Postnord

Postnord stuvar om i ledningen

Postnordkoncernen stuvar om i ledningen. Annemarie Gardshol blir ny chef för Postnord Sverige, det största dotterbolaget.
Läs mer om Postnord Sverige.

Postnord byter Sverigechef

Chefen för Postnord Sverige, Anders Holm, får en ny roll inom postjätten, skriver Postnord i ett pressmeddelande. Vd:n för Postnord Strålfors Group, Annemarie Gardshol, tar över.
Dyrare för dig – men en schystare spelplan
Beskedet att Postnord till slut tar tag i momsfrågan skapar en hel del merjobb och det blir betydligt dyrare för konsumenterna. Men det ger en väsentligt justare spelplan, och förändringen är nödvändig.
Läs mer om Postnord.
Expert: Avskräckande effekt – dödar nog handeln
Att Postnord beslutat att ta ut en avgift på varor som beställts från Kina kommer drastiskt att förändra konsumenternas beteende, eftersom varan blir avsevärt dyrare. Det menar Jonas Arnberg, vd för HUI Research. – Man dödar nog handeln helt.
Läs mer om Kina.

Strömstedts stora ilska mot Postnord – efter upptäckten

TV4:s Jenny Strömstedt har tröttnat rejält på Postnord.Efter flera misslyckade leveranser ryter programledaren nu ifrån på sin Instagram – efter att hon ha beställt en mobiltelefon – där själva telefonen saknades vid leveransen.Vad är det som händer?, skriver hon på Instagram.
Postnord: Vi kan behöva lagra 10 miljoner paket
Postnords nya hantering av postordervaror från Kina kommer försena utdelningen av paketen, som därför behöver lagras. – Om den här postorderhandeln fortsätter som i dag kan vi behöva lagra upp till 10 miljoner försändelser, säger Thomas Backteman, kommunikationsdirektör på Postnord.
Läs mer om Kina och Postnord.
Hårt slag mot Kina-fyndandet: Postnord vill höja avgifterna
Den kinesiska smartklockan för 80 kronor eller strumporna för två kronor kan bli rejält mycket dyrare med Postnords nya regler.
Läs mer om Kina-fyndandet.
Postnord inför avgift på paket från Kina
Postnord kommer skyndsamt att säkerställa upprättande av ett system för att ta ut moms från första kronan på varor som beställs från Kina. Postnord kommer samtidigt att ta ut en administrationsavgift på 125 kronor per paket som bolaget tar in moms åt staten på.
Läs mer om Kina.
Postnord inför avgifter på Kinapaket
De enorma mängderna av billiga paket från Kina, som blivit en börda för Postnord Sverige, kommer sannolikt att minska rejält. Postnord kommer att ta ut en avgift för att hantera momsen på paketens innehåll.
Läs mer om Kina, Kinapaket och Postnord Sverige.
Postnord och Tullverket överens: Dyrare handla på Wish
Postnord har fått i uppdrag att ta fram en handlingsplan för hur man ska komma åt momsfusket vid köp av postordervaror från Kina, erfar SvD. Tullverket bedömer att det i framtiden kommer att bli dyrare att köpa varor på sajter som Wish och Alibaba.
Läs mer om Alibaba, Kina, SvD, Tullverket och Wish.
Beskedet: Ska bli dyrare handla på Wish
Nu är Postnord och Tullverket överens.Det ska bli dyrare att handla på sajten Wish – som säljer märkesgrejer extremt billigt.Det skriver Svenska Dagbladet.
Konkurrenterna: Förfärligt att Postnord kan bete sig så
Postnords konkurrenter inom pakethantering reagerar kraftigt mot att bolaget inte driver in momsen enligt tullbestämmelserna. – Det är förfärligt, så kan vi som privat bolag aldrig göra, säger bland annat Kristin Hedlund, chefsjurist på DB Schenker.
Läs mer om Kristin Hedlund och Postnord.
Regeringen bör ta Postnord och Tullverket i örat
Svensk Handel kan inte acceptera ett system där svenska handelsföretag måste betala moms samtidigt som deras kinesiska konkurrenter slipper skatten på grund av att Tullverket och Postnord inte följer regelverket. Regeringen måste stoppa skattelättnaderna till kinesiska e-handelsföretag, skriver Karin Johansson, vd för Svensk Handel.
Märkligt att regeringen blundar för detta
Efter SvD:s rapportering om att Postnord kringgår tullregler och struntar i att betala moms för varor som privatpersoner näthandlar i Kina, så har reaktionerna varit många, inte minst från andra importföretag. Det blir en konkurrens på helt olika villkor, säger Klas Elm, vd på branschorganisationen Elektronikbranschen i Ekonomistudion.
Starka reaktioner efter avslöjandet om Postnord
Reaktionen i övriga elektronikbranschen är stark efter SvD:s avslöjande om hur Postnord kringgår momsregler för varor köpta av kinesiska e-handelssajter. Klas Elm vd på Elektronikbranschen gästar Ekonomistudion. Medverkar gör även Erik Helgeson styrelseledamot i svenska Hamnarbetarförbundet angående den långdragna hamnkonflikten i Göteborg. Programmet sänds varje vardag klockan 06.46.
Tullverket: Postnord har inte förstått hur moms ska betalas
Chefer för Tullverket och Postnord satte sig i krismöte på måndagen efter att SvD avslöjande att miljardbelopp har försvunnit i utebliven moms vid postorderköp i Kina, rapporterar SvD. De är inte överens om hur momsfrågan ska hanteras.
Läs mer om Kina, Postnord, SvD och Tullverket.
Efter SvD:s artikel: Postnord och Tullverket i krismöte
Tullverkets generaldirektör Therese Mattsson och Postnords koncernchef Håkan Ericsson hade på måndagen ett akut möte efter SvD Näringslivs uppgifter om de miljardbelopp som försvunnit i utebliven moms vid postorderköp i Kina. Postnord och Tullverket är nu öppet oense om hur momsfrågan ska hanteras.
Tullverket ingriper inte när Postnord struntar i momsen
Statliga Postnord delar ut varor från Kina utan att moms för miljardbelopp krävs in och Tullverket ser mellan fingrarna. Det är svårt att se att något liknande skulle ske med ett privat företag.
Läs mer om Kina, Postnord och Tullverket.
Otroligt pinsamt att statligt bolag kringgår momsregler
Postnord bryter mot tullregler genom att leverera kinesiska postordervaror till svenska privatpersoner utan att det betalas moms på varorna. Totalt handlar det om miljardbelopp som staten går miste om i skatteintäkter. Svenska staten subventionerar kinesiska e-handelssajter med miljarder, säger SvD:s Joel Dahlberg i Ekonomistudion.
Läs mer om Ekonomistudion.
Miljarder försvinner när Postnord bryter mot tullregler
Skattesubventioner för miljarder till kinesisk e-handel. Det blir följden när statliga Postnord bryter mot tullreglerna och distribuerar miljontals kinesiska postordervaror till svenska hushåll – utan att moms betalas. – Volymerna har tagit både oss och Postnord på sängen, säger Åsa Wilcox på Tullverket.
Läs mer om Postnord, Tullverket och Åsa Wilcox.
Postnords vd: Vi når inte upp till våra mål
Postnord klarar inte sina leveransmål.Det slår Postnords vd Håkan Ericsson fast i en intervju med DN:– Men vår bedömning är att vi är minst lika bra som övriga på marknaden.
Läs mer om Håkan Ericsson.
Postnordchefen: Vi har problem med imagen
Postnord har problem med imagen. Postnord klarar inte de egna leveransmålen. Och Postnord fortsätter gå med förlust. Vd Håkan Ericsson har få glädjeämnen i verksamheten, men framhärdar att bolaget är inne i en fantastisk omställning.
Connys julklappar till barnbarnen försvann
Conny Thunhall, 73, beställde julklappar till sina tre barnbarn i god tid.En och en halv vecka efter julafton har bara ett av sju paket kommit fram – var resten av paketen är vet han inte.– Postnord sa att det paketet inte fanns i landet men en halvtimme senare fick jag avin, säger han.
Postnord: Vi klarade julens paketmål
Postnord lyckades med sin ambition att i tid få ut alla julklappspaket som skickats senast den 20 december, säger distributionschefen Erika Ahlqvist. Däremot var det 9.000 julkort som inte kom fram förrän i mellandagarna.
Läs mer om Erika Ahlqvist.
Postnord: Julpaketen hann fram i tid
Oron var stor att beställda paket inte skulle komma fram i tid till julafton. Men enligt Postnord har de nått mottagaren innan dopparedagen.– Det är helt fantastiskt, säger Erika Ahlqvist, chef för distribution på Postnord Sverige.