Polisen

Polisen: Mycket svårt att utvisa Akilov

Inrikes. Polisen letade aldrig efter Rahmat Akilov, visar SVT:s Uppdrag granskning. Men enligt polisen är det inte säkert att han hade kunnat utvisas - även om de hittat honom.
Läs mer om Akilov och Rahmat Akilov.

En död och fyra skadade efter polisjakt

Inrikes. Två bilar krockade i Upplands Väsby norr om Stockholm efter att polisen inlett en jakt på en av bilarna. En person har avlidit och ytterligare fyra har förts till sjukhus.
Läs mer om Stockholm.
Man till sjukhus – föll på jobbet
Vid 00.15 larmades polisen till en arbetsplats i Arlöv efter att en man fallit och skadat sig.Mannen fick föras till sjukhus – skadeläget är oklart.
Läs mer om Arlöv.
En död och fyra skadade efter polisjakt
Två bilar krockade i Upplands Väsby norr om Stockholm efter att polisen inlett en jakt på en av bilarna. En person har avlidit och ytterligare fyra har förts till sjukhus.
Läs mer om Stockholm.

Polisen: Mycket svårt att utvisa Akilov

Polisen letade aldrig efter Rahmat Akilov, visar SVT:s Uppdrag granskning. Men enligt polisen är det inte säkert att han hade kunnat utvisas – även om de hittat honom.
Läs mer om Akilov och Rahmat Akilov.
15-åring gjorde stöldräd i villor
En 15-årig kille greps av polis natten mot onsdagen efter att han varit ute på en inbrottsturn norr om Varberg.– Han misstänks för tre fullbordade villainbrott och två inbrottsförsök, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.En kvinna larmade polisen när hon såg hur någon lös in i huset med ficklampa.
Läs mer om Varberg.
Någon tände på fastighet två gånger under natten
Två gånger larmades polisen till samma fastighet natten till onsdagen.Orsaken var att någon upprepat tände eld i byggnadens källare.
Polisen sökte uzbekisk artist i stället för Akilov
Två månader innan dådet på Drottninggatan fick polisen i uppdrag att hitta och utvisa Rakhmat Akilov från Sverige.Men Migrationsverket gav dem fel namn – och fel land.I stället för Akilov efterlystes Rahmatjon Kurbonov – en känd uzbekisk artist, visar onsdagens avsnitt av SVT:s Uppdrag granskning.
Flera missar när Akilov efterlystes
Rakhmat Akilov skulle ha utvisats flera månader innan han utförde sitt attentat i Stockholm. Men när Migrationsverket överlämnade ärendet till polis var både namnet och landet han skulle till fel, avslöjar SVT:s Uppdrag granskning. Och polisen letade aldrig ens efter honom.
Fler positiva till Sveriges ekonomi
Fler tycker att ekonomin blivit bättre, främst för Sverige som helhet. Samtidigt ökar förtroendet för flera viktiga institutioner, som politiker, polisen och domstolarna. Det visar Som-undersökningen som gjordes på hösten 2017.
Läs mer om Som-undersökningen och Sverige.
Fler positiva till Sveriges ekonomi
Fler tycker att ekonomin blivit bättre, främst för Sverige som helhet. Samtidigt ökar förtroendet för flera viktiga institutioner, som politiker, polisen och domstolar. Det visar Som-undersökningen som gjordes hösten 2017.
Läs mer om Som-undersökningen och Sverige.
Fler positiva till Sveriges ekonomi
Fler tycker att ekonomin blivit bättre, främst för Sverige som helhet. Samtidigt ökar förtroendet för flera viktiga institutioner, som politiker, polisen och domstolarna. Det visar Som-undersökningen som gjordes på hösten 2017.
Läs mer om Som-undersökningen och Sverige.
Flera skadade i bilkrock under polisjakt
Två bilar har krockat i Upplands Väsby efter att polisen inlett en jakt på en av bilarna. Flera personer har skadats, enligt polisen. Det är dock oklart hur allvarliga skador det rör sig om.
Försökte smita från polisen – greps
En man i 35-årsåldern som försökt smita undan en poliskontroll i Karlskorna greps på tisdagskvällen.Han misstänks för ett antal olika trafikbrott och narkotikabrott.
Läs mer om Karlskorna.
En död och flera skadade efter biljakt
Två bilar har krockat i Upplands Väsby norr om Stockholm efter att polisen inlett en jakt på en av bilarna. Flera personer har skadats, enligt polisen och Dagens Nyheter uppger att en person har avlidit.
Läs mer om Stockholm.
Flera skadade i bilkrock under polisjakt
Inrikes. Två bilar har krockat i Upplands Väsby efter att polisen inlett en jakt på en av bilarna. Flera personer har skadats, enligt polisen. Det är dock oklart hur allvarliga skador det rör sig om.
Polisen söker efter försvunnen 13-åring
En 13-årig flicka har anmälts försvunnen i Gislaveds kommun. Ett flertal polispatruller, hundpatruller och även en helikopter sattes under tisdagskvällen in i sökandet efter flickan.
Polisens egna knep: Så här slipper du fortkörningsböter
Vi är nog många som är lite oroliga att vi ska få fortkörningsböter? Läs polisens egen lista hur du undkommer böter. Polisen har skrivit en lista hur man slipper fortkörningsböter.
Det händer med Peter Madsen – om han frias
Om Peter Madsen i dag frias från misstankarna om mord och övergrepp på Kim Wall kan han släppas fri direkt, trots de brott han har erkänt.–Han kan bara resa sig och gå ut om han vill, men om han ber polisen att köra honom någonstans tror jag inte de säger nej, säger försvarsadvokaten Mette Grith Stage.Ett troligt scenario är att Madsen, vid en friande dom, sätts i en polisbil och körs till en utvald polisstation – och där försätts på fri fot.
Polisjakt slutade i krasch – en person svårt skadad
En person är svårt skadad efter att ett polisförföljande av en bil slutade i krasch, skriver Aftonbladet.Det är oklart varför polisen inledde förföljandet.
Läs mer om Aftonbladet.Det.
Man skjuten i Uppsala - område avspärrat
Inrikes. Ett larm om skottlossning kom in till polisen i Uppsala strax innan klockan 19 på tisdagskvällen. Polisen skriver på sin hemsida att en person strax därefter uppsökte akuten med en skottskada.
Läs mer om Uppsala.
Flera skadade vid svår olycka i Upplands Väsby
Två personbilar har kolliderat i samband med att polisen förföljde en bil i Upplands Väsby. Larmet kom in klockan 20.39.
Man skjuten i Uppsala - område avspärrat
Ett larm om skottlossning kom in till polisen i Uppsala strax innan klockan 19 på tisdagskvällen. Polisen skriver på sin hemsida att en person strax därefter uppsökte akuten med en skottskada.
Läs mer om Uppsala.
Polisen hyllas som hjälte efter dramat
Alek Minassian, som misstänks ha dödat tio personer i Toronto under måndagen, siktade mot polisen och sa att han ville bli skjuten. Inte ett skott avlossades, gärningsmannen greps och nu hyllas hjältepolisen av hela Kanada. – Han är omskakad av det som hände och hur stort det har här har blivit. Till mig sa han jag gjorde bara mitt jobb, säger polischefen Mike McCormack till Toronto Star.
Larm om skottlossning – en person skadad
En person har kommit skottskadad till akuten i Uppsala.Detta efter larm om skottlossning i Gottsunda, uppger polisen på sin hemsida.
Läs mer om Gottsunda och Uppsala.Detta.