Pride

Malmö blir värdstad för Eurogames 2021

Nu är det klart.Om tre år avgörs Eurogames i Malmö och Köpenhamn och tusentals människor väntas hit för att idrotta och festa i samband med den stora World Pride-festivalen 2021.

Kalle: Det han gjorde mot mig ska han inte få göra mot andra

Kalle var 14 när han kontaktades av den medelålders man som fram till i onsdags var hög chef inom Stockholm Pride. Pridechefen utreds nu av polis. I Kalles dator finns kvitton på totalt nio swishöverföringar från honom. Pridechefen säger att han swishat Kalle pengar till mat – men enligt Kalle var pengarna betalning för att han skulle göra sexvideos och ta porriga bilder på sig själv
Läs mer om Kalle och Stockholm Pride.
Pridechef tas ur tjänst – var dömd för barnvåldtäkt
En chef inom Stockholm Pride som 2011 dömdes till fängelse för våldtäkt mot barn har tagits ur tjänst, skriver Dagens Nyheter.Styrelsen menar att de inte hade kännedom om domen.– Anledningen är att vi inte har haft någon policy tidigare, vi har inte gjort någon bakgrundskontroll, säger tf ordförande Britta Davidsohn till tidningen.
Pridechef dömd för våldtäkt mot barn – tas ur tjänst
En chef inom Stockholm Pride-organisationen dömdes 2011 till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn. På torsdagskvällen togs chefen ur tjänst av styrelsen. Nu överväger Stockholm Pride att börja begära belastningsregister inför tillsättandet av ledande positioner.
Vi ser mycket allvarligt på de uppgifter som framkommit
En hög chef inom HBTQ-rörelsen anklagas för sexköp av en minderårig pojke. Styrelsen för Stockholm Pride skriver i ett uttalande till DN att den ser mycket allvarligt på de uppgifter som har framkommit. Under tisdagen ställde DN flera gånger frågan om hur styrelsen har agerat – utan att få svar. – I går svarade vi så, i dag säger vi det här, säger tf ordförande Britta Davidsohn.
Stockholm Pride agerade inte på anklagelser om sexköp
En hög chef inom HBTQ-rörelsen anklagas för sexköp av en minderårig pojke. Men när uppgifterna nådde styrelsen för Stockholm Pride ville ledamöterna inte göra en polisanmälan. Det har fått ordföranden Haydar Adelson att avgå i protest, enligt ett mejl DN tagit del av.
Kissade i sin mun – nu återvänder Carney
Den australiska rugbystjärnan Todd Carney fick sparken från sin klubb Cronulla Sharks efter att en bild på honom när han kissar sig själv i munnen fick spridning på sociala medier.Carney flydde då Australien för spel i England, men nu avslutar han sin exil och är klar för klubben Northern Pride från Cairns.– Det som imponerade på mig är hur mycket Todd har mognat, säger Cairns vd Greg Dowling till NRL.com.
Prins Williams starka ord till offren och hjältarna
Prince William fick en stående ovation när han anlände till Pride of Britain-galan.Men det var prinsen själv som hade mest beröm att dela ut.Offren för den katastrofala branden i Grenfell Tower och terrorattacken mot Ariana Grandes konsert i Manchester hedrades – och sjukvårdare och brandmän hyllades som hjältar, skriver Mirror.
Nordfront utreds för hets mot folkgrupp
Bilder hur en pride-flagga målats om till en nazistflagga och hyllning av en känd nazist lades upp på sajten Nordiska motståndsrörelsens webbplats Nordfront. Under torsdagen öppnade Justitiekanslern två nya förundersökningar om hets mot folkgrupp mot Nordiska motståndsrörelsen.
World Pride kommer hållas i Malmö 2021
Världens största Pride-evenemang, World Pride, ska hållas i Köpenhamn och Malmö i augusti 2021, rapporterar Sydsvenskan.
Kommunpolitikern Pär Sjögren gick till attack mot Prideparad
Pär Sjögren från Nordiska motståndsrörelsen attackerade Pride-deltagare i Falun i helgen, skriver SVT Nyheter.– Ja det stämmer, polis på plats uppfattade det som så, säger Patrik Åkerlund, yttre befäl som också var på plats, till SVT Nyheter.
Försvaret ändrar inställning om Pride
En soldat som inte ville köra lastbil i Prideparaden hade rätt att slippa det, slår både Justitieombudsmannen (JO) och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd (Fpan) fast. Nu ändrar Försvarsmakten sina direktiv, skriver Officerstidningen.
Misstänkt sabotage mot Pride - flaggor togs ned
Samma dag som den stora prideparaden skulle genomföras i Helsingborg utsattes arrangemanget för en attack.Ett 20-tal regnbågsflaggor försvann från två platser i centrum.– Det känns hopplöst, säger Daniel Brur, ordförande för RFSL i Helsingborg till Kvällsposten.
Tillbaka som vinnare – siktar mot storloppet
Efter en offensiv körning i E3-finalen i den senaste starten valdes en annan taktik.Örebroekipaget Lucifer Lane och Johan A Nilsson liftade med i ledarens rygg och tog det extra innerspåret på Åby till seger på målfoto i treåringsloppet Count's Pride-pokalen på onsdagskvällen.- Nu tar vi och siktar mot Breeders Crown, sa segerkusken om familjehästen som inte är anmäld till kriteriet senare under månaden.
Läs mer om E3-finalen, Johan A Nilsson och Åby.
Så bevakas Pride i Malmö av polisen
Klockan 13.00 på söndagen går Prideparaden genom Malmö. Polis och räddningstjänst är på plats.Under paraden i Stockholm försökte en nazistgrupp störa paraden.– Vi följer utvecklingen men vill inte måla fan på väggen. Det finns ingen konkret hotbild mot Malmö Pride, säger Jens Nexberg, säkerhetssamordnare på Malmö Pride.
Poliserna dansade, partiledarna log, fotograferna fotograferade
Stockholm Pride med kärlek i paraden och dansande poliser och glädjetjut och ballonger och dans igen och en liten hund och mer glädje och ett glas vin och support från publiken och ännu mer glädje och lite oro och glitter på kroppen och partiledare och borgarråd och liten deltagare i vagn och Svenska Fuckförbundet.
I stället för tvättid – paret gick och gifte sig
De hade vinkat av sina gäster och hade en bokad tvättid.Men kom på en bättre id.– Vi är jättenöjda. Det var väldigt känslosamt och vackert, säger Ahnna Gaberud, 31, som med Felicia Stenlund, 24, cyklade till kyrkans drop in-vigsel på Pride i Malmö.
Tiotusentals i Pride-tåget
DN är på plats när Prideparaden går genom Stockholms gator. 45.000 deltagare fördelade på runt 200 ekipage finns i tåget. Den 4,3 kilometer långa paradvägen går till Östermalms IP.
Läs mer om Pride-tåget och Prideparaden.
Tiotusentals i Prideparaden
Omkring 45.000 deltagare och nära tio gånger så många åskådare när Pride-tåget ringlar genom Stockholm.
Prideparaden tågar genom Stockholm
För tjugonde året går Stockholm Pride på lördagen genom Stockholms gator. Närmare 200 ekipage och tiotusentals deltagare dansar och marscherar genom stadens gator som kantas av en stor publik.
Läs mer om Stockholm Pride och Stockholm.
Pridetåget kan komma att slå rekord
Under lördagen går Pride-tåget genom Stockholm med start på Kungsholmstorg och slut vid Östermalms IP, där Pride-parken är.Stockholmspolisen är väl förberedda men ser i nuläget ingen hotbild mot paraden.– Vi har inte fått indikationer på det eller på konfrontationer men vi har en beredskap som är redo om det skulle hända något, säger Mats Eriksson, kommunikatör på Stockholmspolisen.
Laila Bagges heta bild på Pride-festen
Laila Bagge och pojkvännen Korosh Kananian delade en het kyss med varandra under regnbågsfärgerna.TV4-profilen Laila Bagge besökte schlagerkvällen på Pride under torsdagen tillsammans med pojkvännen Korosh Kananian.På en bild Bagge delat syns paret kyssa varandra intensivt.Min fina man skriver Laila Bagge på sin Instagram.