Polisen

JUST NU: Barn påkört av bil vid Ica-butik

Ett cyklande barn har blivit påkört av en bilist vid en Ica-butik i Munkedal, uppger polisen.Barnet har förts till en vårdcentral.
Läs mer om Ica-butik och Munkedal.

Personbil med släp och lastbil i krock

Polis är på väg till Älvängen efter en trafikolycka på E45.– Det ska vara en personbil med släp som krockat med en lätt lastbil, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om E45, Väst och Älvängen.
Två bilar i krock – en person uppges vara skadad
Strax efter klockan 12 larmades SOS om en trafikolycka i Skaraborg. Enligt larmet ska två bilar ha krockat och en person uppges vara skadad.– Vi är på väg till platsen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst.
Läs mer om Skaraborg och Väst.
18-åring gripen för mordförsök
I juli sköts en man vid Rosengårds centrum.Han fick livshotande skador men överlevde.Nu har polisen gripit en 18-åring, misstänkt för mordförsöket, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Sydsvenskan.
JUST NU: Mordförsök – person fick skott mot sig
På tisdagskvällen fick polisen in en anmälan om ett mordförsök i Kristianstad. En person ska ha fått en skottlossning mot sig men uppges inte vara skadad.Övriga omständigheter är initialt oklara.
Läs mer om Kristianstad.
Ung flicka utsatt för våldtäktsattack
Polisen har spärrat av ett parkområde på Öster i Örebro efter en misstänkt våldtäkt.– Händelsen ska ha inträffat tidigt imorse. Vi vet inte exakt vad som inträffat men det är en ung flicka som blivit utsatt, säger Anders Sjöberg vid polisen, till SVT Nyheter.
Läs mer om Örebro och Öster.
Nioåring utsatt för våldsbrott
En nioårig flicka misstänks ha blivit utsatt för ett våldsbrott i Örebro under morgonen. Polisen har spärrat av ett grönområde i östra Örebro, där händelsen inträffade. Ingen person är ännu gripen.
Läs mer om Örebro.
Boende väcktes av naken tjuv i huset
I samband med festivaler kan allt hända – det är polisen väl medvetna om.I morse fick de larm från boende i Emmaboda som vaknat av att en naken tjuv befann sig i villan.– Det är väl förmodligen en festivalbesökare som missat något i natt, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Emmaboda och Stephan Söderholm.
Polisen åkte ut på inbrottslarm – hittade pistol
Polisen åkte ut på ett larm om ett misstänkt inbrott i ett garage.I stället hittade man två till synes drogpåverkade män – och en pistol.– Två män grips vid ett garage, misstänkta för grovt vapenbrott och de var misstänkt narkotikapåverkade, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.
Läs mer om Väst.
Man föll ut från fjärde våningen – vårdas på sjukhus
En man föll ut från en balkong på fjärde våningen under den sena tisdagskvällen.– Han blir liggandes på marken och är körd till sjukhus där han vårdas, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.Polisen har genomfört en teknisk undersökning i lägenheten då brott inte kan uteslutas.
Läs mer om Väst.Polisen.
Stulen bil brann – i närheten av Ikeafirma
Polisen fick larm om brinnande bil. När de väl kom till platsen upptäckte det att bilen var stulen.Bilen brann ner helt.
Läs mer om Ikeafirma.
Kvinna greps för misstänkt rattfylleri
Polisen gjorde en kontroll av en personbil och fick misstankar om att föraren körde rattfull.Nu är hon medtagen till stationen för prover.
Vild polisjakt under natten – två misstänkta för dråpförsök mot polis
En man och en kvinna kunde gripas under natten till onsdagen efter en dryg timmes lång biljakt genom Halland.Under färden kastade personerna ut bland annat ett basebollträ och flaskor mot den efterföljande polisen.De misstänks nu för försök till dråp alternativt försök grov misshandel.– Det hade kunnat sluta illa, säger Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Man gripen efter skott i foten
En man greps efter att han misstänkts ha skjutit sig själv i foten, enligt polisen.Mannen är nu misstänkt för brott mot vapenlagen.
Hyrde ut sin lägenhet – kom hem till misstänkt bordell
En trevlig frisörstudent hyrde Marias lägenhet i Stockholm när hon åkte till Thailand i april. Men tillbaka från resan var frisörstudenten spårlöst försvunnen – och nu misstänker polisen att lägenheten har använts för prostitution. – Det känns så hemskt och det var så smutsigt när jag öppnade lägenheten, säger Maria.
Läs mer om Maria, Stockholm och Thailand.
Kvinna försvunnen i skogen i Härnösand
En större sökinsats pågår i ett skogsområde i Härnösands kommun.–Vi letar efter en kvinna som har varit ute och plockat svamp och försvann vid 20-tiden, säger Johan Aittamaa vid polisen i Västernorrland.
Två inbrottstjuvar ertappades av polis
Polisen larmades vid 22.28 på tisdagskvällen om ett inbrottsförsök i Kristianstad centrum.Två män med ficklampor tros ha försökt ta sig in i ett hus, efter att ha klättrat upp på en byggnadsställning.– Både polis och väktare såg dem, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Kristianstad.
En person påkörd – ambulans till platsen
En fotgängare har blivit påkörd av en personbil i Landskrona centrum.Larmet inkom till polisen 21.03 på tisdagskvällen.Polis och ambulans är på väg.– Om någon har kommit till skada är för tidigt att svara på, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Landskrona.
Man och kvinna knivskurna – hundpatrull jagade misstänkt
En man och kvinna har under kvällen blivit knivskurna i Munkedal.Polisen tog in hundpatrull för att upp jakten på den flyende gärningsmannen.En man är gripen - skadeläget för de inblandade är oklart.
Läs mer om Munkedal.Polisen.
Motorsågsmannen efterlyses internationellt
Den schweiziska polisen har utfärdat en internationell arresteringsorder på mannen som skadade fem personer med en motorsåg i Schaffhausen under måndagen.
Läs mer om Schaffhausen.
Polisen stoppar musikfestival
Polisen stoppar technofestivalen Into the factory.Enligt arrangörerna har polisen uppgett att de inte kan garantera säkerheten för festivalbesökarna – på grund av droger.– Detta är utan tvekan en av de värsta situationerna i mina 20 år i branschen, säger Mattias Hedlund, arrangör i ett pressmeddelande.
Läs mer om Into.
Inbrottstjuvar jagas med hundpatrull
En person greps av polisen i dag i Nacka efter ett inbrott på Värmdö. Två av gärningsmännen är fortfarande på fri fot och eftersöks i området.
Läs mer om Nacka och Värmdö.
Polisen i Malmö hittade halv miljon – i en fåtölj
Polisen i Malmö hittade en halv miljon vid en husrannsakan – gömt i en fåtölj.Ingen har gjort anspråk på pengarna.Nu tillfaller hela summan staten, enligt TT.
Läs mer om Malmö.
Spårlöst försvunne boxaren hittad skjuten
Hans fall har gäckat polisen i dagar nu.Men nu har man kommit ett stort steg närmre sanningen om mordet på 22-årige boxaren Tunahan K., rapporterar Bild.
Läs mer om Bild och Tunahan K.