Ppm

Kammarrätten ger Allra prövningstillstånd

Kammarrätten stoppar tills vidare Pensionsmyndighetens beslut om att avregistrera fondbolaget Allras fonder från PPM-systemet. Allra beviljas också prövningstillstånd, meddelar kammarrätten i ett pressmeddelande.
Läs mer om Allra.

M-irritation efter Löfvens radikala förslag: Uteslutet

Moderaterna sågar statsminister Stefan Löfvens utspel om att antalet PPM-fonder kan bantas till under tio. – Att det här skulle landa i nio stycken av statsministern utvalda fonder är uteslutet, säger Moderaternas ekonomiskpolitiske talesperson Ulf Kristersson till SvD.
Läs mer om SvD och Ulf Kristersson.
Löfven vill ta bort de flesta PPM-fonderna
Statsminister Stefan Löfven (S) kräver en rejäl minskning av PPM-fonder, skriver SvD.De flesta av dagens drygt 800 fonder ska bort.– Det handlar om rejält mycket färre fonder. Det är frågan om vi ens behöver tvåsiffrigt, säger Löfven till tidningen.
Läs mer om Löfven och SvD.De.
Löfven vill se betydligt färre PPM-fonder
Statsminister Stefan Löfven (S) vill se en rejäl minskning av antalet premiepensionsfonder. Det är tveksamt om det ens behövs ett tvåsiffrigt antal, säger han till SvD Näringsliv.
Läs mer om SvD Näringsliv.

Stefan Löfven kräver chockbantning av PPM

Skandalerna inom PPM kommer leda till en drastisk bantning av systemet, säger statsminister Stefan Löfven till SvD. – Det handlar om rejält mycket färre fonder. Det är frågan om vi ens behöver tvåsiffrigt, säger Löfven.
Läs mer om Löfven, PPM, Stefan Löfven och SvD.
Allra ger sig inte – Överklagar
Det brottsmisstänkta PPM-bolaget Allra fortsätter att streta emot Pensionsmyndigheten.Pensionsmyndigheten kräver att de ska börja betala tillbaka till de 102 000 pensionsspararna direkt.Men Allra anser att de kan vänta.
Ryter till mot Allra: Det är hög tid att betala
PPM-bolaget Allra har vägrat att betala tillbaka de 16 miljarder kronor av svenska pensionspengar som finns kvar i deras fonder.Nu säger Stockholms tingsrätt nej till Allras krav att stoppa inlösen.Och Pensionsmyndigheten ryter till mot skandalbolaget.– Det är inte Allras pengar och det är hög tid att Allra följer regelverket och börjar betala tillbaka, säger Jimmy Larsson-Hagberg på Pensionsmyndigheten.
Leif GW Persson till attack mot Pensionsmyndigheten
Kriminologen Leif GW Persson uttrycker i SvD stark kritik mot hur Pensionsmyndigheten hanterat fallet med det brottsmisstänkta PPM-bolaget Allra.– Normalt sett gör man polisanmälan och sedan håller käften om den och inväntar utredningen, säger Leif GW Persson till tidningen.Men Pensionsmyndigheten slår tillbaka mot ''polisprofessorn''.– Vi hade stämt av med Ekobrottsmyndigheten, säger pressekreterare Jimmy Larsson-Hagberg.
Efter Allra: GW till attack mot Pensionsmyndigheten
Pensionsmyndigheten berättade på förhand att man polisanmäler PPM-jättarna Allra och Falcon Funds. Det kan lägga krokben för Ekobrottsmyndighetens arbete. – Normalt sett gör man polisanmälan och sedan håller käften om den och inväntar utredningen, säger kriminologen Leif GW Persson.
Avsikten är att berika ägarna, inte spararna
Det brottsmisstänkta pensionsbolaget Allra förvaltar fortfarande PPM-pengar åt 102 000 svenskar. Nu skickar Pensionsmyndigheten ett brev till dem för att informera om vad som händer med deras pengar. Beskedet: det beror på Allra.
Läs mer om Allra och Pensionsmyndigheten.
Här är alla turerna i fondbolaget Allra
Huvudägaren Alexander Ernstberger, 30, köpte Sveriges dyraste villa och levde lyxliv. Samtidigt betalade 130 000 svenska pensionssparare dyra avgifter och fick usel avkastning på sina pengar. Det här har hänt i det hårt kritiserade PPM-bolaget Allra.
Läs mer om Allra.
Smartast på PPM-marknaden: De lågavlönade
Svenskar med låga inkomster får bäst avkastning på sin premiepension, skriver Dagens industri.Gruppen som lyckas bäst med sitt PPM-sparande har en månadslön på strax över 20 000 kronor.
Gör rätt PPM-val och öka din pension rejält
Att välja rätt fonder i PPM–djungeln kan bli avgörande för din pension. Det kan skilja hundratusentals kronor mellan räntefonder och aktiefonder. – Det gör stor skillnad på avkastningen, säger Nordnets sparekonom Joakim Bornold.
Läs mer om Joakim Bornold och PPMdjungeln.
Allra får inte överklaga PPM-beslut
Fondbolaget Allra förlorade sitt överklagande. Pensionsmyndighetens beslut att kasta ut bolaget från PPM-systemet får inte överklagas, skriver Förvaltningsrätten i Stockholm i sitt beslut.
Domstolen säger nej till Allra
PPM-förvaltaren Allra har åkt på ytterligare ett bakslag. Förvaltningsdomstolen säger nej till bolagets överklagande av Pensionsmyndighetens beslut att Allra skyndsamt ska sälja tillgångarna i fonderna.
Läs mer om Allra.
Pensionsmyndigheten: Så här ska PPM räddas
Statliga Pensionsmyndigheten har föreslagit en rad åtgärder för att skydda spararnas pengar i premiepensionen. Bland annat ska kraven på fonderna bli avsevärt tuffare och Malta-registrerade fonder ska kunna nekas. Det visar dokument som SvD har tagit del av.
Läs mer om Malta-registrerade, PPM och SvD.
PPM-säljare i telefon? Släng på luren direkt
Kampen om dina pensionspengar hårdnar och fler aktörer vill hjälpa dig till en rikare ålderdom. Det bästa rådet du kan få är både kort och glasklart: – Svara inte när de ringer och om du svarar så släng på luren, säger Claes Hemberg, sparekonom på Avanza, i Expressen TV.
Läs mer om Avanza och Expressen TV.
Kul när ens granskning leder till att bolag faktiskt åker dit
Efter Joel Dahlbergs granskning av pensionsbolaget Allra har nu Pensionsmyndigheten slängt ut bolaget ur PPM-systemet. Hör Dahlberg berätta om hur han fick upp intresset för bolaget.
Läs mer om Allra och Pensionsmyndigheten.
Allra kastas ut från PPM-systemet
Pensionsmyndigheten har beslutat att avregistrera pensionsbolaget Allra. Intressekonflikter och tveksamheter i hanteringen av kundernas e-legitimationer ligger bakom beslutet. Här motiverra generaldirektören beslutet.
Läs mer om Allra.
Allra kastas ut från PPM – fondbolaget polisanmäls
Fondbolaget Allra kastas nu ut från PPM-systemet, skriver Svenska Dagbladet.– Vi verkar för pensionsspararnas bästa och därför har jag fattat det här beslutet, säger generaldirektör Katrin Westling Palm enligt tidningen.Chefsjurist på Pensionsmyndigheten, Mikael Westberg, säger också att Allra kommer att polisanmälas.
Nu kastas Allra ut från PPM-systemet
Fondbolaget Allra kastas nu ut från PPM-systemet, skriver Svenska Dagbladet.– Vi verkar för pensionsspararnas bästa och därför har jag fattat det här beslutet, säger generaldirektör Katrin Westling Palm enligt tidningen.Chefsjurist Mikael Westberg säger också att Allra kommer att polisanmälas.
Pensionsmyndigheten kastar ut fondbolaget Allra
Pensionsmyndigheten kastar ut fondbolaget Allras fonder från PPM-systemet, meddelas på en presskonferens. Samtidigt har Allras ledning kallats till ett möte med myndigheten.
Läs mer om Allra.
Begränsa PPM-valet
DN 12/3 2017. Svenskarna förtjänar en känsla av kontroll över sin pension. Bidrar PPM-systemet verkligen till det? Inte i sin nuvarande form.