall något av verken stannar kvar i Sverige. – Det finns så många svenskar som har möjlighet till det.
Unik Picassoauktion i Uppsala
För första gången ska hela fyra originalverk av Pablo Picasso säljas på auktion i Sverige, uppger...
Läs mer om Pablo Picasso, Sverige och Uppsala.
Det gasade rejält i loppen på sina håll
Det gasades rejält i loppen på sina håll. Pepe di Jesolo imponerade på Åby. Det gjorde även Picasso på Solvalla.
Läs mer om Jesolo, Picasso, Solvalla och Åby.
Maria Brander: Inte genialiskt, men modigt
När andra sommarpratare gräver i sina hjärtan, exponerar den såriga barndomen, biktar tyngande hemligheter och visar världen från dess mest upprörande sida, så berättar Per Andersson om när han ollade en Picasso.
Läs mer om Per Andersson och Picasso.
Begtipset: Citroën C4 Grand Picasso
Behöver du en sjusitsig långfärdsbil med stora utrymmen och bra komfort? Titta på Citroën C4 Grand Picasso! Här finns allt för familjens långtur. Och priserna på lätt begagnade bilar är minst sagt konkurrenskraftiga.
Komikern: Jag ollade en Picasso
Grotescos Per Andersson tänker berätta om händelsen i Sommar i P1
Läs mer om Picasso och Sommar.
Citroën uppdaterar C4 Picasso
Utvecklad smart teknik till både säkerheten och komforten. Förbättrad kördynamik och bättre vägegenskaper. Det utlovas i den uppdaterade versionen av Citroën C4 Picasso, som lanseras i Sverige till hösten.
Läs mer om Sverige.