Pride

Kissade i sin mun – nu återvänder Carney

Den australiska rugbystjärnan Todd Carney fick sparken från sin klubb Cronulla Sharks efter att en bild på honom när han kissar sig själv i munnen fick spridning på sociala medier.Carney flydde då Australien för spel i England, men nu avslutar han sin exil och är klar för klubben Northern Pride från Cairns.– Det som imponerade på mig är hur mycket Todd har mognat, säger Cairns vd Greg Dowling till NRL.com.

Prins Williams starka ord till offren och hjältarna

Prince William fick en stående ovation när han anlände till Pride of Britain-galan.Men det var prinsen själv som hade mest beröm att dela ut.Offren för den katastrofala branden i Grenfell Tower och terrorattacken mot Ariana Grandes konsert i Manchester hedrades – och sjukvårdare och brandmän hyllades som hjältar, skriver Mirror.
Nordfront utreds för hets mot folkgrupp
Bilder hur en pride-flagga målats om till en nazistflagga och hyllning av en känd nazist lades upp på sajten Nordiska motståndsrörelsens webbplats Nordfront. Under torsdagen öppnade Justitiekanslern två nya förundersökningar om hets mot folkgrupp mot Nordiska motståndsrörelsen.
World Pride kommer hållas i Malmö 2021
Världens största Pride-evenemang, World Pride, ska hållas i Köpenhamn och Malmö i augusti 2021, rapporterar Sydsvenskan.

Kommunpolitikern Pär Sjögren gick till attack mot Prideparad

Pär Sjögren från Nordiska motståndsrörelsen attackerade Pride-deltagare i Falun i helgen, skriver SVT Nyheter.– Ja det stämmer, polis på plats uppfattade det som så, säger Patrik Åkerlund, yttre befäl som också var på plats, till SVT Nyheter.
Försvaret ändrar inställning om Pride
En soldat som inte ville köra lastbil i Prideparaden hade rätt att slippa det, slår både Justitieombudsmannen (JO) och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd (Fpan) fast. Nu ändrar Försvarsmakten sina direktiv, skriver Officerstidningen.
Misstänkt sabotage mot Pride - flaggor togs ned
Samma dag som den stora prideparaden skulle genomföras i Helsingborg utsattes arrangemanget för en attack.Ett 20-tal regnbågsflaggor försvann från två platser i centrum.– Det känns hopplöst, säger Daniel Brur, ordförande för RFSL i Helsingborg till Kvällsposten.
Tillbaka som vinnare – siktar mot storloppet
Efter en offensiv körning i E3-finalen i den senaste starten valdes en annan taktik.Örebroekipaget Lucifer Lane och Johan A Nilsson liftade med i ledarens rygg och tog det extra innerspåret på Åby till seger på målfoto i treåringsloppet Count's Pride-pokalen på onsdagskvällen.- Nu tar vi och siktar mot Breeders Crown, sa segerkusken om familjehästen som inte är anmäld till kriteriet senare under månaden.
Läs mer om E3-finalen, Johan A Nilsson och Åby.
Så bevakas Pride i Malmö av polisen
Klockan 13.00 på söndagen går Prideparaden genom Malmö. Polis och räddningstjänst är på plats.Under paraden i Stockholm försökte en nazistgrupp störa paraden.– Vi följer utvecklingen men vill inte måla fan på väggen. Det finns ingen konkret hotbild mot Malmö Pride, säger Jens Nexberg, säkerhetssamordnare på Malmö Pride.
Poliserna dansade, partiledarna log, fotograferna fotograferade
Stockholm Pride med kärlek i paraden och dansande poliser och glädjetjut och ballonger och dans igen och en liten hund och mer glädje och ett glas vin och support från publiken och ännu mer glädje och lite oro och glitter på kroppen och partiledare och borgarråd och liten deltagare i vagn och Svenska Fuckförbundet.
I stället för tvättid – paret gick och gifte sig
De hade vinkat av sina gäster och hade en bokad tvättid.Men kom på en bättre id.– Vi är jättenöjda. Det var väldigt känslosamt och vackert, säger Ahnna Gaberud, 31, som med Felicia Stenlund, 24, cyklade till kyrkans drop in-vigsel på Pride i Malmö.
Tiotusentals i Pride-tåget
DN är på plats när Prideparaden går genom Stockholms gator. 45.000 deltagare fördelade på runt 200 ekipage finns i tåget. Den 4,3 kilometer långa paradvägen går till Östermalms IP.
Läs mer om Pride-tåget och Prideparaden.
Tiotusentals i Prideparaden
Omkring 45.000 deltagare och nära tio gånger så många åskådare när Pride-tåget ringlar genom Stockholm.
Prideparaden tågar genom Stockholm
För tjugonde året går Stockholm Pride på lördagen genom Stockholms gator. Närmare 200 ekipage och tiotusentals deltagare dansar och marscherar genom stadens gator som kantas av en stor publik.
Läs mer om Stockholm Pride och Stockholm.
Pridetåget kan komma att slå rekord
Under lördagen går Pride-tåget genom Stockholm med start på Kungsholmstorg och slut vid Östermalms IP, där Pride-parken är.Stockholmspolisen är väl förberedda men ser i nuläget ingen hotbild mot paraden.– Vi har inte fått indikationer på det eller på konfrontationer men vi har en beredskap som är redo om det skulle hända något, säger Mats Eriksson, kommunikatör på Stockholmspolisen.
Laila Bagges heta bild på Pride-festen
Laila Bagge och pojkvännen Korosh Kananian delade en het kyss med varandra under regnbågsfärgerna.TV4-profilen Laila Bagge besökte schlagerkvällen på Pride under torsdagen tillsammans med pojkvännen Korosh Kananian.På en bild Bagge delat syns paret kyssa varandra intensivt.Min fina man skriver Laila Bagge på sin Instagram.
Hbtq-kämpar i Syrien skickar hälsning till Pride
Att få älska vem man vill är värt kampen! En grupp militärklädda, maskerade medlemmar i Queera upprors- och befrielsearmn (TQILA) har sänt en Twitterhälsning från stridsfronten mot IS i Syrien till pridefirare i den svenska huvudstaden.
Läs mer om Pride, Queera, Syrien och Twitterhälsning.
Wahlgrens svar – efter sonens vågade skämt
När Pernilla Wahlgren och Bejamin Ingrosso gästade Pride under schlagerkvällen såg de till att dra några fräckisar.Bejamin Ingrosso presenterade sin mamma genom att berätta att han kom ut ut hennes underliv – något Pernilla Wahlgen inte var sen med att ge en replik på.– Ni såg min söta avkomma tidigare. Han är väldigt söt. Jag hoppades länge att han var bög, sa Pernilla Wahlgren från scenen.
Expressen TV bevakar pride-paraden
Expressen TV kommer att sända live från Pride-paraden under Stockholm Pride.Flera intressanta gäster och partiledare kommer till vår studio – med programledare Tess Ulander – vid Stockholms stadion under lördagen.– Vi tror på varje individs rätt att i frihet forma sitt eget liv, säger hon.
Festen har börjat i Pride Park
Pride Park öppnade under onsdagen på Östermalms ip. Här kommer det under festivalen att arrangeras allt ifrån Drop-in-vigsel till hiv-test och schlagerkväll. DN minglade med några av festivalbesökarna som tagit sig dit.
Läs mer om Drop-in-vigsel och Pride Park.
De som behöver Pride allra mest blir utestängda
För andra året i rad anordnas Revolutionär Pride som ett alternativ till den populära festivalen. Enligt arrangörerna har opportunistiska företag tagit över Stockholm Pride. – Det är väldigt lätt att sätta ett hjärta och en prideflagga vid sin logga utan att egentligen bry sig om hbtq-frågor, säger Ana Reka, en av arrangörerna.
Musik som politisk plattform är outnyttjad
Rainbow Riots växte fram i Uganda, ett av världens mest hbtq-fientliga länder. Nu har musikkollektivet landat i Stockholm. Vi vet inte än om vår medverkan på Pride kommer att försätta oss i en obehaglig situation när vi kommer tillbaka, säger Nimo, en av artisterna.
Läs mer om Nimo, Pride, Stockholm och Uganda.