Plats

Mikael Ishak fortsätter succn – gjorde nytt mål

Mikael Ishak går från klarhet till klarhet.Svensken, som har haft besök av Janne Andersson, leder skytteligan in 2.Bundesliga och under lördagen gjorde han mål i svenskmötet.Där med stärkte han sina landslagsaktier i jakten på en VM-plats.
Läs mer om Janne Andersson.

Bil har kört av vägen – fyra ambulanser på plats

På lördagseftermiddagen har en personbil med fyra personer i kört av vägen utanför Falkenberg.– Skadeläget är oklart, men fyra ambulanser är utskickade dit, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.Väg 153 beräknas vara helt avstängd till runt 16.30
Jag vet inte riktigt varför det blir så här
TOBLACH/STOCKHOLM. Det blev en dyster svenskafton i herrarnas 15 kilometer fritt i Toblach.Daniel Rickardsson blev bästa svensk först på 19:e plats - och Marcus Hellner missade världscuppoäng sedan han slutat 33:a.– Det är inget vidare just nu, säger Marcus Hellner.
Läs mer om Toblach.Daniel.
Kvinna död – kraschade in i träd
En kvinna i 50-årsåldern har omkommit i en trafikolycka i Eskilstuna efter att ha krockat med träd, skriver Aftonbladet.Olyckan ska ha skett under lördagsmorgonen.Plats: länsväg 230.– Anhöriga är underrättade, säger Anette Wilhelmsson vid polisen, till tidningen.

DN på plats i Malmö för kippavandring

DN på plats i Malmö för kippavandring
Läs mer om Malmö.
Kungen och drottningen på plats – vid begravning
I dag hålls begravningen för Rumäniens forne kung Mikael I.På plats i huvudstaden Bukarest är kung Carl Gustaf och drottning Silvia.– Traditionsenligt har kungahusen i Europa en god kontakt, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Dimridåer kring Nevs – allt kan falla
Nevs kämpar för sin överlevnad. Faller allt på plats med globala taxijätten Didi har man vunnit högsta vinsten. Men ännu står allt och väger – och allt kan falla. Och någon serieproduktion i Trollhättan finns ännu inte i planerna.
Läs mer om Didi och Trollhättan.
Malin Fransson: De svenska ungdomarna tar för sig i Köpenhamn
KÖPENHAMN. Långdistanssimmaren Victor Johansson symboliserar på ett bra sätt vad kortbane-EM handlar om. Det här är mästerskapet där de unga talangerna får ta plats på scenen.
Läs mer om Köpenhamn.
Ilskan – efter svenska finalmissen: Mesiga
Sverige missade att ta plats i finrummet när VM i handboll avgörs på söndag.Huvudrollen togs i stället över av de spanska domarna.Och de svenska spelarna höll inte tillbaka sitt missnöje.– De domsluten är helt sjuka. Domarna höll en väldigt låg nivå, säger Nathalie Hagman.
Läs mer om Nathalie Hagman.
Brand i bil hotar spridas
Sent på fredagskvällen började en bil brinna i Arabyområdet i Växjö.Polis och räddningstjänst är på plats.
Läs mer om Arabyområdet.
Klart: Högerpopulister tar plats i Österrikes nya regering
Berlin. 31-årige Sebastian Kurz från konservativa ÖVP har har enats med högerpopulistiska FPÖ om att ingå en ny regering, erfar österrikiska medier. Nu väntar skattereformer och en stramare migrationspolitik.
Läs mer om FPÖ, Sebastian Kurz och ÖVP.
Simon Sjödin: Det finns mer simning kvar i min kropp
Köpenhamn. Simon Sjödin gick ut hårt i EM-finalen på 200 meter medley. Det kostade på slutet, men 31-åringen var inte besviken trots att det blev en åttonde plats. – Jag fick ändå ett kvitto på att jag kan vara med och utmana om medaljerna, och det betyder mycket för mig.
Läs mer om EM-finalen.
Här är landslagets bästa målskyttar
I kväll kan Sverige knipa en plats i VM-finalen i handboll.
Läs mer om Sverige och VM-finalen.
Man knivskuren i halsen – förd till sjukhus
En man har blivit knivskuren i Borås. Enligt polisen har han blivit knivskuren i halsen. Mannen är förd till sjukhus, skadeläget är oklart.En person har gripits av polis.Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp.– Vi hör folk på plats. Det fanns vittnen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst.
Läs mer om Peter Adlersson och Väst.
Brand i villa – slår lågor ur fönster
En villa uppges stå i lågor.Enligt ett vittne slår lågor ur ett fönster.– Vi är på plats, säger Rickard Lundqvist, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Rickard Lundqvist.
Sverige tillbaka topp tio på Fifa-rankingen
Sveriges fotbollsdamer klättrar en placering på världsrankningen, till tionde plats.
Läs mer om Fifa-rankingen.
Gymnasieskola utrymd efter oroligheter
Vi har fått en konflikt mellan elever i olika grupperingar, säger rektorn till Expressen om en turbulens som på fredagen föranledde evakuering. Polisen är på plats vid skolan norr om Stockholm.
Läs mer om Expressen och Stockholm.
Sverige tillbaka topp tio på världsrankningen
Sveriges fotbollsdamer klättrar en placering på världsrankningen, till tionde plats.
Stöttas av flickvännen i jakten på nya segrar
Aksel Lund Svindal, 34, är på plats i Val Gardena.I helgens tävlingar stöttas han på plats av av flickvännen Gitte Lill Paulsen.– Det blir en slags hemmakänsla, säger Svindal till VG.
Kraftig brand i bostadshus utanför Örnsköldsvik
Det brinner kraftigt i en fastighet i Bredvik utanför Örnsköldsvik. Räddningstjänsten är på plats och arbetar för att släcka branden som är fullt utvecklad, men under kontroll.
Läs mer om Bredvik och Örnsköldsvik.
Två bilar i frontalkrock: Står dumt till
Sent på torsdagskvällen frontalkrockade två bilar på gamla E6 i Falkenberg.Ambulans, polis och räddningstjänst är på plats.– Bilarna står dumt till mitt på vägen, säger Johan Wallin, inre befäl vid räddningstjänsten Väst.
Läs mer om Johan Wallin och Väst.
Brand i Teslas nya lokaler i Malmö
En brand har brutit ut i Teslas nya lokaler med utställningsplatser för bilar i Malmö. Räddningstjänsten är på plats och arbetar med släckningen.
Läs mer om Malmö.
Larm om frontalkrock mellan två bilar
På torsdagseftermiddagen kom larmet om en frontalkrock mellan två bilar i Värmland.– Ambulans och räddningstjänst är med största sannolikhet på plats, vår patrull är på väg, säger Mats Öhman, pressinformatör på polisens ledningscentral.
Läs mer om Värmland.
Kraftig brand rasar i villa: Huset är helt övertänt
En villa utanför Nora brinner kraftigt.Brandmän från två brandstationer är på plats för att släcka branden.– Huset är helt övertänt, säger Tobias Frohm vid Örebros räddningstjänst.
Läs mer om Nora.
Sorg på skolan efter 17-åringens död
Flaggan vajar på halv stång utanför Enskede gårds gymnasium där en 17-årig elev knivhöggs till döds i går av en annan elev. Dörrarna till skolan är låsta och polis och Röda Kors-medarbetare finns på plats för att skapa trygghet och trösta.