Preem

Miljarderna rullar in till frihetsberövade Al-Amoudi

Vinsterna rusar för Preem. Trots att ägaren Mohammed Al-Amoudi fortsatt sitter frihetsberövad i Saudiarabien, så går drivmedelskoncernen på offensiven med mångmiljardinvesteringar i Sverige.

JUST NU: Storbråk på Preem-mack

Polisen larmades under onsdagen till ett slagsmål vid en Preem-mack i Karlstad. Enligt inringaren har två skåpbilar ställt sig för att skymma entrn på macken och flera personer ska sedan ha börjat slåss, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Karlstad och Preem-mack.
Preem vill minska utsläpp med koldioxidlagring
Preem är ett av de företag som släpper ut allra mest koldioxid i Sverige. Men nu vill oljebolaget minska sina utsläpp genom koldioxidlagring, så kallad CCS.
Läs mer om Sverige.
Preem gör förstudie om koldioxidinfångning
Preem inleder en förstudie om demonstrationsanläggning för koldioxidinfångning, så kallad Carbon Capture and Storage (CCS) vid raffinaderiet i Lysekil.
Läs mer om Carbon Capture, Lysekil och Storage.

Jättens miljardplan - svensk koldioxid ska lagras i Norge

Drivmedelskoncernen Preem utreder möjligheterna för storskalig infångning och lagring av koldioxid. Målet är att ansluta sig till Norges jätteprojekt för så kallad CCS och på sikt miljardinvestera för att minska klimatutsläppen från sina raffinaderier.
Läs mer om Norge.
Preem gör förstudie om koldioxidinfångning
Preem inleder en förstudie om demonstrationsanläggning för koldioxidinfångning, så kallad Carbon Capture and Storage (CCS) vid raffinaderiet i Lysekil.
Läs mer om Carbon Capture, Lysekil och Storage.
Preem ordnar hållbar busstransfer för Vasaloppet
I mars är det tioårsjubileum för Preem som huvudsponsor av Vasaloppet – ett sponsorskap som stärker Preems varumärke och ger fler möjlighet att transportera sig på ett hållbart sätt. Preem arrangerar nämligen bussresor från Stockholm, Göteborg och Sundsvall direkt till Sälen för deltagare.
Preem finalist i Powered by People 2018
Preem har för andra året i rad utsetts till finalist i Powered by People - en utmärkelse som Netsurvey har instiftat för att hedra och lyfta företag som arbetar aktivt med sina medarbetarrelationer.
Läs mer om Netsurvey, People och Powered.
Preem i bitter dieselstrid med Neste
En infekterad strid rasar mellan drivmedelsjättarna Preem och finländska Neste. Preem anklagar Neste för att sätta konkurrensen ur spel genom att inte leverera tillräckliga mängder förnybar diesel av typen HVO100. – Vi riskerar att tappa försäljning och marknadsandelar i Sverige och att förlora över en miljard kronor nästa år om Neste fortsätter missgynna oss i förhållande till andra bolag och utnyttjar sin marknadsdominans, menar Preem.
Läs mer om Neste, Preem och Sverige.
Patriot och Preem till V I Lenin i veckans medieflöde
Totalförsvar, luftvärn, kärnvapen och ryska revolutionen är med i veckans medieflöde, signerat Säkerhetsrådets redaktör Claes Arvidsson.
Läs mer om Preem.
Svenska Preems ägare gripen i Saudiarabien
Ägaren till bensinkedjan Preem i Sverige, sheik Mohammed Al-Amoudi, har gripits i Saudiarabien. Gripandet skedde i samband ett stort tillslag mot personer som misstänks för korruption.
Preem-ägaren gripen i Saudiarabien
Ett hundratal personer greps i helgen i Saudiarabien.En av de gripna är Preems ägare Mohammed Al Amoudi, skriver Dagens Industri.– Vi har inte fått någon information om att det har riktats några anklagelser mot honom, säger Niclas Brantingson, presschef på Preem, till Expressen.
Personbil och lastbil i krasch vid Preem
En personbil och lastbil har krockat i korsningen Brännögatan och Hanögatan i Malmö, intill en Preem-mack.Polis, ambulans och räddningstjänst är på plats.– Olyckan involverade tre personer, vi får se om någon behöver föras till sjukhus, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänsten syd.
Krock vid Preem – skadeläget oklart
Tre bilar har kolliderat i Karlshamn, mellan bensinmacken Preem och infarten till stationen.Kraschen ska ha skett när bilarna stod i kö.Polis, ambulans och räddningstjänst är på plats och skadeläget är oklart.
Läs mer om Karlshamn och Preem.
Lastbil och motorcykel i krock – vägen avstängd
Ett larm inkom 16.14 till polisen om en krock på riksväg 27.Det är en lastbil och motorcykel som har kolliderat i Tingsrydsområdet, utanför en Preem-mack. Räddningstjänst och polis är på plats.Skadeläget är ännu oklart.
Läs mer om Preem-mack och Tingsrydsområdet.
Lastbil och motorcykel i krock
Ett larm har 16.14 inkommit till polisen om en krock på riksväg 27.Det ska vara en lastbil och motorcykel som har kolliderat i Tingsrydsområdet, utanför en Preem-mack. Räddningstjänst och polis är på väg till platsen.Skade- och trafikläget är ännu oklart.
Läs mer om Preem-mack och Tingsrydsområdet.
Han ska få ordning på Riksrevisionens processer
Efter sju år som cio på Preem har Claes-Håkan Johansson tillfälligt tagit över som cio på Riksrevisionen. Uppdraget är att se över organisationen och skapa förutsättningar för att driva digitaliseringen framåt.
En person anhållen för Preem-rånet
En person har anhållits för rånet mot en Preem-mack i måndags i Lysekil, skriver Bohusläningen. – Han förnekar brott, säger förhörsledaren Marie Langegård till Bohusläningen.
Svenskt skogsavfall ska bli miljö-bensin
Ny miljövänlig bensin ska tillverkas av svensk träflis. Det är de svenska företagen Sekab, Sveaskog och Preem som inleder ett samarbete för att ta fram det nya bränslet, ett bränsle som ska fungera i helt vanliga motorer. – Skogsråvara kommer att spela en avgörande roll i den gröna omställningen och övergången till ett fossilfritt samhälle, säger Ann-Britt Edfast, FoU-chef på Sveaskog.
Preem miljardsatsar i Lysekil
Läs mer om Lysekil.
Preem miljardsatsar i Lysekil
Läs mer om Lysekil.
Mer förnybart i Preems diesel
Preem höjer andelen förnybart i sin diesel upp till 50 procent. Det kan ske tack vare att raffinaderiet i Göteborg byggts till. Ökad användning av biobränslen är ett viktigt men inte tillräckligt steg mot att få ned utsläppen, enligt Julia Hansson på miljöforskningsinstitutet IVL.
Läs mer om Göteborg, IVL och Julia Hansson.
Regeringen och storbolag satsar på fossilfritt
Sverige ska gå före i omställningen till en fossilfri ekonomi och det svenska näringslivet ska ta täten. Det hoppas regeringen, som nu lanserar initiativet Fossilfritt Sverige tillsammans med bland andra HM och Preem.
Läs mer om Fossilfritt Sverige och Preem.
Två personbilar har krockat vid en mack
Två personbilar krockade vid Götaplan i Ängabo i Gråbo. Olyckan hände vid Preem-macken. – Vi fick in det som eventuellt tre skadade, säger polisens presstalesman Peter Adlersson. Senare visade det sig att ingen behövde föras till sjukhus i ambulans.
Miljardlyft för Preem
Läs mer om Preem.