Pojkarna

Se upp för pojkarna i b-laget

DN 22/11 2017. Det är inte synd om den moderne mannen. Men den tilltagande utslagningen av pojkar i utbildningssystemet bådar verkligen illa.

Pojkarna spelar TV-spel – dödar amerikaner

15 dagar i en av världens mest kontrollerade diktaturer.Nu kan Expressen TV visa exklusivt material inifrån Nordkorea, med hjälp av amerikanska CNN.Samtidigt ökar den militära spänningen mellan USA och Nordkorea varje vecka.
Läs mer om Expressen TV, Nordkorea, TV-spel och USA.
Pojkar tjänar på många flickor i skolan
Ju fler tjejer, desto bättre – för pojkarna. Pojkar blir nämligen duktigare om skolan de går i har en hög andel flickor. Forskningen sätter fingret på den tydliga skillnad som finns mellan flickors och pojkars skolresultat.
Mammans ilska efter busschaufförens attack
Leo, 14, och hans klasskamrat skulle gå på på bussen på väg till skolan.De hann inte mer än att gå ombord innan chauffören attackerade pojkarna verbalt.– Hon sa att vi var lata för att vi inte gick den biten och var otrevlig. Hon pratade skit om oss hela vägen till nästa hållplats, säger han.

Pojkar sköt ihjäl svan – nu åtalas de för djurplågeri

Pojkar i 15-års åldern sköt i våras ihjäl en Knölsvanshane med ett luftgevär i Löknäsviken på Värmdö. I och med det lämnades en svanhona ensam med parets sju ägg. Nu åtalas pojkarna för djurplågeri, rapporterar Mitt i.
Två pojkar rånade i Malmö
På lördagskvällen rånades två pojkar, 14 och 16 år gamla.Rånet skedde på Nikolaigatan i Malmö.Pojkarna lämnade ifrån sig sina saker efter att rånaren hade använt sig av våld.
Det är männen och pojkarna som måste förändras
I #metoo har tusentals berättelser dånat fram över världen. De män som faktiskt har något på sitt samvete sover nog inte så gott dessa nätter, oroliga för hur identifierbara de ska vara vid nästa nätpublicering, skriver journalisten Karin Alfredsson.
Läs mer om Karin Alfredsson.
Tonårskillarna rånade och hotade sina offer
Två pojkar på 17 och 18 år i Malmö som suttit häktade sedan början av september åtalas nu för 17 olika brott som begåtts på kort tid.Fyra av brotten är rån där de bland annat misstänks ha hotat offren med kniv. Flera av offren har även blivit slagna och hotade med mer stryk om de skulle larma polisen.Pojkarna nekar till att ha utfört rånen.
Läs mer om Malmö.
Idrottsledaren torterade tolv pojkar – får sex års fängelse
Övergreppen mot de tolv pojkarna kan likställas med tortyr, ansåg tingsrätten och dömde den 41-årige idrottsledaren i Blekinge till sex års fängelse. Vid 11 på torsdagen fastställde hovrätten den domen.
Läs mer om Blekinge.
Ensamkommande är ett jättesvårt socialt problem
Tidigare omhändertagande, fler låsta sis-platser och bistånd till Marocko. Det är Stockholmsoppositionens svar på situationen med de ensamkommande marockanska pojkarna. Dessutom vill både M och L att staten tar ett större ansvar. – Vi har ansvar för våra invånare och om de är invånare eller inte kan man verkligen diskutera, säger Lotta Edholm (L).
Läs mer om Lotta Edholm och Marocko.
Brommapojkarna överväger att släppa pojkarna
Alla Brommapojkarnas 250 lagkaptener ska bära regnbågsfärgade kaptensbindlar. Men där slutar inte Sveriges största fotbollsförenings jämlikhetsarbete.
De ensamma pojkarna i Björns Trädgård
Marockanska barn och ungdomar fortsätter att söka sig till Sverige och Stockholm – trots att nästan ingen av dem får uppehållstillstånd. Efter 18-årsdagen får de varken tak över huvudet eller ekonomisk hjälp. Ändå väljer många att stanna, även om det innebär ett liv på gatan. – Sverige vill inte ha mig här, men kan heller inte slänga ut mig.
Läs mer om Stockholm och Sverige.
Pedofil lurade till sig sexuella tjänster av pojkar på nätet
En man i 20-årsåldern chattade med flera pojkar på nätet – den yngsta bara åtta år gammal. I utbyte mot belöningar fick han pojkarna att posera nakna framför webbkamera.Han har dessutom fotograferat duschande barn på en skola där han arbetade.Nu döms han av Växjö tingsrätt bland annat för våldtäkt och sexuellt övergrepp mot barn samt flera fall av barnpornografibrott.–Han var snäll och bra på att manipulera, säger ett av barnen i förhör.
Läs mer om Växjö.
Evelyn Schreiber: Fånga upp pojkarna som stakar sig
I de nationella proven i svenska presterar flickorna i de svagaste skolorna på samma nivå som pojkarna i de bästa skolorna. Hur är det möjligt?
Ung pojke rånad av ungdomsgäng
En ung pojke har angripits av tre pojkar i 15-årsåldern i Frölunda i Göteborg.Pojkarna har hotat honom med kniv, och även slagit och sparkat på honom. De rånade honom på hans telefon och ett kontokort.Polisen söker nu efter de tre unga rånarna.
Läs mer om Frölunda och Göteborg.Pojkarna.
Familjen i Houston tvingades fly med båt
HOUSTON. Nora tvingades fly från sitt hem med båt.Ensam och gravid med två små barn.– Allt jag kunde tänka på var pojkarna och att det var över vattenytan, säger hon.
Läs mer om Houston.
Kevinutredarna tittade inte på provsvar om pojkarna
I utredningen av Kevinmordet 1998 togs prover på de två misstänkta pojkarna, men sedan brydde man sig inte om analyssvaren – efter att polisen riktat in sig på spåret att pojkarna var skyldiga. Det visar den nyöppnade förundersökningen, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Kevinmordet.
Kevinutredarna tittade aldrig på provsvar om pojkarna
I utredningen av Kevinmordet 1998 togs prover på de två misstänkta pojkarna, men sedan brydde man sig inte om analyssvaren – efter att polisen riktat in sig på spåret att pojkarna var skyldiga. Det visar den nyöppnade förundersökningen, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Kevinmordet.
16-åring överklagar dom för våldtäkt med järnrör
Den 16-åriga flickan våldtogs under dödshot i Vårberg. Nu överklagar en av de två dömda pojkarna och vill frias från brott. Han hävdar att det sexuella umgänget varit frivilligt.
Läs mer om Vårberg.
JUST NU: Unga pojkar rånade – gärningsmännen på fri fot
Fyra till fem rånare uppges ha rånat två pojkar, 11 respektive 12 år.Gänget ska ha kommit fram till pojkarna och tagit deras mobiltelefoner.Nu håller polisen utkik efter gärningsmännen.
Idrottsprofilen plågade för att utveckla pojkarna
Idrottsprofilen ville göra talangerna till bättre idrottsmän – och använde sig av tortyrliknande metoder.Förbundet i sporten tar avstånd, åklagare tror inte på mannens alternativa förklaringar och huvudpersonen själv är övertygad om att han inte begått något brott.– Det är komplext läge för den tilltalade. Han filmade allt, så han kan inte neka, säger kammaråklagare John Dagnevik.
Läs mer om John Dagnevik.
Förskolan glömmer de blyga pojkarna
I sommarens intervjuserie på Ungkultursidan presenterar tongivande personer sina tankar om vår tids syn på barn.Sven Olov Karlsson möter en forskare som kämpar för allas rätt till en bra förskola – och manlig förskolepersonal.
Läs mer om Ungkultursidan.
Elever på elitskola spelade in nazifilm på resa till Auschwitz
Under en skolresa till förintelselägret Auschwitz spelade niondeklassare på en av landets mest populära skolor in en film där de heilar och imiterar Hitler. Filmen har väckt stor upprördhet bland föräldrar och skolan överväger en polisanmälan. – Jag var illamående efter att ha sett den, men nu när jag träffat pojkarna så tycker jag synd om dem på ett sätt.
Läs mer om Auschwitz och Hitler.
Två pojkar kan ha orsakat masspaniken i Turin
Två unga pojkar misstänks ha orsakat den panik som uppstod på söndagskvällen i Turin i norra Italien. Efter ett tio timmar långt polishör ska pojkarna ha uppgett att händelsen var en dumhet– men att de själva inte begått den.
Läs mer om Italien och Turin.