Psa

De är kvinnorna som avgör miljardköpet av Opel

Det är fyra kvinnor som avgör mångmiljardaffären i bilbranschen. Och en man. PSA-gruppens köp av Opel handlar om mycket mer än bara 36 000 biljobb i Europa.
Läs mer om Europa och Opel.
Opel kan bli sålt i slutet av veckan
Två miljarder dollar. Så mycket värderar PSA och General Motors till i pengar. Nu kan fransmännens köp av Opel vara klart redan i slutet av veckan.
Läs mer om Opel och PSA.
Skrällbeskedet: Peugeot vill köpa Opel
Peugeot vill växa och har siktat in sig på General Motors europeiska bilmärke Opel. PSA-Gruppen bekräftar att man för samtal med GM om flera olika samarbeten inklusive ett köp av hela Opel-märket.
Läs mer om Opel-märket och Opel.

General Motors i förhandling med PSA för att sälja Opel

Enligt nyhetsbyrån Reuters, som citerar källor med insyn, har General Motors och franska PSA långt framskridna planer på ett samgående. Inom några dagar väntas planerna bli offentliga, säger källorna till Reuters. Om förhandlingarna lyckas kan det innebära att PSA slår ihop sina varumärken Peugeot och Citroën med Opel, samt systervarumärket Vauxhall. Hur affären ska se ut nämns inte i detalj. GM kan välja att sälja Opel men skulle även vara möjligt med ett korsägande där GM och PSA gemensamt utvecklar personbilsmodeller och den teknik som behövs.
Läs mer om Opel, PSA, Peugeot och Vauxhall.
Så mycket drar bilarna mot vad som är angivet
PSA-gruppen med Citroën, DS och Peugeot håller sitt löfte. Efter Volkswagens dieselskandal lovade de att redovisa verkliga förbrukningssiffror för att jämföra med testerna som görs i Laboratorier. I går offentliggjordes dem - och visar på en stor skillnad.
Läs mer om Laboratorier och Peugeot.
Nya testet klart: Peugeot och Citroën drar 46 procent mer i verkligheten
Att förbrukningssiffrorna som biltillverkarna själva uppger sällan stämmer överens med verkligheten vet de flesta bilägare. Efter Volkswagens dieselskandal bestämde sig PSA, med Peugeot, Citroën och DS, för att själva mäta förbrukningen i verkligheten. Testerna gjordes tillsammans med två externa organisationer och de har granskats av certifieringsföretaget Bureau Veritas. Bilarna kördes med en portabel mätningsapparat påkopplad. Testerna ska gå att reproducera, hävdar PSA. För att mäta förbrukningen kördes bilarna totalt 9,5 mil (2,5 mil stadskörning, 3,9 mil landsväg
Läs mer om PSA och Peugeot.
Peugeot och Citroën skrotade det smarta lufthybridsystemet
Det skulle vara ett smart system som sänkte förbrukningen på riktigt – inte bara i körcykeln. Men den kluriga lösningen skrotades och nu är frågan om vi någonsin får se det i en serietillverkad bil. För ungefär tre år sedan presenterade PSA-koncernen med Peugeot och Citroën ett lufthybridsystem som skulle ge samma fördelar som i en vanlig elhybrid, men utan ett tungt batteripaket. auto motor sport intervjuade Karim, Mokaddem, som var projektledare för Hybrid Air-systemet, och enligt honom siktade Peugeot på lansering 2016. Men så blev det alltså inte. Hybrid Air-systemet innehåller ren kv
Nya detaljer om elbilarna och laddhybriderna från Peugeot och Citroën
Peugeot och Citroën har sålt elbilar i flera omgångar men är nu frånkörda av konkurrenter som Volkswagen, Renault, Nissan och BMW. Men snart blir det ändring. PSA-koncernen, där Peugeot och Citroën ingår, ska lansera flera nya elbilar och laddhybrider.
Läs mer om BMW, Nissan, Peugeot, Renault och Volkswagen.
Peugeot 3008 blir laddhybrid – 208 och 2008 blir elbilar
Medan BMW och Volkswagen ska lansera uppdaterade versioner av sina elbilar med en räckvidd på över 20 mil i verklig körning har PSA-koncernen, där Peugeot och Citroën ingår, halkat efter. Men nu blir det ändring. Småbilen Peugeot 208 och suven Peugeot 2008 kommer båda med eldrift, bekräftar Maxime Picat, märkeschef för Peugeot, för Autocar. Samtidigt kommer nyheten att Peugeot 3008, den nya suven som presenterades nu i maj, kommer som laddhybrid – men inte förrän 2019. Den får en eldriven bakaxel vilket gör bilen elektriskt fyrhjulsdriven. Räckvidden på eldrift blir ungefär fem mil.
Granskningsräd mot Peugeot
Franska utredare genomförde en räd mot bilbolaget PSA Peugeot Citroën som ett led i granskningen av...
Läs mer om Peugeot.
PSA och Opel presenterar riktiga siffror efter dieselskandalen
Diesel har fått ett skamfilat rykte efter Volkswagenskandalen. Men även om många biltillverkare storsatsar på hybridbilar eller eldrift vill de flesta inte ge upp dieselsatsningen helt – den är helt enkelt en alldeles för viktig faktor när det gäller att sänka koldioxidutsläppen under de kommande åren. Därför försöker nu PSA-koncernen med Peugeot och Citroën vinna tillbaka förtroendet för dieselbilar genom att publicera förbrukningssiffror som är förankrade i verkligheten och inte framtagna i ett testlaboratorium, skriver Automotive News. PSA har redan publicerat siffror för Pe
Läs mer om Opel, Peugeot och Volkswagenskandalen.
Nu ska vi lita på franska bilar
Franska bilar har haft ett hopplöst kvalitetsrykte i Sverige. Och det är nog många som fortfarande skulle dra sig för att välja en bil från Peugeot eller Citroën. Men nu pågår ett intensivt kvalitetsarbete inom PSA-koncernen, ett arbete som redan resulterat i modeller som upplevs hålla högre kvalitet. – Jag kan bevisa att det är så, säger Philippe Pelletier som är kvalitetschef hos PSA Peugeot Citroën Group.
Frågetecken kring razzian mot Renault
Hmm - vad hände egentligen vid Renaults utvecklingsanläggning utanför Paris? Aktien rasade efter uppgifter om razzia och felaktiga utsläppsvärden men dementierna duggade tätt från alla håll efter bara några timmar. Och snabbt var konkurrerande franska PSA-gruppen ute med resultat på mätningar av sina bilar.
Läs mer om Renault.
De ska redovisa ärlig förbrukning
Peugeot, Citroën och DS börjar redovisa förbrukningssiffror från mätningar i riktigt trafik. Redan till våren börja PSA-gruppen att mäta sina bilar på vägar utanför Paris. - I dessa tider måste vi behålla våra kunders förtroende, säger PSA-chefen Carlos Tavares.
Nytt test för prostatacancer
Ett nytt test för prostatacancer kan komma att ersätta PSA. Nu anser forskare att tiden är mogen...
Läs mer om PSA.
Nytt test för prostatacancer
Ett nytt test för prostatacancer kan komma att ersätta PSA. Nu anser forskare att tiden är mogen för allmän screening av män.— Fördelarna överväger nackdelarna, säger Henrik Grönberg, som har utvecklat testet.
Läs mer om Henrik Grönberg och PSA.
Nytt test för prostatacancer
Ett nytt test för prostatacancer kan komma att ersätta PSA. Nu anser forskare att tiden är mogen för allmän screening av män.— Fördelarna överväger nackdelarna, säger Henrik Grönberg, som har utvecklat testet.
Läs mer om Henrik Grönberg och PSA.
Nytt prostatatest kan spara onödigt lidande
Ett nytt test för prostatacancer kan komma att ersätta PSA. Nu anser forskare att tiden är mogen för allmän screening av män. – Fördelarna överväger nackdelarna, säger Henrik Grönberg, som har utvecklat testet.
Läs mer om Henrik Grönberg och PSA.
Peugeot och Citroën ska redovisa riktiga förbrukningssiffror
Efter den stora dieselskandalen tänker PSA-koncernen försöka rädda dieselbilarnas rykte genom att tala om vad bilarna egentligen släpper ut i verkligheten.
PSA-chefen: Vi vet egentligen inte hur man säljer elbilar
Renault har kört om både Peugeot och Citroën i elbilsrallyt – men koncernchefen har en plan för hur framtiden för PSA ska se ut. Vi måste förstå marknadstrenderna bättre, säger han.
Läs mer om PSA och Peugeot.
Även lågt PSA kan innebära cancerrisk
Ett blodprov kan förutsäga risken för spridd prostatacancer så långt som 20 år i förväg. Även låga nivåer av cancermarkören PSA innebär en risk att drabbas — för vissa män.
Läs mer om PSA.
Även lågt PSA kan innebära cancerrisk
Ett blodprov kan förutsäga risken för spridd prostatacancer så långt som 20 år i förväg. Även låga...
Läs mer om PSA.
Även lågt PSA kan innebära cancerrisk
Ett blodprov kan förutsäga risken för spridd prostatacancer så långt som 20 år i förväg. Även låga nivåer av cancermarkören PSA innebär en risk att drabbas - för vissa män.
Läs mer om PSA.
Även lågt PSA kan innebära cancerrisk
Ett blodprov kan förutsäga risken för spridd prostatacancer så långt som 20 år i förväg. Även låga nivåer av cancermarkören PSA innebär en risk att drabbas — för vissa män.
Läs mer om PSA.