Pwc

Företagsledare positiva om 2017 – trots tumult

Företagsledarna i världen ser positivt på det kommande året, trots oro över Trump, Brexit och protektionism. Enligt en studie från PwC tror 38 procent att deras företag ska växa väl och 29 procent att världsekonomin nu tar fart. Men globalisering tros inte krympa gapet mellan fattiga och rika.
Läs mer om Brexit, PwC och Trump.

Framtidstron stark hos många företagsledare

Optimismen bland företagsledare är på väg uppåt, trots ökad global osäkerhet. Det visar en undersökning från revisionsjätten Pwc, alldeles innan Världsekonomiskt forum öppnar sitt Davosmöte.
Läs mer om Davosmöte, Pwc och Världsekonomiskt.
Nya regler kan kosta bankerna 8 miljarder
Nya regler om kreditförluster blir dyra för bankerna, som kan tvingas redovisa förluster på 8 miljarder kronor. – Vi kommer de facto få se ökade kreditförluster, säger Anneli Granqvist på PWC.
Läs mer om Anneli Granqvist och PWC.
PWC förlikas i bolånehärva
Revisionsgiganten PwC förlikas nu för bolagets misslyckande att upptäcka ett stort bedrägeri i ett bolåneinstitut, rapporterar The Wall Street Journal. Revisionsbolaget var stämda på totalt 5,5 miljarder dollar.

PWC stäms på mångmiljardbelopp

Revisorsfirman PWC stäms på 5,5 miljarder dollar, cirka 47 miljoner kronor, i USA för att ha missat bedrägeri i Colonial BancGroup innan finanskrisen, rapporterar Financial Times.
Läs mer om Colonial BancGroup och USA.
Luxleaks-visselblåsare fick sin dom
Hundratals internationella storföretag kunde undkomma skatt genom gynnsamma upplägg, skapade av revisorsjätten Pricewaterhousecoopers,PWC, och godkända av skattemyndigheter i Luxemburg. I dag kom domen mot två tidigare PWC-anställda och en journalist som åtalats bland annat för att ha avslöjat affärshemligheter.
Läs mer om Luxemburg och PWC.
Vägrade bära högklackat – skickades hem från jobbet
Det gäller att ha rätt på fötterna. Det fick receptionisten Nicola Thorp erfara första dagen som receptionist på PwC. Thorp skickades raskt hem. Anledningen: Hon bar inte högklackade skor.
Läs mer om Nicola Thorp och PwC.
Uträkning: Ersättningen kommer inte att räcka
Den föreslagna ersättningsnivån för narkolepsidrabbade är alldeles för låg. Maxbeloppet på tio miljoner kronor räcker inte för en del av de barn som drabbats av sjukdomen efter vaccination, enligt Narkolepsiföreningen som låtit PWC analysera ersättningsmodellen.
Läs mer om Narkolepsiföreningen och PWC.
Drönare tar över jobben
Till 2020 kommer drönare att ersätta mänskligt arbete till ett värde av 1034 miljarder kronor, enligt revisionsfirman PWC. Redan i dag bedriver Amazon och Google projekt för att kunna leverera sina produkter med hjälp av drönare.
Läs mer om Amazon, Google och PWC.
Aktieägarna står för notan i vd-karusellen
Vd-stolarna i de svenska börsbolagen är brännheta. Den ena toppdirektören efter den andra tvingades gå under 2015. Antalet vd-byten under året var extremt och det var aktieägarna som tvingades ta notan. – I Sverige har vi sett en otrolig omsättning under förra året, säger Per- Ola Karlsson på revisions och konsultföretaget PWC till Svenska Dagbladet.
100 000 finansjobb kan försvinna vid en Brexit
Revisions- och konsultföretaget PwC har räknat ut att det kommer finnas mellan 70.000 och 100.000 färre jobb år 2020 inom finansbranschen i Storbritannien om landet väljer att lämna EU.
Läs mer om Brexit, PwC och Storbritannien.
Börsboom i Afrika för hundratals miljarder
Afrikas börser är sannolikt kraftigt undervärderade, enligt en ny analys från PWC. Samtidigt fortsätter boomen med börsnoteringar på kontinenten, med noteringar värda över 100 miljarder kronor förra året. Geoffrey Odundo, chef för Nairobis börs, vill rida på den starka trenden.
Läs mer om Afrika och PWC.
Så många kan förlora jobbet vid en Brexit
Storbritanniens eventuella utträde ur EU, Brexit, kan bli en dyr saga för önationen. Det framgår av en rapport som revisionsbyrån PricewatercooperHouse, PwC, framställt åt affärslobbygruppen CBI, skriver The Guardian.
PWC-vd: Vi tar varningarna på stort allvar
Det är en rekordlång relation som bryts när revisionsfirman PWC om en månad sparkas ut från SCA, efter 83 år. Den nära relationen i form av deltagande i jakter ska också vara unik, enligt PWC:s vd Peter Nyllinge.
Läs mer om PWC, Peter Nyllinge och SCA.
Nu vill revisionsjätten PWC slå sig in på it-säkerhet – köper svenskt bolag
Revisionsjätten PWC ger sig in i it-branschen genom att köpa säkerhetsbolaget Ekelöw.
Läs mer om Ekelöw och PWC.
Nu vill revisionsjätten PWC slå sig in på it-säkerhet – köper svenskt bolag
Revisionsjätten PWC ger sig in i it-branschen genom att köpa säkerhetsbolaget Ekelöw.
Läs mer om Ekelöw och PWC.
Varnade topprevisorer överklagar – lämnar sina poster
De två PWC-revisorer som nyligen varnades för sin medverkan i SCA:s jakter ska lämna sina poster. Men det lär inte bli de sista förändringarna i ett allt mer pressat PWC.
Läs mer om PWC.
Skandalen kryper allt närmare PWC:s vd
Kritiken mot PWC:s agerande i SCA kryper närmare och närmare revisionsjättens svenske vd Peter Nyllinge. Peter Nyllinge en av PWC:s tyngsta och Sveriges mest inflytelserika revisorer med en rad viktiga prestigeuppdrag, bland annat i börsjättarna Ericsson och SEB.
Läs mer om Ericsson, Peter Nyllinge, SCA och SEB.
Tungviktare på börsen sågar PWC:s ledning
Vd för PWC Sverige, Peter Nyllinge, ifrågasätts nu av pensionsjätten AMF, som riktar svidande kritik mot PWC och dess ledning. Ulf Hedlundh, vd för investmentbolaget Svolder, instämmer i kritiken efter Revisorsnämndens varning av två revisorer på PWC.
Läs mer om AMF, PWC, PWC, Peter Nyllinge och Svolder.
Topprevisorer varnas av revisorsnämnden
Revisorsnämnden varnar två av revisionsjätten PWC:s topprevisorer för deras deltagande i SCA:s jakter. Det handlar om Anders Lundin och Anna-Clara af Ekenstam. Den senare har nyligen varit ordförande för branschorganisationen FAR.
Läs mer om Anna-Clara, Ekenstam och FAR.
PwC spår nytt ras för rysk bilförsäljning
Trots ett dystert 2015 är det inte säkert att den ryska bilmarknaden repar mod nästa år. Revisionsjätten PricewaterhouseCoopers, PwC bedömer att försäljningen kan falla 14 procent nästa år om landets recession fortsätter, skriver Bloomberg.
Läs mer om Bloomberg och PwC.
Motvind för svensk vindkraft
PwC har analyserat den svenska vindkraftsbranschen som i dagsläget uppvisar en historiskt låg lönsamhet.
Fler industriföretag oroliga för världsekonomin
Allt fler svenska industriföretag är oroliga för världsekonomin. Det framgår av PwC:s senaste barometer som mäter nuläget i Sveriges största verkstadsföretag.
Mångmiljonstämning mot PWC
Nu stäms revisionsjätten PWC för att man inte slog larm om att säkerhetsbolaget Panaxia var konkursmässigt, rapporterar Dagens Nyheter.
Läs mer om PWC och Panaxia.
Mörka siffror för gruvbolagen
Börsvärdet för de 40 största gruvbolagen i världen uppgick till 791 miljarder dollar förra året, en nedgång på hela 16 procent jämfört med 2013. Det framgår av en nyligen publicerad rapport från revisionsfirman PwC, skriver CNBC.
Läs mer om PwC.