Prideparaden

Nazister till angrepp mot Prideparaden i Falun

Ett femtontal nazister gick till angrepp mot Prideparaden i Falun och motades bort av polisen. Ingen person har frihetsberövats.
Läs mer om Falun och Prideparaden.

Nazister attackerade Prideparad i Falun

Ett femtontal nazister gick till angrepp mot Prideparaden i Falun och motades bort av polisen. Ingen person har frihetsberövats.
Läs mer om Falun, Prideparad och Prideparaden.
Åkesson: Får reda ut vad det handlar om
Expressen och Expo har kartlagt kyrkopolitiker som engagerat sig i högerextrema grupper, attackerat Prideparaden, hyllat Hitler och skrivit om att släcka Mona Muslim.Nu kommenterar SD-topparna Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson avslöjandet om flera av Sverigedemokraternas kandidater till kyrkovalet.– Om man på något sätt avvikit grovt från partiets värderingar eller på annat sätt har uppträtt omdömeslöst eller extremt på något vis så ska man inte företräda partiet, säger SD-ledaren.Men SD kommer inte att dra tillbaka någon kandidatur innan söndagens val.
Hatarna som vill styra kyrkan
Horder av barbarer ta över och våldföra sig på vårt vackra land. Här är hatet, rasismen och aggressiviteten från SD-kandidater i kyrkovalet. Expressen har – tillsammans med Expo – kartlagt kyrkopolitikerna som engagerat sig i högerextrema grupper, attackerat Prideparaden, hyllat Hitler och skrivit om att släcka Mona Muslim. – Vi har horder av barbarer i landet, säger SD-kandidaten Eva Wensbo som skrivit anonymt på hatsajten Avpixlat.

Försvaret ändrar inställning om Pride

En soldat som inte ville köra lastbil i Prideparaden hade rätt att slippa det, slår både Justitieombudsmannen (JO) och Försvarsmaktens personalansvarsnämnd (Fpan) fast. Nu ändrar Försvarsmakten sina direktiv, skriver Officerstidningen.
Våldsamt bråk vid Prideparad i Kalmar
Våldsamt tumult utbröt på lördagen vid Prideparaden i Kalmar.Polis på plats tvingades begära förstärkning.– En grupp har upprätt störande, i den gruppen greps en person för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisen.
Misstänkt sabotage mot Pride - flaggor togs ned
Samma dag som den stora prideparaden skulle genomföras i Helsingborg utsattes arrangemanget för en attack.Ett 20-tal regnbågsflaggor försvann från två platser i centrum.– Det känns hopplöst, säger Daniel Brur, ordförande för RFSL i Helsingborg till Kvällsposten.
Så bevakas Pride i Malmö av polisen
Klockan 13.00 på söndagen går Prideparaden genom Malmö. Polis och räddningstjänst är på plats.Under paraden i Stockholm försökte en nazistgrupp störa paraden.– Vi följer utvecklingen men vill inte måla fan på väggen. Det finns ingen konkret hotbild mot Malmö Pride, säger Jens Nexberg, säkerhetssamordnare på Malmö Pride.
Högerextrem grupp stoppade Prideparaden
Ett 15-tal personer från den högerextrema aktivistgruppen Nordisk Ungdom ställde sig framför Prideparaden i höjd med Stureparken på Östermalm för att hindra tåget från att passera.
Tiotusentals i Pridetåget
DN är på plats när Prideparaden går genom Stockholms gator. 45.000 deltagare fördelade på runt 200 ekipage finns i tåget. Den 4,3 kilometer långa paradvägen går till Östermalms IP.
Läs mer om Prideparaden och Pridetåget.
Nazistgrupp stoppade Prideparaden
Ett 15-tal personer från den högerextrema organisationen Nordisk Ungdom ställde sig framför Prideparaden i höjd med Stureparken för att hindra tåget från att passera.
Vi är överallt – så var Prideparaden 2017
En halv miljon glada åskådare samlades längs gatorna när tiotusentals stolta deltagare gick i årets Prideparad i Stockholm. – Jag vill visa att vi är verkligen överallt, säger Christopher Enblom. Men socialminister Annika Strandhäll (S) anser att läget för hbtq-rättigheter blivit sämre de senaste åren.
Tiotusentals i Pride-tåget
DN är på plats när Prideparaden går genom Stockholms gator. 45.000 deltagare fördelade på runt 200 ekipage finns i tåget. Den 4,3 kilometer långa paradvägen går till Östermalms IP.
Läs mer om Pride-tåget och Prideparaden.
Just nu: Högerextrema attackerade paraden
15-talet högerextrema har stormat Prideparaden som går genom centrala Stockholm. Kring 45 000 människor personer befann sig i tåget när attacken skedde.
Läs mer om Prideparaden och Stockholm.
Grupp försökte störa Prideparaden
En grupp med nazister försökte stoppa Prideparaden.Flera nazister har omhändertagits av polis på plats i anslutning till paraden.– De är under kontroll och man kommer avvisa personerna från paradområdet, säger Mats Eriksson vid polisen.
Tiotusentals i Prideparaden
Omkring 45.000 deltagare och nära tio gånger så många åskådare när Pride-tåget ringlar genom Stockholm.
Prideparaden tågar genom Stockholm
För tjugonde året går Stockholm Pride på lördagen genom Stockholms gator. Närmare 200 ekipage och tiotusentals deltagare dansar och marscherar genom stadens gator som kantas av en stor publik.
Läs mer om Stockholm Pride och Stockholm.
Prideparaden tågar genom Stockholm
Klockan 13.00 avgick årets Prideparad från Kungsholms torg i Stockholm. Paradvägen är 4,3 kilometer lång och avslutas vid Östermalms IP. DN:s fotograf är på plats.
Läs mer om Prideparad och Stockholm.
Det kan Pridefestivalen lära oss om antirasism
Film- och teatervärldens strävan efter representation har utvecklats till välmenande rasism, skriver skådespelaren Johanna Lazcano. Titta i stället på vad deltagarna i Prideparaden har uträttat.
Mitt hemland är en kvinnas hjärta
Idag tågar prideparaden genom Stockholm. Men festen omfattar inte alla.Iman Al-Ghafari frågar sig om en lesbisk kvinna utan hemland kan existera i den tredje delen av Expressen Kulturs serie om att leva i exil i Sverige.
Läs mer om Stockholm och Sverige.
Gör dig redo för prideparaden - här bästa DIY-tipsen
Prideveckans höjdpunkt är snart här och det är hög tid att fixa en färgsprakande outfit. Här är det bästa Gör-det-själv-tipsen från Youtube.