Porsche

6/2018: Alla detaljer om nya Volvo V60 – 7 superbilar i test

Därför blir Volvo V60 en succ! Vi provkör snygga Ferrari Portofino. Vi kör 4.295 hk – Honda NSX, Audi R8 V10, Corvette Z06, McLaren 720S, Porsche 911 GT3, Mercedes-AMG GTR och Lamborghini Huracan.

Mercedes-AMG E63 S kombi mot Porsche Panamera Turbo Sport Turismo

I en duell mellan Mercedes-AMG E63 S kombi och Porsche Panamera Turbo Sport Turismo finns en vinnare - men ingen förlorare. Vilken skulle du välja? Auto Express ställer två av världens just nu hetaste kombibilar mot varandra i ett dragrace.
Porsche bäst på att bygga varumärke
Världens biltillverkare spenderar miljarder och åter miljarder åt varumärkesbyggande för att förmedla en känsla som kan knytas till bilmärket. Det verkas som om Porsche lyckats väl, medan Mitsubishi har lite att jobba på.
Läs mer om Mitsubishi och Porsche.
Zlatans nya lyxåk – sviker nu Volvo
Zlatan Ibrahimovic ses oftast köra sin Volvo 4X4 när han kör omkring i Manchester.Men när han kom till Manchester Uniteds träning var det i en ny bil.En Porsche 911, för drygt 2,3 miljoner kronor.
Läs mer om Manchester.Men och Volvo.

Lyxig långfärdsvagn med goda terrängegenskaper

Med nya tredje generationen av Cayenne visar Porsche att ambitionen fortfarande är att bygga den sportigaste terrängbilen; men också en bekväm långfärdsbil. Fast den som tänkt sig utnyttja den goda dragförmågan måste ha E-körkort.
Läs mer om Cayenne, E-körkort och Porsche.
Snart kan du åka i en flygande Porsche
Flygande bilar har länge varit något att fascineras av och bland annat Geely har investerat miljoner i utvecklingen. Men nu kommer konkurrens från ett oväntat håll.Enligt källor till den tyska motorsajten Automobilwoche arbetar Porsche med att utveckla drönare för persontransporter, och kommer snart att visa en första skiss.
Läs mer om Automobilwoche, Geely och Porsche.
Polisen kunde inte mäta hastigheten
Mannen kom körande i sin Porsche och poliserna tyckte det verkade gå lite för fort. De riktade lasermätaren mot bilen – men inget hände.När de stoppat bilen hittade de utrustning som stör ut laser. Mannen hävdar att det är en sändare som öppnar hans garageport.Nu åtalas han.
Läs mer om Porsche.
Ja till dieselförbud i Tyskland
Det blir dieselförbud i Tyskland. Landets högsta författningsdomstol godkände på tisdagen lokalt förbud för äldre dieselbilar i Stuttgart, hemstad för Porsche och Mercedes-Benz, och 17 andra tätorter. Beslutet väntas påverka hela Tyskland – och alla biltillverkares försäljning av dieselbilar.
Ja till dieselförbud i Tyskland
Det blir dieselförbud i Tyskland. Den tyska författningsdomstolen godkände på tisdagen lokalt förbud för äldre dieselbilar i Stuttgart, hemstad för Porsche och Mercedes-Benz. Beslutet väntas påverkar hela Tyskland – och alla biltillverkares försäljning av dieselbilar.
10 hemliga bilar – som du inte borde få se än
Interiörbilder på nya Porsche 911, en tuff version av nya Mercedes A-klass och helt nya BMW 3-serie.Spionfotografen har varit flitig och faktiskt också då och då lämnat snödrivorna i norra Sverige.Här är tio nya bilar som kommer att gå att köpa med start någon gång under de kommande två åren.
Läs mer om BMW, Porsche och Sverige.Här.
Nya Porsche 911 GT3 RS
Den nya högprestandamodellen baseras på 911 GT3 men har vidareutvecklats för att kombinera motorns förbättrade prestanda med ett chassi där bakhjulsstyrningen designats för bästa möjliga köregenskaper och precision.
Läs mer om GT3.
Efter skandalerna Porsche slutar med diesel
Porsche slutar med dieselmotorer. Det meddelar lyxbilstillverkaren efter flera tyska utsläppsskandaler. Efterfrågan på diesel faller medan intresset för hybrid- och bensinmotorer ökar betydligt, skriver företaget i ett pressmeddelande.
Läs mer om Porsche.
Efter skandalerna – Porsche slutar helt med diesel
Håra utsläppskrav och skandaler har under de senaste åren drabbat tyska dieselbilar hårt. Nu beslutar Porsche att helt sluta med dieselmotorer.Efterfrågan på diesel faller medan intresset för hybrid- och bensinmotorer ökar betydligt skriver företaget i ett pressmeddelande.
Läs mer om Porsche.
Porsche 911 GT3 RS med 520 hk och svenskt pris – starkaste sugmotorn någonsin
Andra generationen Porsche 911 GT3 RS är här och som vi kan gissa är den vässad i alla detaljer, jämfört med sin föregångare. Priset i Sverige för Porsche 911 GT3 RS börjar vid 1.950.000 kronor. Sugmotorn på 4,0 liter är i stora delar sig lik från Porsche 911 GT3 (utan RS) men med hjälp av ett nytt insug och avgassystem har toppeffekten höjts till 520 hk (från 500 hk) och 470 Nm. Som förut varvar motorn till fantastiska 9.000 rpm, vilket gläder alla som står vid en bana kan höra den härliga boxermotorn. Som förut är det sjuväxlad PDK-låda och bakhjulsdrift som gäl
Läs mer om GT3, Porsche och Sverige.
Så kopplar svenskarna ihop bil med parti
Kör du en Porsche, BMW eller en Mercedes? Då uppfattar många dig som moderat. Rattar du en Volvo, Saab eller Toyota – ja, då är du nog socialdemokrat. Det visar en Sifo-undersökning om bilmärken och partitillhörighet som bilauktionssajten KVD beställt.
Så hänger bilmärket ihop med partifärg
Kör moderater Porsche och socialdemokrater Volvo? Bil och partipolitisk färg kan hänga ihop, enligt en Sifo-undersökning från Kvdbil.
Klok blandning av Porsche och gubbmoped
Ford Fiesta sätter fingret på en öm punkt: Småbilar är i dag bekväma långfärdsvagnar. Behöver du egentligen en större bil?
Läs mer om Porsche.
Tiggande miljonman är besatt av pengar
Han greps med sex miljoner kronor när han tiggde pengar till en bussbiljett.Nu berättar systern till den mystiske mannen för Aftonbladet om hans liv – och hans ständiga besatthet av pengar.– Någon gång på nittiotalet körde han runt i Finland i en Porsche, klädd i sidenkostym, säger systern till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet, Finland och Porsche.
Porsche och Audi ska dela plattform för elbilar
Porsche och Audi kommer utveckla och dela på en plattform för elektriska bilar. Det rapporterar Engadget med hänvisning till en intervju med bolagscheferna Oliver Blume och Rupert Stadler i tyska Stuttgarter Zeitung.
4/2018: Så ska Volvo slå Tesla – Porsche Cayenne mot konkurrenter
Vi kollar in Volvo eX90 och konkurrenterna.Test av Mercedes-AMG E 63, Porsche Cayenne och Panamera Sport Turismo samt Tesla Model X. Provkörning av Mercedes-AMG GT4.
"Porsche Legends Pack" släpps till Project Cars 2 i mars
Tidigt nästa månad" är det alltså dags för brittiska spelhuset Slightly Mad Studios att dundra ut "Porsche Legends Pack" som släpps för att fira den tyska sportbilstillverkarens 70-åriga historia som en av världens främsta.
Berättelsen om Porsche 959 – en av bilhistoriens största ikoner
För de som inte var med på 80-talet är det förmodligen svårt att förstå vilken bomb Porsche 959 var. Konceptbilen från 1983 tog världen med storm och den seriemässiga 959:an som kom tre år senare var minst lika häftig. Iderna till Porsche 959 kom från flera håll och en viktig orsak till tillblivelsen var faktiskt rallytävlandet enligt Grupp B-reglementet. Där skapades några av de hårigaste tävlingsbilarna någonsin och homologeringsreglerna stipulerade att 200 gatlegala bilar måste byggas. I Weissach, hos Porsche Motorsport, kunde man förstås inte hålla sig borta från G
Ägaren dog – nu säljs hans unika bilsamling
Den här samlingen innehåller minst en ikonisk Porsche från varje decennium tillbaka till 60-talet.Bland dem finns en sällsynt dyrgrip värd närmare tio miljoner.Nu den avlidne amerikanens älskade bilar få ett nytt hem.
Läs mer om Porsche.
Man rånad på sin Porsche
Två män har hotat sig till en blå Porsche Panamera från en man i Täby norr om Stockholm.De tog också mannens mobil och plånbok.– Det kom fram två män och hotade honom, inte med några tillhyggen utan verbalt. De tvingade till sig nycklarna och körde i väg, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson hos Stockholmspolisen.
Man i Täby rånad på Porsche
Läs mer om Porsche och Täby.