Rågsved

Ishizaki: Jag minns att Olle Nordin försökte få kameror på Råsunda

För 18 år sedan arrangerades Pridefestivalen i Stockholm för första gången, tv-serien Tre Kronor avslutades och det infördes krav på vinterdäck. Samma år debuterade ett 16-årigt löfte från Rågsved i AIK. – Åren går, konstaterar Stefan Ishizaki, nu 35.

33-årig man misstänkt för brutalt mordförsök

Mordförsöket i Rågsved har länge förbryllat polisen, men kan nu vara på väg att klaras upp.En 33-årig man är misstänkt – efter att polisen fått ett anonymt tips från en av Brottscentralens tittare.– Det har varit av väldigt stor betydelse att vi fick hjälp, säger polisen Robert Skoglund.I kväll är det säsongsstart för Brottscentralen.
Polis öppnade eld mot efterlyst man
En polispatrull skulle gripa en efterlyst man i Rågsved söder om Stockholm på måndagskvällen. Men mannen lyckades lämna plasten.
Läs mer om Rågsved och Stockholm.
Polisen sköt mot bil – jagar efterlyst med helikopter
Polis har avlossat verkanseld mot en personbil i Rågsved i Stockholm.Föraren, som är efterlyst av polis sedan tidigare, har lyckats ta sig från platsen.Polisen söker nu föraren med helikopter.
Läs mer om Rågsved och Stockholm.Föraren.
Larm om skottlossning i Rågsved
Läs mer om Rågsved.
Bil voltade i krock – en person kvar i bilen
En bil har voltat efter en krock på Huddingevägen utanför Rågsved i södra Stockholm.Räddningstjänst på plats arbetar nu för att få ut en person som sitter fast i bilen.Huddingevägen är avstängd i norrgående riktning under arbetet.
Stockholm satsar på mer gatukonst
Stockholms stad fortsätter sin satsning på muralmålningar och gatukonst. Näst på tur är Rågsved i södra delen av staden, där en gatuvägg ska prydas med ett stort verk, skriver Socialdemokraterna i Stockholms stad i ett pressmeddelande.
Läs mer om Rågsved och Socialdemokraterna.
Kraftig smäll kring Hagsätra – polis på väg till platsen
Flera uppringare har slagit larm till polisen om en kraftig smäll i söderort.Personer i Ävlsjö, Hagsätra och Rågsved har hört ljudet.– Vi tror att det har hänt i närheten av Hagsätra torg, säger Carina Andersson, befäl vid regionledningscentralen.
3.000 nya bostäder ska ge Hagsätra och Rågsved ett lyft
Invånarna i Hagsätra och Rågsved ska få tusentals nya grannar. Minst 3.000 nya bostäder är stadens mål i en plan för att utveckla stadsdelarna längst ut på gröna linjen.
Läs mer om Hagsätra och Rågsved.
Polisens nya bilder på gärningsmannen
En 42-årig man utsattes för ett oprovocerat mordförsök i Rågsved i Södra Stockholm i mitten av september. En misstänkt gärningsman fångades på film när han flydde men polisen har i nuläget inte lyckats identifiera honom. Nu släpper man nya bilder på den misstänkta och ber allmänheten om hjälp. – Han frågade efter vägbeskrivning till platsen vid stod på, sen slog han mig i magen, berättar 42-åringen.
Läs mer om Rågsved och Södra Stockholm.
Stort ungdomsbråk visade sig vara filminspelning
Polisen larmades på onsdagsmorgonen om att ett bråk med beväpnade ungdomar pågick i Rågsved. På plats kunde patrullen konstatera att det handlade om en filminspelning.
Läs mer om Rågsved.
Mannen jagas efter mordförsöket
Polisen går nu ut med bild på en man som misstänks för ett oprovocerat mordförsök i Rågsved i september. Den misstänkta gärningsmannen fastnade på film i tunnelbanan när han flydde från brottsplatsen. – Vi vill ha in förslag på vem den här personen är, säger utredare Robert Skoglund.
Läs mer om Robert Skoglund och Rågsved.
Söderort får ny social matbutik
För ett år sedan brann Stockholms första sociala matbutik, i Rågsved, ner. Nu öppnar Stadsmissionen en ny butik i Söderort – och planerar för två till.
Stockholm ska få två nya bibliotek
Stockholm vill satsa stort på biblioteken fram till år 2020. Två nya bibliotek ska öppna i Rågsved och Östberga. – Biblioteken blir en allt viktigare plats som icke-kommersiellt rum, säger Roger Mogert (S), kulturborgarråd i Stockholm stad.
Stor vattenläcka i Rågsved
Ett trasigt rör har orsakat en stor vattenläcka i Rågsved i södra Stockholm. – De bygger vallar för att tränga undan vattnet, säger fotografen Janne Åkesson.
Tre unga män skurna i ansiktet efter bråk
Tre unga män blev skurna i ansiktet vid ett bråk i Rågsved natten mot lördag. – De är knivskurna, alternativt glasade, i ansiktet, alla tre. De är allvarligt men inte livshotande skadade, säger Mats Brännlund, vakthavande befäl på Stockholmspolisen.
Läs mer om Rågsved och Stockholmspolisen.
Punkquiz: Vad kan du om Stockholmsbanden?
Band som Ebba Grön letade sig hela vägen till Svensktoppen och gjorde Rågsved till en riksbekant förort. Men vad kan du egentligen om de mer obskyra banden från Stockholms förorter? Testa dig i DN:s punkquiz.
Rånare slog butiksägare medvetslös
Två personer har rånat en butik i Rågsved i södra Stockholm. Vid rånet, som inträffade vid lunchtid...
Läs mer om Rågsved och Stockholm.
Rånare slog butiksägare medvetslös
Två personer har rånat en butik i Rågsved i södra Stockholm. Vid rånet, som inträffade vid lunchtid på måndagen, slogs butiksägaren medvetslös.
Läs mer om Rågsved och Stockholm.
Person misstänkt skjuten i Rågsved
En misstänkt skottlossning har skett i Rågsved i södra Stockholm.Polisen har hittat en skadad person, skriver polisen på sin hemsida.Det är ännu oklart vad som hänt.
Läs mer om Rågsved och Stockholm.Polisen.
Skottlossning i Rågsved
En person har hittats skadad i parkområde i Rågsved efter larm om skottlossning. Polisen söker vittnen.
Läs mer om Rågsved.
Staden satsar på byggboom i Hagsätra och Rågsved
Hagsätra–Rågsved ska förtätas med 3.000 bostäder. Dialog med invånare och byggherrar och ett totalgrepp på stadsdelen ska få fart på byggandet.
Läs mer om Hagsätra och Rågsved.