Pojkarna

Sexåringar försvunna från skola – söks av polis

Två sexåringar är försvunna från en skola i Örebro.Pojkarna har varit försvunna sedan 11.30-tiden, skriver polisen på sin hemsida.Nu söker man efter barnen med polis.
Läs mer om Örebro.Pojkarna.

16-åring åtalas för mord inne på Friskis & Svettis

Med ett hugg skar den misstänkte 16-åringen av lårbensartären på 17-åringen som senare avled.De två pojkarna hade börjat bråka inne på Friskis Svettis i Ängelholm, enligt vittnen.Han misstänks ha stulit mordvapnet på ett familjehem.
Läs mer om Ängelholm.
Han kallade sig Sara – lurade pojkar till sex
En 21-årig man i Lund döms till fängelse för att han lurat sju unga pojkar till sexuell posering på nätet. Pojkarna var 12–14 år gamla när de utsattes för övergreppen.Mannen erkänner att han låtsades vara tjejen Sara. Han avslöjades av en ren slump.
Läs mer om Lund och Sara.
Pojkar överfölls av stort gäng vid busshållplats
Pojkarna stod och väntade på bussen vid hållplatsen i närheten av Hovåsskolan i Göteborg.Då överfölls de och rånades på ett gäng på upp till femton personer.– Jag tycker det är förfärligt, säger Hans-Åke Norrby, rektor på Hovåsskolan.

Skadade hästar – kunde identifieras via Snapchat

Det nya året började illa för ridklubben Stenbjerggaard Rideskole i Danmark.Fyra yngre män släppte lös stallets hästar och tjuvred i ridhuset, skriver Ridehesten.com.Men pojkarna har nu identifierats – efter att de publicerat videobevis från händelsen på Snapchat.
En av pojkarna ska klara sig och en ska gå under
Fotografen Tuija Lindström fotograferade i början av sin karriär den unge Jonas och hans olycklige vän Jussi.Jonas Gardell skriver om ett år av sorg och livet som krymper när de viktiga människorna går bort.
Flicka ersatt av kommunen efter skolvåldtäkt
En 14-årig flicka våldtogs av två pojkar på en skola i Lund. Pojkarna fick till en början gå kvar medan flickan flyttades till en specialskola. Nu får hon ersättning på 65 000 kronor för kränkande och lidande, efter att kommunens försäkringsbolag under hösten förhandlat med föräldrarna, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Lund och Sydsvenskan.
Högsta domstolen ska klargöra gränsen mellan vapen och leksak
Två 17-åriga killar från Ekerö dömdes i augusti för ringa vapenbrott efter att ha skjutit med soft air guns, pistoler med mjuka skott. Pojkarna själva menar att pistolerna bör betraktas som leksaker. Nu ska Högsta domstolen klargöra gränsen mellan vapen och leksaker.
Läs mer om Ekerö och Högsta.
Succn för Zlatans söner: Överlägsen
Zlatan Ibrahimovics söner verkar ha ärvt pappas vinnarskalle.Båda pojkarna gjorde stor succ under en taekwondo-turnering i Västerås i helgen.
Se upp för pojkarna i b-laget
DN 22/11 2017. Det är inte synd om den moderne mannen. Men den tilltagande utslagningen av pojkar i utbildningssystemet bådar verkligen illa.
Pojkarna spelar TV-spel – dödar amerikaner
15 dagar i en av världens mest kontrollerade diktaturer.Nu kan Expressen TV visa exklusivt material inifrån Nordkorea, med hjälp av amerikanska CNN.Samtidigt ökar den militära spänningen mellan USA och Nordkorea varje vecka.
Läs mer om Expressen TV, Nordkorea, TV-spel och USA.
Pojkar tjänar på många flickor i skolan
Ju fler tjejer, desto bättre – för pojkarna. Pojkar blir nämligen duktigare om skolan de går i har en hög andel flickor. Forskningen sätter fingret på den tydliga skillnad som finns mellan flickors och pojkars skolresultat.
Mammans ilska efter busschaufförens attack
Leo, 14, och hans klasskamrat skulle gå på på bussen på väg till skolan.De hann inte mer än att gå ombord innan chauffören attackerade pojkarna verbalt.– Hon sa att vi var lata för att vi inte gick den biten och var otrevlig. Hon pratade skit om oss hela vägen till nästa hållplats, säger han.
Pojkar sköt ihjäl svan – nu åtalas de för djurplågeri
Pojkar i 15-års åldern sköt i våras ihjäl en Knölsvanshane med ett luftgevär i Löknäsviken på Värmdö. I och med det lämnades en svanhona ensam med parets sju ägg. Nu åtalas pojkarna för djurplågeri, rapporterar Mitt i.
Två pojkar rånade i Malmö
På lördagskvällen rånades två pojkar, 14 och 16 år gamla.Rånet skedde på Nikolaigatan i Malmö.Pojkarna lämnade ifrån sig sina saker efter att rånaren hade använt sig av våld.
Det är männen och pojkarna som måste förändras
I #metoo har tusentals berättelser dånat fram över världen. De män som faktiskt har något på sitt samvete sover nog inte så gott dessa nätter, oroliga för hur identifierbara de ska vara vid nästa nätpublicering, skriver journalisten Karin Alfredsson.
Läs mer om Karin Alfredsson.
Tonårskillarna rånade och hotade sina offer
Två pojkar på 17 och 18 år i Malmö som suttit häktade sedan början av september åtalas nu för 17 olika brott som begåtts på kort tid.Fyra av brotten är rån där de bland annat misstänks ha hotat offren med kniv. Flera av offren har även blivit slagna och hotade med mer stryk om de skulle larma polisen.Pojkarna nekar till att ha utfört rånen.
Läs mer om Malmö.
Idrottsledaren torterade tolv pojkar – får sex års fängelse
Övergreppen mot de tolv pojkarna kan likställas med tortyr, ansåg tingsrätten och dömde den 41-årige idrottsledaren i Blekinge till sex års fängelse. Vid 11 på torsdagen fastställde hovrätten den domen.
Läs mer om Blekinge.
Ensamkommande är ett jättesvårt socialt problem
Tidigare omhändertagande, fler låsta sis-platser och bistånd till Marocko. Det är Stockholmsoppositionens svar på situationen med de ensamkommande marockanska pojkarna. Dessutom vill både M och L att staten tar ett större ansvar. – Vi har ansvar för våra invånare och om de är invånare eller inte kan man verkligen diskutera, säger Lotta Edholm (L).
Läs mer om Lotta Edholm och Marocko.
Brommapojkarna överväger att släppa pojkarna
Alla Brommapojkarnas 250 lagkaptener ska bära regnbågsfärgade kaptensbindlar. Men där slutar inte Sveriges största fotbollsförenings jämlikhetsarbete.
De ensamma pojkarna i Björns Trädgård
Marockanska barn och ungdomar fortsätter att söka sig till Sverige och Stockholm – trots att nästan ingen av dem får uppehållstillstånd. Efter 18-årsdagen får de varken tak över huvudet eller ekonomisk hjälp. Ändå väljer många att stanna, även om det innebär ett liv på gatan. – Sverige vill inte ha mig här, men kan heller inte slänga ut mig.
Läs mer om Stockholm och Sverige.
Pedofil lurade till sig sexuella tjänster av pojkar på nätet
En man i 20-årsåldern chattade med flera pojkar på nätet – den yngsta bara åtta år gammal. I utbyte mot belöningar fick han pojkarna att posera nakna framför webbkamera.Han har dessutom fotograferat duschande barn på en skola där han arbetade.Nu döms han av Växjö tingsrätt bland annat för våldtäkt och sexuellt övergrepp mot barn samt flera fall av barnpornografibrott.–Han var snäll och bra på att manipulera, säger ett av barnen i förhör.
Läs mer om Växjö.
Evelyn Schreiber: Fånga upp pojkarna som stakar sig
I de nationella proven i svenska presterar flickorna i de svagaste skolorna på samma nivå som pojkarna i de bästa skolorna. Hur är det möjligt?
Ung pojke rånad av ungdomsgäng
En ung pojke har angripits av tre pojkar i 15-årsåldern i Frölunda i Göteborg.Pojkarna har hotat honom med kniv, och även slagit och sparkat på honom. De rånade honom på hans telefon och ett kontokort.Polisen söker nu efter de tre unga rånarna.
Läs mer om Frölunda och Göteborg.Pojkarna.
Familjen i Houston tvingades fly med båt
HOUSTON. Nora tvingades fly från sitt hem med båt.Ensam och gravid med två små barn.– Allt jag kunde tänka på var pojkarna och att det var över vattenytan, säger hon.
Läs mer om Houston.