Postnord

Brakförlust för Postnord: "Tuffa år framför oss"

Det första kvartalet landade i en brakförlust för svensk-danska Postnord. Brevvolymerna fortsätter att minska och omställningen i Danmark drar ut på tiden.
Läs mer om Danmark och Postnord.

Postnords danska åtgärder försenas

Det blev förlust för svensk-danska Postnord under första kvartalet. Rörelseförlusten landade på 74 miljoner kronor, jämfört med en rörelsevinst på 94 miljoner kronor samma period i fjol.
Läs mer om Postnord.
Postnord vänder till förlust
Den nordiska postkoncernen Postnord redovisar ett resultat om -167 miljoner kronor för årets första kvartal (+16). Påskens placering och fortsatt hög konkurrens inom logistikaffären var ett par av de negativa faktorerna.
Läs mer om Postnord.
Smällen kostar Postnord 30 miljoner extra varje månad
Här är nya smällen mot Postnord.EU:s godkännande av finansieringen av danska omställningen dröjer vilket skapar merkostnader på 30 miljoner kronor i månaden.
Läs mer om Postnord.

Usla siffror för Postnord

Postnords rapport för det första kvartalet levererades på utsatt tid – men visade usla siffror. Påsken och nya riktlinjer kring hanteringen av paket från Kina tyngde bolaget, enligt vd:n Håkan Ericsson.
Läs mer om Kina och Postnord.
Postnord vänder till jätteförlust
Svensk-danska postjätten Postnord minskar såväl omsättningen som resultatet i det första kvartalet. Omsättningen uppgick till 9.102 miljoner kronor (9.348), en minskning med 3 procent mot föregående år.
Läs mer om Postnord.
Ministern: Kinapaketen en absurd situation
Postnord dras med rekordlåga förtroendesiffror och arga kunder. Ett bolag i djup kris. Mer pengar och skärpta kvalitetskrav ska rädda Postnords anseende det säger ansvarig minister Mikael Damberg (S) säger till Ekonomistudion, Damberg menar också att Kinapaketen är en absurd situation. Men hans besked till bolaget är tydligt: Nu är det fokus på kvalitet, det finns inget annat alternativ.
Är det verkligen mottagaren som ska behöva kämpa - hur svårt är det att få paket Postnord?
Min dotter som bor i USA vill ibland visa sig snäll och skicka lite mindre gåvor till sin far här i Sverige. Nu senast hade hon hittat en tröja som hon tyckte skulle passa hennes pappa.
Läs mer om Postnord, Sverige och USA.
Just nu: Ministern om statliga bolagets kris
Ett statligt bolag i kris har bolagsstämma senare idag. Näringsminister Mikael Damberg (S) diskuterar situationen för Postnord i studion. Och vilka är utmaningarna för Riksbankens räntebeslut framöver? SvD:s Johan Carlström reder ut begreppen i Ekonomistudion. Sändningen börjar 06.45
Läs mer om Ekonomistudion och Postnord.
Postnord på turné
KARLSTAD: Karlstad är den sjunde i raden av städer där Postnords trailer stannar till Nu ska Postnord möta sina kunder. På måndagen och tisdagen finns vd:n på plats på Stora torget för återvinna värmlänningars förtroende.
Läs mer om Postnord och Stora.
Så luras du när du shoppar på Wish
18-åriga Evelina Broberg fick smärtsamma ärr när hon använde hudprodukten från Wish. Hon är inte den enda som råkat illa ut. Ursprunget hos varorna hos e-handelsgiganten samt vem som bär ansvaret för dem är oklart. Samtidigt handlar konsumenter misstänkt billiga produkter i en ökande takt, och nu slår flera experter larm.– Succ är fel ord. Det här är någon form av bomb, sägerArne Andersson e-handelsexpert på Postnord.
Evelyn Schreiber: Skyll inte krisen på biffen, Postnord
Om Postnord säger att det är allt märkligt som människor skickar med posten, eller några handskrivna etiketter som får det svenska postsystemet att braka ihop, då är det säkert så.
Läs mer om Postnord.
Postnords ordförande stannar – mot sin vilja
Det är det lediga jobbet som ingen vill ha och har kallats självmordsuppdrag.Nu har regeringen övertalat Jens Moberg att sitta kvar som ordförande för Postnord – tills någon är beredd att axla jobbet i den krisande postjätten.– Det är inte en hemlighet att vi hade en process i gång som inte gick hela vägen i mål. Jens Moberg har rutin och erfarenhet och han fortsätter i väntan på att vi har en ny ordförande, säger näringsminister Mikael Damberg (S) till Svenska Dagbladet.
Regeringen tvingas till nödlösning för Postnord
Postnords kris fortsätter. Regeringen tar nu till en nödlösning – nuvarande ordförande Jens Moberg stannar kvar medan jakten på en efterträdare fortsätter. – Vi sitter inte i tidsnöd. Har man inte den motivation som krävs så ska man inte vara ordförande, säger Mikael Damberg till SvD.
Läs mer om Mikael Damberg, Postnord och SvD.
Postnord hittar ingen ny ordförande
Postnord hittar ingen ny ordförande. Den nuvarande ordföranden Jens Moberg fortsätter under tiden sökandet efter en ny ordförande pågår, skriver Svenska Dagbladet.
Läs mer om Svenska Dagbladet.
Anmälningsvåg mot Postnord - man i Dalarna befarar att hans samlarföremål slarvats bort: "Skandal"
Klagomålen mot statliga postjätten Postnords pakethantering efter att nya 75-kronorsavgiften infördes i mars strömmar in. Bland annat skriver en morabo att hans samlarvaror från Indien verkar ha hamnat på villovägar.
Läs mer om Dalarna, Indien och Postnord.
Postnord: För många som upplever problem
Klagomålen på Postnords pakethantering har ökat under de senaste månaderna.Nu förklarar det krisande bolagets kommunikationsdirektör Thomas Backteman för SvD att man fick väldigt kort tid på sig att införa det nya systemet med avgifter när momsreglerna ändrades. – Vi har en utmanande situation, det råder ingen tvekan om den saken, säger han till tidningen.
Läs mer om SvD.
Postnords toppchef om djupa krisen: På rätt väg
Krisen för Postnord tycks aldrig ta slut. Förutom rekordlågt förtroende bland svenskarna finns det i nuläget ingen kandidat som är beredd att ta över som styrelseordförande. Men företagets kommunikationsdirektör Thomas Backteman menar att det finns ljuspunkter i Postnords tillvaro: – Första kvartalet 2018 är första gången sen 2014 som vi ser att förtroendet inte fortsätter att falla. Det är för tidigt att säga, men jag tror att vi är på rätt väg, säger han i SvD:s Ekonomistudion.
Läs mer om Postnord.
06.45: Postnord-chef om den allt djupare krisen
Vinterns paketkaos och problemen med att hitta någon som vill ta jobbet som styrelseordförande. Hur står det egentligen till med Postnord. I Ekonomistudion kommenterar kommunikationsdirektör Thomas Backteman koncernens läge. Business Swedens vd Ylva Berg berättar om svenska affärsmöjligheter i Japan. Programmet sänds live klockan 06.45 varje vardag.
Läs mer om Japan, Postnord och Ylva Berg.
Svar till artikel om Postnord: "I sorteringen försvann försändelsen"
Svar till artikeln 11 april "Post Nord bemötte Gävlebornas kritik på Stortorget: "Det är tråkigt att man känner att man måste vara kritisk" Nu finns det ju både ris och ros, det vill säga, positiv respektive negativ kritik.
Läs mer om Post Nord, Postnord och Stortorget.
Myndighet sågar Postnord: Väntetiden inte acceptabel
Post- och telestyrelsen (PTS) riktar skarp kritik mot Postnords pakethantering efter att nya 75-kronorsavgiften infördes i mars.– När man väl har betalat sitt paket ska man få det inom normal tid. Det är inte acceptabelt att få vänta tre, fyra veckor. Postnord måste få ned tiden, säger Olof Bjurå, postchef på PTS, till Dagens Nyheter.
Läs mer om Olof Bjurå och Postnord.
Allt fler klagomål riktas mot Postnords paketleveranser
Post- och telestyrelsen ser mycket allvarligt på Postnords svårigheter att leverera paket i tid. I fredags hade myndigheten möte med företagets Sverigechef. – Det är inte acceptabelt att få vänta tre, fyra veckor. Postnord måste få ned tiden, säger Olof Bjurö vid PTS.
Läs mer om Olof Bjurö och Sverigechef.
Trots färre brev - Postnord tappar bort fler
I fjol hanterade krisande Postnord omkring 150 500 reklamationer och klagomål. Antalet reklamationer gällande försvunna inrikes brev ökade med 54 procent - trots att volymerna minskar.
Läs mer om Postnord.
Trots färre brev – Postnord tappar bort fler
I fjol hanterade krisande Postnord omkring 150 500 reklamationer och klagomål. Antalet reklamationer gällande försvunna inrikes brev ökade med 54 procent – trots att volymerna minskar.
Läs mer om Postnord.
Postnord hoppas kunna slopa 75-kronorslösning
Postnord kan tvingas skicka tillbaka upp mot 600 000 paket till Kina.Samtidigt hoppas man att det retroaktiva påslaget på 75 kronor snart kan skrotas.– Vi pratar med de stora utländska e-handelsbolagen och hoppas snart ha andra lösningar i gång, säger Postnords kommunikationsdirektör Thomas Backteman.
Läs mer om Kina.Samtidigt.