Picasso

Konstrecension: Toppklass på Picassoutställning i Rom

Picassos korta Italienresa gav lång utdelning. Peter Loewe recenserar Picasso. Mellan kubism och klassicism 1915–25 i Rom.

Jagar sin andra titel i Dam-SM

Osterling: Jeppas Picasso är en gedigen häst och är riktigt, riktigt bra
Läs mer om Dam-SM.
Irving Penn på Fotografiska
Fotografiska hade stor vernissage för särskilt inbjudna gäster på en Irving Penn-utställning (här ett porträtt på Pablo Picasso) samma dag (16 juni) som Irving Penn skulle fyllt hundra år om han levat. Här ett porträtt på Colette och här Ballet Society, New York, 1948 och här ett djurkranium fotograferat på Nrodn-museet i Prag 1985.
Här är mannen som sms:ar sitt ex varje morgon
Att komma över ett ex kan vara riktigt tufft. Men Twitteranvändaren Picasso slår sannolikt alla rekord. Varje dag, exakt klockan 07.45, skickar han ett sms till sin exflickvän med orden: Jag hatar dig. Något som pågått i tre år. Varken hans ex eller omgivning verkar särskilt imponerande.

Jessica Kempe om vurmen för hovmålare: Konst som blickar bakåt är knappast helt oförarglig

När Pablo Picasso ville hedra sin första fru Olga Khokhlova med ett porträtt skippade han sina granskande kubismer och impressionismer och målade henne vördnadsfullt traditionellt. Den ärbara hustrun upphöjd, förevigad och på plats – i en stilig stol.
Läs mer om Olga Khokhlova.
Picassofyndet – efter kommunens konstslarv
Lidköpings kommun har dålig koll på sin konstsamling. Vid den senaste konstinventering hittade man 625 bortglömda tavlor – bland annat en Picasso. Samtidigt har mer än 300 tavlor helt försvunnit, rapporterar SVT Nyheter Väst.
Läs mer om Picasso.
Picasso-verk sålda till rekordpriser i Uppsala
De fyra Picasso-målningarna är hett byte i konstvärlden. Nu har de sålts på auktion i Uppsala – för rekordpriser. – Det är helt fantastiskt, storlaget, säger Magnus Bexhed, vd för Uppsala auktionskammare.
Läs mer om Picasso-målningarna och Uppsala.
Unik Picassoauktion i Uppsala
Fyra originalverk av Pablo Picasso säljs på unik svensk auktion. Och priset beräknas bli högt.
Läs mer om Pablo Picasso och Uppsala.
Antiknörd med känsla för stora konstaffärer
Picasso, Chagall och Fernand Lger – tänk, att få sälja alla tre mästarna under en och samma auktion. I veckan blir drömuppdraget verkligt för Knut Knutsson och hans Uppsala auktionshus.
På onsdag säljer han sin första Picasso
På onsdag håller auktionsprofilen Knut Knutson sitt livs auktion. Bland annat ska Pablo Picassos mästerverk Fillette au bret bjudas ut på Uppsala Auktionskammare, efter privatvisningar för konstsamlare i New York, Paris och London. –Tänk så fantastiskt om den här tavlan skulle kunna fortsätta att vara i Sverige. Men som det ser ut i dag känns det som att den är på väg bort, säger Knut Knutson.
Rörig härva med 271 Picasso-verk
Pierre Le Guennec, som var allt i allo åt Pablo Picasso, har trasslat in sig i olika versioner i...
Läs mer om Pablo Picasso och Picasso-verk.
Svenskt pris på Citroën C4 Picasso och Grand C4 Picasso
C4 Picasso och Grand C4 Picasso är Citroëns klassiska familjebilar som nu fått en uppdatering.
Läs mer om Grand C4 Picasso.
Till salu i Sverige: Picassos mästerverk
Den 7 december håller auktionsprofilen Knut Knutsson en auktion i absolut världsklass på Uppsala Auktionskammare. Det handlar bland annat om fyra originalverk av Pablo Picasso från Bertil Neumans samling i Stockholm. Knut Knutsson hoppas att i alla fall något av verken stannar kvar i Sverige. – Det finns så många svenskar som har möjlighet till det.
Unik Picassoauktion i Uppsala
För första gången ska hela fyra originalverk av Pablo Picasso säljas på auktion i Sverige, uppger...
Läs mer om Pablo Picasso, Sverige och Uppsala.
Det gasade rejält i loppen på sina håll
Det gasades rejält i loppen på sina håll. Pepe di Jesolo imponerade på Åby. Det gjorde även Picasso på Solvalla.
Läs mer om Jesolo, Picasso, Solvalla och Åby.
Maria Brander: Inte genialiskt, men modigt
När andra sommarpratare gräver i sina hjärtan, exponerar den såriga barndomen, biktar tyngande hemligheter och visar världen från dess mest upprörande sida, så berättar Per Andersson om när han ollade en Picasso.
Läs mer om Per Andersson och Picasso.
Begtipset: Citroën C4 Grand Picasso
Behöver du en sjusitsig långfärdsbil med stora utrymmen och bra komfort? Titta på Citroën C4 Grand Picasso! Här finns allt för familjens långtur. Och priserna på lätt begagnade bilar är minst sagt konkurrenskraftiga.
Komikern: Jag ollade en Picasso
Grotescos Per Andersson tänker berätta om händelsen i Sommar i P1
Läs mer om Picasso och Sommar.
Citroën uppdaterar C4 Picasso
Utvecklad smart teknik till både säkerheten och komforten. Förbättrad kördynamik och bättre vägegenskaper. Det utlovas i den uppdaterade versionen av Citroën C4 Picasso, som lanseras i Sverige till hösten.
Läs mer om Sverige.
Ovanliga Picasso-porträtt ställs ut
Över 75 stycken porträtt, en del av dem ovanliga från privata samlingar, målade av den spanske...
PSA och Opel presenterar riktiga siffror efter dieselskandalen
Diesel har fått ett skamfilat rykte efter Volkswagenskandalen. Men även om många biltillverkare storsatsar på hybridbilar eller eldrift vill de flesta inte ge upp dieselsatsningen helt – den är helt enkelt en alldeles för viktig faktor när det gäller att sänka koldioxidutsläppen under de kommande åren. Därför försöker nu PSA-koncernen med Peugeot och Citroën vinna tillbaka förtroendet för dieselbilar genom att publicera förbrukningssiffror som är förankrade i verkligheten och inte framtagna i ett testlaboratorium, skriver Automotive News. PSA har redan publicerat siffror för Pe
Läs mer om Opel, Peugeot och Volkswagenskandalen.
Stings flygel säljs för miljoner
Stings flygel säljs för en och en halv miljon kronor på auktion. Även Stings konstkollektion med verk av Picasso och Matisse auktioneras ut.
Läs mer om Matisse och Picasso.
Känns ännu bättre nu – en bra spik på V86
Han har tagit fem segrar på sju starter i regi Robert Bergh. Nu är Picasso Sama jackpotomgångens största favorit i V86. - Han känns ännu finare nu än han har gjort tidigare, säger Preben Sövik i stall Bergh.
V86: Ett intressant bud - på alla spelformer
Inga direkta skrällar förra veckan - men vi hade åtta rätt på det stora systemet och plus är plus. Och V86-formen håller med andra ord i sig! Vi fick dessutom en smaskig jackpott. Det finns en del starka favoriter att luta sig emot, men bäst vinstchans har Picasso Sama i V86-8. Tidigt till ledningen är segerreceptet.
Läs mer om Picasso Sama.
Idol-vinnare skriver schlager
Den svenska artisten Shanta Liora, som tidigare hette Marie Picasso, tävlar i Maltas uttagning till...
Läs mer om Marie Picasso och Shanta Liora.