Puerto rico

USA fryser katastroflån till Puerto Rico

USA:s finansdepartement har försenat utbetalningen av ett katastroflån på 4,7 miljarder dollar till Puerto Rico och kapat det med mer än hälften.
Läs mer om Puerto Rico.

USA fryser katastroflån till Puerto Rico

USA:s finansdepartement har försenat ett lån på 4,7 miljarder dollar till Puerto Rico och kapat det med mer än hälften. Pengarna skulle användas till insatser efter de orkaner som svepte över territoriet förra året.
Läs mer om Puerto Rico.
USA fryser katastroflån till Puerto Rico
USA:s finansdepartement har försenat ett lån på 4,7 miljarder dollar till Puerto Rico och kapat det med mer än hälften. Pengarna skulle användas till insatser efter de orkaner som svepte över territoriet förra året.
Läs mer om Puerto Rico.

Beställde 30 miljoner måltider – fick 50 000

När orkanen Maria slog till mot Puerto Rico i september förra året beslutade den amerikanska katastrofberedskapsmyndigheten att skicka 30 miljoner måltider till landet. Kontraktet gick till ett företag i Atlanta – med en anställd. 50.000 måltider levererades.
Läs mer om Atlanta, Maria och Puerto Rico.
Gratis reparation av Iphone 7 i utvalda länder
Kan du inte använda mobilnätet kan det vara ett fel på moderkortet. Har du köpt din Iphone 7 i USA, Amerikanska Jungfruöarna, Puerto Rico, Japan, Kina, Hongkong eller Macao kan du ha rätt till gratis reparation.
Flygbolagets hjälteinsats – räddade 62 hundar och katter från katastrofen
Ett Southwest Airlines-plan lämnade i helgen Baltimore med sikte på Puerto Rico.Väl på plats var planen att hjälpa till i sviterna av orkanen Maria – och det i dubbel mening.Med sig hem fick de 62 ovanligt söta resenärer.
Läs mer om Baltimore, Maria och Puerto Rico.Väl.
Tsunamivarning efter jordskalv i Karibiska havet
Ett kraftigt jordskalv inträffade under tisdagsnatten i Karibiska havet. Det skriver flera medier, däribland Reuters. Skalvet hade en magnitud på 7,8 och en tsunamivarning har utfärdats för Puerto Rico och Amerikanska Jungfruöarna.
Fortfarande kris i Puerto Rico 100 dagar efter orkanen
NEW YORK. Det har nu gått 100 dagar sedan orkanen Maria drog in över Puerto Rico. Mer än en miljon invånare på den amerikanska ön saknar fortfarande el och hundratusentals är utan dricksvatten. Över tusen personer befaras ha dött. Donald Trump får svidande kritik för att ha ignorerat katastrofen.
Läs mer om Maria och Puerto Rico.
Elen tillbaka i Puerto Rico först i december
Katastrofdrabbade Puerto Ricos infrastruktur är i stora stycken helt utslaget. Nu meddelar guvernör Ricardo Rossell att planen är att 95 procent av landets elnät ska stå klart, men först i december. Först hoppas man se till så att åtminstone en tredjedel av landet återfår strömmen.
Läs mer om Puerto Rico och Ricardo Rossell.
Trump: Puerto Rico kan få klara sig själva – igen
USA:s hjälpinsatser till Puerto Rico kan dras tillbaka, antyder Donald Trump – som nyligen fick hård kritik för att inte ha skickat hjälp till det hårt orkandrabbade öriket som är del av USA:s territorium.
Läs mer om Donald Trump och Puerto Rico.
Trump hotar dra tillbaka hjälp från Puerto Rico
Trump har tidigare kritiserats för sitt hanterande av orkandrabbade Puerto Rico.Nu hotar han att dra tillbaka den hjälp som skickats till den självstyrande regionen.– Det var en katastrof redan innan orkanen, skriver presidenten på Twitter.
Hård kritik mot Zuckerberg efter virtuellt besök i katastrofdrabbade Puerto Rico
Gjorde high five och fnissade med översvämmade hus i bakgrunden.
Läs mer om Puerto Rico och Zuckerberg.
Här skämtar Trump om Puerto Rico igen
Under en presskonferens i samband med högtidlighållandet av Hispanic Heritage Month tog president Donald Trump upp situationen i Puerto Rico efter den svåra orkanen som nyligen ödelade ön.Han uttalade Puerto Rico med en överdriven spansk accent – tre gånger på raken.– Vi ber också för folket i Puh-werto Rico. Vi älskar Puh-werto Rico. Puh-werto Rico, säger presidenten i sitt tal enligt The Independent.
Elon Musk försenar visningen av Teslas lastbil
Säger att företaget istället ska fokusera på produktionsproblemen för Tesla Model 3 och hjälpa Puerto Rico med ström.
Läs mer om Puerto Rico och Tesla Model.
Trump nöjd med besök i Puerto Rico
USA:s president beskriver besöket i det katastrofdrabbade Puerto Rico som en fantastisk dag på väg hem till Washington. Han säger att öns stora skuld måste strykas.
Läs mer om Puerto Rico och Washington.
Konflikt tydlig – borgmästare applåderade inte åt Trump
Vi dör här, vädjade San Juans borgmästare Carmen Yuln Cruz i förra veckan. Två veckor efter att Puerto Rico drabbats av orkanen Maria besöker Trump ön, efter hård kritik om att han struntar i invånarna som saknar röst i presidentval.
Trump slog sig för bröstet på orkandrabbade ön Puerto Rico
Donald Trump besökte på tisdagen Puerto Rico för att i spåren av senaste tidens orkaner möta lokala ledare och hjälporganisationer. USA-presidenten passade då på att berömma sin egen och de federala myndigheternas insatser för den hårt drabbade karibiska ön.
Läs mer om Puerto Rico.
Donald Trump har landat i Puerto Rico
Donald Trump landade på tisdagseftermiddagen, svensk tid, i Puerto Rico efter orkanen Irmas härjningar i landet.Ett besök som kommer bli spänt efter den amerikanske presidentens kritik mot Puerto Ricos myndigheter.
Läs mer om Puerto Rico.
Nu reser Trump till orkanens Puerto Rico
Under de senaste dagarna har Donald Trump fått mycket kritik för sina uttalanden om hur Puerto Rico hanterade förödelsen efter orkanen Maria.Dåligt ledarskap hos borgmästaren i San Juan, skrev den amerikanske presidenten bland annat på Twitter.I dag reser Trump till det självstyrande territoriet, som tillhör USA
Kändisar postar pinsamma tonårsbilder under #PuberMe – för Puerto Rico
Ett stort antal kändisar har bestämt sig för att det är värt skammen att publicera en pinsam bild från sin tonårstid i sociala medier – för att skänka pengar till det katastrofdrabbade Puerto Rico.
Läs mer om Puerto Rico.
Alec Baldwin tillbaka med ny succparodi
Alec Baldwin har hyllats stort för sin parodi av Donald Trump i Saturday night live.Nu är han tillbaka med Trump-peruken i säsongspremiären av programmet – där han pratar med en borgmästare i Puerto Rico.– Jag vet inte om du fattar det här, men du befinner dig på en ö i vattnet. Havsvatten, stort hav med fiskisar och bubblor och sköldpaddor som bits, säger Alec Baldwin som Trump i sketchen.
Trump tillägnade orkanoffer trof
USA:s president Donald Trump fortsätter att försvara USA:s ansträngningar för att hjälpa orkandrabbade Puerto Rico. Han säger att räddningsarbetet är under fantastisk kontroll och tillägnade orkanens offer en golftrof.
Läs mer om Donald Trump och Puerto Rico.