Primera air

Stig har väntat ett år på pengar han blivit lovad

Stig och Anitha Jonssons flyg blev 22 timmar försenat.Nu – nästan ett år senare – har paret fortfarande inte sett skymten av någon kompensation från Primera air.Och svaren på varför uteblir.– Men jag ger mig inte. Jag ska ha pengarna, säger Stig Jonsson.
Läs mer om Primera och Stig Jonsson.

Blev lovade ersättning – har väntat i månader

Karl Wåhlin och hans familj skulle få 16 000 kronor från Primera air efter en försenad resa.Men de har inte sett skymten av pengarna och får ingen information.– Det känns bedrövligt, säger Karl Wåhlin.Samtidigt hopar sig anmälningarna mot bolaget.
Skandalflyget som tvingats ersätta mängder av resenärer
Primera Air har fått mycket kritik efter sina enorma förseningar på sistone.Det visar sig att de förlorat i mängder av juridiska processer.– Vi har tagit dem till domstol framgångsrikt och har haft många ärenden med positivt utfall, säger Andreas Hermansson på Airhelp.
Läs mer om Airhelp.
Anmälningar har haglat in mot charterbolaget
Klagomålen på Primera Air är omfattande.Allmänna reklamationsnämnden har fått in 165 anmälningar mot flygbolaget de senaste åren och Konsumentverket 26 anmälningar.Och nu har hundratals passagerare drabbats av flygbolagets timlånga förseningar.– Det är oursäktligt och under all kritik, säger flyganalytikern Jan Ohlsson.

Flygkaoset kostade Viktoria 16 000 kronor

De var bokade på kaos-flighten till Malaga som till slut blev nästan 28 timmar försenad - och hade inte möjlighet att vänta.När Primera Air inte gav besked köpte de andra biljetter. Priset: 16 000 kronor.– Vi får se hur det blir med hemresan. Jag vågar inte lita på dem, säger Viktoria Sanzobar.
Hundratals svenska resenärer fast på flygplatser
Hundratals svenska semesterresenärer med flygbolaget Primera Air är strandade i Alicante, Barcelona och på Arlanda flygplats. Primera Air skyller på tekniska problem.
Många semesterfirare fast på Arlanda
Hundratals resenärer sitter fast på Arlanda flygplats i väntan på att komma iväg till Alicante, Malaga och Barcelona. Enligt Swedavia handlar det om 540 resenärer. På flygplatserna i Barcelona och Alicante sitter det också svenskar och väntar på att få komma hem – utan information från flygbolaget Primera Air.
Skulle till Spanien – fastnade på Arlanda i över 30 timmar
Sepideh Kooshaki och hennes mamma skulle flugit till Alicante i Spanien på söndagsmorgonen.Men 30 timmar senare sitter de fortfarande kvar på terminalen på Arlanda. – Det är en cirkus hela grejen, säger en besviken Sepideh.Det är andra gången under helgen som passagerare fått vänta över 20 timmar på flyg bokade med bolaget Primera Air.
Flygbolagen som toppar svarta listan
Wizz Air toppar reseföretagens svarta lista med Solresors charterflygbolag Primera Air på andra plats. Här är flygbolagen som inte kompenserar sina resenärer trots att de är skyldiga att göra det. Främst handlar det om utebliven ersättning för försenat flyg.
Läs mer om Primera Air.
Vinner mot flygbolag i unik dom
Flygresenärerna vann igen. Och flygbolaget Primera Air blev förloraren i den unika domen från Danmarks högsta domstol.Nu kan flygbolaget inte längre neka kompensation till de försenade resenärerna – något som väntas ge hopp för tusentals andra.
Läs mer om Primera Air.
Svenskt plan nödlandade i Nantes
Ett passagerarplan från flygbolaget Primera Air på väg från Teneriffa till Stockholm har tvingats...
Läs mer om Primera Air, Stockholm och Teneriffa.
Svenskt plan tvingades ner i Nantes
Ett passagerarplan från flygbolaget Primera Air på väg från Teneriffa till Stockholm har tvingats...
Läs mer om Primera Air, Stockholm och Teneriffa.
200 charterturister sitter fast i Turkiet
200 charterturister med Solresor som skulle rest hem till Malmö redan 12.10 på söndagen sitter fast i Turkiet.Efter problem med flygplanet har avfärden stoppats två gånger av flygbolaget Primera Air.På morgonen skulle de få ny information.– Den nya informationen var att det inte fanns någon ny information, säger Isabelle Gagzis, 21, från Hässleholm på måndagsmorgonen.Nu ska planet preliminärt lyfta vid 14:00.
Dom: Sjuk pilot inget extraordinärt
Andrepiloten på charterplanet blev magsjuk dagen före resan. Därför blev flighten mellan Oman och Arlanda i januari rejält försenad, mer än elva timmar. En extraordinär omständighet, anser danska flygbolaget Primera Air men Attunda tingsrätt håller inte med och dömer bolaget att betala 600 euro var till passagerare som drabbades.
Läs mer om Arlanda, Attunda, Oman och Primera Air.
Dom: Sjuk pilot inget extraordinärt
Andrepiloten på charterplanet blev magsjuk dagen före resan. Därför blev flighten mellan Oman och Arlanda i januari rejält försenad, mer än elva timmar. En extraordinär omständighet, anser danska flygbolaget Primera Air men Attunda tingsrätt håller inte med och dömer bolaget att betala 600 euro var till passagerare som drabbades.
Läs mer om Arlanda, Attunda, Oman och Primera Air.
Flygbolagen på Svarta listan – de är allra värst
Charterarrangörernas flygbolag Thomas Cook Airlines och Primera Air hör till värstingarna i senaste Svarta listan som publiceras av Råd Rön. Thomas Cook är värst. I tolv fall vägrar bolaget betala ersättning till försenade resenärer.
Läs mer om Primera Air, Råd Rön och Svarta.
Charterflygbolag skriver på avtal
Det isländska flygbolaget Primera Air Scandinavia och Svensk pilotförening (SPF) har skrivit på ett kollektivavtal. Enligt SPF har det nya avtalet lönenivåer, pensioner, anställningstrygghet och tjänstgöringsregler anpassade till svenska förhållanden.
Charterflygbolag skriver på avtal
Stockholm/TT Det isländska flygbolaget Primera Air Scandinavia och Svensk pilotförening (SPF) har skrivit på ett kollektivavtal.
Charterflygbolag skriver på avtal
Det isländska flygbolaget Primera Air Scandinavia och Svensk pilotförening (SPF) har skrivit på ett kollektivavtal. Enligt SPF har det nya avtalet lönenivåer, pensioner, anställningstrygghet och tjänstgöringsregler anpassade till svenska förhållanden. Primera Air, som befunnit sig i konflikt med piloterna sedan början av maj, används av charterarrangören Solresor för flygningar inom Europa.
Konflikt om charterflyg förvärras
Den två veckor långa konflikten mellan Svensk pilotförening och charterbolaget Primera Air hårdnar. För att klara den strejk som pågår har bolaget plockat in andra flygoperatörer som misstänks ha ännu sämre anställningsvillkor än de som utlöste den fackliga striden.
Läs mer om Primera Air och Svensk.
Strejk bakom kulisserna hos Solresor
Det pågår en strejk hos ett flygbolag som anlitas av charterarrangören Solresor, men resenärerna märker i stort sett inte av det. Piloter på det Islandsägda flygbolaget Primera Air som charterbolaget Solresor anlitar för flygningar inom Europa har strejkat i två veckor, men enligt Svensk Pilotförening har Primera nu hyrt in europeiska flygbolag från Lettland, Italien och Bulgarien för att täcka bortfallet, skriver DN.
Charterstrejk helt avblåst
I dag kom arbetsgivare och fack överens om villkoren för charterbolaget Tuifly. I går skrevs avtal med de två övriga berörda bolagen, Primera Air och Novair. Därmed är strejken som inleddes i veckan avblåst.
Läs mer om Novair, Primera Air och Tuifly.
Charterstrejk helt avblåst
Foto: Scanpix På lördagen kom arbetsgivare och fack överens om villkoren för charterbolaget Tuifly. Tidigare i veckan inleddes en strejk som rörde arbetstiderna för kabinpersonalen vid de tre bolagen Tuifly, Primera Air och Novair.
Läs mer om Novair, Primera Air och Tuifly.