Plats

Efter frånvaron – här är Idolens otippade jobb

Renaida Braun, 20, blev ett känt ansikte i Idol.Hon slutade på en sjätte plats – men sen blev det tyst om henne.– Jag har precis flyttat till Stockholm, och så skriver jag mycket musik. Jag har lite projekt på gång, berättar Renaida för Hänt.
Läs mer om Hänt, Idol.Hon, Renaida och Stockholm.

Åbo-borna lyfter fram gemenskap och tillit

Fredagens knivdåd chockerade Åbo, men de flesta tycks vara överens om att det gäller att behålla lugnet och lyfta fram gemenskap och tillit. Torgförsäljarna Sanna Huhtinen och Vesa Torvinen var först på plats på Salutorget på lördagsmorgonen, alldeles nära platsen där det första knivdådet skedde.
Läs mer om Salutorget, Vesa Torvinen och Åbo.
Litervis med hundbajs tömdes på samma plats – i över 15 år
Drygt en skottkärra i veckan – lastad med hundavföring.Det är vad en kennelägare dumpat i en slänt i Jönköpingstrakten i mellan 15 och 17 år.Nu har politikerna agerat efter att grannar oroat sig för dricksvattnet och dessutom störts av lukten, skriver Jönköpings-Posten.
Polisen om skjutningarna: Det finns en frustration
Efter minst 40 bekräftade skottlossningar i år är frustrationen inom Malmöpolisen stor.Ett av de stora problemen är att de inte är ute på plats när det händer.– Det är som på sjukhuset, vi får anpassa oss efter resurser, säger Ronny Holmberg, kommissarie och utredningsledare vid grova brott i Malmö.

Det var länge sedan jag hade de känslorna

Efter att ha mist vänner och brutit upp från en lång relation har Jessica Andersson hittat till en bra plats i livet. Nu njuter hon av ännu en Sverigesommar med Diggiloo. Nya kärleken Johan Malm är en stor del av lyckan. – Han är en livsnjutare och det älskar jag med honom.
Det räcker inte att visa sitt stöd – man måste göra något
Tio personer satte sig ner på Mynttorget i protest mot utvisningarna till Afghanistan. Nu sitter hundratals afghaner på trapporna på Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm. Många vill ta plats i demonstrationen – ungdomspartier, aktivister och volontärgrupper finns i kulisserna. I dag, lördag, planeras en motdemonstration under parollen Stå upp för Sverige – och en manifestation till stöd för de ensamkommande ungdomarna.
Bilar i p-hus brinner – elden hotar sprida sig
Bilar står i brand i ett parkeringshus i Biskopsgården, Göteborg.Räddningstjänsten har flera resurser på plats.– Just nu är det två bilar som brinner, ytterligare en är hotad, meddelar räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Björn af Kleen: Bannons plats i Vita huset var osannolik från början
Mannen som kallats den farligaste politiska aktören i USA är nu ett minne blott i Vita huset. Steve Bannons plats där var osannolik från början.
Läs mer om Kleen, USA och Vita.
Skottlossning i Uppsala – en förd till sjukhus
Ett stort polispådrag är på plats i Uppsala efter en misstänkt skottlossning.Enligt UNT ska en person ha förts till sjukhus.– Vi har haft två ambulanser på plats. Vi har fått uppgifter om en skottlossning och en person är förd till Akademiska sjukhuset. Skadeläget är oklart, säger Helene Thorsell, larmoperatör vid Sjukvårdens larmcentral till tidningen.
Här grips en man i misstänkt terrorists bostad
Här griper tungt beväpnad polis en man i Ripoll. Orten, belägen norr om Barcelona i den spanska regionen Katalonien, har blivit ett centrum i den utredning som pågår efter torsdagens terrorattack. Här tros den misstänkta terrorföraren Moussa Oukabir, 17, ha bott. Expressen är på plats i Ripoll, där en insatsstyrka på fredagskvällen förde ut en man från en bostad där en av de eftersökta männen uppges bo.
Växjö Lakers på plats i Åbo under attacken
Flera personer har knivskurits, varav en dött, i en attack i finska Åbo i dag.I kväll spelar Växjö Lakers träningsmatch mot TPS Turku i staden.Matchen kommer att få extra polisbevakning efter knivattacken.– Vi följer rekommendationerna vi får, säger Växjös tränare Sam Hallam.
Läs mer om Sam Hallam och Åbo.
Två skjutna i Västerås
Två personer har hittats skjutna, mest troligt utomhus, i Västerås. Uppgifterna om vad som hänt är hittills knapphändiga. Polisen är på plats i korsningen Köpingsvägen/Spantgatan.
Två skjutna vid korsning i Västerås
Två personer har skjutits i en korsning i Västerås, skriver polisen på sin hemsida.Flera polisresurser finns på plats.– Det lät som smällare i början men jag var ganska säker på att det inte var det, säger en anonym tipsare till VLT som ska ha hört fyra till fem skott.
Läs mer om VLT.
Fullt utvecklad brand i villa
Klockan 12.30 på fredagen larmades SOS till en adress i Klippan med anledning av en brand i en villa.Räddningstjänsten är på plats med tre släckningsenheter.– Det brinner i en villa för fullt, säger Lennart Linderos, inre befäl vid räddningstjänsten Nordväst.
Läs mer om Klippan och Nordväst.
DN på plats dagen efter dådet på La Rambla
DN:s Erik de la Reguera och Alexander Mahmoud är i Spanien för att bevaka terrordådet i Barcelona.
Lasse Swärd: Volvo Cars gröna gloria svartnar
Volvo Cars hamnar på sista plats i ett utförligt test av hur laddhybrider presterar i verklig trafik. Den nya prestigemodellen XC90 T8 får usla betyg, endast en stjärna av fem möjliga och totalt 24 av 100 poäng.
Kranium hittat – polisen misstänker mord
Polisen har startat en mordutredning efter att ett kranium hittats.En privatperson gjorde fyndet under torsdagen.– Vi har haft tekniker på plats, säger kommunpolis Malin Sjöholm till Ystad Allehanda.
Stenson tvåa efter rekordrunda
Henrik Stenson verkar ha hittat spelet lagom till penningstinna Fedex Cup, slutspelet på USA-touren i golf som startar i nästa vecka. Den svenske världsnian avslutade förra veckans PGA-mästerskap starkt och inledde strålande i Greensboro, North Carolina. Efter första rundan ligger han på andra plats, bara ett slag bakom amerikanen Matt Every.
Oljecistern brinner – stor insats på plats
Det brinner i isoleringen runt en oljecistern på Värö bruk i Varberg.– Det är en stor cistern så vi har många enheter på plats som håller på med nerkylning för närvarande, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten i Halland.
Isak får plats på prestigefylld lista
Alexander Isak fortsätter att dra till sig uppmärksamhet. Nu har Bundesligas officiella hemsida tagit ut 20 talanger att följa den här säsongen. På listan finns Isak - som placeras på elfteplats.Isak gjorde ett rejält avtryck med fyra mål i matchen mot Rot-Weiss Erfurt, skriver sajten.
Läs mer om Isak.
UD:s rekommendation till svenskar på plats
Svenska utrikesdepartementet uppmanar svenskar i Barcelona att ta kontakt med sina anhöriga och hålla sig uppdaterade om vad som händer.Det finns ingen avrådan för svenskar mot att åka till Barcelona. Men Anne Thorngren hänvisar till nya reserekommendationer.– På vår hemsida finns reseinformation, säger Anne Thorngren, presskommunikatör vid utrikesdepartementet.Enligt henne har UD inga uppgifter om skadade svenskar.
Läs mer om Anne Thorngren och Barcelona.
Vittne i Barcelona: Såg en död man på gatan
Neus Verd var inne på matmarknaden La Boqueria som ligger på samma gata där den vita skåpbilen körde in. – Plötsligt var jag precis där bilen hade kört in och jag såg en död man på gatan, säger hon till DN:s medarbetare på plats.
Läs mer om Barcelona och La Boqueria.
Är du på plats? Vet du mer?
Kontakta SvD om du är på plats i Barcelona och kan berätta mer om händelsen.
Läs mer om Barcelona.