Pwc

NKS-rapport lämnas inte ut – oppositionen kritisk

15 miljarder är priset för att häva NKS-avtalet med Skanska men landstingsledningen vill inte offentliggöra hur det räknats fram. Beräkningen har gjorts av konsultföretaget PWC som för tio år sedan rådde landstinget att skriva på avtalet.
Läs mer om PWC och Skanska.
IK köper del av PWC
Läs mer om PWC.
Jätteaffär: IK köper en femtedel av PWC
IK köper en femtedel av revisionsjätten PWC, i en affär i miljardklassen. Riskkapitalbolaget tar över PWC:s ben för redovisningstjänster, med 1.100 anställda. Det finns mycket tillväxtpotential, säger IK:s Alireza Etemad till Di.
Läs mer om PWC.

Humöret på topp bland världens vd:ar

Trots klimathot och Brexit har andelen optimister bland företagsledare aldrig varit så hög som den är nu – nära 6 av 10 bedömer att global ekonomisk tillväxt kommer att förbättras det närmaste året. Det visar den årlliga undersökning som konsultjätten Pwc gjort.
Läs mer om Brexit och Pwc.
Det krävs krafttag för att säkra det digitala samhället
För att hantera morgondagens hotbilder måste företag och myndigheter fördela om sina säkerhetsresurser, skriver Rolf Rosenvinge och Johan Wiktorin på PWC.
Det krävs krafttag för att säkra det digitala samhället
För att hantera morgondagens hotbilder måste företag och myndigheter fördela om sina säkerhetsresurser, skriver Rolf Rosenvinge och Johan Wiktorin på PWC.
6 kryphål för vårdbolag: Så kan de undvika vinsttaket
Välfärdsjättarna har många möjligheter att undvika vinstbegränsningar – helt lagligt. Revisionsbolagen Grant Thornton och PWC listar kryphålen åt SvD Näringsliv. – Lagen ger starka incitament för bolagen att vara kreativa, säger Mats Fagerlund, partner på Grant Thornton.
Vårdjättar rundar vinsttaket – småbolag drabbas
Mindre välfärdsbolag riskerar att gå under om vinsttaket blir verklighet. Storbolagen däremot kan smita undan kraven, visar SvD Näringslivs granskning. – De stora bolagen har kompetens och resurser att lägga om verksamheten medan de mindre har varken eller, säger Jon Walberg på PWC.
Läs mer om Jon Walberg och PWC.
Efter Cloud Hopper-attackerna – dags att granska outsourcingavtalen
Den massiva attacken med spiontrojaner mot molnbaserade övervakningstjänster visar på stora säkerhetsbrister hos leverantörerna. Det är hög tid att se över dina avtal med säkerhetsleverantörer, menar PwC.
Läs mer om PwC.
Tidernas cyberattack var rätt åt oss
Operation Cloud Hopper. En cyberattack med en aldrig tidigare skådad potential att få tag i immaterialrättslig och känslig data har avslöjats av PwC och brittiska BAE Systems. Den kinesiska hackerorganisationen APT10 pekas ut ansvarig för operationen, vilken pågått sedan 2014 och sannolikt infiltrerat nätverken hos företag, universitet och myndigheter på fem kontinenter. Sverige är ett av de länder som angripits. Om en cyberattack kunde vara snygg, är det just vad denna vore. De kinesiska hackarna har riktat in sig på företag som erbjuder it-tjänster till andra. Eftersom it-konsulterna ofta har administrat&#
Läs mer om PwC.
7 strategier som vänder förtroendekrisen
Bara de senaste veckorna har flera kriser blossat upp offentligt, nämnas kan turerna kring pensionskoncernen Allra och Skatteverkets nyligen petade generaldirektör men självklart också tabben under Oscarsgalan när fel film fick pris och revisionsjätten PwC tog på sig skulden. Och när drevet går och krisen är ett faktum handlar det om att snabbt vidta åtgärder. SvD listar sju sätt som kan hjälpa såväl bolag som myndigheter att undvika förtroendekriser.
Läs mer om Allra, Oscarsgalan och PwC.
Revisorsfirman bakom missen på Oscarsgalan
Det var en historisk miss när La la land felaktigt fick priset för årets bästa film på Oscarsgalan. Revisorsfirman PWC – listat som ett av världens starkaste varumärken – pekas ut för misstaget. – Om det här kommer ha någon inverkan på varumärket, det vet jag inte, säger PWC:s globala kommunikationschef Mike Davies till Dina Pengar.
Läs mer om Dina Pengar och Oscarsgalan.
Expert: PwC kan förlora affärer på Oscars-tabben
Revisionsjätten PwC har tagit på sig ansvaret för kaoset på nattens Oscarsgala, där fel kuvert gavs till prisutdelarna. Tabben kan få konsekvenser för PwC:s potentiella affärer framöver. – Man kanske inte vill förknippas med ett företag som är så klantigt i officiella sammanhang, säger varumärkesexperten Eva Ossiansson, på Handelshögskolan i Göteborg.
Warren Beatty kan ha fått fel kuvert av revisorerna
Det kan ha varit Oscarsakademiens mångåriga revisorsfirma Price Waterhouse Coopers som klantat till det, när det historiska misstaget begicks på 2017 års gala och Warren Beatty fick fel kuvert. PWC gick vid 09.30-tiden på måndagen ut och tog på sig misstaget.
Läs mer om Warren Beatty.
Revisorer pekas ut som ansvariga för Oscars-fiaskot
Den glittrande Oscarsgalan slutade i ett fiasko när Warren Beatty ropade ut fel namn som årets bästa film. Det är den välkända revisorsfirman PwC som ansvarar för kuverten med vinnarna. Nu spekuleras det i om revisorerna bär ansvaret för nattens stora skandal.
Företagsledare positiva om 2017 – trots tumult
Företagsledarna i världen ser positivt på det kommande året, trots oro över Trump, Brexit och protektionism. Enligt en studie från PwC tror 38 procent att deras företag ska växa väl och 29 procent att världsekonomin nu tar fart. Men globalisering tros inte krympa gapet mellan fattiga och rika.
Läs mer om Brexit, PwC och Trump.
Framtidstron stark hos många företagsledare
Optimismen bland företagsledare är på väg uppåt, trots ökad global osäkerhet. Det visar en undersökning från revisionsjätten Pwc, alldeles innan Världsekonomiskt forum öppnar sitt Davosmöte.
Läs mer om Davosmöte, Pwc och Världsekonomiskt.
Nya regler kan kosta bankerna 8 miljarder
Nya regler om kreditförluster blir dyra för bankerna, som kan tvingas redovisa förluster på 8 miljarder kronor. – Vi kommer de facto få se ökade kreditförluster, säger Anneli Granqvist på PWC.
Läs mer om Anneli Granqvist och PWC.
PWC förlikas i bolånehärva
Revisionsgiganten PwC förlikas nu för bolagets misslyckande att upptäcka ett stort bedrägeri i ett bolåneinstitut, rapporterar The Wall Street Journal. Revisionsbolaget var stämda på totalt 5,5 miljarder dollar.
PWC stäms på mångmiljardbelopp
Revisorsfirman PWC stäms på 5,5 miljarder dollar, cirka 47 miljoner kronor, i USA för att ha missat bedrägeri i Colonial BancGroup innan finanskrisen, rapporterar Financial Times.
Läs mer om Colonial BancGroup och USA.
Luxleaks-visselblåsare fick sin dom
Hundratals internationella storföretag kunde undkomma skatt genom gynnsamma upplägg, skapade av revisorsjätten Pricewaterhousecoopers,PWC, och godkända av skattemyndigheter i Luxemburg. I dag kom domen mot två tidigare PWC-anställda och en journalist som åtalats bland annat för att ha avslöjat affärshemligheter.
Läs mer om Luxemburg och PWC.
Vägrade bära högklackat – skickades hem från jobbet
Det gäller att ha rätt på fötterna. Det fick receptionisten Nicola Thorp erfara första dagen som receptionist på PwC. Thorp skickades raskt hem. Anledningen: Hon bar inte högklackade skor.
Läs mer om Nicola Thorp och PwC.
Uträkning: Ersättningen kommer inte att räcka
Den föreslagna ersättningsnivån för narkolepsidrabbade är alldeles för låg. Maxbeloppet på tio miljoner kronor räcker inte för en del av de barn som drabbats av sjukdomen efter vaccination, enligt Narkolepsiföreningen som låtit PWC analysera ersättningsmodellen.
Läs mer om Narkolepsiföreningen och PWC.
Drönare tar över jobben
Till 2020 kommer drönare att ersätta mänskligt arbete till ett värde av 1034 miljarder kronor, enligt revisionsfirman PWC. Redan i dag bedriver Amazon och Google projekt för att kunna leverera sina produkter med hjälp av drönare.
Läs mer om Amazon, Google och PWC.