Presley

Fem fröknar tolkar Presley på svenska

Torsdag 22 mars får Norberg och teaterbiografen besök av akten "Fröken Elvis". Fem kvinnor med personliga tolkningar av "The King". - Vi har länge försökt få en spelning till Norberg och i november blev det klart.
Läs mer om Norberg, Presley och The King.

Priscillas ord – berättar nu om Elvis sista dagar

I dokumentären Elvis Presley: The Searcher berättar Priscilla Presley om exmakens sista dagar.Där avslöjar hon att kretsen kring världsstjärnan såg vilken väg hans liv var på väg att ta –men att ingen kunde säga åt Elvis hur han skulle leva sitt liv.– De försökte men hade ingen chans. Han visste bäst, säger Priscilla Presley under amerikanska festivalen South by south west enligt Masslive.
Läs mer om Masslive, Priscilla Presley och South.
Priscilla Presleys avslöjande – om Elvis tunga missbruk
Elvis Presley väcker fortfarande intresse – 41 år efter sin död.I nya dokumentären Elvis Presley: The Searcher avslöjas nya detaljer om rocklegenden.Presleys pillerberoende började redan när han gjorde en tvåårig militärtjänst:– De gav piller till soldaterna för att hålla dem vakna, säger tidigare hustrun Priscilla Presley enligt tidningen People.
Läs mer om People och Priscilla Presley.
HBO-dokumentär om Elvis ger ny bild
Från början ville hon att filmen skulle bli sex timmar lång. Men Priscilla Presley fick nöja sig med drygt tre timmar. DN:s Martin Jönsson träffade henne och var med på världspremiären av dokumentären Elvis Presley: The Searcher.

Presleys dotter har förlorat allt – nu kommer det fram

Lisa Marie Presley har förlorat nästan hela sin förmögenhet.Elvis Presleys dotter berättar att hennes 800 miljoner kronor nu är nere i drygt 100 000 kronor.Anledningen är att hennes manager ska ha agerat helt i sitt eget intresse.
Priscilla Presley avslöjar hemligheten – om Elvis
Priscilla och Elvis Presley var gifta i sex år.Nu avslöjar ex-frun en tidigare okänd hemlighet om den framlidna rockstjärnan – som tog sig i uttryck i hans kaffedrickande.– Han var verkligen religiös gällande det, säger hon till WGN 9 Morning News.
Läs mer om WGN.
Hans liv förstördes – efter skilsmässan från Presley
Gitarristen Michael Lockwoods liv har ändrats totalt efter skilsmässan från Lisa Marie Presley.Nu jobbar han i en musikaffär för att få ekonomin att gå ihop – och kräver att domstolen står för rättegångskostnaderna efter skilsmässan.Samtidigt har han dragit sig tillbaka från offentligheten.
Priscillas älskare – lever i en husvagn
Priscilla Presley var tidigare gift med The King Elvis Presley.Nu har hon dock hittat kärlen igen och han är minst sagt en kontrast till de män hon brukar falla för.Jag tog tag i hennes midja och kysste henne, berättar Matthias Granic för Radar Online.
Läs mer om Radar Online.
Fansens oro för Presley efter bilden
Nyligen tagna bilder på Lisa-Marie Presley gör fansen bekymrade.Kändisdottern dök upp ensam på en rockkonsert, avmagrad och med tovigt hår.Hon såg ut att vara i slitet skick, uppger RadarOnline.
Så växer Priscillas barnbarn upp
Priscilla Presley har levt i rampljuset i över 50 år – och flera av hennes familjemedlemmar har hamnat i centrum för världens uppmärksamhet på olika sätt. Nu har Priscilla blivit viktigare för familjen än någonsin – hon har nämligen fått rycka in och ta hand om Lisa Maries yngsta barn då dottern befinner sig i en bitter vårdnadstvist. Samtidigt vill Priscillas äldsta barnbarn, skådespelaren Riley Keough, göra karriär på egna meriter.
Läs mer om Priscilla och Riley Keough.
Priscillas barnbarn – kusligt lik sin mormor
Hon är barnbarn till Elvis och Priscilla Presley, och uppfostrades av Michael Jackson och Nicolas Cage.Nu har Riley Keough en egen skådespelarkarriär – men fansen har svårt att missa hennes släktband.– Jag skäms inte för det på något sätt, har Keough sagt till The Guardian.
Priscilla Presleys brytning – 40 år efter Elvis död
Priscilla Presley vände sig till scientologerna för 40 år sedan – då Elvis Presley dog.Nu är den 72-åriga stjärnan den senaste i raden av kändisar som lämnar kyrkan, skriver Daily Mail.– Jag har fått nog. Jag är färdig med det, säger hon enligt tidningen.
Läs mer om Daily Mail.
Konsertrecension: Nashvilleproffs på Vasateatern
Nu sjunger kvinnorna om vardagen på nytt sätt. Nils Hansson recenserar Brandy Clark, Angaleena Presley, Michael Tyler, Marcus Hummon på Vasateatern.
Apple Music-exklusiv serie om Elvis Presley läggs ner
Efter att grundaren av The Weinstein Company blivit anklagad för sexuella övergrepp, väljer Apple att lägga ner serien.
Läs mer om Apple och The Weinstein Company.
Presleys nya besked – efter tiden på rehab
Lisa Marie Presley tvingades lämna döttrarna hos mamma Priscilla – för att åka in på rehab.Men nu har hon fått tillbaka vårdnaden av barnen, skriver Life Style.– Lisa Marie kunde inte vara gladare, säger en källa till tidningen.
Läs mer om Life Style och Priscilla.
Priscilla Presley krossade Elvis hjärta – innan hans död
Priscilla Presley anklagar sig själv för exmaken Elvis Presleys död.Bara dagar innan stjärnans fatala överdos uppges hon ha krossat Elvis hjärta när hon avvisade hans böner om att återförenas.– Jag är olycklig. Jag vill ha tillbaka min familj. Jag saknar familjestunderna vi hade tillsammans. Lisa behöver sin mamma och pappa tillsammans, ska Elvis ha sagt.
Barnbarnets ord – om Elvis Presley
Elvis Presleys barnbarn Riley Keough har en strålande karriär i showbiz –men det är skådespeleri, inte musik, som gäller för henne. I en sällsynt intervju berättar hon nu varför det blev som det blev – och varför hon inte gick i Elvis Presleys fotspår. Hon berättat bland annat att det hennes mamma varnade henne för att gå samma väg, skriver The Observer.
Läs mer om Riley Keough och The Observer.
Teorin – efter döds- bilden på Presley
Den klassiska bilden av den döde Elvis Presley togs under dramatiska omständigheter som fick ett lika dramatiskt efterspel. Skandaltidningen National Enquirer mutade en av Elvis släktingar att smygta det som blev den sista bilden på rockkungen. Originalet förstördes sedan efter en mjältbrandsattack i efterdyningarna av terrordåden den 11 september.
Läs mer om Presley.
Priscillas svek mot Elvis – efter hans död
Under onsdagen var det 40 år sedan Elvis Presley dog.Priscilla Presley har efter stjärnans död berättat att hon inte var imponerad första gången hon såg sin blivande make.–Det var äckligt, säger hon till Female First.
Läs mer om Female First.
Så hyllas Elvis världen över i dag
På onsdag, den 16 augusti, är det 40 år sedan Elvis Presley gick bort. Runt om i världen uppmärksammas jubileet. – Tack vare att hans musik är tidlös kan vi göra den på vårt sätt och den förblir lika aktuell i dag, säger Camilla Fritzn, sångare i Fröken Elvis som tolkar den legendariska artisten på svenska.
Läs mer om Camilla Fritzn.
Så hyllas Elvis världen över idag
På onsdag, den 16 augusti, är det 40 år sedan Elvis Presley gick bort. Runt om i världen uppmärksammas jubileet. – Tack vare att hans musik är tidlös kan vi göra den på vårt sätt och den förblir lika aktuell i dag, säger Camilla Fritzn, sångare i Fröken Elvis som tolkar den legendariska artisten på svenska.
Läs mer om Camilla Fritzn.
40 år sedan Elvis dog
Det är nu 40 år sedan The King of Rock, Elvis Presley gick ur tiden i sitt hem Graceland i Tennessee. Efter sig lämnade han en enorm låtskatt och status som populärkulturell ikon.
Läs mer om Graceland, Rock, Tennessee och The King.
Kärlekens ord: Så dog Elvis Presley
Elvis Presley levde ett förtrollat liv, men han dog inte en död i skönhet. The King hittades livlös, liggande i sina egna spyor på golvet framför toalettstolen, i dag för 40 år sedan. Månaderna före sin död fick han nära 10 000 tabletter utskrivna – men den officiella dödsorsaken är hjärtattack. Elvis sköterska och hans flickvän berättar om förfallet de sista dagarna av hans liv.