Rågsved

Brandhärjade huset avspärrat – måste saneras före inflyttning
Det är oklart när de boende i hyreshuset i Rågsved som eldhärjades på lördagskvällen får flytta hem igen. Det var en lägenhet på andra våningen som brann, men många lägenheter i åttavåningshuset är rökskadade. Fem personer fick åka till sjukhus, och det är oklart hur svårt skadade de är.
Läs mer om Rågsved.

Fem till sjukhus vid stor höghusbrand i Rågsved

Fem personer fick föras till sjukhus vid en storbrand i ett höghus i Rågsved i södra Stockholm. Ett 50-tal boende har påverkats av branden som hade kraftig rökutveckling. – Vi hittade två barn som vi hjälpte ut, säger Kurt Johnsson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.
Läs mer om Kurt Johnsson, Rågsved och Stockholm.
Storbrand har brutit ut: Det är kaos
En storbrand har brutit ut på Bjursätragatan 8 i Rågsved.– Det är kaos. Ett 50-tal personer står utanför sina lägenheter och har spontanevakuerat, säger Kurt Jonsson på Storstockholms räddningscentral.
Svår brand i flerbostadshus i Rågsved
En omfattande brand har uppstått i ett flerbostadshus i Rågsved i södra Stockholm. Branden är inte under kontroll.
Läs mer om Rågsved och Stockholm.
Evelyn Jones: Min syster sjönk ner i ett slukhål i Rågsved
Skärmarbrink. 19.30.
Läs mer om Rågsved.
Thåströms ärliga berättelse om pappan: Otroligt lite kontakt
Joakim Thåström kände knappt sin pappa.I SVT:s dokumentärserie Eran - punk i tre delar, berättar Ebba Grön-legendaren om uppväxten i Stockholmsförorten Rågsved och punkens explosivartade framväxt.Dessutom medverkar Freddie Wadling och ger sin sista intervju.– Jag hade otroligt lite kontakt med min far överhuvud taget. Jag hade nästan aldrig ett samtal med honom i hela mitt liv, säger Joakim Thåström i dokumentären.
Gerda, 82, skräms av smällarna: Livrädd
Gerda, 82, bor på ett seniorboende i Rågsved – nu berättar hon om en förort som plågas av smällare och raketer.– De här smällarna har nästan tagit kål på mig. De skjuter så att hela vårt lilla hus skakar, säger Gerda – vars plågsamma minnen från bombningarna av Tyskland nu kommer tillbaka.
Läs mer om Gerda, Rågsved och Tyskland.
Rekordbeslag av vattenpipstobak – värderas till sex miljoner
Polisen gjorde ett rekordbeslag av vattenpipstobak efter en misstänkt överlämning på en parkering i Rågsved. Värdet i handeln motsvarar över sex miljoner kronor och en av de misstänkta har kopplingar till rysk maffia.
Läs mer om Rågsved.
Kraftig brand i lägenhet i Rågsved
En brand bröt ut i ett flerfamiljshus i Rågsved vid lunchtid. Fyra personer har förts till sjukhus med okända skador. – Lägenheten var helt övertänd när vi kom fram, säger ledningsbefälen Lars Lindeberg.
Läs mer om Rågsved.
Lägenhetsbrand i Stockholm – tre förda till sjukhus
Ett flerfamiljshus brinner i Rågsved i södra Stockholm.Tre personer är förda till sjukhus.
Läs mer om Rågsved, Stockholm och Stockholm.Tre.
En skadad i skottlossning i Rågsved
En man i 25-årsåldern har skottskadats i benet i Rågsved i södra Stockholm. Den skadade har förts till sjukhus.
Läs mer om Rågsved och Stockholm.
Person skjuten vid koloniområde – förd till sjukhus
En person har skottskadats i benet i Rågsved i södra Stockholm, rapporterar Aftonbladet. Den skadade har förts till sjukhus.
Läs mer om Aftonbladet, Rågsved och Stockholm.
Ishizaki: Jag minns att Olle Nordin försökte få kameror på Råsunda
För 18 år sedan arrangerades Pridefestivalen i Stockholm för första gången, tv-serien Tre Kronor avslutades och det infördes krav på vinterdäck. Samma år debuterade ett 16-årigt löfte från Rågsved i AIK. – Åren går, konstaterar Stefan Ishizaki, nu 35.
33-årig man misstänkt för brutalt mordförsök
Mordförsöket i Rågsved har länge förbryllat polisen, men kan nu vara på väg att klaras upp.En 33-årig man är misstänkt – efter att polisen fått ett anonymt tips från en av Brottscentralens tittare.– Det har varit av väldigt stor betydelse att vi fick hjälp, säger polisen Robert Skoglund.I kväll är det säsongsstart för Brottscentralen.
Polis öppnade eld mot efterlyst man
En polispatrull skulle gripa en efterlyst man i Rågsved söder om Stockholm på måndagskvällen. Men mannen lyckades lämna plasten.
Läs mer om Rågsved och Stockholm.
Polisen sköt mot bil – jagar efterlyst med helikopter
Polis har avlossat verkanseld mot en personbil i Rågsved i Stockholm.Föraren, som är efterlyst av polis sedan tidigare, har lyckats ta sig från platsen.Polisen söker nu föraren med helikopter.
Läs mer om Rågsved och Stockholm.Föraren.
Larm om skottlossning i Rågsved
Läs mer om Rågsved.
Bil voltade i krock – en person kvar i bilen
En bil har voltat efter en krock på Huddingevägen utanför Rågsved i södra Stockholm.Räddningstjänst på plats arbetar nu för att få ut en person som sitter fast i bilen.Huddingevägen är avstängd i norrgående riktning under arbetet.
Stockholm satsar på mer gatukonst
Stockholms stad fortsätter sin satsning på muralmålningar och gatukonst. Näst på tur är Rågsved i södra delen av staden, där en gatuvägg ska prydas med ett stort verk, skriver Socialdemokraterna i Stockholms stad i ett pressmeddelande.
Läs mer om Rågsved och Socialdemokraterna.