Prix

Svenskarna som är med i kraftprovet

Call Me Keeper och Apollon de Kacy är de svensktränade hoppen i söndagens Prix de Paris.I styrkeprovet över 4100 meter med 1,9 miljoner kronor i förstapris är Blina Josselyn och Bird Parker favoriterna.

De siffrorna är helt häpnadsväckande

Nyligen Prix d Amerique-vinnare. Och ovanligt hög segerprocent.Timo Nurmos stallform är på topp fast det egentligen är lågsäsong.I går intog man Axevalla och lämnade banan med en dubbelseger.
Läs mer om Amerique-vinnare och Axevalla.
Tävling: Grand Prix - nedräkningen!
Ska du tävla på Sweden Grand Prix? Vi efterlyser dig som vill dela av dig med din resa på body.se och vinna priser som underlättar din tävlingssatsning. Läs mer och anmäl ditt intresse! Nästa lördag är det åtta veckor kvar.
Läs mer om Sweden Grand Prix.
Stjärnan avslöjar sina bästa chanser på V75
Timo Nurmos har oerhörda framgångar och bara i lördags sprang hästarna in närmare en miljon kronor i V75-finalerna.På kvällen firade kretsen kring Readly Express segern i Prix d Amrique på en exklusiv fiskrestaurang i Stockholm.Till lördagens V75-omgång på Axevalla har Nurmos det väl förspänt igen.– Jag har flera mycket bra chanser, säger han och avslöjar att en självbiografi är på gång om finländarens fantastiska karriär.
Läs mer om Amrique, Axevalla, Prix, Stockholm.Till och V75.

Stjärnan står över storloppet i Nice

Det blir ingen start i Criterium de Vitesse för Readly Express.Istället ska Prix d Amerique-vinnaren åka till havet vid Utah Beach.- Jag tror inte att vi startar. Hästen har gjort sig förtjänt av lite semester på beachen, säger Timo Nurmos.
Nurmos vinner mer än var tredje lopp
Timo Nurmos visar upp en mäktig segerprocent, och har dessutom vunnit Prix d'Amrique.Och året har bara börjat.Han är just nu Sveriges travkung – och slår gärna förra årets siffror.– Målet är att vinna varje lopp, säger han.
Läs mer om Prix.
Dubbelt franskt i Prix de France
Det blev en fransk dubbel i Prix de France.Bellina Josselyn vann före Bold Eagle efter en ruggig avslutning.Svenskhoppet Propulsion fick nöja sig med tredjeplatsen.– Det var ett härligt lopp vi fick se, säger Daniel Olsson i ATG Live.
Redn om väderkaoset: Vi har riktiga problem
Daniel Redns stjärnhäst fick ett drömspår i Prix de France.Uppladdningen är dock långtifrån optimal.För Trav365 berättar han att vädret ställt till det rejält.– Vi har riktiga problem, det är minus åtta grader här och banorna är inte alls bra, säger han till sajten.
Läs mer om France.Uppladdningen och Prix.
Timo Nurmos gårdsbyte blev en stor miljonsucc
Timo Nurmos skrev in sig i historieböckerna när Readly Express vann Prix d'Amerique.Nu berättar han om flytten till miljongården – som bäddat för succn.– Jag vet inte om det finns någon bättre gård i Sverige, säger han till Trav365.
Läs mer om Prix, Sverige och Trav365.
Bold Eagle jagar snabb revansch – i storloppet
Blir det en ny förlust mot en blågul häst för franske Bold Eagle på söndag?Mycket avgörs i torsdagens spårlottning.Söndagens storlopp i Paris - Prix de France - startas med bil.
Läs mer om Bold Eagle, France och Prix.
Ge fördel till banpubliken
Det stod mellan fyra hästar i Prix d Amrique.Vinnaren saknas i Prix de France i helgen.Men ni ska få en ny av mig.
Läs mer om Amrique.Vinnaren, France och Prix.
Öppningen: Stjärnan kommer till Elitloppet?
Efter andraplatsen i Prix d'Amerique verkade det mesta tala för att det inte blir någon start i Elitloppet för Bold Eagle.Nu kommer ett glädjande besked för de som vill se den franska stjärnhästen i Sverige.– Blir vi inbjudna till Elitloppet efter det tar vi chansen en gång till, säger Pierre Pilarski enligt Sulkysport.
Goop om tårarna i Nyhetsmorgon
Björn Goop har hyllats i hela travvärlden efter segern i Prix d'Amerique.Under torsdagsmorgon intervjuades han i TV4:s Nyhetsmorgon. Där han berättar om tårarna efter segern.– Jag grät rätt så häftigt faktiskt, det var så mycket känslor som kom, säger han.
Läs mer om Nyhetsmorgon och Prix.
Efter PdA-segern – nobbar storloppet
Det blir ingen start i Prix de France för Readly Express.Det bekräftar Timo Nurmos för Travronden.– Det är för tätt inpå nu när han startade i söndags, säger han till facktidningen.
Det var ruggigt smart av Goop
Det var bra kvalit på Prix d Amrique.Vi har klagat på högsta eliten de senaste åren.Men de tre-fyra bästa från Paris kommer duga överallt i år.Det här var bara början.
Läs mer om Amrique.Vi, Goop och Prix.
Första inbjudan till Elitloppet klar
Årets första inbjudan till Elitloppet kommer tidigt.Efter segern i Prix d'Amrique under söndagen så bjuds Timo Nurmos stjärnhäst Readly Express in.- Vi på Solvalla är mycket stolta över att få hälsa Readly Express välkommen till Elitloppet 2018, säger Anders Malmrot.
Läs mer om Elitloppet, Prix och Solvalla.
Lillieborg: Hade varit kul att göra framöver
Readly Express seger i Prix d'Amerique har varit travvärldens stora snackis de senaste dagarna.En av många som var imponerad av loppet var TV4-reportern Matteus Lillieborg.Som fick nöja sig med att se loppet från tv-soffan.– Det är självklart ett jättestort travminne, säger han.
Läs mer om Prix.
Efter Prix d'Amerique – Nurmos nya toppchans
Med en äggsmörgås och ett glas mjölk firade Timo Nurmos segern i Prix d Amerique efter att han kommit hem till Sverige på natten.Efter all uppståndelse där han hyllats på Vincennes inför 40 000 åskådare ville han bara ta det lugnt.- Man kände sig som en rockstjärna på banan. Men jag är inte mätt. Jag vill vinna nya storlopp, säger Timo Nurmos som har heta chanser i V75-jackpoten på lördag.
Läs mer om Amerique, Prix och Sverige.
Massiva hyllningar – efter miljonregnet
Readly Express tog hem Prix d'Amrique.Nu hyllas hästen efter segern – som inbringade 4,7 miljoner kronor.Sveriges bästa häst genom tiderna, skriver den förre NHL-stjärnan Kristian Huselius på Twitter.
Läs mer om Prix och Twitter.
Han reser sig på nio – och vinner
Slagen.Men aldrig uträknad.Readly Express reste sig på nio!Och vann Prix dAmrique.
Läs mer om Prix.
Svensk succ i Prix d'Amrique
Readly Express tog hem Prix d'Amrique. Och stjärnkusken Björn Goop var i tårar efter segern i Prix d'Amrique.– Fyfasen vilket lopp han gör. Han drar fram en av världens bästa hästar. Fy fasiken så bra han var, säger Sofia ARonsson i TV12.
Läs mer om Björn Goop, Prix och Sofia ARonsson.
Svensk seger i Prix d'Amrique
Svenska kusken Björn Goop och Readly Express vann travklassikern Prix d'Amrique i Paris.
Läs mer om Björn Goop och Prix.
Goop: Det är ett exceptionellt lopp
Readly Express är en av de stora favoriterna inför Prix d'Amerique.I sulkyn bakom hästen sitter stjärnkusken Björn Goop.Som har svårt att sia om vilket typ av lopp som väntar.– Det är väldigt oförutsägbart i Frankrike, säger han.
Läs mer om Björn Goop.Som, Frankrike och Prix.
När hade vi så här bra chanser senast?
Regnkaoset som härjat i Paris under veckan kommer inte att störa Prix d'Amrique på söndag.Det rapporterar fotbollslegendaren Tomas Brolin – som hoppas på svenskgänget.– När hade Sverige så här bra chanser att vinna tidigare? säger han.
Läs mer om Prix och Sverige.
Är inte bara snack – han ska vara favorit
När Prix d'Amerique avgörs på söndag är en av de största favoriterna svensk.Timo Nurmos tränar Readly Express – och har inga problem med favoritskapet.– Man har bättre chans att vinna när man är en av favoriterna, säger han.