Polisen

Familj rånad och pepparsprejad

En hel familj rånades i sin bostad i Malmö på fredagskvällen.När de kom hem fanns tre maskerade män i lägenheten. De sprejade mamman, pappan och den tolvåriga dottern med pepparsprej och flydde.– Vi har spanat efter rånarna men ingen har gripits, säger Stephan Söderholm vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Läs mer om Malmö, Region och Stephan Söderholm.

Älgjägare sköt björn: Var chockad

En älgjägare var ute i skogen i Arjeplog när en björn dök upp.– Han sköt björnen på några meters håll och uppger att han handlat i nöd, säger Marie Andersson, presstalesperson vid polisen i region Nord.
Läs mer om Arjeplog, Marie Andersson och Nord.
Ingen brottsmisstanke efter att polis sköt man i Malmö
Natten till onsdag sköts en man av polisen under ett gripande i centrala Malmö.Mannen vårdas för allvarliga skador men skjutningen ses i nuläget som nödvärn.– I dagsläget finns det ingen som är misstänkt för brott av poliserna på plats, säger Anders Jakobsson, överåklagare i utredningen.
Läs mer om Malmö och Malmö.Mannen.
JUST NU: Väpnat rån mot butik – stor polisinsats
En livsmedelsbutik i Tibro nära Skövde har utsatts för ett väpnat rån, uppger polisen.Butikspersonalen hotades av två rånare med ett pistolliknande föremål som fick med sig en summa kontanter.– Vi har en hel del patruller som är och letar efter rånarna, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Skövde, Tibro, Tommy Nyman och Väst.

En skadad av tillhygge efter bråk

Två personer är skadade efter att minst tre personer bråkat i centrala Norrköping, skriver polisen på sin hemsida.Den ene ska vara skadad av ett tillhygge på överkroppen.En person är gripen.
Läs mer om Norrköping.
Efter flera dödsfall – nederländsk polis varnar för elcyklar
Antalet personer som dör när de cyklar på en elektrisk cykel har ökat i Nederländerna och nu har polisen gått ut med en varning. Äldre människor ska hålla sig till vanliga cyklar.
Läs mer om Nederländerna.
Pojke allvarligt skadad efter påkörning i Älvsjö
En pojke i nedre tonåren har förts till sjukhus med allvarliga skador efter en påkörning i Älvsjö i södra Stockholm. – Vi vet inte riktigt vad som har hänt och polisen har tagit bilen i beslag, säger Pontus Sandulf, vakthavande befäl i Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Älvsjö.
13-åring påkörd – är allvarligt skadad
En 13-åring har blivit påkörd i Solberga i södra Stockholm. Barnet har förts till sjukhus med allvarliga skador, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Solberga och Stockholm.
Började slåss i kassan på Coop – två gripna
Två personer har gripits, misstänkta för misshandel, efter ett bråk på Coop i Kristinehamn.Bråket ska ha föranletts av att personal kontrollerade duons inköp.– Man har ful-scannat kan man väl säga, säger Jan Matrne, vakthavande befäl vid polisen i region Bergsslagen.
Labil man lämnade från sjukhus
En man som är labil och enligt uppgift påverkad lämnade Sundsvalls sjukhus på fredagseftermiddagen.Innan polisen kunde hitta mannen varnades allmänheten.Mannen har nu förts till en vårdavdelning igen, skriver Sundsvalls Tidning.
Stopp i trafiken på E6 efter olycka
Trafiken på E6 i södergående riktning har stoppats efter en olycka söder om Falkenberg.Enligt polisen har en personbil kört in i en lastbil för att sedan åka in i mitträcket.– Inga personskador men trafiken står helt stilla, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.
Pojke påkörd utanför skola – förd till sjukhus
En pojke har blivit påkörd av en bil utanför en skola i Göteborg.Enligt polisen har han förts med ambulans till sjukhus.– Han skador betecknas inte som allvarliga, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.
Duterte: Redo att döda min son om anklagelserna är sanna
Paolo Duterte, son till Filippinernas president Rodrigo Duterte, anklagas för att ha hjälpt kinesiska smugglare att föra in droger till ett värde av en miljard kronor i landet. Fadern Rodrigo Duterte har nu beordrat polisen att döda sonen ifall anklagelserna stämmer.
Läs mer om Rodrigo Duterte.
Seniorboende träffat när buss besköts
Polisen utreder mordförsök sedan en buss blev träffad av skott.Nu står det klart att även ett boende för personer 55+, ett så kallat seniorboende och även ett bibliotek blev beskjutet.– Det är en fullständig likgiltighet mot tredje man, säger Eva-Gun Westford, pressinformatör för polisen region syd.
Läs mer om Eva-Gun Westford.
JUST NU: Man anträffad död
En man hittades död i en skog utanför Värnamo på fredagen.Mannen avled när han arbetade ensam i skogen.Dödsfallet ska ha skett på grund av sjukdom, enligt polisen.
Läs mer om Värnamo.
Polisen Per dog efter vild rånarjakt på E20
Fyra maskerade män rånade en tobaksbutik på Kaggeledstorget i Göteborg.Under rånarjakten dog polisen Per Nattvide efter att ha blivit påkörd på E20.Nu har de fyra männen dömts för rånet. För tre av dem blir påföljden fängelsestraff och utvisning.
Man hittades död i dike
En man har hittats död i ett dike på en ort strax utanför Borås.Det är oklart om att han blivit utsatt för något brott men polisen har startat en förundersökning om mord alternativt dråp.
Läs mer om Borås.Det.
Vittne stoppade bilstöld – polisen grep en man
Natten mot fredagen höll en bilägare på att bli av med sin bil när två tjuvar var i farten.Men ett vittne skrämde i väg tjuvarna och följde sedan efter dem.– Gärningsmännen flydde i en bil, men vi kunde komma i kapp och gripa en man, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Anna Göransson.
Cyklist påkörd av lastbil – oklart skadeläge
En cyklist har blivit påkörd av en lastbil i Kalmar.Enligt polisen är det oklart hur olyckan inträffade.Cyklisten, en kvinna, har först till sjukhus. Skadeläget är oklart.
Läs mer om Kalmar.Enligt.
15-årig mopedist i krock – bilförare smet från platsen
På fredagen krockade en bil och mopedist samman i en korsning. Mopedisten ska vara 15 år, enligt polisen.Bilen ska sedan ha lämnat platsen.– Bilföraren avvek från platsen, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisens ledningscentral i region Syd.
Läs mer om Calle Persson och Syd.
Äldre par rånades – blev fastbundna
Ett äldre par rånades under torsdagskvällen i sin bostad i Värmdö.Enligt polisen ska paret ha bundits fast medan tjuvarna länsade bostaden på kontanter och smycken.– De har utsatts för sparkar och slag, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens presstjänst.
Tjuvar sågade sig in i butik
En godisaffär i Kungälv och en Ica-butik i Landvetter utsattes för inbrott natten mot fredagen.– Vi misstänker att det är samma gärningsmän, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region väst.Vid ett av inbrotten sågade sig tjuvarna in med vinkelslip.
Brand lastbil på E22
På fredagsmorgonen larmades polisen om en brinnande lastbil på E22.Ingen person ska ha skadats vid händelsen, skriver polisen.
Läs mer om E22.
Man rånades på sin bil – polisen efterlyser fordonet
En man rånades på sin bil i Sundbyberg under torsdagsnatten.Det ska enligt vad mannen uppgav för polisen ha varit 4-6 personer som hotade honom med ett pistolliknande föremål.Polisen efterlyser nu bilen.
Läs mer om Sundbyberg.
Kvinna gick vilse i naturreservat – hittades efter stor sökinsats
En kvinna i 40-årsåldern försvann vid 20-tiden på torsdagskvällen i Sandsjöbacka naturreservat i Billdal i Göteborg.Polisen har haft en stor sökinsats under natten.Vid halv sextiden på fredagsmorgonen hittades kvinnan av en polishund.– Hon var nedkyld och chockad men i övrigt välbehållen, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region väst.