Polisen

Polisen varnar: Falska låssmeder lurar kunder

Falska låssmeder har börjat lura kunder i flera svenska städer.Nu varnar branschen och polisen för att kunder luras att betala tiotusentals kronor - utan att ens få låset fixat.–Jag måste medge att jag inte är smartare än en simpel bedragare, säger Torbjörn Tännsjö, professor i praktisk filosofi, och en av de lurade.
Läs mer om Torbjörn Tännsjö.

JUST NU: Kaos efter flera olyckor

Det är en mycket stökig måndagseftermiddag i trafiken.På flera platser har det varit olyckor och en stund efter 18 är det mycket långa köer på flera vägar.Det är bland annat totalstopp på flera platser på E65 och på E6.– Det är helt otroligt långa köer, säger Åsa Emanuelsson hos polisen.
Läs mer om E65 och Åsa Emanuelsson.
Tiger Woods gripen för misstänkt rattfylla
Golfstjärnan Tiger Woods har åkt fast för att ha kört onykter, rapporterar ABC News. Senare på måndagsförmiddagen släpptes han av polisen.
Polisen om bluffsamtalen: Svårt att sätta dit dem
Det finns flera tänkbara motiv bakom bluffsamtalen som tusentals svenskar har utsatts för. Samtidigt säger polisen att deras förhoppningar är små om att sätta dit de som ligger bakom samtalen. – Men det är fullständigt klart att det rör sig om lurendrejeri, säger Jan Olsson på polisen.
Läs mer om Jan Olsson.

Tiger Woods tagen av polis för rattfylla

Golfstjärnan Tiger Woods är gripen för rattfylla, enligt VPTV Woods omhändertogs av polisen klockan tre på natten lokal tid i amerikanska Florida.
Läs mer om Florida.
Polisen varnar för falska sms – bedragarna utger sig för att vara från Bankid
Flera svenskar har nåtts av ett meddelande, vars falska avsändare försöker lura ur dig känsliga uppgifter.
Läs mer om Bankid.
Polisen varnar för falska sms – bedragarna utger sig för att vara från Bankid
Flera svenskar har nåtts av ett meddelande, vars falska avsändare försöker lura ur dig känsliga uppgifter.
Läs mer om Bankid.
Polisen: Svårt för operatörerna att stoppa Somalia-samtalen
Polisen misstänker att telefonsamtalen från Somalia kan användas av bluffmakaren för att växa inhemskt.
Läs mer om Somalia och Somalia-samtalen.
JUST NU: Totalstopp efter lastbilskrasch
En lastbil körde under måndagen i diket på länsväg 172 strax söder om Bäckefors.Fordonet blockerar hela vägen – och det är således avstängt i båda riktningar.– Lastbilen ligger i diket, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i region Väst.
40-årig man försvunnen – bilen hittad i Ullared
En man i 40-årsåldern som har varit försvunnen sedan 1 maj söks nu av polisen. På måndagen gick polisen ut med att man misstänker att mannen kan ha utsatts för brott.
Läs mer om Ullared.
Man försvann vid Ullared – polisen misstänker brott
Polisen i Halland söker just nu efter en man i 40-årsåldern som försvann när han var på väg till sitt jobb i Älvsered den 1 maj.Nu misstänker polisen att mannen har utsatts för brott och rubricerar händelsen som människorov.– Alla tips är värdefulla för oss i det här arbetet. Det kan vara en liten pusselbit som vi saknar, säger utredningsledaren Lars-Gunnar Perlinger.
Bluffsamtalen: Kundens ansvar att betala
Polisen hoppas att drabbade kunder slipper betala utlandsavgiften som de har fått efter bluffsamtalen från Somalia och Seychellerna. Men praxis säger att det är kundens ansvar att betala. – Du kan inte skylla på att det är ett bluffsamtal, säger Camilla Brogren, kommunikationsansvarig på Telekområdgivarna.
JUST NU: Polisen jagar misstänkt serievåldtäktsman
En man i 40-årsåldern från Kalmar har häktats i sin frånvaro misstänkt för flera fall av grov våldtäkt, skriver Barometern.Mannen är tidigare dömd för liknande brott.
Läs mer om Barometern.Mannen och Kalmar.
Ditt bank-ID kapas via bluff-sms till telefonen
Bedragare försöker komma över ditt bank-ID genom att skicka bluffmeddelanden till din mobiltelefon.Polisen går nu ut med en nationell varning. – Man försöker få dig att uppge dina personnummer och inloggningar för att kunna ta över ditt bank-ID och äga dig, säger Jan Olsson vid polisens nationella bedrägericenter.
Läs mer om Jan Olsson.
45-åringen höggs ihjäl inne i hundrastgården
Den 45-årige mannen höggs ihjäl inne i hundrastgården i Malmö.Nu jagar polisen den misstänkte mördaren.– Vi tror att det finns fler personer som har uppgifter att lämna, säger polisens presstalesperson Nils Norling.
Läs mer om Malmö.Nu.
En person knivskuren – polisen utreder grov misshandel
En person blev under måndagsmorgonen knivskuren i en bostad i Skövde.Mannen fick föras till sjukhus med oklart skadeläge.– Vi utreder det som en grov misshandel men har ingen gripen, Erika Magnusson, jourhavande förundersökningsledare på Skövdepolisen.
Knivman rånade butik – söks av polisen
En knivbeväpnad man rånade en livsmedelsbutik i Malmö – och flydde till fots.Mannen söks av polisen.
Läs mer om Malmö.
Moped och lastbil i olycka på Götaälvbron
En moped och en lastbil ska vara inblandade i en olycka vid Götaälvbron i Göteborg.– Mopedisten ska ha sladdat och hamnat under lastbilssläpet, säger Hans Lippens vid polisen.
Läs mer om Götaälvbron och Göteborg.
Ny våg av bluffsamtal i natt
Bluffsamtalen från afrikanska länder fortsätter svepa över landet.I morse var det många som hade missat samtal från Seychellerna (landsnummer +248) i telefonen.Polisen befarar att samtalen fortsätter - så länge det finns lättförtjänta pengar att göra.
Läs mer om Seychellerna.
Man avled av stickskador i Malmö
En man i 45-årsåldern har avlidit efter att han fått stickskador vid en misshandel på Möllevångstorget i Malmö. Polisen har inlett en förundersökning gällande mord.
Läs mer om Malmö och Möllevångstorget.
Polisjakt efter biltjuv fick våldsamt avslut
En bil körde av vägen efter en lång biljakt i Strömstadstrakten.Polisen försökte preja bilen som däremot var för stor.I bilen fanns sex ynglingar.