Polisen

Person har gått genom isen – förd till sjukhus

En person har gått igenom isen i Uppsala, skriver Unt.– Personen stod på bottnen och satt fast i isen. Man lyckades få upp personen som fördes till sjukhus med ambulans, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisen, till tidningen.
Läs mer om Lisa Sannervik, Unt och Uppsala.

Bebis glömdes på spårvagnshållplats

På tisdagseftermiddagen larmades polis till en spårvagnshållplats i Göteborg efter att en bebis hittats i en barnvagn.– Föräldrarna kom tillbaka sedan, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region Väst.Både barnet och föräldrarna ska efter omständigheterna må bra.
Bilar bombades med citroner och apelsiner
Stenhårda, frysta apelsiner och citroner kastades ner på passerande bilar från en gångbro över en väg i Kävlinge. Liknande händelser har inträffat tidigare.Denna gång skadades ingen person som tur är, skriver polisen på Facebook.
Läs mer om Facebook och Kävlinge.

Så kapas ditt Bank-ID – nu varnar storbanken

Nordea varnar nu kunder för telefonbedragare som försöker komma över ditt Bank-ID.Bluffterrorn mot storbankernas kunder visar inga tecken på att avta – hos polisen ligger hundratals ärenden på hög.– Vårt råd är att aldrig signera något på uppmaning av någon, säger Afroditi Kellberg, presschef för Nordea.
Stort pådrag vid planerad brand
Räddningstjänst och polis larmades under tisdagen om att en ladugård brann i Lysekil.Flera enheter från räddningstjänsten samt en ambulans larmades till platsen, skriver GP.Men enligt polisen ska ägarna ha anmält till räddningstjänsten att ladan skulle brännas ner och att eldningen var planerad.
Läs mer om Lysekil.Flera.
Inbrottsliga härjar i länet
Under den senaste veckan har flera inbrott inträffat i polisregion Nord. Enligt polisen har 22 villor haft påhälsning av tjuvar. I Norrbotten har 12 fullbordade och ett försök till inbrott skett.
Läs mer om Nord.
Två kvinnor anhållna för Malmömord
Kvinnorna, som är 37 och 50 år gamla, greps och anhölls under måndagen. Polisen vill enligt tidningen inte kommentera vilken koppling de hade till mannen.
Läs mer om Malmömord.
Oasis-stjärnan: Drog ut mina tänder med tång
Under 2002 hamnade tidigare Oasis-sångaren Liam Gallagher, 45 i slagsmål i München.Nu menar han att det var den tyska polisen som ville hämnas på honom och drog ut hans framtänder med en tång. – De slog mig i huvudet som hämnd och drog ut mina framtänder när jag var medvetslös, säger Liam Gallagher till The Guardian.
Lastbil körde in i bro
En lastbil har kört in i ett brofundament på Wachmeisters väg i Rosengård, Malmö.Lastbilen är inte körbar.Polisen är på väg till platsen.
Läs mer om Malmö.Lastbilen och Rosengård.
Polisen vill skärpa insatser mot unga
Det behövs ett alternativt sätt att omhänderta unga gärningspersoner i åldern 15–18 år, anser polisen. I dag får så unga människor inte häktas om det inte finns synnerliga skäl. Unga kriminella måste kunna tas ur sin destruktiva miljö, skriver polisen i ett pressmeddelande.
Explosion på villaterrass på Ingarö
En explosion har inträffat vid en villa på Ingarö utanför Stockholm. De boende i huset larmade polisen under natten mot tisdag om en kraftig smäll, och väl på plats upptäcktes att ett hål uppstått i terrassen och att fönsterrutor i bostaden krossats.
Läs mer om Ingarö och Stockholm.
Riksrevisionen: Polisen och Säpo bör utvecklas regionalt
Polisen och Säpo är bra på att utbyta information på ett ändamålsenligt sätt för att förhindra terrorism. Samtidigt finns det brister i kommunikationen, som bland annat har lett till fördröjningar, enligt Riksrevisionens genomgång.
Läs mer om Säpo.
Kolleger till misstänkt barnskötaren: Larmade flera gånger
En man som under flera år har arbetat som barnskötare inom Göteborgs stad misstänks för grova sexbrott mot barn han jobbat med, skriver GP.Sektorschefen inom den aktuella stadsdelen har tidigare berättat att de inte sett några tecken på det polisen misstänker.Men det är en bild som flera tidigare kolleger till mannen inte håller med om, skriver GP.
Bil sprängdes utanför bostad
En bil sprängdes utanför en bostad i en del av Staffanstorp natten till tisdagen.Det är ännu oklart hur detonationen har uppstått – och polisen kan inte heller säga om det finns ett samband till tidigare explosion.– Men det är så klart något som står högt upp på vår priolista att utreda, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen i Region Syd.
Läs mer om Kim Hild, Region Syd och Staffanstorp.
Explosion mot fastighet i Stockholm
En kraftig explosion skakade en fastighet i skärgårdskommunen Värmdö i östra Stockholm.När polisen kom till platsen var det hål i en terrass, orsakad av en detonation – och krossade fönsterrutor.
Trippelrånarens förvåning – skakade polisens hand
När den 30-årige gärningsmannen skulle råna Coop i Asarum för tredje gången gick han rakt in i en oväntad fälla.På plats befann sig en polis – som snabbt kunde hantera den obehagliga situationen.– Jag gick fram till honom, sade hej, och räckte fram min hand för en hälsning. Han fattade den och jag sade då att jag var polis, säger polisen i förhör.Rånaren åtalas nu vid Blekinge tingsrätt.
Läs mer om Asarum, Blekinge och Coop.
Kvinna misstänkt mördad
En ung kvinna har hittats död och ytterligare en kvinna hittades svårt skadad i en lägenhet i Vetlanda under natten.En ung man är gripen misstänkt för brotten, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Vetlanda.
Larmet: Polisen beslagtar livräddande läkemedel
Det är ett läkemedel som häver överdoser – och kan rädda livet på den som tagit till exempel en överdos heroin.Nu uppger SVT att Uppsalapolisen beslagtar läkemedlet, som går under namnet naloxon.– Det är skamligt. Har man inte den här kunskapen är jag beredd att utbilda varenda polis, säger Knut Bodin, medicinskt ansvarig läkare på sprututbytesmottagningen i Uppsala till SVT.
Man försökte slänga pitbull i papperskorg
En man har försökt slänga en hund i en papperskorg på centralstationen i Göteborg. Polis tillkallades.– Han uppgav att inte ville ha med hunden att göra längre, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Per Sahlgren och Väst.
Person påkörd på E4 – allvarligt skadad
En person har blivit påkörd på E4 nära Herrbeta utanför Linköping. Personen var i ett sällskap av fyra som stannat längs vägen eftersom de fått problem med bilen. När personen gick ut på vägen blev denne påkörd, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Herrbeta och Linköping.
Bil körde rakt in i villaträdgård
En personbil körde sent på måndagskvällen rakt in i en villaträdgård på Gamla Rosengård i Malmö.Personerna i bilen flydde från platsen innan polisen hann dit. Men bilen stod kvar.
Mystik kring finländsk affärsmans död i Uganda
Flera personer har gripits av ugandiska polisen, sedan en finländsk affärsman för snart två veckor sedan – den 6 februari – under mystiska omständigheter påträffades död på ett hotell i Ugandas huvudstad Kampala.
Läs mer om Kampala och Uganda.
Nu storsatsar polisen – blir fler i Sydsverige
Det ökade våldet i Malmö har fått poliskåren i region Syd att förstärka sin verksamhet.På måndagen meddelades det att över 100 nya tjänster ska tillsättas i regionen.Bland annat satsas det på en särskild grupp som ska utreda grova brott i Malmö.
Läs mer om Malmö, Syd och Sydsverige.
90-årig kvinna bestulen på sin plånbok
En kvinna i 90-årsåldern i Trelleborg upptäckte på måndagskvällen att hon hade blivit bestulen på sin plånbok när hon varit och handlat.– En man hade följt efter henne in i hissen, säger Anna Göransson vid ledningscentralen för polisen i Region syd.