Power meet

GUIDE: Här är sommarens bilträffar

Power Big Meet i Västerås 7 - 9 juli och Classic Car Week i Rättvik 29 juli - 5 augusti är två stora bilfester i sommar. De är samtidigt bara två i mängden. Det går knappt en dag utan en bilfest i sommar-Sverige Här är en stor guide till sommarens bilfester:
Läs mer om Classic Car Week, Här och Rättvik.

Hon misstänktes för mord på Power Meet

I sju veckor satt hon häktad, misstänkt för att ha strypt sin man med ett buntband på ett hotellrum under Power Meet i Västerås.Nu bryter den tidigare misstänkta kvinnan Helne, 46, tystnaden i Expressen.Hon berättar om hur hon greps, mordanklagelserna – och beskedet om att hon inte längre är misstänkt.Hon berättar också om sista mötet med maken – på hotellrummet.– Det var inget konstigt alls, det var inget konstigt med honom. Vi var inte ovänner – och jag sov inte över, som en del folk säger.
Nu tar tjejerna plats i framsätet på bilarna
Power Meet är samlingsplats för en folkrörelse. Världens största bilträff har sina rötter i raggarkulturen, där könsrollerna var lika fixerade som de brylkrämsimpregnerade frisyrerna och kvinnor trofer att erövras av motorburna män. Men tiderna förändras och nu tar tjejerna plats i framsätet.
Ny generation raggare ses i Västerås
Just nu pågår världens största träff för klassiska amerikanska bilar, Power Big Meet i Västerås. Ungefär 20 000 bilar från ett 40-tal länder samlas — och många av dagens bilentusiaster är raggare i andra generationen.
Läs mer om Power Big Meet.

Ny generation raggare ses i Västerås

Just nu pågår världens största träff för klassiska amerikanska bilar, Power Big Meet i Västerås....
Läs mer om Power Big Meet.
Ny generation raggare ses i Västerås
Just nu pågår världens största träff för klassiska amerikanska bilar, Power Big Meet i Västerås. Ungefär 20 000 bilar från ett 40-tal länder samlas — och många av dagens bilentusiaster är raggare i andra generationen.
Läs mer om Power Big Meet.
Nu har årets Power Meet dragit igång
Årets upplaga av världens största bilträff, Power Meet i Västerås, inleddes i strålande solsken. – Nu vet man att det verkligen är semester, säger Filip Olsson, 18 år.
Läs mer om Filip Olsson och Power Meet.
I dag inleds världens största jänkarträff
I dag inleds Power Meet i Västerås – världens största träff för amerikanska bilar och samlingspunkt för en svensk folkrörelse. Men för entusiasterna har uppladdningen pågått i månader. Och äntligen ska de kärleksfullt vårdade vrålåken få smaka solvarm asfalt.
Läs mer om Power Meet.
En biljett hela vägen till 50-talet i Västerås
VÄSTERÅS. Vilka vrålåk! Bilentusiaster från när och fjärran visade i går upp glänsande karosser och mullrande motorer på Power Big Meet. – Det hade varit fint att få vara med när de körde tävlingar i amerikanska öknen på 1950-talet, säger Kaisa Dahlkvist.
45 omhändertagna för fylleri på Power Meet
Hittills har cirka 45 personer omhändertagits för fylleri på bilträffen Power Big Meet i Västerås. I övrigt har träffen hittills förflutit lugnt, utan att några grövre brott har rapporterats in. – Vi satsar på synlighet och genomför även nykterhetskontroller av förarna, säger Christer Nordström på polisen i Västmanlands län.
Från kalabalik till världsbred folkfest
I slutet på 50-talet var raggarna unga rebeller som förknippades med fortkörning, fylla, bråk och sex i baksätet. I dag har raggarkulturen blivit en folkrörelse som sträcker sig från rika företagsledare till ungdomar i landsorten. I går samlades de alla för Power Big Meet på ett flygfält utanför Västerås. Över 20 000 bilar från mer än 40 länder. För de finaste amerikanska bilarna finns inte i USA längre - de finns i Sverige.
Läs mer om Power Big Meet, Sverige och USA.
EK-TV: De togs på raggarrunda
Nu drar Power meet igång i Västerås. Under torsdagen laddade några raggare från Raggarkompaniet genom att ta med boende på Backsippan på en liten åktur.
Läs mer om Backsippan, Power och Raggarkompaniet.
Sommarcruising i Superbird
Bilsports Bo Lundvang åkte Superbird tillsammans med lite kameror på sommarens Power Big Meet i Västerås. Replikan av The Cars-filmens `The King` orsakade mycket uppståndelse längs med finbilscruisingen!
Läs mer om Power Big Meet och Superbird.
Misstänks mördat sin make – begärs häktad
Den 43-åriga kvinnan misstänks ha mördat sin 51-årige make på stadshotellet i Västerås under Power Meet i somras. I dag begärs hon häktad vid Västmanlands tingsrätt.
Läs mer om Power Meet.
Gripen för mord vid Power Meet
En person i 45-årsåldern har anhållits, misstänkt för mord på den man som hittades död på Stadshotellet i Västerås i samband med Power Meet. – Utredningen är nu inne i ett intensivt skede och vi kommer nu bland annat att fortsätta att hålla förhör och kontrollera uppgifter, säger hon, säger Karolin Hellsberg, kammaråklagare, i ett pressmeddelande.
Storpublik på årets sista motorträff i Emmaboda
Trots ihållande regn var det glada miner och gott humör på flygfältet när Emmaboda US Car Club anordnade Power End of Summer Meet. Bilträffen lockade storpublik och vrålåk från hela
Läs mer om Emmaboda, Power End och Summer Meet.
Mördad med buntband på hotell
En man som besökte Power Meet hittades på rummet.
Läs mer om Power Meet.
Mördades med buntband på hotellrum
En man som i början av juli hittades död på ett hotellrum i Västerås ströps till döds. Det framgår av den rättsmedicinska utredningen. — Han hittades på rummet med ett buntband om halsen. Vi utreder det som ett brott, säger Karin Dahlin, kommunikatör på Västeråspolisen. Polisen har ingen misstänkt för brottet. Det misstänkta mordet uppdagades först i måndags men skedde i samband med bilträffen Power Meet den 7 juli.
51-årig man hittades död på hotellrum
Den 51-årige mannen hittades död på hotellrummet i Västerås under bilträffen Power Meet. Enligt Vestmanlands Läns Tidning mördades han med hjälp av ett buntband.
Läs mer om Power Meet.
Tyst från polisen om mördad man
En 51-årig man hittades mördad på ett hotellrum efter bilträffen Power Meet i Västerås den 7 juli, skriver vlt.se. Ingen misstänkt finns. Polisen ville arbeta ostört och har därför hållit tyst om mordet i tre veckor.
Läs mer om Power Meet.
Tyst från polisen om mördad man
En 51-årig man hittades mördad på ett hotellrum i Västerås den 7 juli, skriver vlt.se. Det var en anhörig som gjorde upptäckten efter bilträffen Power Meet.
Läs mer om Power Meet.