Postnord

Postnordfack sparkar ut danskar ur styrelsen

Seko Posten, som organiserar postanställda på Postnord, har stoppat danska fackrepresentanter från poster i koncernens styrelse.
Läs mer om Postnord.

Damberg spelade högt och tog hem spelet om Postnord

Mikael Damberg har spelat högt mot danskarna – och ser ut att ha tagit hem spelet. Det räddar den danska delen av Postnord, som stått på ruinens brant. Men koncernens problem är långt ifrån över.
Läs mer om Postnord.
Pia Gripenberg: Bedrövligt att förhandlingarna mellan Danmark och Sverige tagit så lång tid
Svenska och danska staten är överens om att rädda Postnord. DN:s Pia Gripenberg svarar på tre frågor vad det betyder för bolaget.
Läs mer om Danmark, Postnord och Sverige.

Svenska staten skjuter till 400 miljoner till Postnord

Svenska och danska regeringen har kommit överrens om att skjuta till nytt kapital till krisande Postnord. Danska staten går in med 1,8 miljarder och svenska staten går in med 400 miljoner kronor. Näringsminister Mikael Dammberg bekräftar detta på en presskonferens just nu.
Läs mer om Postnord.
Postnords siffror – från dåliga till usla
Det dansk-svenska samarbetet Postnord skulle effektivisera, förbättra och ge vinst.Det blev precis tvärtom.I dag är Postnord ett blödande bolag med miljardförluster.
Läs mer om Postnord.
Uppgifter: Postnord räddas med 2,2 miljarder
Postnord kommer att tillföras 2,2 miljarder kronor för att rädda bolaget - och danska staten betalar mest.
Damberg kallar till pressträff om Postnord
De behöver tillskott på flera miljarder för att undvika konkurs.Nu kallar näringsminister Mikael Damberg, S, till pressträff om Postnord – som enligt uppgift till Dagens Nyheter nu räddas med ett tillskott på 2,2 miljarder kronor.Samtidigt växer kundernas ilska efter borttappade och försenade brev- och paketleveranser.
Läs mer om Mikael Damberg och Postnord.
Uppgift: Postnord får över två miljarder
Postnord får 2,2 miljarder kronor för att rädda det danska bolaget – och danska staten betalar mest. Det erfar DN är lösningen som parterna förhandlat om under hela natten.
Krisen i Postnord avgörs
Krisen för den svensk-danska postkoncernen Postnord tycks gå mot sin upplösning. Regeringen har kallat till presskonferens senare i dag.
Läs mer om Postnord.
Damberg kallar till pressträff om Postnord
De har anklagats för att tappa bort, förstöra och försena brev- och paketleveranser.Nu kallar näringsminister Mikael Damberg, S, till pressträff om Postnord – efter svenska folkets ilska mot företaget.
Läs mer om Mikael Damberg och Postnord.
Regeringen kan lämna besked om Postnord
Regeringen kallar till pressträff klockan 15 med anledning av Postnord. Enligt vad TT erfar kommer det också att gå ut ett gemensamt pressmeddelande från Sverige och Danmark vid klockan 15.
Läs mer om Danmark, Postnord och Sverige.
Damberg: Ser illa ut för danska delen av Postnord
Näringsminister Mikael Damberg bekräftar att det ekonomiska läget för den danska delen av Postnord ser illa ut. Förhandlingarna mellan danska och svenska regeringen går in i ett allt mer kritiskt skede.
Läs mer om Postnord.
Infekterat mellan anställda i Potsnord
Klimatet mellan danskar och svenskar i det samägda Postnord är mycket infekterat – både på golvet och i ägarled. Danska facket vädjar till svenska regeringen att ställa upp med pengar – något som irriterar svenska LO-facket Seko.
Läs mer om LO-facket Seko, Postnord och Potsnord.
Vi anställda på Postnord hålls som gisslan
Bäste näringsminister Mikael Damberg. Vi är 8 500 danska löntagare, som känner att du och den svenska regeringen har tagit oss som gisslan. Innan det visas vilja att förhandla och att hitta en bärkraftig lösning, är 8 500 danska familjer osäkra på om antingen mor eller far blir avskedad, skriver Eigil Johannesen, gemensamt ombud för de danska HK-anställda i Postnord.
Postnord i fackligt storbråk: Aldrig sett något liknande
EKONOMISTUDION | Postnords svaga ekonomi gör att postjätten inte lyckats få en försäkring på sina pensionsåtaganden. Nu kräver en grupp fackföreningar att Postnord stoppar tillbaka nära två miljarder kronor i pensionsstiftelserna. Maria Arrefelt, förhandlingschef Jusek gästade Ekonomistudion.
Läs mer om Ekonomistudion, Jusek och Postnord.
Här går allt snett för Postnords brevbärare
Här går allt snett för Postnord-chauffören.Nu roas nätet av Jesper Hyvings, 17, dråpliga klipp – där brevbäraren tappar det helt.– Vi måste säkerställa att vi inte har liknande händelser i framtiden, säger Mikael Salomonsson, regionchef på Postnord.
Postnord-chaufför körde full och drogad
En Postnord-chaufför är gipen misstänkt för både drograttfylleri och rattfylleri.– Det var medtrafikanter som larmade att chauffören kört vingligt. Vi åkte till platsen och poliserna på plats upplevde att chauffören var påtagligt påverkad, berättar Håkan Johansson, polisbefäl vid polisen i Fyrbodal.
Läs mer om Fyrbodal och Håkan Johansson.
Jeanettes ilska – Postnord förstörde glasen
Besviken, förbannad och ledsen.Så beskriver Jeanette Nordby, 60, sina känslor efter att de glas hon skickat till sin kusin i Norge blev helt förstörda med posten.Någon ersättning från Postnord verkar det inte bli tal om – postjättens besked är att ärendet är avslutat. – Man blir upprörd. Det fanns inte ett glas hon kunde använda, säger Jeanette Nordby.
Läs mer om Jeanette Nordby, Norge och Postnord.
Barbros paket skickades tillbaka till New York
Barbro Malmqvist, 75, i Stockholm fick hem en avi om ett paket från vänner i New York. Men trots flera besök hos postombudet hittades inget paket. När hon ringde Postnord fick hon besked att paketet var på väg – tillbaka till USA. –De sa att adressen inte gick att läsa. Ändå fick jag hem en avi. Jag får inte ihop det, suckar Barbro.
Läs mer om Barbro, New York, Postnord, Stockholm och USA.
Nej, Postnord...det här inkastet är inte för litet
1999 byttes lägenhetsdörrarna i en fastighet i Hägerstensåsen.I september i år, alltså 18 år senare, fick de boende veta av Postnord att brevlådeinkasten är för små – och nu tvingas hyresgästerna ta sig två kilometer för att hämta sin post.– Rena maktmissbruket, säger fastighetsförvaltaren Mats Andersson.– Våra mätningar stämmer inte överens med förvaltarens, svarar Erik Fogelström, produktionsområdeschef vid Postnord.
Danska Postnord i svår ekonomisk knipa
Tunga politiker i Danmark har informerats om att den danska delen av jätten Postnord är konkursmässig.Problemen är så allvarliga att verksamheten hotas redan i slutet av denna månad, om medel inte skjuts till. Det erfar danska TV2.Danmarks finansminister ska i helgen ha krismöte med svenske näringsministern Mikael Damberg, uppger Tv-kanalen.