Pressbyrån

Smörgåsrån mot Pressbyrån – gärningsman på fri fot

På onsdagseftermiddagen rånades en Pressbyrå-butik i Högsbohöjd i Göteborg.Gärningsmannen fick med sig en okänd mängd smörgåsar innan denne flydde på en spårvagn i riktning mot Frölunda.– Det är ett rån varvid smörgåsar blivit tillgripna, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region Väst.

Knivbeväpnad man försökte råna Pressbyrån

Polisen söker efter en man som försökte begå ett väpnat rån i en Pressbyrå i Skövde ubder måndagsförmiddagen.Rånförsöket ska ha skett klockan 10.17, uppger polisen på sin hemsida.
Läs mer om Pressbyrå, Pressbyrån och Skövde.
Larm om rök på Pressbyrån i Göteborg
Ett så kallat röklarm, som aktiveras vid inbrott, har utlösts på Pressbyrån vid Brunnsparken i centrala Göteborg.Räddningstjänsten är på plats.– Vi är på plats och undersöker. Men det är ingen brand, uppger en larm- och ledningsoperatör
Pressbyrån på Järntorget utsatt för rån
Pressbyrån på Järntorget har utsatts för ett rån.– Gärningsmannen tog sig in bakom disken och fick med sig kontanter från kassan, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Ingen person ska ha kommit till fysisk skada under rånet.

Jesper, 22, stoppade knivbeväpnad rånare

Beväpnad med en kniv försökte mannen råna Pressbyrån på Centralstationen i Göteborg.Men rånaren kammade noll efter att ha blivit utskälld av Jesper Östberg och hans kollega.– Jag sa till honom att Nej, du får inga pengar och det är nog bäst om du försvinner härifrån, säger Jesper Östberg.
Man jagas av polisen efter Pressbyrån-rån
Mannen kom in på Pressbyrån och knivrånade den ensamma butiksanställda med kniv. När han hotat till sig pengar och varor flydde han med ytterligare en man. Nu går polisen ut med en bild på knivrånaren för att få hjälp i sökandet.
Läs mer om Pressbyrån och Pressbyrån-rån.
Man bröt sig in på Pressbyrån – sen klättrade han på balkong med blodig hand
Pressbyrån utsattes för ett inbrott natten mot onsdag.En man är gripen misstänkt för brottet – efter att ha hittats med en blodig hand.En stund innan dess hade vittnen sett samma man klättra på en balkong i närheten.
Läs mer om Pressbyrån.
Blodig hand avslöjade misstänkt inbrottstjuv
En man misstänks ha gjort inbrott på Pressbyrån i Nässjö, skriver P4 Jönköping.Hans fall: En blodig hand och ett skarpögt vittne.
Läs mer om Nässjö och Pressbyrån.
Rånarens hot: Ringer du polisen går det illa
Med en stor silvrig kniv rånade gärningsmannen till sig dagskassan på Pressbyrån vid Karlberg i Stockholm. På vägen ut hotade han kassörskan så att hon inte skulle ringa polisen. – Vi har inga andra spår än övervakningsfilmen – vi vill ha hjälp med att få identitet på honom, säger Rolf Edin, förundersökningsledare vid polisen.
I den här butiken är det katten som bestämmer
I Kärrtorp, i södra Stockholm, är det en katt som bestämmer. Tronen? En tidningshylla inne på Pressbyrån. – Hon känner sig hemma här och vill följa med ut på lagret och vara med överallt, säger butiksägaren Anders Friberg.
Läs mer om Pressbyrån och Stockholm.
Sex fallstudier: så satsar svenska företag i molnet
Fastighetsverket, Hogia, Scandic, Midroc, Pressbyrån och Securitas berättar.
Läs mer om Hogia, Midroc, Pressbyrån och Scandic.
Fri fart gav snabb spridning av nyheter
I dag känner vi Pressbyrån genom dess butiker som säljer allt möjligt. Men en gång i tiden så var företaget med och rationaliserade svenskt transportväsende.
Läs mer om Pressbyrån.
Bil körde rakt in i Pressbyrån i Märsta
En bil har kört rakt in i Pressbyrån vid stationen i Märsta, skriver Aftonbladet. Två personer uppges ha klämts fast.
Läs mer om Aftonbladet, Märsta och Pressbyrån.
Pressbyrån: Måste vara 18 för att köpa bindor
När Matea Lapanje, 13, gick in på Pressbyrån såg hon att mensskydden stod bakom kassan. När hon frågade varför sade kassörskan att det var 18-årsgräns – på både bindor och tamponger. – Tänk barnen som går runt och behöver bindor akut, där Pressbyrån är närmast. Men så kan de inte handla utan får gå runt blödande på stan, säger Matea Lapanje.
Läs mer om Matea Lapanje och Pressbyrån.
Funcke starkt kritisk till regeringens beslut
Journalisten och yttrandefrihetsexperten Nils Funcke reagerar starkt på regeringens beslut att sekretessbelägga Stefan Löfvens brev till Donald Trump. I utkastet till Löfvens Trumpbrev, som Expressen i dag publicerar, finns inget som motiverar en hemligstämpel, enligt Funcke: – Det liknar snarast ett gratulationskort som man kan köpa i Pressbyrån för några kronor.
Pressbyrån redo för kontaktlösa betalningar – nu väntar man bara på kunderna
Nu går det att betala kontaktlöst med nfc på Pressbyrån och 7-Eleven. Men än så länge är det få svenska banker som infört nfc-kort för sina kunder.
Läs mer om Pressbyrån.
Pressbyrån redo för kontaktlösa betalningar – nu väntar man bara på kunderna
Nu går det att betala kontaktlöst med nfc på Pressbyrån och 7-Eleven. Men än så länge är det få svenska banker som infört nfc-kort för sina kunder.
Läs mer om Pressbyrån.
Johan, 30, stoppade rånaren: Förbannad
Med kniv och verktyg hotade rånaren butiksbiträdet på Pressbyrån. Sekunderna senare hade han avväpnats – av en av Sveriges starkaste män. – Jag blev förbannad, säger Johan Likars, 30. Rånaren och hans kumpan kunde gripas - men först efter att polisen tvingats avlossa varningsskott.
Läs mer om Pressbyrån.
Maskerad man viftade med misstänkt vapen
Polisen ryckte på lördagskvällen ut till Pressbyrån i Landvetter centrum, efter att en maskerad man viftat med ett misstänkt vapen i butiken. – Personalen är skärrad men inte skadad. Den misstänkte gärningsmannen fick inte med sig något gods, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst.
Personal grep tjuven: Jättebra ingripande
Personalen på Pressbyrån ville inte låta tjuven komma undan. Så de höll fast honom i väntan på polisen. – Det är klart att de inte är intresserade av att folk tar vad de vill och inte betalar för sig, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.
Läs mer om Pressbyrån och Ulla Brehm.
Så gick Pressbyrån och 7-Eleven från Lotus Notes till Google Apps
Reitans Sverige-cio Gustav Almqvist berättar om molnresan.
Läs mer om Pressbyrån.
Väktare ringde – först då ryckte ambulans ut
När vanliga kunder på Pressbyrån slog larm om den blödande kvinnan sa SOS Alarm att ambulansen skulle ta 2 timmar. Sedan ringde väktaren – och då ryckte de ut på tio minuter. – Det är jättetråkigt att de lyssnade mer på en väktare, än på en privatperson, säger Linda Löfberg, 22, en av alla som grep in.
Läs mer om Linda Löfberg och Pressbyrån.
Vännerna rånade för att lösa spelskulder
De tre barndomsvännerna behövde få in pengar för att betala sina spelskulder. I två dagar ska de därför ha planerat ett knivrån mot Pressbyrån i Uddevalla – och efter att de slagit till åkte de och spelade fotboll. – Jag var mest rädd för att hamna hos Kronofogden, säger en av de misstänkta männen i förhör.